İyi niyetli mi yoksa yüzünü yere eğmemem için mi böyle dedi.

Benim bu konuşmadan anladığım, anne ve anneanne seni bian önce elden çıkarmak istiyo :KK70:

Arkadaşlar merhaba. 23 yaşını bitirdim. Daha önce konuştuğum erkekler oldu. Birisiyle evlenme niyetindeydim. Oğlan kötü çıktı. Niyeti ailemden gelen maddiyattaymış gözü. Hani buna eminde olduk. Kulaktan dolma birşeye inanmışlık etmedik. 2 sene konuştum onunla. Bir sene önce ayrıldık. Böyle şeyler duyunca ayrıldım daha doğrusu. Arladaşlar utanarak söylüyorum ama ben onunla birlikte oldum. Ailemden kimse bilmiyor. Ve ben güneydoğu bölgesinde oturuyorum. Bir sene oldu ayrılalı ve konuştuğum iki oğlan oldu. Biir doktordu 2 hafta kadar konuştum annem biliyordu kanım ısınmadı devam ettirmedim. Sonraki konuştuğum çocukluk aşkımdı. 2 ay kadar konuştum tabi ailem 3 hafta olarak biliyor. Annemin baskısı yüzünden ayrıldım ondanda. Yok benden aşağıda biriymiş. Ben lisans mezunuymuşum o önlisansmış. Ben memur kızıymışım o esnafmış. Durumlarıda iyiydi hani. Çok fazla laf saydı bana o ara. Rahat durmazsın sen dedi. Ve sonra anneannemle konuşurken duydum annemi. Diyordu işte bu kıza bi kısmet bul yoksa daha fazla rezil edecek bizi. Arkadaşlar şimdik anneanemle annem konuşuyordu. Oğullarına kız arayanlar varmış. Biri mühendismiş biri zenginmiş böyle konuşuyorlardı. Bizim kızı söyleseydin ya diye. Arkadaşlar siz ne anlıyorsunuz bundan.
Sizi ya zengin olana yada mühendis olana vermek istiyor anneniz 😀

Hayır sizin gibi kadınları cidden anlamıyorum. Hem kendi ayaklarınızın üzerinde durup kendi kendinize yetemeyecek , hayatınızın ipini ailenize verecek kadar korkak, hemde böyle bir aile ve çevreye rağmen iki üç ay görüştüğünüz bir adamla beraber olacak kadar aymaz nasıl olabiliyorsunuz? Tamam cinsellik yaşamak sizin kararınız ama bu durum arkasında durabildiğiniz sürece geçerli. Siz bırakın yaşadığınız cinselliğin arkasında durmayı, adamla görüştüğünüz sürenin bile arkasında duramamışsınız. Bundan sonra açacağınız muhtemel konuda kızlık zarı dikimi ile ilgili olacak muhtemelen.
Kusura bakmayın ama sizin kendinize saygınız yok bana göre ve bu yüzden aileniz size saygı duymadan ve sizin fikrinizi önemsemeden sizin hayatınızı yönetiyor ve sizde böyle arkasında duramadığınız şeyler yaşayarak kendi benliğinizi iyice kaybediyorsunuz. Madem ailenizin, çevrenizin ve büyük ihtimalle ailenizin bulacağı damat adayının kabul etmeyeceği bir şekilde cinsellik yaşadınız, artık bundan sonra verdiğiniz kararın arkasında durarak ailenizin yanından ayrılıp, kendi ayaklarınızın üzerinde durduğunuz başka bir hayat kuracaksınız.

