• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi değilim..

Şu an gerçekten karmakarışık bir durumdayım eşimi çok seviyordum o da beni seviyor sanıyordum çünkü her istediğimi yapıyordu. Ama şu zamanlarda abisini tercih edince beni gerçekten sevmediğini anladım. Şu an tek derdim kızım. Daha 15 aylık ve sürekli baba baba diye geziyor içim çok acıyor.
Cooook uzuldummm ve seni tamamennnn hakli gördumm
Okadar cok sey soylerdim ki ama malummm...
Sen bu kadar zaman katlanmissin,
sabir etmissin gordugun davranislara bak. Kesinlikleee seni hiiiic haketmeyen bir adamla evlisin.
Okadar sozden sonra ve sen gidince yaptigi davranisin uzerine sana gel derse tek sebebi ''hizmetcilik'' bunu bil:110: Allah kolaylik versin.. ne bicimm insanlarin icine dusmussun...

Abisinin çocuğunun hasta olmasıyla ne ilgisi var? Siz dediniz ki "evden gitmesine gerek yoktu, konuşarak halledebilirdi". Ben de dedim ki "konuşarak hallolmamış, daha ne yapabilirdi?" Şimdi de diyorsunuz ki çocuk hastaymış. Konuşarak halledebilirdi, gitmesine gerek yoktu fikrinizden vaz mı geçtiniz? Artık "çekmeli" demeye mi başladınız? Konuşarak olmuyormus, ne yapsın?

Ayrıca çocuğu hasta diye 7 ay ufak bebeği olan genç çiftin evinde kalmak zorunda değil. Hep beraber aynı evde yaşamak zorunda değiller. Yan apartmanda evi var, kendi evinde oturup yemek ve ev işlerinde yardımlarını rica edebilir. Konu sahibi de bunu önermiş zaten. Ama eşi bunu da kabul etmemiş.
Gitmek zorunda değildi konuşarak halledebilirdi çünkü adam temelli yerleşmemiş ailede bir kriz durumu var hastanede yatan bir çocuk var herkesin başına gelebilirdi, azıcık rahat tan feragat etmek gerekiyordu hasta çocuğun babası hatalı yanlış davranıyor diye üye evliliğini bitirecek değil eşine yemek çay yaparken kaynina da versin daha da isterse ugrasmasina. Açıkçasi bu durumda olsam en azından iş yükümü hafifletmek için hastayım bahanesiyle saat 9dan sonra odama çekilirdim karşı tarafta uzatmalı misafir olduğunu anlardı. Ama eşimle bu konuda kavga etmek yerine ev işlerinde destek olmasına rica ederdim. Sonuçta abisi kavga yok bisey yok hizmet bekliyor diye evden kovamaz kocası ama eşine yardım edebilir abisini torpuluyebilir annesini arayıp biraz da sizde kalsın diyebilir. Ama üye direkt kocasına ultimatom sunup kavga yoluna gitmiş en en kötü ihtimalle misafire mobing uygulasaymis da evi terketmeseymis.

Mesela sevmediği yemekleri yapsaymis erken yatıp geç kalksaymis çocuğu uyutucam deyip işi biraksaymış ama evini terketmeseymis çünkü suan kendi evini kaynina bırakmış oldu ben de bunu yapamam. Konuda neden ısrarla bana yürüdügünuzu anlamıyorum ben hiçbir akrabama 1 günden fazla yatılı misafir kalmadım bile sadece karı koca meselesini düşünüyorum benim eşimde torpuledigim huylar var başkaları da yapabilir bunu anlatmaya çalışıyorum yorumlarım çelişmiyor.

