İyi Kalpli Ol...

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10
"İyi Kalpli Ol"... Destekleriniz için şimdiden teşekkürler!

Türk Kalp Vakfı, 2006 yılı hedeflerinin başında yer alan bu sloganla hem ülke genelinde kalp sağlığına dikkat çekecek, faaliyetlerini arttırmak için fırsat yaratacak, hem de topluma pozitif mesajlar aşılayarak sosyal kalkınmaya destek verecek.

Bu bağlamda, yaşamın her kesitindekilere “İyi Kalpli Ol” çerçevesi içinde yer verirken, hayırsever, yardımsever, sevecen insanlarımızı da bu sloganın başında düşünmek, desteklerini esirgememelerini dilemek, sanırız en güzel ve beklenen bir duygu.

Dünya Kalp Federasyonu ve Avrupa Kalp Birliği’nin verilerine göre, dünyada her yıl rekor seviye bir rakamla 17 milyon kişi Kalp ve Damar hastalığından hayatını kaybetmekte, resmi açıklamalara göre de 2020 yılında sayının 25 milyona çıkacağı tahmin edilmektedir.

Ülkemizde de ölüm riskinde ilk sırayı alan ve “insanlık düşmanı” ilan edilen bu hastalığı ve ölüm oranını asgariye indirme yolunda önemli çaba harcayan Türk Kalp Vakfı, kaliteli, güvenli ve teknolojinin en son modelleriyle donanımlı sağlık hizmetinin yanında, akademik, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri, özellikle her yıl Nisan ayının ikinci haftasında gerçekleştirdiği Kalp Haftalarıyla ve de bu yılki hedeflerinin başında gelen “İyi Kalpli Ol” mesajıyla, sizleri yardıma ve destek vermeye davet ediyor, bu konuda sizlere güveniyor ve bekliyor.

Türk Kalp Vakfı olarak asil kalpli Türk ulusunun iyi kalbiyle bağışlarını esirgemeyeceğine de içtenlikle
 
Bu bağlamda, yaşamın her kesitindekilere “İyi Kalpli Ol” çerçevesi içinde yer verirken, hayırsever, yardımsever, sevecen insanlarımızı da bu sloganın başında düşünmek, desteklerini esirgememelerini dilemek, sanırız en güzel ve beklenen bir duygu

nedense ben hemen bunu anladım,diğer yöndende,bizleri uyardığın için sağol canım.dilerim en güzel şekilde korumamız gereken,organımızı,ölürkende en güzel şekilde değerlendire bilelim.aslında her organ bir can demek.a.s.
bütün yazılarınız için teşekkürler.bu siteye farklı hizmetleriniz var,çokta hoşuma gidiyor
 
Ragıp Enbiyaoğlu
Hacı Ali Akın
Ahmet Ekmekçioğlu
Çetın Yıldırımakın
Sureyya Ağaoğlu
Sakıp Sabancı
İstanbul Rotary Kulübü
C.Kemal Persenteli
Hakkı Değer
Kamil Şengüder
Ağa Eğitim Vakfı
Muzeyyen Emin Çavdar
Roche A.S.
 
Bağışlarınız için
banka hesap numaramız:
Ziraat Bankası
Şişli Şubesi
No :
33371155 - 5001
 
keşke çok param olsaydı milyarları bağışlardım buna inan ama benim de durumum çok bozuk:KK43:((((((((((
 
Tüm katkılarınıza teşekkürler ediyorum... Emeklerinize,yüreğinize sağlık
 
canım ablam sen hakikaten çok yardımseversin, maşallah her yerede yetişiyosun, bize ön ayak oluyorsun, sen birtanesin :asigim::1hug:a.s.:nazar:
 
benim gözümde o kadar büyüksün ki nurşen abla, inanki hangi siteye girsem her yerde sen varsın, nasıl yetişiyorsun abla, o kadar kocaman bir yüreğin varki herkesi kapsıyor ve her yere uzanıyor, iyiki senin gibi birisini tanıdım, ne mutlu bana
 
slm can arkadaşlar bende sizlerin aranıza katılmak istiyorum ama benim sadece manevi destegim olucak dualarım başka elimden birşey gelmiyor çok istesemde çok güzel bir konuya deyinmişsiniz ama fazla talep yok zannedrsem
 
Kalbine iyi bak uzun ve sağlıklı yaşa

Kalp ruhun yuvasıdır. Çevrene hep pozitif bak, iyilik yap, dürüst ol,mutlu ol…

Mutluluk sağlıklı yaşamın anahtarıdır.

