İyi bir anne olabilecek miyim?

Kızlar ateşim ne derecede bilmiyorum ama ne yesem sabahtan beri çıkarıyorum bebeğim hareket etmiyor normalde çok hareketli hiç iyi değilim başım da dönüyor hastaneye gitsem parasetomol diye bir hap var onu verecekler biliyorum ne yapacağımı şaşırdım

Kızlar ateşim ne derecede bilmiyorum ama ne yesem sabahtan beri çıkarıyorum bebeğim hareket etmiyor normalde çok hareketli hiç iyi değilim başım da dönüyor hastaneye gitsem parasetomol diye bir hap var onu verecekler biliyorum ne yapacağımı şaşırdım
mrb. geçmiş olsun son mesajından sonra sesin çıkmamış nasılsın ne var ne yok. İnşallah iyisindir.

Bu testlerde yanılma payı çok yüksek olduğu için aklımıda karıştırmamak için ben hiç yaptırmamıştım. Umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza. Sizdende mükemmel anne olur bence. Herşeyden önce vicdan ve merhamet sahibi olduğunux ve bebeğinize kıymadığınız için sizin gibi annesi olduğu için çok şanslı bebeğiniz.

mrb. geçmiş olsun son mesajından sonra sesin çıkmamış nasılsın ne var ne yok. İnşallah iyisindir.
Ayy teşekkür ederim şimdi çok daha iyiyim bebeğimde inşallah. Düşündüğün için ayrıca mutlu oldum çok sağol sende iyisin umarım ? :)))

Bu testlerde yanılma payı çok yüksek olduğu için aklımıda karıştırmamak için ben hiç yaptırmamıştım. Umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza. Sizdende mükemmel anne olur bence. Herşeyden önce vicdan ve merhamet sahibi olduğunux ve bebeğinize kıymadığınız için sizin gibi annesi olduğu için çok şanslı bebeğiniz.
Çokkkkk teşekkür ederim. Sanırım ben saha şanslıyım bana bu duyguyu önce yâradan sonra bebeğim bu süreçte beni bırakmadığı için. Ve tabiki öyle bir ihtimal varsa daha bir şanslıyım beni yaradan laik gördüğü için ..

Merhaba bu konuyu gorunce yazmak icin uyelik aldim
Ben lisans mezunu bir hemsireyim ve cevremde o kadar cok bu testle yanilan hamile olup hamilelikleri zehir oldu ki ve bircogunun bebegi de gayet normal bebekler olarak dunyaya geldi.
Bu testler gun gecince bile yanlis sonuc verebiliyor o yuzden cok takilmamaniz gerektigini dusunuyorum.
Ben her iki hamileligimde de bu testleri yaptirmadim hic de pisman degilim
Iyi anne olma konusuna gelecek olursak
Her anne cocugu icin en iyi, en ideal, en uygun annedir cunku Allah hicbir kulunun zayi olmasini istemez diye bir soz var bence cok da dogru :KK9::KK9:

Merhaba bu konuyu gorunce yazmak icin uyelik aldim
Ben lisans mezunu bir hemsireyim ve cevremde o kadar cok bu testle yanilan hamile olup hamilelikleri zehir oldu ki ve bircogunun bebegi de gayet normal bebekler olarak dunyaya geldi.
Bu testler gun gecince bile yanlis sonuc verebiliyor o yuzden cok takilmamaniz gerektigini dusunuyorum.
Ben her iki hamileligimde de bu testleri yaptirmadim hic de pisman degilim
Iyi anne olma konusuna gelecek olursak
Her anne cocugu icin en iyi, en ideal, en uygun annedir cunku Allah hicbir kulunun zayi olmasini istemez diye bir soz var bence cok da dogru
İlginiz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim hayırlısı ne ise o olsun herkes için inşallahhh :))

Ayy teşekkür ederim şimdi çok daha iyiyim bebeğimde inşallah. Düşündüğün için ayrıca mutlu oldum çok sağol sende iyisin umarım ? :)))

estagfirullah iyi olmana sevindim, İnşallah daha da iyi olursun. Allah her halimize dayanma gücü versin. Bendee iyiyim teşekkürler ...