Gitmek zorunda değildi konuşarak halledebilirdi çünkü adam temelli yerleşmemiş ailede bir kriz durumu var hastanede yatan bir çocuk var herkesin başına gelebilirdi, azıcık rahat tan feragat etmek gerekiyordu hasta çocuğun babası hatalı yanlış davranıyor diye üye evliliğini bitirecek değil eşine yemek çay yaparken kaynina da versin daha da isterse ugrasmasina. Açıkçasi bu durumda olsam en azından iş yükümü hafifletmek için hastayım bahanesiyle saat 9dan sonra odama çekilirdim karşı tarafta uzatmalı misafir olduğunu anlardı. Ama eşimle bu konuda kavga etmek yerine ev işlerinde destek olmasına rica ederdim. Sonuçta abisi kavga yok bisey yok hizmet bekliyor diye evden kovamaz kocası ama eşine yardım edebilir abisini torpuluyebilir annesini arayıp biraz da sizde kalsın diyebilir. Ama üye direkt kocasına ultimatom sunup kavga yoluna gitmiş en en kötü ihtimalle misafire mobing uygulasaymis da evi terketmeseymis.

Mesela sevmediği yemekleri yapsaymis erken yatıp geç kalksaymis çocuğu uyutucam deyip işi biraksaymış ama evini terketmeseymis çünkü suan kendi evini kaynina bırakmış oldu ben de bunu yapamam. Konuda neden ısrarla bana yürüdügünuzu anlamıyorum ben hiçbir akrabama 1 günden fazla yatılı misafir kalmadım bile sadece karı koca meselesini düşünüyorum benim eşimde torpuledigim huylar var başkaları da yapabilir bunu anlatmaya çalışıyorum yorumlarım çelişmiyor.

Israrla ne yapabilirdi diye sormamın sebebi gerçekten ne yapabilirdi merak etmiş olmam. Konu sahibi acaba onları yapmış mı anlamak istemem. Çünkü süz eşinizi düzelttiğinizi yazmıştınız.

Ben konu sahibi bu tür şeyleri yaptı diye tahmin ediyorum. Benim anladığım istenmediklerini bildikleri halde orada kalmaya devam ediyorlar. Baksanıza karı kocanın arasını bozduğunu anladığı halde, 2 adım ötede kendi evinde değil de pişkin pişkin onlarda kalmaya devam ediyor. Ben evime döneyim de onlar barışsın demiyor. İmadan, soğuk davranmadan anlayacak insan değil.

Aynı fikirde olduğum konu evi terk etmese, ayrılmayı düşünse bile evden gitmese daha iyi olurdu. Evi terketti diye eşi onu kusurlu gösterip dava açabilir.

Gerçi ben eşinin ev işlerinden bunalıp konu sahibini annesinin evinden almaya gideceğini düşünüyorum. Umarım biraz akıllanmış olur.

Daha önceden burada bir konu açmıştım kaynım ve 11 yaşındaki kızı bizde kalıyor diye. Eltim hastanede oğlu kanser hastası oğlunun yanında kalıyor hastanede bunun içinde kaynım ve kızı bizde kalıyorlardı. 1 aylığına eltim çıktı hastaneden ama çocuğun kan değerleri düşünce tekrar yattı lar 2 gün önce . Ama artık kaynımın hareketlerine katlanamadığımı farkettim. Ayrıca kendi evimde rahat etmek istiyorum artık. Tesettürlüyüm yatana kadar başımda başörtüyle geziyorum. İstekleri bitmiyor kaynımın. Çay getir şunu getir bunu getir. Dün kv. Telefonda konusuyorduk 4 5 ay daha idare et çocuğun ilaçları o zamana biter heralde tahminimce dedi arkasından kp. Arkadan bağırıyor eşşek gibi bakacak mecbur diye. Tam lafımı söyleyecekken kv. Telefonu kapattı. Bende bugün eşime patladım yeter artık evlerine gitsin kalsınlar ben dayanamıyorum dedim. Ben abime evine git kal diyemem dedi. Ozaman beni kaybedersin dedim hayırlısı olsun dedi çok zoruma gitti napıcağımı bilmiyorum küçük bebeğim var. Anneme durumu anlattım başkası için yuvanı bozma diyor. Çok kötüyüm şaşkınım fikirlerinize ihtiyacım var?
Kv kendı alsın evıne kp yı de arayıp baba kendıne gel üslubuna dıkkat et de

Evi var yan apartmanda oturuyorlar ama ne amaçla ki bizde kalıyorlar. Onu söyleyende kp.