Toplumun iyi kalpli olması ülkeyi kalkındırır.

Tüm dinler iyi kalpli olmayı öğütler


Kalpte,

Vücudunda,

İlişkilerde,

Aile yaşamında,

Sosyal yaşamda,

Kültür ve sanatta,

İş yaşamında,

Hak ve Adalette,

Sporda,

Çevrede,

Vatandaşlık sorumluluğunda

İYİ KALPLİ OL.
 
kalp her attığında vicdanını da besliyorsa o zaman anlamlı oluyor bu hayatta..ve beslendikçe başkalarını da besleyebilir iyilik ve sevgiyle.teşekkurler bu ön ayak oluşunuzdan dolayı..sevgıyle..
 
05/08/2008


Türk Kalp Vakfı Aymar’ın doğada kendiliğinden yetişen, yabani bir otsu bitki olan Kanola’dan üretilen Kanola Yağı’nı destekleme kararı aldı.

Kanola Yağı vücut için önemli olan A, D, E, K vitaminlerine sahip olmasının yanında, Omega 3 ve Omega 6 içermesi, zeytinyağı özelliği ve diğer bitkisel sıvı yağların özelliğini beraberce göstermesi bakımından önem teşkil ediyor.

Omega 3 ve Omega 6 içermesi, zeytinyağı özelliği ve diğer bitkisel sıvı yağların özelliğini beraberce göstermesi bakımından son derece önemlidir. Son yıllardaki araştırmalar Omega 3 ve 6’nın beyin gelişiminin etkisinin yanı sıra, retina hücrelerinin görme yeteneği üzerindeki etkisini de ispatlanmıştır. Ayrıca Omega 3 yağ asitleri, koroner atherosklerojen önlenmesinde son derece etkilidir ve Kardiac arrest riskini azaltmaktadır. Daha önceleri sadece zeytinyağlı yemeklerde ve salatalarda kullanılan zeytinyağının yanı sıra kanola yağı yemeklerde, salatalarda ve kızartmalarda kullanılabilecek bütün özelliklere sahip bir yağ olması bakımından avantaj teşkil etmektedir.
 
20/10/2008


Her yıl Türk Kalp Vakfı’nca başlatılan ve Sanofi Pasteur’un sponsorluğunda gerçekleştirilen “Grip Aşısı Kampanyasının” ilki 15 Ekim 2008 Çarşamba günü Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde, 21 Ekim 2008 Salı günü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde ve 22 Ekim 2008 Çarşamba günü de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde büyük bir katılımla yapıldı.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın ve Vakfın temsilcileri tüm aşı kampanyalarında hazır bulundular. TSYD’deki aşı kampanyasına; Başkan Esat Yılmaer ve Sanofi Pasteur’un temsilcisi Dr. Serdar Altınel, TMOK’a Başkan Togay Bayatlı ve Komitenin üyeleri ile Dr. Yıldız Tümerdem, TGC’ne de Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Atay ve TGC üyeleri, Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Dr. Yıldız Tümerdem ile Sanofi Pasteur’den Dr. Tamer Pehlivan ve Dr. Serdar Altınel katıldılar.

