iyice hasta olmadan gelme ://

kişinin meslek grubunun ne olduğu fark etmez doğru olan profesyonelce davranılmasıdır.asık surat ne demek ,öğretmen öğrencisine asık suratla ilgisiz davransa ya da doktor zaten hastalıktan muzdarip olan aslında ilgi ve alaka bekleyen hastasına böyle davranırsa bu hiç etik olmaz.ve bence her meslek grubu biraz güler yüzle çalışsa hiç fena olmaz düşünseniz ya herkesin bu şekilde davrandığını o da aslında kendini daha iyi hissedecek sizde ve insan mesleğinde güler yüzüyle tadlı diliylede başarılı olur.ayrıca bir doktor sizinle ilgilenmesi gereken vakitte arkadaşı ile sohbet ediyorsa ve muayene esnasında hasta mahremiyetini gözetmiyorsa bu şikayet bile edilebilir.

anlatmaya çalıştığım da bu ya ama derdimi anlatamıyorum burda dert paylaşım dedim dert sahibi oldum vessalam yok o da insan yok robotmu yahu illa arkadaşıyla sohbet etmesi mi gerekiyor tamam anlayışla karşılasınlar onlar ben kabul edemem.o doktorsa bende hastayım onun işi benim sıkıntımı dinlemek varsa bi problem söylemek nasıl benim işimde sorumlu olduğum yerler varsa sorumluluğumu yerine getiriyorsam herkes getirecek . anlatamadım sabahtan beri derdimi . çok geçmiş olsun sizede :)

anlatmaya çalıştığım da bu ya ama derdimi anlatamıyorum burda dert paylaşım dedim dert sahibi oldum vessalam yok o da insan yok robotmu yahu illa arkadaşıyla sohbet etmesi mi gerekiyor tamam anlayışla karşılasınlar onlar ben kabul edemem.o doktorsa bende hastayım onun işi benim sıkıntımı dinlemek varsa bi problem söylemek nasıl benim işimde sorumlu olduğum yerler varsa sorumluluğumu yerine getiriyorsam herkes getirecek . anlatamadım sabahtan beri derdimi . çok geçmiş olsun sizede :)

iş profesyonelliği güleryüz gerektirir.bu hangi meslek olursa böyledir.özellikle doktorlar zaten hasta ve ilgi alaka bekleyen hastalarına daha nazik olmalılar kesinlikle.dediğiniz gibi hayrına yapmıyorlar bunu.o senin mesleğin ve bundan para kazanıyorsan işini hakkını vererek yapmalısın.benim doktorlarım hep güleryüzlü dünyalar tatlısı insanlardı nezaman gitsem güzellikle ilgilendiler başka bir sıkıntımın olup olmadığını sordular ve hatta biz burada üniversite öğrencisi olduğumuz için babalık bile yaparcasına ilgilenip konuştular.bu kadarını yapmaya mecbur muydular tabiki hayır ama ben onları böyle saygıyla severek anıyorsam ne mutlu onlara de mi?öğretmende o zaman desin hep güleryüz göstermek zorunda mıyım bugün böyle ders anlatıcam kaçınızla uğraşıyorum hergün kaç saat ders anlatıyorum.doktorluk ta eğer profesyonelce yapılacaksa tekrar ediyorum güleryüz ve saygı gerektiren bir meslektir.

aslına bakarsanız bedava çalışıolar denebilir
hastaneye sabah 8de gelip nöbette hiç oturmayıp, uyumadan ertesi sabah bir sürü hasta bakan, sonra da en erken altıda çıkabilen insanların aldığı maaşı söylesem gülersiniz.
hee bi de bu işi ayda en az 10 kez yapıolar.
gece hiç uyumamış, ameliyat yapmış hasta bakmış adamdan gel de güler yüz bekle.
ayrıca kimse kimsenin suratına gülmek zorunda değil.
güler yüzlü olunca işini iyi yapmış olmuosun.
bizim millet öyle sanıo ama.

