İyi niyetin suistimali...

chalalai

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2009
173
1
316
A.B.D.
Merhaba, ben iyi niyetimin suistimal edildigini dusunuyorum genelde, sizde de boyle dusunen var mi ?
Mesela biri yardim istediginde kiramiyorum; ama bu daha sonra surekli hale geliyo ve benim gunluk planlarimi da altust ediyo.
Tamam iyilik karsilik beklenmeden yapilan birsey; ama benim de bir hayatim var sonucta, su an icin calismasam bile karsi tarafin dusuncesizligi sinirimi bozuyo. Hayir desem rahat etmez, isin icinden cikamadim bir turlu
Kotu niyetli olan ben miyim diye kendinden suphe duyuyo insan...

Ya canım aynı durum bende de var ama ortada kötü niyetli olan değil düşünemeyen insanlar var.Bu durum için canını sıkma bence biraz da hata bizde var hayır diyemiyoruz ama hayır demeyi öğrenmeliyiz.

Ya canım aynı durum bende de var ama ortada kötü niyetli olan değil düşünemeyen insanlar var.Bu durum için canını sıkma bence biraz da hata bizde var hayır diyemiyoruz ama hayır demeyi öğrenmeliyiz.

Haklisin canim ama diyemiyorum iste genelde elimde degil... Insanlar yeterince anlayisli olsa bunlar olmaz da...
Dusun bazen bir yere gitmem gerekiyo, ama baskasini zor durumda birakmamak icin kendi isimi sonra yapayim diyorum mecbur...

Haklisin canim ama diyemiyorum iste genelde elimde degil... Insanlar yeterince anlayisli olsa bunlar olmaz da...
Dusun bazen bir yere gitmem gerekiyo, ama baskasini zor durumda birakmamak icin kendi isimi sonra yapayim diyorum mecbur...

Bak canım mesela bende senin gibi aynı durumda kaldıgımda okula gittiğim için finallerim var sınava çalışmam lazım veya ders çalışmam lazım gibi bahaneler buluyorum sende öyle denemelisin kırmak istemiyorsan en iyi çözüm bu diye düşünüyorum en azından ben öyle yapıyorum sen de denemelisin.. Hani atıyorum bir yere gitmen gerekiyorsa acil oraya gitmem lazım ordan geldiğimde hallederim işini gibisinden konuşabilirsin ama sen herkese tamam dersen insanlar da nasıl olsa bu sürekli yapıyo deyip olmadık işleri bile üzerine yıkarlar baştan önlemini al

Saol canim onerilerin icin ben de ogrenciyim zaten :) mesela komsumun 2 yasinda bir cocugu var, diger oglu da okula gidiyo... onu okul cikisi oradan birinin almasi gerekiyo, esi calistigi icin de beni ariyo genelde almam icin, ben de kiramiyorum... yani bir gun dedigin gibi bahane bulsam ertesi gun yine ayni :) durum bir gunluk bisi degil, yoksa arada sirada olan bisi olsa bisi demem zaten... Kendimi kotu hissetmem bu yuzden...

Anladım canım da senden baska kimse yok mu tanıdıgı o sana sırtını dayamış durumda kendini kötü hissetmen normal tabii

Canim benim, sende deki ona, al iki yasindaki cocugunu, hem onu gezdirmis olursun hemde sende insan yüzü görmüs olursun ve cocugunuda okuldan alirsin.
Niye sana yaptiriyorki bu isini? Salakmidir nedir bu kadin? Dogurmayi bilirler ama bakmaya gelince baskalarina mal etmeyide cok iyi becerirler.
Sakin yapma canim, annesi veya babasi sorumludur bu konuda, senin gibi genc bir komsukizi degil.
Yada annen söylesin komsunuza, kizimin dersi var lütfen rahatsiz etmeyin diye.

Neden kendisi gidip alamiyormus cocugunu okuldan bir sorsana?

KISA VADEDE YAPTIĞIN İYİLİKLER UZUN VADEDE GÖREVİN HALİNE GELİR. Ne güzel bir söz değilmi.Bende seninle aynı durumu yaşamıştım işyerinde.Yardım diye başladım bir baktım ki görevim gibi insanlar benden bekliyor yaptığım iyilikleri.Bende bir arkadaşın söylediği gibi bahaneler bulmaya başladım zamanla.Komşunuzun aramasından bahsetmişin mesela telefona cevap verme daha sonra gördüğünde duymamışım kntrüm yoktu geri dönüş yapamadım sonradan de.Bir gün aramasında ben bugün eve geç gelicem biraz de yada erken çıktım arkadaştayım ders çalışıyorum de.Eğer önüne geçmezsen ilerde daha fazlasını istemeye başlayacaktır.

Anladım canım da senden baska kimse yok mu tanıdıgı o sana sırtını dayamış durumda kendini kötü hissetmen normal tabii

Ah canim var da, var olanlarin bahanesi de var, ben evdeyim nasil olsa diye beni ariyo bir defa cevap vermesem bir dahakine mecbur kaliyorum...

