Evet rol yapıyor şimdi daha iyi tanıyorum ama şimdi o zaman anlamıyordumE demek ki iyi rol yapan bir eşiniz var.
Merhaba,Haklısınız ama hayatın gerçekleri ile gönlümden geçenler birbirinden farklı.. eşim dürüst biri değil.. ben safım .. gerçekten ama gerçekten kandırıldım.. hala daha oyun oynuyor .. 2 hafta önce bizim anlaşmamız imkansız çocuk büyüsün boşanalım diyor .. 1 hafta sonra beni düşünüyormuş gibi benim huzursuzluğum yüzünden öyle demiş.. evlilik için emek verecekmiş vs.. bende bunlara inanmak istedim..ülkeme dönmek istiyorum ama söyleyin bir kız çocuğuyla , hayatımı zorlaştıran bir eski eşle .. işsiz nasıl döneceğim.. ??adım atamıyorum .. ne doğru bilmiyorum ne istiyorum bilmiyorum .. 10 yıl sonra nerede olacağım bilemiyorum
Bunu yapmayı düşünüyorum , sonra kocam iyi oluyor, evin ihtiyaçlarını karşılıyor , çocukla ilgileniyor yükü alıyor , bana karışmıyor, konuşmuyorum zaten aynı evde iki yabancı ev arkadaşı, eğer durum buysa boşanmak mantıklı mı diyorum hayat daha zor olucak , tek de olacağım aile desteği uzaktayurtdışındasın veya türkiyedesin inan bilmiyorum . Ama her neredeysen ayrı eve çıkıp , kendi düzenini oturtmak zorundasın. Buna mecbursun... Kocanla ilgili tek verebileceğimiz tavsiye boşanman . Sorun çocuğun değil inan bana sen sadece korkup çocuğunu bahane ediyorsun.
Terapi alıyorum uzun süredir , ilaç tedavisideya siz niye ısrarla terapi almıyorsunuz?
kendinizi düşünmüyorsunuz bu sizin tercihiniz ama bi kız çocuğu yetiştiriyorsunuz.
ve bi çocuğun başına gelebilecek en korkunç yetişkinliğini bile alt üst eden şey sıkıntılı ebeveynlerle büyümek.
Ben okulumu bitirip döneceğim diye geldim ülkeme , türkiye şartlarından kaçmadımki, evet babam çok huzur vermiyordu ama çok güzel imkanlarımız vardı, eşimle tanıştım , sevdim vs.. sonrası malum dönmedi kaldım onunla ... ha döndük döneceğiz diye yıllar geçti, asosyal de bir hayatımız oldu, eşim arklarımla görüşmek istemedi her yere yalnız gittim vs...kavgalar küfürler , şimdi birde çocuk sorumluluğu , onda da eşimle bir ekip değil rakip gibiyiz sorluyor beni, yabancı düşmanlığı , mobbing yaşadım, fabrikalarda çalıştım vardiya vs.. çok yoruldum.. ülkemde annemle huzur buluyorum, ana dilimde konuşunca kendime güvenim oluyor , Türkiye’yi Türk insanını gerileye rağmen çok seviyorum , oradaki arkadaş canlılığını , kalabalık ortamları çok özlüyorum, ve güneş tabi avrupada güneş çok azMerhaba,
Her satirda neredeyse ulkeme donmek istiyorum diyorsunuz.Turkiyeye donup ne yapacaksiniz ki?Diyelim ki bosandiniz ne yapacaksiniz memlekette orda hayat sartlari malum , hergun bir palavra..15yildir avrupada yasayan biri her turlu zorlanir bence.Hepimizin gonlunden gecen seyler var ama bir de gercekler var.Oldugunuz ulkeyi kabullenip yol haritanizi cizin.Orda okudugunuza gore dili biliyorsunuz ve diplomaniz gecerlidir.Once kendinize bir is bulun.Sonrasinda bosanma islemlerini baslatin.Kendinize guzel.bir bulun ve zevkinize gore doseyin.Yurtdisinda yalniz olmak gercekten zor anliyorum.Burdaki yabancilarin cogu sulalece.Bizim bayramda kapisini calacak kimsemiz yok.Burdakiler salon dolusu dugun yapiyor.Ben dugun yapsam kimi cagiracagim.Ama cocugunuz kucuk okula baslayinca ordaki velilerle arkadaslik kurabilirsiniz veya is ortaminda.Ben olsam bu saatten sonra asla Turkiyeye donmezdim.
