İyilikten maraz doğdu 😔

Babaniz sizi istediginiz bolume gondermeyip biriyle evlendirmek istedigi icin siz sevdiginiz kisiye kaciyorsunuz..
Ama ayni baba ablaniz bosaniyor onu cocuguyla kabul ediyor ve ozel universiteye gonderiyor...
Var öyle evlat ayrımı yapan eşim evli ablasının yediği bütün haltları ortaya çıkardı ama kötü biz olduk beddua edilen dışlanan temiz pak olan onlar oldu

Ablanizi neden bu kadar alttan alıyorsunuz ki..Hadi başta üzüntülüydü filan ama artık sevgili bile yaptığına göre olanları unutmuş yani..Size laf filan atarsa altında kalmayın siz de laf atın..En kotu evinize dönersiniz..Tek kalmaktan da çekinmeyin ben de bir yıldır tek yaşıyorum artık o kadar alıştım ki kimseyi istemiyorum yanımda😊

Ablanız okumadığınızı yüzünüze vuruyor o bana bir şey diyemez okumamış diyor. Sizde diyorsunuz ki o bana bir şey diyemez evlenmeden baba evinde hamile kaldı. Burdan bakınca birbirinizden farkınız yok gibi duruyor.

Kaçtığınız evde işiniz ne? O kadar dayak yemişsiniz, zorla evlendirilmek istemişsiniz, kilit altında tutulmuşsunuz. Sizin durumunuzdaki insanlar polisi arıyor kurtulmak için. Siz kaçmış üstüne evlenmişsiniz. Şimdi ilk yalnız kalma anında baba evinde ne yapıyorsunuz?

İyilik demişsiniz başlıkta ama ortada iki kardeşinin birbirine yaptığı idare etmeden, yardımcı olmadan fazla bir şey göremedim. Yeğeninize yaptıklarınız da aynı şekilde herkesin yeğenine yaptığı veya yapması gereken şeyler.

Eşiniz görevi gereği her gittiğinde ailenizin yanında kalacaksanız iyi cesaret kaçarak evlenmek.
Yeğeninize yaptıklarınızı ablanız size iyi davransın diye yapmadınız diye düşünüyorum. Hani teyzesiniz ya, o da sizin caninizin bir parçası. Keşke bunları hic anmasaydiniz.
Eşim her göreve gidince ben ailemde kalmıyorum. Evet teyze olarak yapıyorum fakat olsun insan yapıldıkları görülsün istiyor. Karşılıklı yapmıyorum fakat insan çocuğunun üzerinde bu kadar emeği olan birisine kötü davranmaz.

Ablanız okumadığınızı yüzünüze vuruyor o bana bir şey diyemez okumamış diyor. Sizde diyorsunuz ki o bana bir şey diyemez evlenmeden baba evinde hamile kaldı. Burdan bakınca birbirinizden farkınız yok gibi duruyor.

Kaçtığınız evde işiniz ne? O kadar dayak yemişsiniz, zorla evlendirilmek istemişsiniz, kilit altında tutulmuşsunuz. Sizin durumunuzdaki insanlar polisi arıyor kurtulmak için. Siz kaçmış üstüne evlenmişsiniz. Şimdi ilk yalnız kalma anında baba evinde ne yapıyorsunuz?

İyilik demişsiniz başlıkta ama ortada iki kardeşinin birbirine yaptığı idare etmeden, yardımcı olmadan fazla bir şey göremedim. Yeğeninize yaptıklarınız da aynı şekilde herkesin yeğenine yaptığı veya yapması gereken şeyler.
Babam şuan burada yok.O yazlık evde kalıyor. İşleri var orada. Kaçtım evet şiddet de gördüm. Fakat barışınca annem de hep istiyordu gelip kalmamı kıramadım geldim. Ayrıca elbette kendi evimde kalıyorum. Sadece annemi çok özlediğim için geldim.

Ablanizi neden bu kadar alttan alıyorsunuz ki..Hadi başta üzüntülüydü filan ama artık sevgili bile yaptığına göre olanları unutmuş yani..Size laf filan atarsa altında kalmayın siz de laf atın..En kotu evinize dönersiniz..Tek kalmaktan da çekinmeyin ben de bir yıldır tek yaşıyorum artık o kadar alıştım ki kimseyi istemiyorum yanımda😊
Tek kalmaktan çekinmiyorum ki. Annem hep diyordu gel bizde kal diye. Bende çok özlediğim için geldim.

