Doğal Saç Bakım Kürleri ıyı yada kötü tecrübesı olan arkadaslar lütfen yorum yazın !!!

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

cansutr

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
4.637
7.804
358
35
Kizlar bir cogumuz sac dökülmesi yasadi cok sükür sac dökülmem durdu ama saclarim eskisi gibi olsun istiyorum ve hafif acilmis olan yerler var basimda
Sarimsak digceksiniz banyo sarimsak koktu sayimde babam kiyameti kopardi
Sigir iliginede güvenemiyorum 10 kisi sac fiskirtti dese en az 5 kisi yok sacimdan cikmadi maf etti vesaire diyor
1: Sigir iligini kullanan arkadaslar gercekten faydasi oldumu yani bunu simdi uzun süreden beri kullananlara soruyorum 4-5 aydan beri yada 2 ay yapip saclar sonra uzadimi döküldümü ne oldu ??

2. Suna dumankayanin uzmantv de sigir iligi yaninda söyledigi tarfi sudur:

1- Soyulmuş yarım avokadoyu iyice ezin. İçine 2 adet bıldırcın yumurtası, bir çorba kaşığı susamyağı ekleyip iyice karıştırın ve saç diplerinize yedirerek sürün. Streç filmle sarıp iki saat bekletin. Ardından saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Bu uygulamayı haftada bir tekrarlayın.

bunu uygulayan arkadaslar varsa lütfen yorum yazsinlar hangisini uyguliycagimi sasirdim ya

bunnla ilgili değil ama tecrübelerime dayanarak denediğim bikaç şeyi yazayım..genellikle bemiks bepanthene ve evigen ampulleri karıştırıp içine bişeyler katarak saçıma sürdüm bikaç saat beklettim..genellikle sinameki demleyip süzdüğüm su ile 1 kaşık badem yağının içine kattım bu ampulleri..bazen hint yağı susam yağı gibi saç çıkaran yağlardan da ilave yaptım..aslına bakarsam bi dönem sadece sinamekili ve badem yağlı devam ettim..arada da diğer yağlardan kattım..hem besledi hem yanlardan saç çıkardı..2-3 ay devam et...şakaklarda saç çıktı..aralarda da küçük küçük saç çıktı..devam etmedim...ama istiyorum tekrardan..bide üüzüm çekirdeği tozu yedim...damar açıcı olduğu için saç diplerinde ki damarları da açıp etki edebilirmiş..bu bahsettiğim ampulleri eczanede bulabilirsin..kutusu 3-4 lira.bi kutuda 5 tane oluyo..üçü 10-12 civarı tutar.haftada bir yap...yeterli...sinameki de diğer forumlarda var görmüşsüdür uzatma için kullandım onu da..yarım çay bardağı suya bir tutam sinameki at demle süz soğuyunca 1 kaşık b.yağı ile ampulleri at saç diplerine sür en az 2 saat bekle..bide dilikonsuz şampuan kullan..ben hacı şakir kulanıyorum..inan o kadar şamp denedim döküldü..hep derdim ucuz onun faydası mı olur ii bişey olsa kaça satılır die...dökülmem azaldı..değiştirmeyi pek düşünmüyorum.olursa yine silikonsuz olur...forumlarda silikonsuz şamp die arat bulursun :)

cok tsk ederim canim simdi sinamekili karisim mi saci cikartiyor yada hint + susam yagimi ampülleri biliyorum almanyada yasadigim icin alamiyorum izinde aldigim 2 kutu bepanthene var onlari kullanicam birde 1 kutu mecitefendi sac bakim yagi var onu önce bitircem sonra 1 gün sadece cörek otu yagi bir baska günde susam zeytin badam ve hint yagi karistirip sürmeyi düsünüyorum bazende maya katarim yada yumurta sarisi. böyle gözüküyor eger kimse bildircin yumurta+avokada susam yagi karisimindan olumlu tecrübe edinmediyse garantili olmayan birseyle vakit kaybetmek istemiyorum

cnm sinamekili karışım saç uzatmak için..onun topicleri var..bi bak istersen..birde çok karıştırma istersen..yorma dipleri..bir küre bi iki ay filan devam et..bikaç haftada anlarsın...dipler kaşınır zaten..haftada 1 hadi 2 yap.fazzla yapma..bu sefer dipler açılır saçlar dökülür..susam badem hint yağı saç çıkartır olabilir...çörek otundan emin değilim bi araat..o da varsa onu da kat...ya da mecitefendi kullan sadece..ayrı kullan deme sebeplerimden biri de zaten mecitefendinin içeriğine bi bak sen...aynı şeyler..yüklenip yorma saçı..dökülmesin sonra...

tsk ederim tatlim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…