Eşimle aramız soğuk, kötü şeyler de yaşadık çok sağlıksız herşey ama kızımız için herşeyi yapıyoruz, eşim kızımın yanında beni sevdiğini söyledi bugün vs..Gerçekten kırılmanızı istemem ancak yüzlerce aynı konu açtınız. Sizin evliliğiniz başından beri iyi gitmiyor buna rağmen çocuk yaptınız. Çocuktan önce çok mu güzeldi evliliğiniz ? Yoo. Hamileyken çok mu güzeldi ? Yoo. Çocuk varken çok mu güzel ? Yoo. Maalesef size sizden başka kimse yardım istemez çünkü siz hayatınızı kendi elinizle sürekli zindan ediyorsunuz. Yarın kızınız kavgalarınızdan, babasının size sevgisizliğinden, sizin çok güçsüz olmanızdan umarım sağlıklı olarak büyüyebilir. Kusura bakmayın çok çok özür dileyerek söylüyorum ama bu kadar aciz olmanız hiç normal değil. Tamam insanız kimse yuvası dağılsın istemez ama sizin yuvanız zaten çoktan dağılmış. Siz şu an sadece kendinize ve eşinize hatta artık kızınıza hayatı zehir etme aşamasındasınız.
Umarım sağlıklı büyür. Gelişmeye açığım, beni durduran korkularımEşiniz haklı terapi yardım etmez çünkü o insanlar yardıma ihtiyacı olan iyileşmek düzelmek isteyen insanlara yardımcı olabiliyorlar. Ama siz zaten iyileşmeye gelişmeye aşırı kapalısınız. Bir arpa boyu yol gidilmiyor, evlendiğinizden beri nerdeyse aynı şeyleri senelerce açış açıp durmuşsunuz. Eşinizin de yanlışları çok fazla. Ama dediğim gibi siz kendinizi bu kadar kapattığınız sürece insanlarda terapistler de kimsenin faydası olamayacak. Umarım kızınız sağlıklı büyür.
Ben sizi az çok anladım. Açık açık yazacağım o yüzden. Siz boşanamazsınız. Ne benim ne diğer arkadaşların yazması asla sonucu değiştirmeyecek. Bu evlilik böyle gelir böyle gider. Bir gün iyi 5 gün kötü, düşe kalka ilerler. Ama çocuklarınız mutlu bir ailede büyümeyecek bunada eminim. Eşiniz de sizde normal ruh halinde değilsiniz. Yaşayın gitsin bildiğiniz gibi. MutluluklarEşimle aramız soğuk, kötü şeyler de yaşadık çok sağlıksız herşey ama kızımız için herşeyi yapıyoruz, eşim kızımın yanında beni sevdiğini söyledi bugün vs..