Kayınvalide nerede oturuyor ?
Koca adam evinde otursun bir zahmet. Bir iki haftayı belki anlarım ama bu kadarı da had aşma. Özel hayatı işgal.

Ne anlayışsız berbat kendini bilmez insanlar var ya. Insan evine gitmeyi bilir.

Kocalarda artık zıvanadan çıktı..

Kv.nizle tekrar konuşun, bu böyle olmaz, evde sürekli yabancı bir erkek doğru değil, sıkıntı çekiyorum falan deyin.

Lütfen çay falan istediğinde bahane bulun. Her zaman her istediğini yapmayın.

Çalışmıyor mu kaynımız ?

Çok bencil olduğunu düşünüyorum ne kadar kötü durumda olamayacaklarını göremeyecek kadar bencil. Yazık gerçekten çok yazık.
Aynı durumda kardeşin olsaydı böyle yapmazdın eminim. Eşine de beni kaybedersin falan demişsin ilişkin bu kadar mı değersiz yani?
Iyilik yürekten gelmeli bunu unutma. Allah göstermwsin ama aynı duruma düşmeyeceğinin garantisi yok. Bunları söylüyorum ama sende yürekten gelen bir iyilik bile yok.

Çok bencil olduğunu düşünüyorum ne kadar kötü durumda olamayacaklarını göremeyecek kadar bencil. Yazık gerçekten çok yazık.
Aynı durumda kardeşin olsaydı böyle yapmazdın eminim. Eşine de beni kaybedersin falan demişsin ilişkin bu kadar mı değersiz yani?
Iyilik yürekten gelmeli bunu unutma. Allah göstermwsin ama aynı duruma düşmeyeceğinin garantisi yok. Bunları söylüyorum ama sende yürekten gelen bir iyilik bile yok.
Sen ne diyorsun ya ? Sülalen gelip senin evine yerleşse bakalım aynı şeyleri söyleyebilecek misin. Böyle klavye başından durumu tam bilmeden atmakla olmuyor. Benim yerimde kim olsa aynısını yapar. Yapmasa bile artık evinde birileri olduğu için rahatsızlık duyar. Benim ilişkimin değerini ölçmekte sana düşmez.

Azcık rahattan feragat etmek gerekiyordu yazmışsınız. Ben 2 senedir eşimle baş başa kalamamışım ne rahatından feragat edeceğim? Ayrıca 7 aydır yeterince katlanmamış mıyım bence böyle insanlara fazla bile. Ayrıca ben eşime tatlı dillede söyledim anlamadı başka care bırakmadılar. O sizin eşiniz bu benim eşim siz değiştirdiniz diye bende değiştiremem ki eşimin huyunu biliyorum asla karakterinden ödün vermez.

Bence haksizlik ediyorsunuz, kadin aylarca hepsine bakmis ustelik kv kp destek olmaliydi, boyle bir durumda her isi bi insana kitleyip kenardan mi seyredilir? Kv torununa bakamaz mi veya kb kendi evine gidemez mi? Ya hepsini gectim insan yuku ne kadar agir? Neden konu sahibi dervismis gibi dusunuyorsunuz?

Ya iyimisin sen? Bu kadin kucucuk bebegiyle elin adamina dadilik tapmak zorunda mi? Yahu koskoca adam iki yumurta kirmayi bilir herhalde.. gerekirse bu kadin yemegini yapsin yollasin ama.. ayni evde kalmak nedir? Nibulasik makinasinin, camasir makinasinin dugmesine basamayan erkekler adamim diye gezmesinler ortalikta.. buna kendi kocam dahil. Sizin gibi kadinlar yuzunden bu erkekler bu kadar tepeye cikiyolar..bu kadin kocasinin kolesimi? Istemiyorsa istemiyodur.. ayrica hasta olan cocugun durumuna ve annesine herkes cok uzuldu burda sorun yok. Allah kimseyi evladiyla sinamasin.. ama bu durumu adam kullanmamali bana gore...bu devirde evlatlar anne babayi vekmezken, kocanin kardesine onca hizmet oyle mi? Yok oyle bi dunya