eğitim araştırma hastanesinde bir asistan doktor 36 saat uyumadan nöbet tutup bazen iki gün arka arkaya nöbet tutup bir de gün için de o yoğunlukta çalışıyor oluyor.
hafta 7 günse 5 gün nöbet tutanları var. bir de hasta yoğunluğu cabası. normalde hasta sayısı 2 kat artmasına rağmen doktor sayısı yarısına düşmüş durumda.
patron ekstra bir iş verince yüzü buruşan insanların bu şartlar altında güler yüz beklemesi çok ironik. bir de bedavaya çalışmıyorlar demek çok ironik. bu şartlar altında 3 milyar alıyorlar bence bedava gibi birşey. yani bankada çalışan arkadaşım 9-6 çıkıyormuş bi kere gece amerikadan seminer var diye gitmek zorunda kalmış şirkete diye söyleniyor patronu istemediği bir iş vermiş diye morali bozulmuş ama o bile 4 milyar kazanıyor. kazanmasın demiyorum hakkı ama doktorların hakkı da bu değil.
tabi ki onlar da güler yüzle sakin sakin hastayla ilgilenerek bakmayı tercih ederler. ancak öyle bir durumları yok.
bir gece uykunuz kaçmış olsun ertesi gün işte herkes neden moralin bozuk diye sorar ama her daim öyle bir hayatı yaşamak kolay değil.
bunun suçlusu doktorlar değil devlet, sağlık bakanlığı.
amerikada doktorun uykusunu aldığı konusunda bir kağıt imzalatmadıkları sürece verdiği kararlardan onu suçlu tutmuyorlar.
üstelik bu hastanın yükümlülüğünde doktoruna uykusunu aldı mı diye sormak.
bizim ülkemize gelince hangi 9-5 mesai yapan devlette çalışan adam bile soruma cevap vermez yüzüme dahi bakmaz,
taksici, bakkal, market kasiyeri, simitçi, otobüs şöförü, kapıcı, öğretmen, devlet memuru, asker, polis bunların hiçbirinden güler yüz beklenmezken, neden doktorların bu kadar üzerine gidiliyor??
bu konuda şikayetiniz varsa sağlık bakanlığını devlete şikayet edin doktorlarımızı çok çalıştırıyorsunuz mutsuzlar diye. çünkü gerçekten öyleler.
burda doktorlar konusundaki bikaç provakatif insan da ağzı olan konuşuyor misali konuşuyor.
herkes kendini tek hasta ya da ilk hasta sanıyor. gerçekten o çok çok yoğun işi olduğunu savunan kişiler bir gün bir poliklinikte sadece doktorun yanında dursalar akşam ölü gibi kafayı koydukları yerde uyurlar.

ayrıca merak ediyorum nöbetçi doktor olsun şu olsun bu olsun kimi nazik ve sempatik olabiliyorken diğerleri niye olamıyor öbürü nasıl beceriyor

burda bazı insanlar neden doktorların da insan olduğunu anlayabiliyorken, diğerleri her konuda doktorları suçlayıp üzerine gidiyor?

ayrıca merak ediyorum nöbetçi doktor olsun şu olsun bu olsun kimi nazik ve sempatik olabiliyorken diğerleri niye olamıyor öbürü nasıl beceriyor

merakını gidermek istiyosan acilde bi gece hasta bak.
her insan aynı mı yani?
sen sürekli sırıtır modda geziyorsun galiba.
bir devlet memuru sana surat assa lafını etmezsin ama di mi?
git doktorun yüzüne de konuş, anca klavye başında böyle konuşursun zaten
öbür türlü sıkar biraz tabi.
yaran var galiba sürekli doktorların hakkında olumsuz konuşuosun orda burda, doktor sevgilin oldu da terk mi etti yoksa?

burda bazı insanlar neden doktorların da insan olduğunu anlayabiliyorken, diğerleri her konuda doktorları suçlayıp üzerine gidiyor?

eğer mesajlarımı okusaydın benim doktorlara muhalefet olmadığımı anlardın.birincisi ben her meslek grubu profesyonel olmalı güleryüz göstermeli dedim ikincisi bana göre bu budur diye arkadaşa cevap yazıyorum yani sen ve juno denen sahıs lutfen benimle bir konuda daha tartışmaya girmeyin.kendi fikrinizi yazın ama benim üzerimden değil konu sahibi arkadaşın sorusu üzerinden rica ediyorum

seni uyarmıştım haddini aştın yarın savcılığa gidiyorum ve çok ciddiyim ben saygılı düzgünce yazdıkça bu saygısızlık fazla artık