Ah canim var da, var olanlarin bahanesi de var, ben evdeyim nasil olsa diye beni ariyo bir defa cevap vermesem bir dahakine mecbur kaliyorum...

Mecbur değilsin bunu bir iki kere yaptıktan sonra zaten anlayacak istemediğini surat da yapsa boşvericeksin yani hiç birşeye mecbur değilsin kendi canını sıkma bunu sürekli yap ki anlasın yapmak istemediğini

Canim normal olani zaten dedigin gibi, ama boyle dersem yoruldugunu soyluyo... Ben de arabayla gidip aldigim icin sanki benim sorumlulugummus gibi bir hal aliyo bu is...

Evet gercekten cok dogru bir soz... Yaz gelince bu is benim gorevim haline geliyo nedense, gecen sene birkac ay neredeyse hergun bu isi yaptigimi bilirim... Telefona cevap vermeyince kapiya gelir, yani evde durmamam gerek bunun icin... Burada oyle bahane edebilecegim arkadas cevrem de yok...Yani ben isin icinden cikamiyorum o yuzden...

Mecbur değilsin bunu bir iki kere yaptıktan sonra zaten anlayacak istemediğini surat da yapsa boşvericeksin yani hiç birşeye mecbur değilsin kendi canını sıkma bunu sürekli yap ki anlasın yapmak istemediğini

Oyle olacak buyuk ihtimalle... Zaten oyle pek fazla gorusmuyorum... Mecburiyetim yok ama bana surat yapacagina gideyim diyorum...Yani biliyosun yaparsin yaparsin bir defa yapmazsin senden kotusu yoktur...Yani bir de yasitim da degil ki...

alma çocuğunu okuldan..bu kadar basit..kırılacakmış üzülecekmiş surat asacakmış kimin umurunda...seni düşünüyormu hiç bu komşun ?

benim çocuğumu hergün okuldan almak zorunda değil ,ayıp oluyormu olmuyormu diye hiç düşünüyormu ?

gerekiyorsa bugün gidemem acil bir işim var diyeceksin..
ertesi günü çarşıda arkadaşımla buluşucam diceksin..
sonraki gün rahatsızım evdeyim bugünde sen al çocuğunu diceksin...

yani istedikten sonra bahane çok...ama galiba senin bahane uydurmaya cesaretin yok...surat asar yada kırılır filan diye...işte asıl sorunda bu zaten...onu değil kendini düşün..

insanlardan düşünce beklemek tavırlarını değiştirmesini beklemek çözüm değil..eğer karşıdaki kişi bunu yaparsa sizin düştüğünüz durumun aynısına düşecektir..istemediği şeyi yapmış olacaktır..dolayısıyla bence kendinizde bi değişiklik bi çıkış arayın..buda başkalarına bişey öğretme çabası içermesin,sadece sizi mutlu edecek bi ilerleme olsun..

Birkaç gündür bende bundan yakınıyorum yani bu kadarda olmaz dedirten olaylar yaşıyorum. Yardım etmeyi yardımlaşmayı çok seviyorum insanların olabildiğince derdine koşmaya çalışıyorum ama benim bi sıkıntım olduğunda kimse yok aman boşver aman takma gibi cümlelerde kaçışıyolar etrafımdan buda beni çevremdeki insanlardan soğutuyo

işyerimde öyle çok sıkıntılar yaşıyoruz ki. bulaşıkçı bayan, garson ve temizlikçiden.. Çok iyi davrandık insanlara ama sonunda zararlı çıktık. garson çay isteyince bozuluyor. mutfakçı bişey isteyince , temizlikçi temizlik yapınca.. ve 2 senedir iyce raydan çıktı durum. sabah patrona çay söyledim, arkasından patron yukarı çıktı. mutfakçı bayan çayı getirmiş vay efendim nerdeymiş. bırakın odasına dedim, gelir şimdi dedim.. soğur diyor.. dedim ozaman gidin bulunduğu yere orda ikram edin napıym dedim. ters ters bakıyor, pöfürdüyor, söyleniyor.. gelip geçerken sürekli ters ters bakmalar. bişey isteyeceğiz diye ölüyor kadın. garsona zaten bir şeyi 1500 defa söylemeden yapmıyor.. temizlikçi herşeyi o biliyor kimseyi dinlemez kendi başına iktidar ve kimsede bişey yapmıyor bunlara.. daha doğru dürüst çalışın diyeceklerine sırtları sıvazlanıyor.. ben anlamıyorum ya. şikayete gidiyoruz haklıyken suçlu çıkıyoruz,ne yapacağımızı şaşırdık.

ben bıraz da yok demeyı ogrenceksın canım boyle kendını bılmeyenlere karsı o zman daha cok rahatların

ben bıraz da yok demeyı ogrenceksın canım boyle kendını bılmeyenlere karsı o zman daha cok rahatların

Birde Allah korusun gider cocugunu alirsin, her defasinda iyi gider, bir günde birsey olursa suclusu sensin, bunu unutma.
Böyle büyük bir sorumlulugu insan nasil baskasina yaptirir ya? Ben bu kadini anlamadim vallahi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…