- 13 Kasım 2019
- 6.280
- 13.196
- 198
- Konu Sahibi Thallosofili
İyi kayinvalide sevilir tabi. Ben kayınvalidemi çok severim mesela. Sizin komşunuz, anladığım kadarı ile gelinleri için pek çok şey yapmış ama sevilmediğinden yakınıyor. Neden sevilmediğini bilemiyeceğim. Tatlı dilli mi değil acaba? sürekli bir şeylerden şikayet eden depresif bir insan mı? eleştirir mi hep bir şeyleri? bilemiyorum onu. Benim annem mesela çok iyi bir insandı, iyi bir anne idi ama iyi bir kayınvalide değildi bence çünkü kusur bulurdu hep bir şeylerde, ve beklentileri vardı bazı. Yemeğe çağırma olayında, gelinlerin aklına gelmiyorsa, oğullarının da mı aklına gelmiyor, annemi bir akşam yemeğe çağıralım demiyor mu oğulları? Bilemiyorum içinde olmadıkça da bilinmez. Benim de çok sevdiğim bir komşum vardır mesela, evime gelir, herşeyimde bir kusur bulur, bunu şöyle yapma böyle yap, bu niye böyle? ... vs vs. Samimiyetinden yapar, beni sevdiğinden yapar bilirim ama, bir keresinde, hiç unutmam ben o zaman evli değildim "keşke bir bekar oğlum daha olsaydı da seni gelin olarak alsaydım oğluma" dedi. Aman iyi ki de kayınvalidem değil, Allah da gelinlerine sabır versin derim içimden ama severim kadını o ayrı.