Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Pufffff.. Aynı sorunu bende yaşadım. Süt az ve bebeğim mamayi sevmedi. Denemediğim yapmadığım kalmadı. 4 aydan büyükse kaşık mamasi dene. Arı mama var bi. Çok eski bi mama. Onun elmalisini yemişti. Bi de incir hoşafı iç. Bir avucunu doğra üç beş bardak suda kaynat şeker at. İçtikten bi saat sonra süt doluyosun. Haftada bi kac sefer yapıyodum. Özellikle yatmadan önce. Etrafımda bu sorunu yaşayanlarada tavsiye ettim. Fayda gördüklerini söylediler.
ben bebeğim 6 aylık olana kadar aptamil kullandım. aptamilin 2 numarasına geçince çok gaz yaptı rahatsız etti, bebelac a geçtim. hiç sorun yaşamadım. ya mama sonuçta hepsi aynı geliyor bana, içerikler çok benzer, hiçbiri anne sütü kadar mükemmel değil. birde benim bulunduğum şehirde eczanede çok pahalı oluyor mamalar.
güvenilir internet sitelerinden aldım bu zamana kadar, her zaman da çok yeni tarihli mamalar geldi hiç sorun yaşamadım
çocuğunuz çok küçük uyumadğı heran sizin kokunuzu duymak için siz de olmak isteyecektir. maalesef ilk 2 ay çocuklar daha dış ortama alımadığı ve içeride anne kokusunu duyduğu için anne kokusuyla kendini güvende hissediyor siz emzirmeden çıplak vücudunuz üzerinde emzirdikten sonra sarıldığınız da ağlamdığını keşfedeceksiniz...
sütünüzün yetmediğini düşünmüyorum çocuğunuz ile temas kurun emmese de sizin kokunuzu alacak şekilde tutun eğer mama falan girerse aranıza daha şimdiden ileride çok erken sütünüz kaybolur... ilk 2 ay gak dese meme guk dese meme sakın kucağa alıştırma diyenleri dinlemeyin çocuk sizi istiyor mama evet susturur ama daha mide ve ciğerleri tam gelişmediği için mamadan sonra ağırlık çöker erken uyur bu yüzden susar
çocuğunuz çok küçük uyumadğı heran sizin kokunuzu duymak için siz de olmak isteyecektir. maalesef ilk 2 ay çocuklar daha dış ortama alımadığı ve içeride anne kokusunu duyduğu için anne kokusuyla kendini güvende hissediyor siz emzirmeden çıplak vücudunuz üzerinde emzirdikten sonra sarıldığınız da ağlamdığını keşfedeceksiniz...
sütünüzün yetmediğini düşünmüyorum çocuğunuz ile temas kurun emmese de sizin kokunuzu alacak şekilde tutun eğer mama falan girerse aranıza daha şimdiden ileride çok erken sütünüz kaybolur... ilk 2 ay gak dese meme guk dese meme sakın kucağa alıştırma diyenleri dinlemeyin çocuk sizi istiyor mama evet susturur ama daha mide ve ciğerleri tam gelişmediği için mamadan sonra ağırlık çöker erken uyur bu yüzden susar
Göğsümü veriyorum emiyor ama doymuyor mama vermemk için oyalıyrm bi süre göğsüme yatırıyorum kucağımda dolndıryrm bir sürü şey ama sütüm öncesine göre arttı ama kızım mamayıda istyr
Göğsümü veriyorum emiyor ama doymuyor mama vermemk için oyalıyrm bi süre göğsüme yatırıyorum kucağımda dolndıryrm bir sürü şey ama sütüm öncesine göre arttı ama kızım mamayıda istyr
25 günlük olduğunu bilmiyodum. Mama denemek için çok erken. Bebeklerin midesi kendi avuçları kadar demişti doktor bana. Doymuyo diye ağlamıştım çünkü kilosu hakkında ne diyo doktor? Çünkü ilk zamanlar hepimiz oyleydik. Sanki yapışık gibi geziyoduk evin içinde. Normal yani. Hem mamaya alistirirsan sütün daha azalır. Biraz sabret. Süt artıran içecekler var milupanin. Ama sana en kestirme incir hoşafı öneriyorum. Daha önce de yazmıştım. Doktor mama ver demediği sürece sadece emzir. Çoğu zaman duydukları halde emmek istiyo bebekler.
canim once sutunu artirmanin yollarini dene hemen mamaya gecme ben benim sutum olmaz diyordum cok sukur bir yasina girdi emziriyorum hep olymlu dusun sutum olacak insallah yetecek diye..borulce tahin helvasi ayran sutlu tatlilar beyza uzum ye bol bol.birde bebisini emzir surekli ve o uyudukcs sende uyu uyudukca sen dinlendikce sut birikiyor