• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi görünen ex kaynananın aslında kötü biri olduğunu öğrenmem

Konu sahibi tam olarak aynı bi kaynanaya sahipmişim
Yüzüme iyi arkamdan oğlundan beni ayırma çabası içinde olan kötü niyetli bi kadınmış
Bende hep iyi davrandım ilgilendim hastalıklarıyla herşeyle ama onlar beni hiç benimseyememiş ki boşanma sonrası bunları dediğini duydum bende
Ama boşver allah onları pis kalpleriyle başbaşa bıraksın
Oğlunun yaşattığı mutsuz evliliği düşününce kaynana fasa fiso kalıyor zaten.
Anne sütünden ayrılamamış ergenlerle zaten zor

Ayrılık sürecinde şunu anladım, kimseye güvenmemek gerekiyor.
Kaynanam ile hiçbir zaman içli dışlı olmadım. Ayda bir ya da iki ayda bir arardım. Sırlarımı,günlük olanları,konuşulanları falan kendisine anlatmazdım. Aramıza mesafe koymuştum.Enerji olarak uyuşmadık, kafa yapılarımız benzer bile değil. Zaten şehir olarak da uzak olduğumuz için yılda bir görüşme fırsatımız oluyordu. Gittiğimizde de pek iş yapmazdım yine elimden geleni yaparim ama başkasının mutfagına girip dolabını açmak pek hoşuma gitmiyor. Kaynanam da bir sey yapacak olduğum zaman elimden alırdı. Bu davranışının da kenara cekilmemde etkisi var. Bize geldiğinde dört dönerdim her istediğini yapardım. Bu kez de ben ona iş yaptırmazdım. Arkamdan hiç kötü dediğini işitmedim hep iyi davrandı ya da davranmak zorunda kaldı bilmiyorum. Taaa ki ayrılık aşamasına gelinceye kadar. Meger kadın beni hiç sevmemiş en ufak saygısızlığım bile olmamasına rağmen arkamdan pişmanlık duyuyorum keske baska biri ile evlenseydi oglum demiş. Bana hizmet etmedi, bakmadı, işimi yapmadı demiş. (Gittigimizde kendisi yaptırmıyordu zaten. Belki de esim kiziyordu bilmiyorum.) Çok konuşuyor gibi seyler söylemiş. (Çok konusmuyorum konussam bile kime ne.) Bunu aramızin iyi olduğu bir akrabadan duydum. Ben kendini ezdiren biri degilim sessizim ama gerektiginde cevap veririm. Bunları bir kez olsun yüzüme söylemedi. Belki de arkamdan oğluna neler dedi bilmediğim neler var diyorum. Yani iyi kaynana yoktur iyi görünen kaynana vardır. Bir kez daha ayrılık kararının ne kadar isabetli olduğunu anladım
Ayrılık kararınız neydi sizi bu aşamaya getiren

Ayrılık sürecinde şunu anladım, kimseye güvenmemek gerekiyor.
Kaynanam ile hiçbir zaman içli dışlı olmadım. Ayda bir ya da iki ayda bir arardım. Sırlarımı,günlük olanları,konuşulanları falan kendisine anlatmazdım. Aramıza mesafe koymuştum.Enerji olarak uyuşmadık, kafa yapılarımız benzer bile değil. Zaten şehir olarak da uzak olduğumuz için yılda bir görüşme fırsatımız oluyordu. Gittiğimizde de pek iş yapmazdım yine elimden geleni yaparim ama başkasının mutfagına girip dolabını açmak pek hoşuma gitmiyor. Kaynanam da bir sey yapacak olduğum zaman elimden alırdı. Bu davranışının da kenara cekilmemde etkisi var. Bize geldiğinde dört dönerdim her istediğini yapardım. Bu kez de ben ona iş yaptırmazdım. Arkamdan hiç kötü dediğini işitmedim hep iyi davrandı ya da davranmak zorunda kaldı bilmiyorum. Taaa ki ayrılık aşamasına gelinceye kadar. Meger kadın beni hiç sevmemiş en ufak saygısızlığım bile olmamasına rağmen arkamdan pişmanlık duyuyorum keske baska biri ile evlenseydi oglum demiş. Bana hizmet etmedi, bakmadı, işimi yapmadı demiş. (Gittigimizde kendisi yaptırmıyordu zaten. Belki de esim kiziyordu bilmiyorum.) Çok konuşuyor gibi seyler söylemiş. (Çok konusmuyorum konussam bile kime ne.) Bunu aramızin iyi olduğu bir akrabadan duydum. Ben kendini ezdiren biri degilim sessizim ama gerektiginde cevap veririm. Bunları bir kez olsun yüzüme söylemedi. Belki de arkamdan oğluna neler dedi bilmediğim neler var diyorum. Yani iyi kaynana yoktur iyi görünen kaynana vardır. Bir kez daha ayrılık kararının ne kadar isabetli olduğunu anladım
Herhalde harika kızdı demeyecek. Size camur atacak. Bu normal.

