• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iyi bi anne olamiyorum

Cok sagolun. Domuz gribi gecirdiginde atesi var miydi peki
42 lere kadar ates vardi, zaten kan testleri temiz ama dusmeyen ates olunca influenza testi yapildi da oyle cikti.

Benim oglum cok ateslendi, aksam bakiyosun zehir gibi gece yatiyosub hooop atesler icinde. O kadar cok ateslendi ki ben artik donunca atesinin kac oldugunu olcmeden anlayabiliyorum

Kuzunuz hayırlı uğurlu olsun. Geçmiş olsun. Bir kaç tavsiye vericem izninizle. Öncelikle mikrobu kimden alıyor ilkini eşinizden aldığını söylediniz yani dışarıdan eve gelen herkes hastalık tehdidi saçıyor. Benimde bebeğim var dışarıdan ben veya babası geldiğimizde ilk önce el yıkar dezenfekte ederiz. Mümkünse üstümüzü başımızı komple değiştiririz. Tabi misafir için üst değişimi zor. Diğer bir risk alerji olma ihtimali. Öyle pat diye anlaşılabileceği bir hastalık değil maalesef ki. Detaylı kan tahlilleri yapılması gerekiyor. Alerji konusunda uzmanlaşmış bir doktora gorunmenizde fayda var. Diğer önemli konu burnunun sürekli açık olması çok önemli. Serum fizyolojik sıkıp çekme işlemi yapmıyoruz biz. Doktorumuz böyle önerdi yani sadece sıkıyoruz. Burun hafif tıkandı hirilti başladıysa çorap söküğü gibi gidiyor. Şimdilik bunlar geldi aklıma :)
Siringayla serum fizyolojik sıkıyoruz biz de. Surekli aciyorum ama yine de tikali gibi ses geliyo

çokça ve bolca emzir.yapacağın tek şey bu.arada evi havalandır .kendinide kötü hissetme senin suçun yok...kendıne takvıye yap ıhlamur,bal,çörek otu yağı iç.sirkeli suda iç sirkesi fazla olmayacak şekılde.yine suya limon suyu karıştır ve ayaklarına sür.sadece limon suyu bebeğin ayaklarını tahriş eder.ateşini düşürür.kontrollü şekılde takıp et.antıbıyotiğede çok bağlanmamanı öneririm.bağırsaklar için özellikle.yıne kefır ve ev yoğurdu tüket ki bebeğine geçsin peribıyotık desteği alabılsın.nedenini bilmediklere hastalığa antibıyotık vermemeleride saçma olmuş

Tedavisi olmayan hastalar var her şeyi kafanızda bu kadar zorlaştırmayin çok hasta olucak iylrsicek düşücek bi yerini kiricak bir yeri kanicak bunlar hayatın olağan akışı Allah beterinden korusun büyük acılar yaşatmasın
Amin insallah. Dermansiz dert vermesin Allah

Evini yeterince sicak tut bolca havalandir ve kimseyide alma.bunun iyi annelikle kotu annelikle alakasi yok bebek bu bir yerden kapıyor bebek gormeye gelen giden olmasin bir zahmet yasak de gec

çokça ve bolca emzir.yapacağın tek şey bu.arada evi havalandır .kendinide kötü hissetme senin suçun yok...kendıne takvıye yap ıhlamur,bal,çörek otu yağı iç.sirkeli suda iç sirkesi fazla olmayacak şekılde.yine suya limon suyu karıştır ve ayaklarına sür.sadece limon suyu bebeğin ayaklarını tahriş eder.ateşini düşürür.kontrollü şekılde takıp et.antıbıyotiğede çok bağlanmamanı öneririm.bağırsaklar için özellikle.yıne kefır ve ev yoğurdu tüket ki bebeğine geçsin peribıyotık desteği alabılsın.nedenini bilmediklere hastalığa antibıyotık vermemeleride saçma olmuş
Hic sormayin her turlu antibiyotik.verildi bebegime.

Ne alaka cidden de!
Çocuğu sürekli hastalanan kötü anne mi?
Mantık hatası var kendinizi suçlayıp durmayın

Lohusaligimi unuttum bile. Disari cikarip hava aldirmaya bile korkuyorum artik

Ah canim, o endiseyi bilirim. Tabiki doktoruna danis ama atesi biraz düstügünde ve biraz kendine geldiginde, disariya cikar. Temiz hava ona iyi gelir. Umarim cabuk atlatir yavrucak. Esinden destek iste, yemek temizlik yapsin. Kendine iyi bakmalisin ki cocugunda iyi olsun.