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben 23 yaşındayım. 24 e giricem. Bekarım annemle ve ablamla yaşıyorum. Babam ben 7 yaşındayken vefat etti.Ortaokuldan başladı benim sevgili ayaklarım. Herdefasındada annem tarafından dayak yedim. Laf sayardı. En son ki ilişkim 2 sene sürdü. Kabule ediyorum doğru bir kişi değildi. Ama annem benimle inatlaştığı için onunla konuşmaya devam ediyordum. Daha doğrusu annem beni elleriyle ona itiyordu böyle yaparak. Beni hiç biryere göndermezdi o kişiyle. Bende zamanında çok hata yaptım kabul ediyorum. Aylarca psikoloğa gittim. Antidepresan kullandım. 1 aydır hayatımda ortaokulda konuştuğum çocuk var. Ortaokul aşkım yanii. Annemden dayak yiyip ayırtmıştı bizi. Ben işsizim bu arada. İşletme mezunuyum. Çocuk gelişimi okumaya başladım şimdik de. Annem bu ortaokul aşkımı da gene istemedi. Sebebi zamanında iflas etmişler. İşlerini tekrar kuruyorlarmış şimdik. İstanbula pastane açmışlar. Ben doğuda oturuyorum buraya açmışlar. Ki babasınında apartmanı , fıstıkları varmış. Hani 0 duruma düşmemişler. Oğlanda muhasebe mezunu. Ticarete atılmak istediğini söyledi bana. Okuduğu bölümden devam etmiyeceğini söyledi. Neyse işte annem ilk başlarda iyi dedi , bilindik aileler dedi , şöyle aklı başında ailelerle gel bize dedi. Şimdik de babaannemle konuşmuş oğlanın memur değil işi garanti değil diye konuşma diyor bana. Ama bunu bu şekilde söylemiyor laf sayarak aşağılayarak söylüyor. Ben çok iyilerine layıkmışım da. Arkadaşlar ben romatizmal takayasu arteriti hastasıyım. Yani her an beynimin atar damarı tıkanabilirim ve felç geçirebilirim. Kalp damarım takınabilir kriz geçirebilirim. Tedavi görüyorum evet ama kesin sonucu olmayan bir hastalık her an herşey olabilir. Ben mükemmel değilim ki karşımdakinden mükemmellik bekliyeyim. Herneyse işte annem çok laf sayınca dayanamadım konuştuğum oğlana söyledim ayrılalım annemin rızası yok dedim. Annenin rızası yoksa olmaz tabi dedi. Anlayışla karşıladı. Ama mevzu arkadaşlar benim annem geçmişimi başıma kalkıyor. Akşamları yürüşe çıkarım hava kararmadan evde olurum. Koşu yolunda yürürüm. Bu oğlanlada orada karşılaşmıştım tekrar. Bana gelmiş diyor ki sen rahat durmazsın bende hergün gelicem yürüşe. Balkonda anneannemle konuşuyor. Dediği şu iyi bi kapı çıksada versem şu kızı. Arkadaşlar ben bu kadar kötü ne yaptım ki annem bana orusbusun demeye kadar gidiyor. Sen hayatın boyunca sorunluydun dedi bana. Hep kendinden aşağıdakilerde konuşuyordun dedi. Asla gözün yüksekte değildi dedi. Normal arkadaşların bile alt sınıftan olurdu dedi. Yerin dibine sokuyorsun beni dedi. Ve ben biliyorum da geçmişimi hayatım boyunca önüme serecek. Öylede yapıyor. Sen hiç rahat durmazsın ki ille biriyle konuşacaksın. Arkadaşlar ben 1 yıl içerisinde bi doktorla konuştum 2 hafta anlaşamadım. Birde bu. Hiç boş durmamam da buymuş. Lütfen bana akıl verin bu evde delirmeye başladım sinir hastası oldum. Antidepresan kullanmadan duramıyorum.
Bu konu da size ait yanılmıyorsam.

Özür dilerim amacım sizi kırmak değil ama, işletme mezunusunuz, bahsettiğiniz aile zengin, pastane zincirleri var. Ki çocuk muhasebe mezunu. İşi gücü var. Ama anneniz en başta zenginler diye kabul ediyor, sonra bize ünlü ailelerle gel diyor.

Bu nasıl iş yahu aklım almadı??

Çok üzgünüm ama anneniz sizin üzerinizden zengin olma peşinde. Yoksa lisansmış eğitimmiş yalan.

Bu kadar ezdirmeyin kendinizi nolur. Her dediğine tamam demek zorunda değilsiniz. Siz onun kuklası değilsiniz…

Annem okumamıza karşı değildi hiçbir zaman. Ablam başka bir şehirde okuyor. Ve inanın annemin bu tavırları sadece bana. Bu mevzular dışında giyimimize kuaförümüze ojemize makyajımıza karışmaz da.

Annenin baskıcı bir tip olmadığı belli. Yoksa birliktelik yaşamaya cesaret edebileceğini her görüştüğün insanı anlatabileceğini düşünmüyorum.
(Ama maddiyatçı bir insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu tabi.)
Küçük yerde yaşıyorsun oralardan insanlarla görüşüyorsun ve hakkında dedikodu çıkmasını istemiyor belli ki.
Muhtemelen görüştüğün insanlardan biriyle evlenmeden birliktelik yaşamandan korkuyor yaşadığınız yer itibariyle. Güven vermemişsin annene. Seni uzağa gönderemiyor tek başına saçmalayacağını düşünüyor.
Annenin bir şekilde güvenini kazanıp çalışmaya gitmen lazım ordan.

Bu konu da size ait yanılmıyorsam.

Özür dilerim amacım sizi kırmak değil ama, işletme mezunusunuz, bahsettiğiniz aile zengin, pastane zincirleri var. Ki çocuk muhasebe mezunu. İşi gücü var. Ama anneniz en başta zenginler diye kabul ediyor, sonra bize ünlü ailelerle gel diyor.

Bu nasıl iş yahu aklım almadı??