Benim annemle yengemin arası da iyi değil daha bir günden bir güne ağzından kötü bir laf çıkmamıştır. Teyzelerimde aynı şekildeler mesela. Ailem böyle olunca çevredeki kv lere şok oluyorum benimki de aynı sizinki gibi. Sizinki yine ayrılınca konuşmuş bu evliyiz konuşuyor

Mecbur değilim tabi bunu kabullenmiyorum. Kabullensem önceden yapardım. Kendimi kandırılmış hissettim yuzume gülmüş arkamdan konuşmuş belli ki
Ben yerinde olsam akrabaya laf tasi bile demezdim biten bitmis sonucta.
Yarin bir gun akraba ile kotu olsan oda senin lafini tasir
Kimseye guven yok

Ayrılıyormuşsunuz zaten niye takılıyorsunuz ayrıca hakaret iftira yok düşüncesini söylemiş siz de onu çok çok sevmemişsiniz ki yani mesafe koymak başka şey ama ayda ya da iki ayda bir aramak az bence o da eşinizin annesi halini hatrını sormak birşey paylaşmak niye bu kadar sorun oldu..ya da gittiğiniz misafir gibi oturmak hoş değil arkadaşıma gitsem oturamam birşeyin ucundan tutarım bu hizmetçilik değil yardımdır..gönülsüz olan bi işe girişken olmayan birine tabi yapsan da yaptırmaz..yani siz hiçbir yakınlık göstermeyip sonra niye kızıyorsunuz zaten ex kaynana artık

Ayrılık kararınız neydi sizi bu aşamaya getiren
Eşim aşırı cimri biriydi her koşulda benden kısardı. Eve bulaşık süngeri alınacakken bile burun kıvırır, özel günleri unutur, hediye almayi fuzuli görür, sürekli benim param derdi. Bir de bazı saygısızca hareketleri oldu kaldıramadım

B Birkadiningunlugu eski kayınvalidenizin arkanızdan laf etmesine şaşırdınız sanırım ama bunda şaşıracak bir şey yok, insanın kendi akrabası dahi arkadan binbir laf söylerken, kan bağınız olmayan birinin hakkınızda konuşması garipsenecek bir durum değil.
Size bunları söyleyen akrabanıza söyleyin daha fazla anlatmasın, her şey bitmiş gitmiş arkanızdan ne konuşuyorlar bilmenin size bir faydası yok, bize açıklama yaptığınız gibi ben iş yapacaktım ama kendi müsade etmiyordu diye açıklamalarda yapmayın kimseye, kayınvalide evini temizlemek zorunda değilsiniz çünkü, kaldı ki sizin savunmanız, eski kayınvalidenin konuşmaları bir süre sonra arada laf taşınmasına, dedikoduya dönüşür ve gereksiz bir dedikodu kavgasının içinde bulursunuz kendinizi, şu saatten sonra böyle bir kavganın gereği var mı?

Mihail Zoscenko Mihail Zoscenko yazdıklarınıza çok güldüm:) sürekli tatile gitmek istiyor vücudu bozulmasın diye çocuk istemiyor mu demişler🤣
Öyle olsa bile kime ne ki?
Allah rahmet eylesin bir tanıdığımız vardı 86-87 yaşındaydı vefat ettiğinde, hatun vaktiyle çok güzel bir kadınmış, nasıl desem böyle avrupai bir görüntüsü vardı, güzelliğinin farkında olduğundan demiş ki evlenirsem ailesi görmüş geçirmiş, kültürlü, imkanları olan bir adamla evlenirim, gerçekten öyle de bir adamla evlenmiş, evlenirken adama çocuk yapmam vücudum bozulsun istemiyorum demiş:)

Hayatı boyunca hep gezmiş, çocuk da yapmamış, düşünün ki bu kadın 1940'lı yıllarda evlenmiş, kim bilir o zamanın kayınvalideleri nasıldı ama kadın hayatı hiç ciddiye almamış, kim ne düşünür ne söyler önemsememiş, dilediği gibi yaşamış.
Bana hep "kadın dediğin ne istediğini bilecek, kimse için üzülmeyecek, ben istediğim gibi yaşadım, eşim karşı çıksaydı boşanırdım bana koca mı yok" deyip basardı kahkahayı.
Vefat ettiğinde tek bir hastalığı yoktu ne tansiyon ne kalp, damarları bile pırıl pırıl çıkardı sağlık taramasında, belki de hayatı gamsız yaşadığındandır bilemiyorum.