Türk Kalp Vakfı’nın “Grip Aşısı Olun, Kalbinizi Koruyun” sloganı çerçevesinde yaptığı grip aşısı kampanyasında, ev sahipliği yapan kurumların başkan ve yetkilileri Türkiye’nin en saygın ve güvenilir Sivil Toplum Örgütü olan Türk Kalp Vakfı’na ve Başkan Çetin Yıldırımakın’a, kalp ve damar sağlığına verilen önem ve bilinçlendirme hususunda gösterilen hassasiyete çok teşekkür ettiler.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın Grip Aşısı kampanyalarında yaptığı konuşmasında: “Dünya Kalp Federasyonu ve Avrupa Kalp Birliği üyesi, beş büyük ödüle sahip 34 yıllık bir Sivil Toplum Kuruluşu olan Türk Kalp Vakfı olarak, dünyada her yıl 18 milyon kişinin öldüğü, sporculara hatta çocuklara kadar varan kalp krizi riskinin asgariye indirilmesi yolunda, insanlarımızı uyarma, bilinçlendirme, motive etmekteyiz.Grip; üst solunum yolu enfeksiyonlarında, iskemik kalp hastalığı ve inme riskinde artışa neden olmaktadır. Gribe bağlı olarak meydana gelen zatürree veya altta yatan hastalığın alevlenmesi gibi ciddi sonuçlar, hastaneye yatışa veya ölüme sebep olabilmektedir. Her grip sezonunda kalp hastalığına bağlı ölümlerin artması, Grip ile kalp krizi arasında bağlantı olduğunu göstermektedir.

Grip, koroner kalp hastalığı için sayılan risk faktörlerinin yanında, sezonsal olarak etki gösteren, sonbahar ve kış ayları boyunca kalp hastalarında riski arttıran önemli faktörlerden biridir bu nedenle gribal enfeksiyonların kalbi olumsuz etkilememesi için her yıl mutlaka aşınızı olmalısınız” dedi.Yıldırımakın aynı zamanda, tüm insanlık için çok önemli olan kalp damar hastalıkları konusundaki bilinçlendirme çalışmalarında, medyanın katkısının ölçülemez boyutta olduğunu ve bunun için de basın mensubu arkadaşların görevlerini aksatmadan, gripsiz ve sağlıklı bir şekilde halka doğru ve bilgilendirici masajları ulaştırmaya devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Yıldız Tümerdem ile Sanofi Pasteur’den Tamer Pehlivan ve Dr. Serdar Altınel Grip aşısı hakkında önemli bilgiler verdiler.Sanofi Pasteur’un temsilcileri de, Kalp sağlığına hizmet eden bir kuruluşla birlikte hareket etmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.Kalp krizinin oluşmasında damarlarda zamanla oluşmuş olan plakların (aterosklerotik plaklar) kopması ve damarı tıkamasının rol oynadığını, grip virüsünün damardaki plakları direkt olarak etkilediğini ve orada reaksiyona sebep olarak plağın kopmasına neden olabildiğini grip virüsünün bu plaklarda şimdiye kadar tespit edilen tek virüs olduğunu, risk grubu hastalıkları; kronik kalp, böbrek, astım gibi hastalığı olanların mutlaka grip aşısı olmaları gerektiğini kaydeden Dr. Yıldız Tüm Erdem ve Sanofi Pasteur’un temsilcileri şu hatırlatmada bulundular. “Grip kalp için bir stres kaynağı.

Grip olduğunuzda kan basıncı, kalp atım sayısı artar, bunun için de grip aşısı olun, kalbinizi koruyun.”Uzmanlar ana maddesi yumurta olan grip aşısını, yumurtaya karşı aşırı alerjisi, gebelikte üçüncü ayını doldurmamış, 39 derecenin üzerinde ateşi olanların yaptırmamalarını tavsiye ettiler.Türk Kalp Vakfı’nın Sanofi Pasteur ile birlikte üzerinde “Grip aşısı olun, kalbinizi koruyun” yazan, kalp ve damar hastalıklarının en büyük düşmanı sayılan strese karşı yaptıkları kalp şeklindeki stres topu da aşı olan herkese hediye edildi.
 
Türk Kalp Vakfı, 2006 yılı hedeflerinin başında yer alan bu sloganla hem ülke genelinde kalp sağlığına dikkat çekecek, faaliyetlerini arttırmak için fırsat yaratacak, hem de topluma pozitif mesajlar aşılayarak sosyal kalkınmaya destek verecek.Bu bağlamda, yaşamın her kesitindekilere “İyi Kalpli Ol” diyor…

