İz Bırakan Kitap Cümleleri

tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasında ki farkı anlayabilme sağduyusu ver.

''Yarin eteğini yüzlerce sıkıntı ve zahmetten sonra yakaladım. Artık düşman onu elimden bir efsun ile kurtarabilir mi? Hayır, kurtaramayacaktır.''

''Öbür dünyaya gideceğim ve senin gelişini bekleyemeyeceğim diye korkuyorum.''

Hint Masalları

nefes alıyorsan umut var demektir; ama nokta koyulduktan sonra 'belki' demek umut değil, çaresizliktir.

zordur benimle yürümek. bunu, benimle yola çıkanlar bilir, hepsi yarı yolda gittiler. suç kimde (?) ben zoru seviyorum, onlar sevmiyor. yapacak bir şey yok. suçum var mı? tabi ki var. zor yola, kolay kişilerle çıkmak en büyük hatam.

[ bukowski ]

yeter, aklından çıkar artık onu diyor kimileri. siz de aklınızla değil de, yüreğinizle sevseydiniz anlardınız beni.

cemal süreya

biten bir aşkın hemen ardından bir başkasıyla başlayan şeyin adı, "ilişki" değil "çelişkidir."
pablo neruda

"git'' diyorsun da olmuyor işte, her şeye rağmen gidemiyor insan. ben de sana sev diyorum mesela, sevebiliyor musun ?
[s. kahraman]

insanı en çok acıtan şey; birine hayatını hediye etmişken, o kişinin kendini başkasına hediye etmesidir.
[maksim gorki]

aslında insanı en çok acıtan şey; hayal kırıklıkları değil, yaşanması mümkünken yaşayamadığı mutluluklardır..

bir ömür gibi geçmiş zor, uzun günlerden sonra anlarsın ruhunu zehirleyen karmakarışık düşünceleri. büyük heyecanlardan sonra çöken bitkinlikleri. kimsenin bulutlara bakmadığı bir şehirde bir lafı döndürüp dolaştırmadan anlatmanın imkansızlığını. belki de insanın ne anlatacağını bilemediğinde şair olduğunu anlarsın.

gözyaşların kurumadan gülmeye başlarsın o zaman. çünkü bilirsin ki seni artık kimse kandıramaz kolay kolay. mutsuz insanları kandırmak zordur çünkü. hayata her zaman kuşkulu gözlerle bakan, mutsuz insanları kandırmak, herkes bilir bunu, çok ayıptır çünkü.

"yavaşlığın düzeyi anının yoğunluğu ile doğru orantılıdır;hızın düzeyi unutmanın yoğunluğu ile doğru orantılıdır..bir şey hatırlamak isteyen kimse yürüyüşünü yavaşlatır.buna karşılık, az önce yaşadığı kötü bir olayı unutmaya çalışan insan elinde olmadan yürüyüşünü hızlandırır" -hızlı yürüdüm.

m.kundera

bekleyişime anlamsız diyebilirdim;her telefona o diye bakmayı bıraktığım gün,aramasaydı...

bir kırlangıç bir elektrik direğine konar. bir görüşte sevdalanır elektrik direği kırlangıca. bir an sonra yerinde duramaz, uçar kırlangıç. uçamadığını o zaman farkeder elektrik direği... aşk kanatsızlıktır bazen.." (gökhan özcan)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…