Kimsenin ne dediğine takılmamak lazım o yüzden, dünya iyisi de olsanız kulp takan oluyor, keşke imkan olsaymış da sürekli tatile gitseymişsiniz evliyken, Türk filmlerindeki hoppa kız olsaymışsınız, öyle de kötüsünüz böyle de, en azından yaptım derdiniz:)))

Ayrılıyormuşsunuz zaten niye takılıyorsunuz ayrıca hakaret iftira yok düşüncesini söylemiş siz de onu çok çok sevmemişsiniz ki yani mesafe koymak başka şey ama ayda ya da iki ayda bir aramak az bence o da eşinizin annesi halini hatrını sormak birşey paylaşmak niye bu kadar sorun oldu..ya da gittiğiniz misafir gibi oturmak hoş değil arkadaşıma gitsem oturamam birşeyin ucundan tutarım bu hizmetçilik değil yardımdır..gönülsüz olan bi işe girişken olmayan birine tabi yapsan da yaptırmaz..yani siz hiçbir yakınlık göstermeyip sonra niye kızıyorsunuz zaten ex kaynana artık

Birkac defa uygunsuz soruları ve cümleleri oldu. Ailemle ilgili ağzımdan laf almaya çalışan halleri oldu ve anladığım icin mesafe koydum. Arama konusu da şöyle ben arıyorsam karşıdan da aranmayı beklerim. Ancak oğluna ulaşamadıysa beni arıyordu direk oğlunu soruyordu. Eve misafir olarak gidiyorduk uzak yoldan geliyorduk ilk gün bir seye karışmıyordum. Sonrasında da bir işe elimi attığımda elimden cekip alıyorlardı. Belki de eşim iş yaptırmayın diyordu bilmiyorum. Iş yapmami istemezdi belki de onun yüzünden elimden cekip alıyorlardı

Eşim aşırı cimri biriydi her koşulda benden kısardı. Eve bulaşık süngeri alınacakken bile burun kıvırır, özel günleri unutur, hediye almayi fuzuli görür, sürekli benim param derdi. Bir de bazı saygısızca hareketleri oldu kaldıramadım
Flört döneminizde, nişanlı kaldığınız sürede bu gibi davranışlarını analiz etme fırsatınız oldu mu. Bu saydıklarınız gerçek anlamda katlanılabilir şeyler değil çünkü.

Flört döneminizde, nişanlı kaldığınız sürede bu gibi davranışlarını analiz etme fırsatınız oldu mu. Bu saydıklarınız gerçek anlamda katlanılabilir şeyler değil çünkü.
Flört döneminde eli açık biri gibi gorunuyordu. O zamanlar hediye alırdı. Uzak mesafe ilişkisiydi fazla analiz edemedim. Nişanlıyken de her seyin en iyisini almak istemişti. Anlayabileceğim bir davranışta bulunmadı. Bir tek yüzük almamıştı onu da ben tektas yuzuk istemiyorum diye almadi.

6 yıllık evliyim, kayınvalidem eminim benim içinde 'bana hizmet etmiyor, gelmiyor gitmiyor, temizliğimi yapmıyor keşke tanıdık kız alsaydık' dediğini duyar gibiyim 😂 umrumda mı hayır. Çünkü insanoğlu konuşur. Kayınvalidenin arkasından da konuşmayan kadın yoktur.
Bitmiş gitmiş zaten boşverin hiç umursamayın, bunun icin moral bozmaya bile değmez.
Bende eminim arkamdan ayni seyleri soyledigine 😂
İş beklediginİ ama yapmam, eli tutuyo ayagi tutuyo ben yokken dip bucak ev temizleyebiliyor, yilda bir kez 3 4 gun gittigim yerde benden temizlik beklemek onlarin ayibi bizim degil.
Hasta olur yapamaz anlarim ama degil ise kusura bakmasinlar istediklerinide konusabilirler.

B Birkadiningunlugu eski kayınvalidenizin arkanızdan laf etmesine şaşırdınız sanırım ama bunda şaşıracak bir şey yok, insanın kendi akrabası dahi arkadan binbir laf söylerken, kan bağınız olmayan birinin hakkınızda konuşması garipsenecek bir durum değil.
Size bunları söyleyen akrabanıza söyleyin daha fazla anlatmasın, her şey bitmiş gitmiş arkanızdan ne konuşuyorlar bilmenin size bir faydası yok, bize açıklama yaptığınız gibi ben iş yapacaktım ama kendi müsade etmiyordu diye açıklamalarda yapmayın kimseye, kayınvalide evini temizlemek zorunda değilsiniz çünkü, kaldı ki sizin savunmanız, eski kayınvalidenin konuşmaları bir süre sonra arada laf taşınmasına, dedikoduya dönüşür ve gereksiz bir dedikodu kavgasının içinde bulursunuz kendinizi, şu saatten sonra böyle bir kavganın gereği var mı?

