İyi evlat olmamak

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.918
3.295
133
Arkadaşlar ben çok kötü bir şey yaptım. Geçen gün telefonumu babamın bir arkadaşının tanıdığına götürdüm babamın tavsiyesi üzerine. Normalde pahalıya gelebilecek bir işlem (ki ben çok da öyle düşünmüyorum ama) ucuza geldi. Neyse ben tamirciden çıktım taksideydim babam aradı çok kısa konuşabildim, niye beni aramadın insan bir arar teşekkür eder diye sitem etti haklı olarak. Bayağı da soğuk konuştu. İnanın ki yoğundum gün içinde. Neyse eve geldim direkt uyumuşum (kaç gündür sabah beşte yatıyorum çünkü freelance tercümanlık yapıyorum) dün de keza sürekli uyudum uyandım uyku düzenim şaştı. Az önce aradım bana bayağı bir kızgındı. Kendisini hiç aramadığımı, çocukça ve duygusuzca davrandığımı söyledi, o yüzden beni aramıyormuş iki gündür, iki üç ay önceki duygusuz halime geri dönmüşüm (ki alakası yok, her gün konuşuruz, bazen ben ararım bazen o ama illa her gün hadi olmadı gün aşırı konuşuruz) tamam ben hatalı olduğumu kabul ediyorum ama genelde doğru davranırken bir hatamda hemen hep böyle davranıyormuşum gibi davranması sizce normal mi? Eskiden gerçekten soğuk ve duygusuz birisi olduğumu kabul ediyorum ama sonuçta değişmeye çalışıyorum. Değişen bir insan da bence (çok büyük değilse) geçmişteki hatalarından vurulmamalı, sonuçta o hatalar geride kaldı önemli olan önüne bakmak. Gerçekten durum size anlattığım gibi. Çok moralim bozuldu biliyorum kendi düşen ağlamaz ama :KK43: Yani kendimi nasıl affettiririm? Gerçekten çok kızgındı :KK43:

Son düzenleme:
Hata nerde?
Konuyu tam anlamadim, telefonu babanizin tanidigina goturdugunuz ve babaniza bundan dolayi tesekkur etmediginiz icin kotu evlat mi oldunuz?
Babaniz bu yuzden mi kizdi size?

Tuhaf.
Tamam arayip tesekkur etmeliydiniz de etmediginiz icin de kotu evlat olmuyorsunuz.

Hata nerde?
Konuyu tam anlamadim, telefonu babanizin tanidigina goturdugunuz ve babaniza bundan dolayi tesekkur etmediginiz icin kotu evlat mi oldunuz?
Babaniz bu yuzden mi kizdi size?

Tuhaf.
Şöyle, telefonumun kamerası çalışmadı. Ben bir teknik servise götürecektim fakat babama anlattığımda çok yüksek buldu, bir arkadaşıyla görüştü onlar sayesinde bayağı düşük fiyata geldi. Arayıp teşekkür etmedim diye kızdı. Ama öyle bir kızdı ki zannedersiniz bayram seyran ya da doğum gününde aramadım. Asla aksatmam, bayramda ilk onu ararım hatta ben yurtdışındayken deprem olduğunda ilk onu aradım. Yani tamam eskiden gerçekten soğuk birisiydim ama cidden yol katetmiş birisine bu kadar da kızılmaz bence. Neyse, belki de ben hata yapmışımdır ne bileyim :KK43:

Kime teşekkür edecektiniz, babanızın sizi itham ettiği suç ne, telefonu ücretsiz mi tamir ettiler?
Anlattıklarınızdan bir şey anlayamadım vallahi.

Şöyle, telefonumun kamerası çalışmadı. Ben bir teknik servise götürecektim fakat babama anlattığımda çok yüksek buldu, bir arkadaşıyla görüştü onlar sayesinde bayağı düşük fiyata geldi. Arayıp teşekkür etmedim diye kızdı. Ama öyle bir kızdı ki zannedersiniz bayram seyran ya da doğum gününde aramadım. Asla aksatmam, bayramda ilk onu ararım hatta ben yurtdışındayken deprem olduğunda ilk onu aradım. Yani tamam eskiden gerçekten soğuk birisiydim ama cidden yol katetmiş birisine bu kadar da kızılmaz bence. Neyse, belki de ben hata yapmışımdır ne bileyim :KK43:
Kendi kizi icin de arkadasindan fiyat indirimi istemeyip kim icin isteyecek ki.
Benim babam olsa asla tesekkur beklemez.
Baba dedigin kizina yardimci olur zaten.
Her isime babam koşar, bir kere tesekkur beklemedi.
Etdigimde de kizar, gorevimdir der.
Babaniz iyilik yapmis, sonra basiniza vurmus ve burnunuzdan getirmis.

Keske yardim etmeseydi.

Asıl çocuk gibi davranan babanız yav. İnsan evladından bu kadar öfkeyle teşekkür mü bekler? Açığınızı arar gibi... İnsan evladına bir iyilik yapıyorsa, hiçbir karşılık beklemeden yapar ki. Ayrıca teşekkür etmenin acelesi mi var? İki gün sonra etseniz ne olacak, değer mi kaybediyor? Neresinden bakarsam bakayım sizde hata göremedim ben. Ayrıca duygusuzlukla ne alakası var, alt tarafı telefon tamiri yani. Zannedersin böbreğini filan verdi. (ay ben de mi çok duygusuzum yoksa)

Abanız abartmış biraz
Ayrıca herkesin bi duruşu var kimse de değiştirmek zorunda değil.