Sen ne diyorsun ya ? Sülalen gelip senin evine yerleşse bakalım aynı şeyleri söyleyebilecek misin. Böyle klavye başından durumu tam bilmeden atmakla olmuyor. Benim yerimde kim olsa aynısını yapar. Yapmasa bile artık evinde birileri olduğu için rahatsızlık duyar. Benim ilişkimin değerini ölçmekte sana düşmez.
Yazan daha 18 yaşında hayat tecrübesi anlık duygulardan ibaret kızmaya gerek yok daha büyüyecek
Konunuza gelince destek size değil kv kp düşer boş bir ev var gelip oğullaryla torunlarına baksınlar hastalarına anneye destek olsunlar
Biraz insan kendini minnet altında hisseder ne demek mecbur görmek biri mecbursa oda dede ve büyükannedir

Tebrik ediyorum, "ben sizin hizmetçiniz değil, senin eşinim" deme cesaretini göstermişsiniz. Bundan sonrası için bol şans dilerim. Böyle böyle öğrenecek erkekler günümüzde "eş" olmak ne demek diye.

sabah sabah çok üzüldüm canım yaaa

yaa varyaa kımse karı koca anlaşamadıgı için boşanmıyor onun bunun yüzünden kavga edip saygıyı yıtırıp ayrılıyorlar ,

kv sankı biraz daha mulayım biri gibi geldi yanlış anlamadıysam inşallah o orta yolu bulur

Kızlar evet evi terk ettim bavulumla evden çıkarken abiside bakkala sigara almaya gidiyordu noluyor dedi eşim geçiştirdi bişey yok sen git dedi. Abiside ben eve geçecem dedi evine geçti. Az önce eşim beni aradı rahatladın mı diye . Ben de sen nerdesin dedim abimi aldım eve geçiyorum dedi hangi eve dedim bizim eve nereye olacak dedi biz artık sırt sırta vereceğiz kendimize yeteriz dedi. Benim gitmemden memnun olmuş gibi konuşuyor ve telefonu kapatırken de beni yavrumdan ayırdın sana hakkımı helal etmiyorum dedi.
bırak ne hali varsa görsünler.
bak senin kaç senelik emeklerinin hiç kıymeti yokmuş onlar için.
kp haklıymış.
afedersin seni aileye eşeklik yap diye almış, her yükü sana yüklemişler.
ama hiç değerin yokmuş be canım.

kocan eğer geri dön derse, kardeşleriyle iş ortaklığını bitirsin, ayrı iş kursun ya da parasını alıp başka işe girsin.
siz de uzak bir semte taşının.
senin iznin olmadan kimseyi evine çağırmasın.

belki o zaman evliliğiniz düzelir.

unutma, huzurun yokken paranın da hükmü olmuyor.

Umarım geri adım atmazsın bırak şimdi eşşek gibi kim bakacaksa o gelsin ,hiç üzme kendini evladını daha 15 aylık bababababababa diye gezer için hiç yanmasın yeni evli bir ailenin evine bu kadar çöreklenilmez ,çok şükür de dua et ;)üç güne aramazlarsa eşşek gibi bende insan değilim ,ama seni sevdiği için değil ev işlerini beceremedikleri için arayacaktır kesin.

Essek gibi bakmak zorunda elbette değilsin. Esin kayninla konuşsun. Hal hareketlerine çeki düzen versin. Ama kendini de eşinin yerine koy, kardeşini bu durumda yollar mıydın başka yere? Ama kayinpederin ve kayinvaliden terbiyesiz

Arkadaşım yapacağın şey sabretmek,şimdi bu konu yüzünden kavga etsen vs inanki yaptıkların bir kalemde silinir kötü olan sen olursun.Yapacağın tek şey eve yardımcı bir kadın çağırmak madem eşinin durumu varmış abisiyle ortak iş yapıyorlarmış sen de kadın al haftada bir kez gelip temizlik yapsın böylece yükün biraz hafifler.Kendini hizmetçi konumuna düşürürsen daha çok şey beklerler.

Back
X