Size suratsızlık testi falan yaptılar mı tıp fakültesine bitirirken buradaki yorumlardan anladığım kadarıyla; bütün doktorlar refah içinde bir elleri yağda bir elleri balda yaşarken hastalara surat etmek için birbirleriyle yarışıyorlarmış da..

seni uyarmıştım haddini aştın yarın savcılığa gidiyorum ve çok ciddiyim ben saygılı düzgünce yazdıkça bu saygısızlık fazla artık

aman git çok korktum.
sen burda hakaret yağdırırken iyiydi ama di mi?
bi de düzgünce yazmışmış

Son düzenleme:

hmm eş dost odaya doluşup sohbet etsinler diyorsunuz valla sohbet ederken gayet neşeliyli hiç de yorgun görünmüyordu çok da güler yüzlüydü.konuyu nerden nereye aldınız götürdünüz biz doktorların çalışma saatinden bahsetmiyoruz nöbet tutuyorsa benim eşim de eve 2 günde bir geliyor ben hiç duymadım ustayı fırçaladım dediğini ya da suratı asık olmuyor tam yastığa başını koyacak tel çalıyor kapatma lüsksü hiç yok yani şantiyeyle devamlı bir bağlantı halinde.öyle bi anlatmışsınız ki oturup ağlasım geldi.kadın hastalıklarına gittim bi nedenden ötürü aynı hastenin doktoru elinde bi kahvesi masaya ayaklarını dayamış yan kapıdan erkek doktorla sohbet halinde ki ben bilerek erkek doktora gitmedim ilk gidişim yaşım 25 çekiniyorum neticede anlat dedi anlattım mecbur git hazırlan dedi gittim içeri hazırlandım geldi kahveyi bırakmak yok elinden ilişkiye giriyormusun demesiyle muayene etmesi bir oldu ki ben o zamanlar bu dertten muzdariptim zorlanıyordum bazı şeyler falan filan bu doktorda cabası oldu şikayet mi sonuna kadar edeceğim bugün karar verdim bu zihniyetlerle savaşma zamanı gelmiş

aman git çok korktum.
sen burda hakaret yağdırırken iyiydi ama di mi?
bi de düzgünce yazmışmış

ben ne sana ne arkadaşına ithafen yazıyorum ama siz benim mesajlarımı okumadan sürekli bana saldırıyorsunuz şu son yaptığın artık çok ayıp insanların konularını bana saldırarak meşgul edemezsin ve evet kararım kesin artık internette uygulanan suçlar çok daha ciddi sen son cümlenle benim özel hayatıma şahsıma saldırdın,bu da bir suç ve seni en kısa sürede şikayet edeceğim

ne zaman hizmet sektöründe çalışanlara teşekkür etmeyi bileceğiz ?

sizden çok rica ediyorum boşverin kimse kimseyi kırsın istemem uğraşmayın tamam ben vazgeçtim konudan bütün doktorlar melek hastaları insan yerine koymasalar da olur kapanıyorsa kapansın konu tekrar rica ediyorum lütfen sürtüşmeyin.

vallahi sorma yani bu doktorlar da çok fena yaa hem o kadar para kazanıyorlar hem azıcık hasta bakıyorlar ona rağmen suratsızlar şikayet edelim bence, hem bize bakmak zorundalar!! benim ablam öğretmen ama bi gün 6 dersi olsun eve bir geliyor yüzünde güller açıyor hepimize gülücükler saçıyor bir görsen bütün gün de öyle dolaşıyormuş, hiç bugün çok yoruldum demez mesela yarım gün olmasına rağmen ama doktorlar öyle mi onlar güler yüzlü olmalı zaten hastalarla ilgileniyorlar hastalar alıngan güleryüz bekliyorlar etik değil şekerim

tamam arkadaşım tartışmayacağım kimseyle rahat ol ama bu durumu şikayet edeceğim bu nasıl bir itham saygısızlık gerçekten hayretlerim şaştı durumu rica ediyorum fark eden arkadaşlar admine ulaşsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…