Uygulayamıyorum, korkuyorum , zorluklardan , hayattan ... kendime güvenmiyorumValla biz burdan ne desek boş sen kendin kızın için bişey yapmazsan biz tavsiye versek kaç yazar bende yanlış hatırlamıyorsam 1 2 defa aynı konunuza denk geldim uygulamayacaksanız konu açmanın mantığı yok
evet ikimizde normal ruh halinde değiliz kim normal ki bugünlerde herkesin sorunları var bizde daha fazla , kızım mutlu bir ailede büyümüyor ama mutlu bir çocuk. Boşansam mutlu olabilecekmıkiBen sizi az çok anladım. Açık açık yazacağım o yüzden. Siz boşanamazsınız. Ne benim ne diğer arkadaşların yazması asla sonucu değiştirmeyecek. Bu evlilik böyle gelir böyle gider. Bir gün iyi 5 gün kötü, düşe kalka ilerler. Ama çocuklarınız mutlu bir ailede büyümeyecek bunada eminim. Eşiniz de sizde normal ruh halinde değilsiniz. Yaşayın gitsin bildiğiniz gibi. Mutluluklar
Her evlilik dört dörtlük değil tabiki sorunsuz evlilik olmaz. Ama şu açtığınız konulara bir bakın senelerce debelenip durmuşsunuz. Yüzlerce kez dibi görmüş birisiniz. Bundan sonra da böyle olacak. Hiç aşırı sevildiğinizi, kucaklandıgınızı, sevgiye saygıya layık olduğunuzu hissedemeden geçecek hayatınız. İnsanlar size boşan derken aslında yuvanızı dağıtmanız için değil en azından kendinize ait bir dünyanız olsun diye demişti. Ama siz hani vardır ya kendi kendine yeten bir karakter değilsiniz hani illa başımda bir erkek olsun diyen tiplerdensiniz. Hı ben size söyleyeyim şu an henüz gençsiniz seneleriniz böyle geçecek birgün 50 yaşında o kadar mutsuz olacaksınız ki keşke cesaret etseymişim neyini çekmişim bu kadar diyeceksiniz. Geçen sizin ömrümünüz olacak. Nerden mi biliyorum ? Senelerce mutsuz yaşamış, hep etrafındaki ilişkilere özenen, bir sürü yaşça büyük tanıdığım var. Birgün bir çiçeğini bir güzel sözünü duymadım diye hayatını tüketen.evet ikimizde normal ruh halinde değiliz kim normal ki bugünlerde herkesin sorunları var bizde daha fazla , kızım mutlu bir ailede büyümüyor ama mutlu bir çocuk. Boşansam mutlu olabilecekmıki
Haklısınız böyle saygısızlığı benim değil hiçkimsenin haketmediğini düşündüğüm için şikayet edip duruyorum ,cesaret edemiyorum, kendimdeki hatalarıda görüyorum o beni durduruyor, benim hatalarım var daha iyisini haketmiyorum diye düşünüyorum, ve kendimi o kadar yalnız hissediyorumki, yeni biri ve bana değer verecek birinin hayatıma girebileceğine pek inanmıyorum, yalnız kalıcağımı düşünüyorum, bir de kızım var tabi şimdi öyle hemen sosyalleşip yeni birileri ile de tanışamam ,çocuk sorumluluğunun altındam tek başıma nasıl kalkacağım diye korkuyorum , yurtdışında kimsesizHer evlilik dört dörtlük değil tabiki sorunsuz evlilik olmaz. Ama şu açtığınız konulara bir bakın senelerce debelenip durmuşsunuz. Yüzlerce kez dibi görmüş birisiniz. Bundan sonra da böyle olacak. Hiç aşırı sevildiğinizi, kucaklandıgınızı, sevgiye saygıya layık olduğunuzu hissedemeden geçecek hayatınız. İnsanlar size boşan derken aslında yuvanızı dağıtmanız için değil en azından kendinize ait bir dünyanız olsun diye demişti. Ama siz hani vardır ya kendi kendine yeten bir karakter değilsiniz hani illa başımda bir erkek olsun diyen tiplerdensiniz. Hı ben size söyleyeyim şu an henüz gençsiniz seneleriniz böyle geçecek birgün 50 yaşında o kadar mutsuz olacaksınız ki keşke cesaret etseymişim neyini çekmişim bu kadar diyeceksiniz. Geçen sizin ömrümünüz olacak. Nerden mi biliyorum ? Senelerce mutsuz yaşamış, hep etrafındaki ilişkilere özenen, bir sürü yaşça büyük tanıdığım var. Birgün bir çiçeğini bir güzel sözünü duymadım diye hayatını tüketen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?