İyi niyetmi beni bu hale getirdi?

İyilikten maraz doğar diye boşa dememişler.
İnsanların pis ikiyüzlülüklerini gördükçe ben de aynı şekilde ikiyüzlü ve sinsi davranıp böyle intikam alıyorum.Hep söylerim, hayat nefret ettiğin insanlara katlanabilme sanatıdır.

Şimdi ben tabiki karşılık bekleyerek yapmıyorum yani ben bunu yaptım oda bunu yapsın gibi bir düşüncem kesinlikle yok zaten insanlardan bir beklentim hiçbir zaman olmadı yapımda yok yani kendi işimi kendim yaparım...
Bu insanın bana bildiğin zararı var o dokunuyor bana yani faydasını istemiyorum ama zararıda olmasın...
Bu şartlarda da benimki kesinlikle iyi niyet

hasta numarası yap bir kaç gün hapşırma tozları var onlardan al inandırıcı olur. ayaklarını evinin yolundan çeksin.
Offf canım offf altı üstlü oturuyoruz adamcağıza acıyorum bazen yemek yapamıyor ve mecburen ikisinide çağırıyorum

Evet tamda anlatmak istediğim bu içten pazarlıklı insanlar oldukça biz her zaman süistimale maruz kalacaz!
Ben kimseden fayda istemiyoruz bu dünyadan bi top kumaşla gidecez zaten ama zararda vermesinler nalları dikene kadar kimse incitmesin bizleri artık yoruldum!!!

Canım ergenlikte duygu geçişleri, inişler çıkışlar olabiliyor. Bence çok kafaya takma.
Sen iyi niyetli olmaya devam et . Karşındaki bilmezse Rabbim bilir.

Kirilan sensen cocugu sen muhatap al Hertain. Senin duygularini bilsin, az ve oz kendini ifade et derim. Son bir kez, ben seni adam yerine koyuyorum, bu cocukca kurnazliklar icin cok buyuksun mesaji verirsin. Anlamazliga yatarsa, sen de onu yok sayarsin. Yine kizip bozma; sadece minimal duzeyde muhatap olursun, hatasini anlar diye dusunuyorum.

İnanın o kadar çok hatasını gördüm ki hiç kızmadım hiç saygısızlık yapmadım evime girdi çıktı hiç kaşımı eğmedim...
Benimde bir yapım var burda yazdığım şeyleri konuşmaya dökemiyorum Allah kahretsin ki üzülür mü kızar mı diye ağzımı bile açamıyorum..
Bazı insanlar vardır ya hep içine atarlar tamda öylelerindenim pısırığım başaramıyorum dediğiniz şeyi

Şuan o çok genç, çok toy, bilmiyor bazıları inan, herkesin ergenliği bir olmuyor, geçecek anlayacak hatalarını emin ol, ama hemen olmayabilir Sen bu kadar üzme kendini, senin için önemli biriyse ablalığına devam et, ama gerektiği yerde kız, küs, gerektiği yerde üzerine git ya da kendi haline bırak, ama ondan gelen tepkileri ne olur kişisel algılama. Bazıları çok sıkıntılı oluyor ergenlikte. Şimdi muhtemelen kafasının içinde o her şeyi kendi biliyor, hiç kimse onu anlamıyor, siz bilmiyorsunuz ve onu engelliyorsunuz... Sabır lazım. Ama hamilesin sen de kuzum, sabrın olamaz tabi, bu yüzden başka bir yakınına sorumluluğu aktarmanı, senin uzaktan takip etmeni öneririm. O zaman senin uzaklığına da bakıp belki bir ihtimal, daha çabuk anlar hatasını..
Bir de durumlar kritikse, kendi hayatıyla ilgi vahim durumlar varsa (kötü alışkanlıklar vs gibi) bir çocuk ve ergen psikiyatristine götürmenizi, ikna etmenizi tavsiye ederim. Hayati meseleler yoksa, söz konusu şey sadece saygısızlıksa sakın kişisel algılama. Aklı onun şimdi karış karış havalarda..