Sık sık ateşleniyordu ve kolayca düşmüyordu. Mesela yenidoğan döneminde ateşlendiğinde henüz üç haftalık bile yoktu. Kan tahlilinde enfeksiyon çıkmıyordu,hiçbir hastalık bulgusu yoktu ama ateşide düşmüyordu. Meğerse viral enfeksiyon geçirmiş, o kan tahlilinde çıkmazmış. Yaklaşık bir hafta sürmüştü ateşi, hastanede kalmıştık.

Sonrasında da başka sebeplerle bir çok kez ateşlendi, mesela bir kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ki hala nasıl oldu anlamıyorum çünkü temizliğine inanılmaz dikkat ederim. Yani demem o ki olacağı varsa oluyor, inanın sizin bakımınızla alakalı değil. Demekki hassas bir bebeğiniz var ancak unutmayın geçici bir süreç bu. Karamsarlığa kapılmayın, evham yapmamaya çalışın.

Birde doktorumuz ateşin yükselmesinden, direnç göstermesinden korkmayın, ateşin yükselmesi vücudun mikroplarla savaştığını gösterir falan diyordu da tabi anne olarak bu beni hiçbir zaman sakinleştirmemişti.
Bugunlerin gecicegine inanmaya ihtiyacim var. O kadar cok antibiyotik aldik ki ilerde bunlarin zararini goruruz diye korkuyorum

İlk üç ayda bebekte ates olunca yatırırlar çünkü. Daha sonraki aylarda ates üç gün sürerse ateş

İlk uc ayda ateş olunca yatırıyorlar bebeği. Ondan sonra hemen antibiyotik başlanması üç günden fazla ateş olursa başlanır. Hatta aileler antibiyotik diye tutturur doktorlar kızar. Çok küçük olduğu için destek oluyorlar savasmasina öyle düşünün. Allah daha büyük dert vermesin
Evet hayirlisiyla su 3 ayi atlatmak istiyorum

Merhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku icindeyim bebegime bi sey olcak diye. Allah buyuk hastaliklarla sinamasin. Nasil atlaticam bu durumu
yeni dogmus bebegi herkesle temas etmeyin bol bol emzirin sizde gidali sifali seyler yeyin ki sutunuzdrn gecsin bebege emzirince. aslinda bagisikligi otrmasi lazim gecmis olsun yapacak bisey sizin sucunz degil hangi anne yavrusunun hasta olmasini istet

Merhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku icindeyim bebegime bi sey olcak diye. Allah buyuk hastaliklarla sinamasin. Nasil atlaticam bu durumu
Bebek bu hasta olcak dusucek kalkicak oyle oyle büyüyorlar siz kendinizi suçlamayın bol bol emziğin süt geliyorsa o kullanılan antibiyotikten bin kat iyi sütün

42 lere kadar ates vardi, zaten kan testleri temiz ama dusmeyen ates olunca influenza testi yapildi da oyle cikti.

Benim oglum cok ateslendi, aksam bakiyosun zehir gibi gece yatiyosub hooop atesler icinde. O kadar cok ateslendi ki ben artik donunca atesinin kac oldugunu olcmeden anlayabiliyorum
Bize de influenza testi yapildi pozitif cikti. Travma oldu bende ates gece olunca korkuyorum surekli atesine bakiyorum

Ister miyim ben antibiyotiklere bogmayi bebegimi ama 5er gun antibiyotik tedavisi verdiler bebegime

40 gun icinde bebegim 2 defa ateslendi. Ilk 3 ay bebeklerin ateslenmemesi lazim diyo doktorlar. Ikinci yattigimizda artik doktorlar sorguladi niye bu kadar sık hastalaniyo diye. Ben de kendimi aucluyorum yeterince koruyamadim dikkat edemedim demek ki. 50 gunun 10 gununde antibiyotik kullandi bebegim
çocuk kardiyolojisi muayene ettimi

Sagolun tesekkurler. Ilk 3 ay ateslenmeyi normal gormuyo doktorlar. Bu kadar sık ateslendigi icin belinden sivi bile aldilar menenjit suphesiyle. Bebegimin bagisikligimi zayif anlamadim. 40 gunde 2 defa ateslendi

Çok fazla misafiriniz oluyor mu? Malum kış ayı bir hastalık döngüsü herkeste .. acaba kapıyor mu başkalarından ..

Tam kış aylarında dünyaya gelmiş minik çok daha bence doğal. Ayrıca ateş ölçerle gezmeniz ona verdiğiniz sevginin ilginin kanıtı. Bence iyi bir annesiniz. Birde bence misafirlerde olabilir. Mikrobu taşıma acısından

Back
X