Asıl çocuk gibi davranan babanız yav. İnsan evladından bu kadar öfkeyle teşekkür mü bekler? Açığınızı arar gibi... İnsan evladına bir iyilik yapıyorsa, hiçbir karşılık beklemeden yapar ki. Ayrıca teşekkür etmenin acelesi mi var? İki gün sonra etseniz ne olacak, değer mi kaybediyor? Neresinden bakarsam bakayım sizde hata göremedim ben. Ayrıca duygusuzlukla ne alakası var, alt tarafı telefon tamiri yani. Zannedersin böbreğini filan verdi. (ay ben de mi çok duygusuzum yoksa)
Tamirin parasını bile ödememiş, sadece ucuza getirmesine vesile olmuş... :D Değişik bir megoloman.

Tamirin parasını bile ödememiş, sadece ucuza getirmesine vesile olmuş... :KK70: Değişik bir megoloman.
Baba teşekkür beklemiyor da haraç kesiyor sanki. Nasıl baskın bir karakterse yalnız, konu sahibi şu saçma olayın bile faturasının bir kısmını kendisine kesmiş. Üzücü. Baba dediğin sevgi dolu, hoşgörülü olmalı, bir şeye kızdığında da höt zöt konuşmak yerine "eşek sıpasıyla" başlayan cümleler kurmalı. Sen içini ferah tut baklavacheesecake baklavacheesecake , babanın başka sorunları var kesin, acısını senden çıkarıyor.

Tamirin parasını bile ödememiş, sadece ucuza getirmesine vesile olmuş... :KK70: Değişik bir megoloman.
Şöyle diyeyim, telefonumun arka kamerası çalışmadı. Markanın firmasına götürdüm kamera değişecek diye 500 küsür istediler sonra parça desteği olmadığı ortaya çıktı. Bildiğimiz başka bir yan sanayici vardı, orası 700 tl dedi kamera entegresi değişecek diye.bunu babama anlattığımda çok buldu ve arkadaşını aradı böyle böyle dedi. Neyse gittim sadece kamera yerinden çıkmış, onu taktı diye 40 tl aldı. İşte ben bunu yapmışken senin teşekkür etmemen hoş değil falan dedi. Tamam bakın haklı ama haklıyken haksız duruma düştü bence

Şöyle diyeyim, telefonumun arka kamerası çalışmadı. Markanın firmasına götürdüm kamera değişecek diye 500 küsür istediler sonra parça desteği olmadığı ortaya çıktı. Bildiğimiz başka bir yan sanayici vardı, orası 700 tl dedi kamera entegresi değişecek diye.bunu babama anlattığımda çok buldu ve arkadaşını aradı böyle böyle dedi. Neyse gittim sadece kamera yerinden çıkmış, onu taktı diye 40 tl aldı. İşte ben bunu yapmışken senin teşekkür etmemen hoş değil falan dedi. Tamam bakın haklı ama haklıyken haksız duruma düştü bence
İyi de güzel arkadaşım, bak benim ipad'in ekranı çatladı. İş yerinde sadece "iş arkadaşım", ben uyguna yapacak bir yer biliyorum, haftasonu götürür, yaptırır getiririm dedi. Bu sadece iş arkadaşı, altını çiziyorum.

Senin baban altı üstü bir telefon açmış, öz evladı için ve buna karşılık bekliyor, sen de ben kötü evlat mıyım diye kendini sorguluyorsun...

Adam resmen bunun için baba olmus, biri ona sürekli tesekkür etsin, yüceltsin diye. Sana duygusuz derken, onun baba duygusu nerede? Kizini bir telefon için kalbini krimak, rencide etmek nedir ya?

Kötü evlat felan degilsin. Takma bu kadar. Hatta restini çek. "Ben bunu hak etmedim, bir daha bu sekilde davranirsan asil o zaman benim duygusuz halimi görürsün" diye konus. Bu ne ya!

İyi de güzel arkadaşım, bak benim ipad'in ekranı çatladı. İş yerinde sadece "iş arkadaşım", ben uyguna yapacak bir yer biliyorum, haftasonu götürür, yaptırır getiririm dedi. Bu sadece iş arkadaşı, altını çiziyorum.

Senin baban altı üstü bir telefon açmış, öz evladı için ve buna karşılık bekliyor, sen de ben kötü evlat mıyım diye kendini sorguluyorsun...
Bakın çok zor şeyler yaşadık. Hayatımı tehlikeye atan bir durumdan beni o kurtardı ve ben bu durumdan ötürü her gün “senin sayende kurtuldum bana hiçbir şey olmaz” gibi şeyler söyleyerek ne kadar müteşekkir olduğumu belirtiyorum zaten. Dediğim gibi Türkiye’nin bir yerlerinde deprem olunca ve o deprem benim yaşadığım şehirde hissedilince ilk kendisini arıyorum annemden bile önce. Doğum gününde sürpriz yapıp Türkiye’ye geldim. Üstüne iki ay kadar önce kalktım sürpriz yaptım aileme. Yetmedi geçen ay bu olaylardan sonra iyi olduğumu görsün diye kalktım geldim. Bunları yapmak zorunda değildim, dönem sonunu bekleyebilirdim. Yani sonuçta bunları yapan birisi için “unuttu herhalde” denip geçilebilirdi..

Back
X