İyi niyetmi beni bu hale getirdi?

Juvaderm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
2.589
2.346
83
33
Kızlar size soruyorum bu dünyada iyi niyetli olmak suçmu?
Neden iyi niyetimden ötürü hep ağlamak hayal kırıklıklarına uğramak zorunda kalıyorum neden değerim kıymetim bilinmiyor ve karşımdaki çok emek harcadığım kardeşim gibi bir insan.16 yaşında kime sorsam ergenlik diyor ergenlik insanı bu kadar nankör ve kötü birimi yapıyor!?
Şimdi bana soracaksınız sen hiç ergen olmadınmı evet oldum evet insanlara bencilce davrandım ama bana emek harcayan insanlara nankörlük yapmadım...
Kızlar bişey deyin ne olursunuz iyi niyetimin kurbanımı oluyorum ergenlik kötü olmak demek mi?

Hayatımın çok kısa bi evresinde iyi niyet olayını başarabildim. Şu an zerre iyi niyetli olamıyorum bu yüzden de başım belaya giriyor sürekli. İyi niyetli olalım mı olmayalım mı? Ortasını bulamayanlardanz

Ben artık iyi niyetin bize kazandıracağına inanmıyorum bence bazı insanlar nankör doğmuşlar ve yapan yaranıyor!
Bunu bugün anladım gözlerim kapak gibi şişince

Neden diye o kadar çok sormuşumdur ki kendime, ağlayarak. Özellikle ergenlikte yoğundu ama tam olarak onunla alakalı olmadığından azalsa da devam etti yer yer, darbede yedim. Hep direttim benim yaptığım doğru olmalı, gördüğüm art niyetli davranışlar değil diye. Şahsen ben bencilce de davranmadım, gereksiz bir vericiyim özümde.
İnsanlar böyle, ne kadar sevmesem de bu sözü, böyle... Alışıyorsun, çaresi yok.
Şimdi atlamıyorum hemen vericiliğe..

Bir insana iyilik yaparsın yaparsın yaparsın
Bir kere hayır dersin en kötü sen olursun.
Sana ne fedakarlıklar yaptım dersin "yapmasaydın" derler.
Yani herkese ederi kadar değer verirsen suistimal edilmezsin.
Ergen, olgun, yaşlı, genç farketmez, nabza göre şerbet.

Yemin ederim helak oldum böyle bişey olamaz tepeme etti!

Bu sorunun bir cevabi yok bence...
Herkes kendi secimlerini yasar, siz iyi niyetli oldugunuz icin karsidaki nankor degildir yani. Iyi niyetli olmak kotu, kurtulunmasi gereken birsey de degildir. Siz iyi olmayi secer ve karakterinizi sergilersiniz, karsi taraf da nankor olmayi.
Hayattir bu... Karsilik gormek de, hayal kirikliklari da hayata dair... Atlatabilmekte mesele...

Bende inanmıyorum artık bu iyi niyet denilen zıkkıma ama öyle bir yapım var sazan gibi tutamıyorum kendimi Allah içimdeki o saçmalığı alsın başkada duam yok şimdilik

Ben bugünden itibaren karar verdim ve gerçekten bu kadar salak olmayacam çünkü hep kırılan benim ben alttan aldıkça tepemde oğlak gibi oynadı ergenlik bence artık sığınma kapısı olmuş insanları kullanıyorlar

Bu da o kadar zor gelirdi ki bana. Herkesi tek tek değerlendirip ona göre davranmak. Kendi içinden geldiği gibi net ve rahatça değil her şeyi, niyetleri düşünerek. Öyle yorucu geliyordu ki, hala öyle ama işte zaman içinde yaşadığın tecrübelerle bir şekilde level atlıyorsun bu konuda, kaçarı yok. Kendi koruma yöntemini oluşturuyorsun, karakterine göre.

Tabi iyi niyetin suistimali de bariz goruluyorsa o noktada dur demek lazim. Bazi insanlar iclerinde bulunduklari durumu karsi tarafi suistimal adina cok guzel kullaniyorlar.

Ergenlik demek kötü olmak mı demekki?
Ben bu soruyu çok merak ediyorum bildiğiniz kötülük gördüm ve bence değişmeyecek fıtratı bu

Acımasızlık oluyor genelde, doğruyu bulma zamanları falan, nefsin yoğun olduğu bir dönem..

Evet iyi niyet bizi değersiz yaptı.
Ama ergenlik dönemindeki birini hoş görebiliriz diye düşündüm..
Kabul gene fazla iyi niyetliyim
Evet kesinlikle iyi niyet hoşgörü değersizleştiriyor.
Aman kalbini kırmayayım diyorum aman bişey demeyeyim diyorum ama kalbini kırıp inciten kişi benden daha çok değerli oluyor...
Ergenlik bence bu kadar da acımasız değil yetişkin bir insanı ağlatacak ve sinir krizi geçirtecek kadar da havai bişey olmamalı!

Bende inanmıyorum artık bu iyi niyet denilen zıkkıma ama öyle bir yapım var sazan gibi tutamıyorum kendimi Allah içimdeki o saçmalığı alsın başkada duam yok şimdilik

O sazanlığı bazen ben de tutamıyorum.

Tabi iyi niyetin suistimali de bariz goruluyorsa o noktada dur demek lazim. Bazi insanlar iclerinde bulunduklari durumu karsi tarafi suistimal adina cok guzel kullaniyorlar.
Çok teşekkür ederim vicdan yapmıştım yine ama dürttünüz beni..

çok gizemli bir konu:) her iyi niyet iyi sonuçlar getirmez ya size karşı yada karşı tarafa karşı. o yüzden ne olmasını istiyorsanız öyle davranın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…