Eşim her göreve gidince ben ailemde kalmıyorum. Evet teyze olarak yapıyorum fakat olsun insan yapıldıkları görülsün istiyor. Karşılıklı yapmıyorum fakat insan çocuğunun üzerinde bu kadar emeği olan birisine kötü davranmaz.

E kimse hayatından memnun değil, neden oradasınız?
Siz mutsuzsunuz, ev halkı huzursuz, kalın 2 gün gördünüz durum böyle dönün evinize.
Yada annenizi çağırın, ona değişiklik olsun, o kalsın biraz sizinle. Bir bardağın, bir mutfak toplamanın da lafını yapmamış olursunuz kendi evinizde.
Siz yaptiklarinizi yeğeniniz için yaptınız. Ablanız için değil.
Karşılık beklemiyorum ama yaptıklarım görülsün demek, karşılık beklemek oluyor zaten.

Neden bu kadar bir insanın üstüne gelinir ki? Ezik gördüğümüz insanlara bir de burada biz vurmaya çalışıyoruz. Ablasının dışa yönelik, bencil bir karakteri var. Bu aynı ailede ikinci kız olması nedeniyle kendini kıyaslıyor. Yeğenine kendisinin ve annesinin baktığını, ablasının da kaçarak evlendiğini anlatmaya çalışmış. Ablası daha önce bir özel üniversitede okumuş. 18 yaşındaki çocuk haliyle de ya babasının seçtiği bölümde okumasını ya da kuzeni ile evlenmesini söylemişler. Kısacası kardeşler arasında belirgin bir fark var. Burada bu yorumları yazan kadınları tek tek bu duruma soksanız hiç biri dayanmaz, böyle bir şeyi yaşamaz gibi bahsetmişler Aileden değe görmeyen ve dövülen bir kız kendine seçenek bırakmamış. Kendince çözümü kaçmakta bulmuş. Belki akıl verilse kendini daha iyi hissedecek. Aileden korkmasa ve onlar bu kadar dengesiz olmasa olaylar karşısında daha duyarsız olabilirdi. Lütfen böyle bu kadar olumsuz yazmayalım. Bunu yazanın büyük biri olmadığı belli.

Güzelim ne yazık ki hayatta herkes, her birey yalnız. Eşinin sayesinde ucuz da olsa bir dershaneye vs git. Belirli iyi bir puan al. Ev işi, yemekle daha az uğraş ve ne yap ne et bunu mutlaka hallet. Sen kazandıktan sonra hiçbir önemi kalmaz. Kuyruğunu dik tut. Babanın, ablanın karşısında da onlara yaratacağım diye sessiz kalıp ne isterlerse evet deme. Bundan sonra sana ablan bir şey derse de yüzüne vur. Senin yüzünden, babamın yüzünden okuyamadım diye. Özel üniversitede okumana gerek yok, devlette okusaydın sen de diyebilirsin. İstedikten sonra çok şey yapılır. Ama şunu bil, sen hakkını o an savunacaksın. Ailenin nasıl kendi işlerine geliyorsa öyle davranır. Çok nadiren ya şu çocuğa haksızlık yapıldı derler.

Evet gayet böyle oluyor. Beni istediğim bölüme göndermiyor ve bana ya kendisinin istediği öğretmenlik bölümünü okumamı söylüyor. Ben babamın istediği bölümü okumadım diye de kuzenimle evlendirmek istiyor. Bende madem öyle bende sevdiğim adamla evlenirim değince işler karışıyor. Ha bu arada hiç zorla kimse kimseyi evlendiremez öyle şey olmaz demeyin ben sırf bu yüzden günlerce dövüp odaya kilitledi.
Zihniyet acisindan bakmistim ben ayni kisiler mi diye dusunuyor insan cunku biri gayet modern baba digeri insanlik disi geldi..
Evinizde kalin o zaman esiniz goreve gittiginde madem sizi rahatsiz eden seyler var.

evlenecek olgunluktaysanız pekala kendi evinizde tek başınıza da yaşayabilirsiniz.huzursuzluk çıkıyor işte böyle.

Back
X