”İyi Kalpli Ol” sloganı Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, ”İyi Kalpli Ol” sloganıyla yürüttükleri çalışmalarla toplumun dikkatini kalp ve damar hastalıklarına çekmeyi, topluma olumlu mesajlar vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Türk insanının hiçbir ayrıcalık gütmeden sevgiyle el ele vermesi durumunda ülkenin daha üst seviyelere taşınabileceğini bu nedenle ”İyi Kalpli Ol” seferberliği başlattıklarını ifade eden Yıldırımakın, şöyle devam etti:”Hiçbir ayrıcalık gütmeden (İyi Kalpli) olmak konusunda örnek davranışlar sergileyenlere (İyi Kalpli Ol) ödülü veriyoruz. Bu konuda toplumu incelemeye aldık. Şimdiye kadar davranışlarıyla topluma örnek olan birçok kişiye bu ödülü verdik. Türk Kalp Vakfı bu sene ” İyi Kalpli Ol” sloganı ile Türkiye’de Yedikule Hayvan Barinağı Gönüllü Yöneticisi Mimar Meral Olcay’ı en iyi kalpli insan olarak seçti .

Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, temizlik işçisinden polise, doktordan savcıya hatta bakana, özetle herkese hitap ettiklerini ve (İyi kalpli olun) dediklerini, kalpte, vücutta ve her türlü ilişkide vatandaşlık sorumluluğuyla ”İyi Kalpli” olmak gerektiğini kaydetti.

Yedikule Hayvan Barinağı Gönüllü Yöneticisi Mimar Meral Olcay yaptığı açıklamada ;

” Türk Kalp Vakfı tüm yönetim kurulu üyeleri başta Başkan Çetin Yıldırımakın , Şevket Ayaz , Dr. Ayşe Resmor , Erol Bey, Çetin Bey’in sevgili eşi ve diğer üyeler eşilğinde 20 Haziran günü barınağımıza geldiler….

Türkiye genelinde verilen ” Iyi Kalpli Ol ” ödülüne beni layık görmüşler. Çok gurur verici. Ben de barınaktaki asistanım Havuç badyguardım Bady diğer üyeler nazlı ve dost ve arka fonda hav hav sesleriyle barınak ahalisi eşliğinde plaketimi aldım. Türk Kalp Vakfına beni onurlandırdığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yönetim kurulu başkanı Çetin Yıldırımakın, Dr. Şevket Ayaz, Çetin beyin sevgili eşi Ergim Yıldırımakın, Dr Ayşe Resmor, Nisa parmaksız, Erol Kaner barınağımızı ziyarete geldiler.

Sayın Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Yıldırımakın iznelimlerini şöyle sıraladı

“Sayın Meral Olcay
Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Dr Şevket Ayaz ın daveti üzerine 20.06.2006 günü Fatih Belediyesi Yedikule Sokak Hayvanları Barındırma ve Rehabilitasyon Merkezine eşim Ergin Yıldırımakın, İşletme Müdürümüz Dr Ayşe Resmor, Özel Kalem ve Satın Alma Müdürümüz Nisa Parmaksız ve Basın Danışmanımız Erol Kaner le yaptığımız ziyaret ve köpek sevgisi görme ve hissetme zevki bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir.

Yine sayın Şevket Ayaz ın arzusuyla Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu gündemine giren konu üzerine dün 2000 köpeğin bakımını gönüllü olarak üstlendiğiniz barınağınızda, daha kapıdan girerken gördüğümüz manzara bizleri şaşırtmış, özellikle benim ve eşimin kedi köpek kuş gibi canlılara olan sevgiden de esinlenen bir hisle sokağa bırakılmış veya sakatlanmış her cins köpeğin insanlara örnek olacak şekilde birlikte kavgasız, sevgiyle yaşamalarının, rehabilitasyonlarının, sizin ilgi ve engin deneyiminiz ve de yardımcılarınızın gayretiyle elde edilmesini görerek, böylesine güzel manzara ve mükemmel bir izlenimle bu müşfik yuvadan ayrılırken, Fatih Belediye Başkanının bu yararlı hizmetini ve size emanetini takdirle karşılıyor, başarılarınızın devamı dileği ve yakında yine birlikte olma inancı içinde sevgi ve saygılar sunuyorum.. ”

Tolga ÖZTORUN
YKHB Gönüllü Muhabiri
21 Haziran 2006
 
kadirgecesi2bb7os0.png
 
X