Canım ergenlikte duygu geçişleri, inişler çıkışlar olabiliyor. Bence çok kafaya takma.
Sen iyi niyetli olmaya devam et . Karşındaki bilmezse Rabbim bilir.
Canım hep öyle diye diye 2 senede saçlarım beyazladı valla inan çok yoruldum iyi niyet anlayana gösterilir bence ama anlamayan da böyle insanı kullanır

Canım buraya konu açmıştım sigara içiyor...
Alışkanlık yapmış ve bırakmıyor sigarayı
Evet belkide hamileliğin etkisi ama yemekten önce iyi yemekte iyi yemekten sonra neden çirkinleşiyor bir türlü onu anlayamadım...
Hamile halimle dün afedersiniz gözleme açtım onlarda gelsin yesin dedim yemeği yedi suratı asık bir şekilde devam etti...
Hep böyle yapıyor anlam veremiyorum!
Babasından izin istiyor gece biyerde kalmak için biz destek olmayınca özelliklede bana surat yine beş karış yani bir türlü anlam veremiyorum zeytinciğim

İyi niyet genellikle yanlış anlaşılan bir olgudur.

İyi niyetli olmak sana tokat atana öbür yanağını çevirmek değildir. Bu kullanılmaktır.

Bazıları affetmek büyüklüktür/erdemdir der.
Affetmek, sadece karşı taraf yaptığından gerçekten pişmansa uygulanması gereken bir şeydir. Yoksa yapan yaptığından utanmıyorsa affetmek maraz doğurur.

İyi niyetlilik de böyle, bir ölçüsü var. Eğer ölçüsüz iyilik yapayım dersen kullanılırsın. Yaptıklarının bir kıymeti olmaz karşı tarafta. İşi bitene kadar kullanılırsın. Sonuçta yorulursun, yıpranırsın. Her insana hak ettiği kadar değer vermeli, iyi niyette bulunulmalı derim onun için.

Özetlersem karar verirken, insanları ölçerken terazinin iyi niyet kefesine birazcık elimizi bastırmanın pek zararı yok, ama iyilik kefesi boşken açık açık o terazinin kefesine elle abanmak yanlış.

Ayrıca sen hiç etrafında fesat olup ta mutlu birini gördün mü? Ben hiç görmedim. Çünkü kendi fesatlıklarının içinde boğulmaktan mutlu olamıyorlar bir türlü.

İşte ama bir insan ne yaparsa yapsın sen aynı olursan 40 yaşındaki insan bile tepene çıkar canım. Konuşamıyorsan bile mesafe koymayı, gerektiğinde ters bir bakış atmayı öğrenmen lazım. Zamanla konuşma aşamasına da geçersin. Ama biri seni üzerken, saygısızlık ederken asla amenna deme, bu iyi niyet değil, aksine o şimdi ergen iyiliğin değil kötülüğün dokunur. Sınırlarını algılaması, her istediğini yapamayacağını, yapsa da herkesten onay alamayacağını hissetmesi lazım. Ona böyle yaklaşmak daha da iyiliğine olur bence canım...

Canım kalbinde yiyecek ekmeği yoksa ona buna saldırır fesat insanlar hem kendilerini hemde etrafındakileri mutsuz ederler...
Ve ben o kadar safımki(kötü anlamda)ne yapılırsa yapılsın yine yardım edilecek bişey varsa en önce ben koşuyorum buda kullanılmaya açık bir durum farkındayım ama Allah kahretsin ki kurtulamıyorum bu illetten çok yoruldum çok sadece bu çocuğa karşı değil biçok insana karşı öyleyim

Kesinlikle hepsine katılıyorum.
Ben de mesela asla kinci değilim, pişmanlık gördüğüm an affederim de kolaylıkla, ama yapılanı da aklımın bir köşesinde hep tutarım. Diğer konularda her ilişkimi normal yürütürken o hata edilen konuda hep biraz tetikte olurum, gözlemlerim.

Bu aynı ısıran köpeği inadına gidip sevmeye çalışmamak gibi. Köpekleri çok severim, ama o bir nedenden bir köpek sevmek için uzattığım elimi ısırıyorsa, gidip gidip başını okşamaya çalışmam, sevgimin diğer gereklerini yaparım sadece.. İnsanda da bunun karşılığı saygısızlık ya da bir yanlış yapmaksa, bunu gördüğümde mutlaka mesafe koyarım. Karşı taraf bunu insan olduğundan tabi onarsa, özür dilese bile, çok sevdiğim bir yakınım olsa bile, bir konuda iyi niyetimi kullanmaya yatkınlığı varsa, bunu sezdiğim an eskisi kadar her bakımdan koşulsuz yaklaşamam, olamam.

Dediğin gibi ilk başta ters bakış atmaktan başlamalıyım...Sonra belki zamanla dökerim kelimelere Sağol Zeytinciğim...
En azından nereden başlamam gerektiğini biliyorum

Evet hatırladım konuyu şimdi, yemek sonrası durumu sigara içemediğinden olabilir mi acaba
Bir de o sana surat asınca görmezden gel mutlaka canım. Çok uzatırsa ters bakışını atarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…