• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyilikten maraz doğdu 😔

Mavivioletta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2020
128
173
18
26
İyi akşamlar.
Eşim görevde olduğu için ailemin yanına geldim.Geldiğim günden itibaren ablam bana çok kötü davranıyor. Şöyle söyleyeyim ablam eşinden ayrıldı. Yeğenimle birlikte annemlerde yaşıyorlar. Ayrıldı babam özel ünüversiteye gönderdi, ne bileyim ayrılıp geldiği günden beri erkek kardeşim annem ben hep üzülmesin aman ayrıldı diye destek olduk. El bebek gül bebek hep birlikte büyüttük yeğenimi. Öyleki iki yıl ünüversite okurken ben liseye gidiyordum o zamanlar inanın okuldan gelip yeğenimle ilgileniyordum hep. Annem bacağından rahatsız çok yürüyemez falan diye normal bir teyzeden çok daha fazlasını yaptım.Öyleki ablam sevgilileri ile oralarda okuyorum ayağına gezip tozarken ben yeğenimin üzerine titredim. Neyse yıllar geçti yeğenim şimdi okula gidiyor.Hatta annesi ders çalışıyor diye annem okuldan almaya gidiyor yeğenimi. Fakat dizi ağrıyor diye ben almaya gidiyorum. Ablam yine özel ünüversitede okumak istiyor derse çalışıyor.Neyse geldiğim günden beridir yok odama girme, sen evlendin kaçtın gittin. Artık burası senin odan değil.Ama sen ayrılıp gelince ben sen bu odadan gittin falan diyip odaya almamazlık yapmadım. O kadar destek oldum ki.Babam telefonunda sevgilisini yakalayacaktı ama ben önüne geçtim ben ablama kefilim dedim.Bir sürü örnek verebilirim bunun gibi. Şimdilerde ise benim gitmeme bir hafta kaldı.Ama inadına yediği içtiği ne varsa bulaşıkları toplamaz, evin işlerine yardım etmez.Ders çalışıyorum diyor. Dün gece yeğenim mutlu olsun diye kalemliğine çikolata koydum okulda yesin diye. Odaya girdim birisiyle konuşuyor. Yani hayatında birisi olmasına ben bir şey diyemem ama neden ders çalışayım diye her şeyi benim üzerime yıkıp gidiyor. Anneme, bana ve erkek kardeşime düşman gibi. Annem yaptıklarının farkında fakat kavga çıkmasın istiyor.Bende zaten ev işi olsun bulaşık ya da ne olursa olsun kaçtım diye anneme karşı eziklik hissettiğim için her işine koşuyorum. Babam ablama kötü bir şey dese beni atıyor öne diyor ki siz okuyanla değil okumayanla uğraşın diyor. Fakat senin bana dilin nasıl uzar ki. Sen evlenmeden hamile kaldın baba evinde.Bana okumadım diye laf sokuyor.Ama doğru babam istediğim bölüme göndermeyip başka birisi ile evlenme fikrini ortaya dökünce bende sevdiğim adamla kaçtım.Lütfen yargılamadan yorum yaparsanız sevinirim.
Not:Ünüversite sınavına ve kpss ye hazırlanıyorum.

Sen kaçtın sen evlenmeden hamile kaldın babası başkasına verecekti ders çalışıyorum diye odada başkasıyla konuşmak gezmek çocuğuyla ilgilenmemek kötü muamele.
En iyisi sen evine dön
Ya ben yada siz konuyu yanlış anladık.

Kardeşler arasında da karekter önemli o ne dedi bu ne dedi, bunlar hep havada kalıyor bence yapılan hareket önemli, kardeşin halen ya ergen yada geçimsiz, düzelmez ise sende hep alttan alma derim ben

Kısaca abla kardeş birbirlerine eskiden yapılan hatalarını yüzlerine vuruyorlar, ve kötü muamele var. Babasıda zamanında başkasına verecekmiş ondan kaçmış konu sahibi.
Bende evine dön dedim.
Şimdi şurayı düzeltelim. Abla kardeş değil ablam benim hatalarımı yüzüme vuruyor. Ben yüzüne vurmuyorum. Vurmadıklarımı yazdım buraya. Ki vurmak gibi de bir niyetim yok.

Kaçarak evlendiğim kocam göreve gitse,
dizimi kırar evimde otururdum.
Aileyi silerek/hiçe sayarak çıkılan evde, misafir olunduğunda aile fertlerini eleştirmek, onlardan farklı beklentiler içerisinde olmak doğru gelmedi bana.
Konu başlığıyla içeriğin ilgisini de çözemedim.
'İyilikten maraz doğdu' deyince daha farklı şeyler bekledim.
Yeğeni okuldan almak, kalemliğe çikolata koymak, gençlikte ablayı/kardeşi idare etmek ''iyilik'' değil aile olmanın/yakın akrabalığın gereklerindendir bana göre.
Kısacası iğneyi kendinize, çuvaldızı ablanıza batırmanızı tavsiye ederim.
Niyetim sizi incitmek değil bununla birlikte gerçekçi olmak lazım.