Çok üzgünüm ama anneniz sizin üzerinizden zengin olma peşinde. Yoksa lisansmış eğitimmiş yalan.

Bu kadar ezdirmeyin kendinizi nolur. Her dediğine tamam demek zorunda değilsiniz. Siz onun kuklası değilsiniz…

Bayağı kast sistemi var ailede

Anne haklı. 10 lu yaşlardan beri sevgili peşindeymişsiniz . Okuduğunuz okulunda bir önemi yok ülkenin yarısının var o diplomadan.O annenizin beğenmediği geleneksel aileler bakire olmadığınızı bir öğrenirse ovvvvv. Siz gerçeklerden kaçarak kafayı kuma gömerek yaşıyorsunuz. İş sahibi olup ayaklarınızın üzerinde durup ondan sonra geleneksel olmayan bekarete önem vermeyen bir eş adayı bulun. Bu ne acele yahuu koştur koştur?

Anne haklı. 10 lu yaşlardan beri sevgili peşindeymişsiniz . Okuduğunuz okulunda bir önemi yok ülkenin yarısının var o diplomadan.O annenizin beğenmediği geleneksel aileler bakire olmadığınızı bir öğrenirse ovvvvv. Siz gerçeklerden kaçarak kafayı kuma gömerek yaşıyorsunuz. İş sahibi olup ayaklarınızın üzerinde durup ondan sonra geleneksel olmayan bekarete önem vermeyen bir eş adayı bulun. Bu ne acele yahuu koştur koştur?
Ben de aynı şeyi düşündüm, her ne kadar lisans mezunuyum dese de mesleği yok, ancak bir işe girerse şu işi yapıyorum der ki o da zor görünüyor, okuyorum dediği diğer bölüm de aynı, kaldı ki eski konularına bakınca yazım yanlışları o kadar fazla ki, ve kendisi de bu konuda eleştiri almış , hemen savunmaya geçmiş, sonuç olarak annesi kendinden aşağıdakilerle görüşüyorsun diyor ama kendisi de öyle yukarda falan değil, biraz insan kendini de bilecek, çevresinden kurtulamıyorsa , ona göre yaşayacak ... insanları beğenmeden önce ben neyim diyecek ona göre yolunu çizecek.

Yaşadığınız çevre, ailenizin düşüncesi belliyken sonucuna katlanamayacağınız işlere kalkışmayacaktınız.

Gencecik kadınsın hayatını yaşamak varken neden bu evlenme ısrarı?
Çalış, para kazan, ye, iç, eğlen, gez, toz ne işin var kocayla ya.
Ama dur sen evlen ya ben vazgeçtim yoksa bulana kadar 20 adamla ayrıl barış olacak :D

Arkadaşlar merhaba. 23 yaşını bitirdim. Daha önce konuştuğum erkekler oldu. Birisiyle evlenme niyetindeydim. Oğlan kötü çıktı. Niyeti ailemden gelen maddiyattaymış gözü. Hani buna eminde olduk. Kulaktan dolma birşeye inanmışlık etmedik. 2 sene konuştum onunla. Bir sene önce ayrıldık. Böyle şeyler duyunca ayrıldım daha doğrusu. Arladaşlar utanarak söylüyorum ama ben onunla birlikte oldum. Ailemden kimse bilmiyor. Ve ben güneydoğu bölgesinde oturuyorum. Bir sene oldu ayrılalı ve konuştuğum iki oğlan oldu. Biir doktordu 2 hafta kadar konuştum annem biliyordu kanım ısınmadı devam ettirmedim. Sonraki konuştuğum çocukluk aşkımdı. 2 ay kadar konuştum tabi ailem 3 hafta olarak biliyor. Annemin baskısı yüzünden ayrıldım ondanda. Yok benden aşağıda biriymiş. Ben lisans mezunuymuşum o önlisansmış. Ben memur kızıymışım o esnafmış. Durumlarıda iyiydi hani. Çok fazla laf saydı bana o ara. Rahat durmazsın sen dedi. Ve sonra anneannemle konuşurken duydum annemi. Diyordu işte bu kıza bi kısmet bul yoksa daha fazla rezil edecek bizi. Arkadaşlar şimdik anneanemle annem konuşuyordu. Oğullarına kız arayanlar varmış. Biri mühendismiş biri zenginmiş böyle konuşuyorlardı. Bizim kızı söyleseydin ya diye. Arkadaşlar siz ne anlıyorsunuz bundan.
Konu baştan aşağı elinde kalıyor insanın. Bir kaç yorum okudum, tekrara düşmemek için onları yazmayacağım. Sadece "utanarak" söyleyeceğiniz şeyi yapmasaydınız keşke. İnsan yaptığının arkasında duramayacaksa yapmamalı diye düşünenlerdenim.:kahve:

Back
X