Mihail Zoscenko Mihail Zoscenko yazdıklarınıza çok güldüm:) sürekli tatile gitmek istiyor vücudu bozulmasın diye çocuk istemiyor mu demişler🤣
Öyle olsa bile kime ne ki?
Allah rahmet eylesin bir tanıdığımız vardı 86-87 yaşındaydı vefat ettiğinde, hatun vaktiyle çok güzel bir kadınmış, nasıl desem böyle avrupai bir görüntüsü vardı, güzelliğinin farkında olduğundan demiş ki evlenirsem ailesi görmüş geçirmiş, kültürlü, imkanları olan bir adamla evlenirim, gerçekten öyle de bir adamla evlenmiş, evlenirken adama çocuk yapmam vücudum bozulsun istemiyorum demiş:)

Hayatı boyunca hep gezmiş, çocuk da yapmamış, düşünün ki bu kadın 1940'lı yıllarda evlenmiş, kim bilir o zamanın kayınvalideleri nasıldı ama kadın hayatı hiç ciddiye almamış, kim ne düşünür ne söyler önemsememiş, dilediği gibi yaşamış.
Bana hep "kadın dediğin ne istediğini bilecek, kimse için üzülmeyecek, ben istediğim gibi yaşadım, eşim karşı çıksaydı boşanırdım bana koca mı yok" deyip basardı kahkahayı.
Vefat ettiğinde tek bir hastalığı yoktu ne tansiyon ne kalp, damarları bile pırıl pırıl çıkardı sağlık taramasında, belki de hayatı gamsız yaşadığındandır bilemiyorum.

Kimsenin ne dediğine takılmamak lazım o yüzden, dünya iyisi de olsanız kulp takan oluyor, keşke imkan olsaymış da sürekli tatile gitseymişsiniz evliyken, Türk filmlerindeki hoppa kız olsaymışsınız, öyle de kötüsünüz böyle de, en azından yaptım derdiniz:)))
Aynen öyle abla cahillik işte, zaten aşırı yoğun ve stresli bi işim vardı, üstüne iş değiştirmek için sınavlara hazırlan üstüne iki ayrı şehirdeki iki evle ilgilen, iki yıl boyunca tatilsiz matilsiz bunlarla uğraştım sonuç koca bir hiç (hatalardan ders aldım avuntusuna hiç gerek yok:D). Şimdiki aklım olsa emeğime dolayısıyla kendime saygı gösterirdim bu kadar kendimi paralamazdım. O yüzden burada sık sık yazarım genç kızlara etmeyin eylemeyin kendi kıymetinizi bilin, kıymetinizi bilmeyenlere enerji harcamayın diye.

Aynen öyle abla cahillik işte, zaten aşırı yoğun ve stresli bi işim vardı, üstüne iş değiştirmek için sınavlara hazırlan üstüne iki ayrı şehirdeki iki evle ilgilen, iki yıl boyunca tatilsiz matilsiz bunlarla uğraştım sonuç koca bir hiç (hatalardan ders aldım avuntusuna hiç gerek yok:KK70:). Şimdiki aklım olsa emeğime dolayısıyla kendime saygı gösterirdim bu kadar kendimi paralamazdım. O yüzden burada sık sık yazarım genç kızlara etmeyin eylemeyin kendi kıymetinizi bilin, kıymetinizi bilmeyenlere enerji harcamayın diye.
Kadınlar kendi kıymetini bilmezse kimse değer vermiyor, flörtte nişanlılıkta adamın yaptığı ufak tefek gibi görünen bazı şeyler önemli detaylar aslında, hayat küçük ayrıntılarda gizlidir bence, mesela daha flört ederken size karşı agresifse direkt ayrılın, tembelse ayrılın, ailesini seviyor saygı gösteriyorsa amenna ama aile bağımlısıysa ayrılın.

Her şeyinize karışıyor ama kendine gelince ben erkeğim diyorsa ayrılın hahahahahaa boşancılar gibi oldum 🤣

Ama erkekler flört ederken bile sinyal veriyor da biz kadınlar anlamıyoruz ya da küçük detaylar diye önemsemiyoruz, küçük şeyler büyüklerin habercisi oluyor farkında değiliz.

Back
X