İyi akşamlar.
Eşim görevde olduğu için ailemin yanına geldim.Geldiğim günden itibaren ablam bana çok kötü davranıyor. Şöyle söyleyeyim ablam eşinden ayrıldı. Yeğenimle birlikte annemlerde yaşıyorlar. Ayrıldı babam özel ünüversiteye gönderdi, ne bileyim ayrılıp geldiği günden beri erkek kardeşim annem ben hep üzülmesin aman ayrıldı diye destek olduk. El bebek gül bebek hep birlikte büyüttük yeğenimi. Öyleki iki yıl ünüversite okurken ben liseye gidiyordum o zamanlar inanın okuldan gelip yeğenimle ilgileniyordum hep. Annem bacağından rahatsız çok yürüyemez falan diye normal bir teyzeden çok daha fazlasını yaptım.Öyleki ablam sevgilileri ile oralarda okuyorum ayağına gezip tozarken ben yeğenimin üzerine titredim. Neyse yıllar geçti yeğenim şimdi okula gidiyor.Hatta annesi ders çalışıyor diye annem okuldan almaya gidiyor yeğenimi. Fakat dizi ağrıyor diye ben almaya gidiyorum. Ablam yine özel ünüversitede okumak istiyor derse çalışıyor.Neyse geldiğim günden beridir yok odama girme, sen evlendin kaçtın gittin. Artık burası senin odan değil.Ama sen ayrılıp gelince ben sen bu odadan gittin falan diyip odaya almamazlık yapmadım. O kadar destek oldum ki.Babam telefonunda sevgilisini yakalayacaktı ama ben önüne geçtim ben ablama kefilim dedim.Bir sürü örnek verebilirim bunun gibi. Şimdilerde ise benim gitmeme bir hafta kaldı.Ama inadına yediği içtiği ne varsa bulaşıkları toplamaz, evin işlerine yardım etmez.Ders çalışıyorum diyor. Dün gece yeğenim mutlu olsun diye kalemliğine çikolata koydum okulda yesin diye. Odaya girdim birisiyle konuşuyor. Yani hayatında birisi olmasına ben bir şey diyemem ama neden ders çalışayım diye her şeyi benim üzerime yıkıp gidiyor. Anneme, bana ve erkek kardeşime düşman gibi. Annem yaptıklarının farkında fakat kavga çıkmasın istiyor.Bende zaten ev işi olsun bulaşık ya da ne olursa olsun kaçtım diye anneme karşı eziklik hissettiğim için her işine koşuyorum. Babam ablama kötü bir şey dese beni atıyor öne diyor ki siz okuyanla değil okumayanla uğraşın diyor. Fakat senin bana dilin nasıl uzar ki. Sen evlenmeden hamile kaldın baba evinde.Bana okumadım diye laf sokuyor.Ama doğru babam istediğim bölüme göndermeyip başka birisi ile evlenme fikrini ortaya dökünce bende sevdiğim adamla kaçtım.Lütfen yargılamadan yorum yaparsanız sevinirim.
Not:Ünüversite sınavına ve kpss ye hazırlanıyorum.
Boşver sen annene destek ol ne olurki .Bulaşıkları hıkasan ne olur ki.Rabbim her seyı goruo .Kafana takma bacım.

Babaniz sizi istediginiz bolume gondermeyip biriyle evlendirmek istedigi icin siz sevdiginiz kisiye kaciyorsunuz..
Ama ayni baba ablaniz bosaniyor onu cocuguyla kabul ediyor ve ozel universiteye gonderiyor...
Evet gayet böyle oluyor. Beni istediğim bölüme göndermiyor ve bana ya kendisinin istediği öğretmenlik bölümünü okumamı söylüyor. Ben babamın istediği bölümü okumadım diye de kuzenimle evlendirmek istiyor. Bende madem öyle bende sevdiğim adamla evlenirim değince işler karışıyor. Ha bu arada hiç zorla kimse kimseyi evlendiremez öyle şey olmaz demeyin ben sırf bu yüzden günlerce dövüp odaya kilitledi.

Eşiniz görevi gereği her gittiğinde ailenizin yanında kalacaksanız iyi cesaret kaçarak evlenmek.
Yeğeninize yaptıklarınızı ablanız size iyi davransın diye yapmadınız diye düşünüyorum. Hani teyzesiniz ya, o da sizin caninizin bir parçası. Keşke bunları hic anmasaydiniz.

Back
X