merhaba kızlar 2 gündür morel olarak çok kötüyüm. Tarama testleri çıkmış eşim Yen'i gösterdi. Yaşadığım ülkede mektup olarak geliyor. Bebeğim hastaymış aslında böyle demek istemiyorum dünyaya gelecek olan bir melek. Bu duruma asla üzülmedim. Hiç ağlamadım. Tek üzüldüğüm korktuğum şey ben nasıl anne olacağım iyi bir anne olabilecek miyim? Bilmiyorum 2 bebeğim karnımda öldü bu 3. Hamileliğim inşallah yavrumu elime almak nasil olur ve isteyen herkese inşallah. Tam olarak ne yazacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum kaynanam duyar duymaz aldır dediği için telefonlarım yakınlarıma herkese kapalı burada paylaşıp rahatlamak istemedim ama daha ne yazarım bilemedim. Birde kızlar clexane iğne kullanıyorum bugün de grip oldum birden bire ateşim bayağı yüksek üzüntüden mi bilmiyorum Türkiye'den thaylolot almıştım içsem birşey olur mu? Ah kızlar kaynanama ettiğim bedduadan da ayrı üzgünüm hiç iyi değilim ya sabah olur mu acaba? Bebeğim çok hareketli maşallah o hareket ettikçe Can buluyorum bende çok şükür

bebeğinin tam olarak sıkıntısı ne olacakmış? otizm, down sendromu gibi bir şey ise o testler olasılık hesaplaması şeklinde sonuç verdiği için bebeğinin otistik olmama ihtimali de var. böyle ise ben olsam doğururdum o riski alırdım. ama başka sıkıntılar ne bileyim bedensel engel, hidrosefali vb şeyler ise onlar kesin gibi bir şey. doğurup doğurmamak da senin kararın. ama konu başlığına gelirsek evladın her nasıl doğarsa doğsun çok iyi bir anne olacağın kesin. vicdan sahibi her anne evladı için kendini parçalar burası net. o konuda kendinden şüphe etmemeni tavsiye ederim.

Hamile olduğumun farkında değildim. Çünkü yakın bir zaman önce şeker hastası olduğumu öğrenmiştim. Bunu sindirmeye ve bununla yaşamaya çalışıyordum. Şeker iğneler yanında bir ton da antidepresan.. Aynı zamanda hamileymişim. Haberim yok, yutuyorum avuç avuç haplar.. Adet olmayınca annemin zoruyla test yapıyorum çift çizgi. Bi daha.. bi daha.. hep çift bu çizgi.. Hemen doktora.. Durumu anlatıyoruz. Bir sürü testler. Hamile kaldiğim tarihte şeker düzeyimin 500 ün üstünde olduğu tespit ediliyor. Doktorlardan tek duyduğum şey, bu kadar yüksek şekerle oluşan bir döllenme sağlıklı olamaz. Ya bir organı eksik, ya anomalili.. Yolun çok başındasın alalım bebeği. Şekerini düzene sokunca yeniden denersin.
Ben zaten bebek istemiyordum ki.. Nerden geldi zaten bu, benim derdim başımdan aşmış.. offff... Özel hastaneye gittik aynı tepki.. Alalım hayır çıkmaz bundan. Şeker çok yüksekmiş. Aynı zamanda hamile olduğunu bilmeden kullandığın antidepresanlar çok riskli...

Bir tek hani belki baksanız doktor yerine koyup lafını pek dikkate almayacağınız kulağı küpeli, yeni yetme doktorlardan biri vardı. Doktordan çok arkadaş gibiydi. Bir baktı. Bence aldırma. Ben bu bebeğe güveniyorum, doğmalı dedi. Şans işi ama ona güvenim tam dedi.

Hamilelğim süresince diğer doktorların yasaklayabileceği şeyleri hamileliğimin tadimi kaçırmasına izin vermek istemediği için serbest bıraktı. Saçını boya, makyajını yap, akşamları 2 kadah şarap fena olmaz.. Sen hasta değilsin hamilesin tadını çıkaralım dedi. 9 ay ben her teste ve amniyosenteze girdim çünkü hep korktum. Hep te riskler yüksek çıktı tabi. Çünkü yemekle alakası yok stres te yükseltiyor şekerimi.

Velhasıl. Kızım 4 yaşında.. Rabbime binlerce şükür, mucizem o benim. Çok sağlıklı ve güçlü.. Çok akıllı ve tatlı bir kız... Bu bebek kesin bir yerinde anomaliyle doğacak diyen doktorları teker teker ziyaret etmeyi çok istedim. Sonra sadece bebeğime güvenip onun doğmasına vesile olan doktorumu ziyaret etmeye devam ettim sadece.. Hastası gibi değil, arkadaşı gibi

Back
X