• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İZİN SORUNU.. BU NE ŞİMDİ.

Sgk ya şikayet et diycemde sen kötü olmak istemiyorsun iş yerinle, Valla patron adamlar böyle sömürülecek adam varsa sonuna kadar sömürüyorlar. Sen sustuğun sürece devam edecek vicdan yapıp değişmesini beklersen daha çok beklersin, bazılarında ne sızlayacak vicdan, ne empati kuracak beyin yok.

işimin şartları (maaş haric) iyi, giriş çıkış saatleri. Hafta sonu tatili. Şimdi riske atmak istemediğim için sgk ya şikayet falan bana çok uzak. Gerçi işten çıkarırlarsa tazminatımı verirler ama böyle bir iş bulabilirmiyim bilmiyorum. İyice şaşırdım anlıycan

Bende aynen sabrediyorum arkadaşım. Ama haftaya izine gercekten çıkmak istiyorum. Tekrar karşısına çıkıp yıllık izin kağıdımı imzalatmak ondan izin almak bana ölüm gibi geliyor. Dün bir arkadaş istedi hastane için izin ona verdi. Bana gıcık oluyor heralde.. bende zaten yüzünü görünce şeytan görmüş gibi oluyorum. Çok afedersiniz ama yalaka olanlar iznini alıyor burda
her yerde durum böyle maalesef..

Yillik izninizi boldurerek kullandiramaz ki. Bir ay izniniz varsa sizde kabul ederseniz tabi 15+15 seklinde kullanabilirsin. Ama kabul etmezsen araliksiz kullanabilirsin. Zaten yillik izin kullandirmamak basli basina bir performans dusuklugu nedeni.

Evet performans sıfıra düştü benim. İşime saygımı yitirmekten çok korkarım. Ama onlar bunu anlamıyor. Devamlı moral bozuyorlar. Şeytan diyor ki.. çık karşısına benim yıllık izin hakkım bu lütfen imzalarmısınız? olmaz işine gelmiyorsa çıkartırız derse.. siz bilirsiniz derim. Ki bunu söyler gecenlerde ortaya konuştu. beğenmeyen varsa çıkışını veriyim gelsin söylesin diyor.

off bu izin konularından bende nefret ediyorum. . . İşyerinde hep sakin bir tavrım var. .YMM ofisi. güya kanunu hakları bilen bir yer ama 10 yıllık çalışan bile 15 gün izin kullanıyor oda ayrı ayrı haftalar olmak mecburiyetinde. .

Mecbur olduğunu biliyorlarsa nasıl olsa çıkmaz gözüyle bakıyorlar ne yazıkki

:KK15:Kızlarr içimi dökeyim diye açtım buraya ama pek kimsenin ilgisini çekmedi sanırım. Devamlı ben yazmışım gibi... yazan arkadaşlarada çooook teşekkür ederimm

off bu izin konularından bende nefret ediyorum. . . İşyerinde hep sakin bir tavrım var. .YMM ofisi. güya kanunu hakları bilen bir yer ama 10 yıllık çalışan bile 15 gün izin kullanıyor oda ayrı ayrı haftalar olmak mecburiyetinde. .

Mecbur olduğunu biliyorlarsa nasıl olsa çıkmaz gözüyle bakıyorlar ne yazıkki

Mecbur olduğumu biliyorlar. şuan işten çıkamayacağımı biliyor kazmalar

Sadece normal mesai saatlerinde iş yerinde bulunan ve yasal izinleri kullanmak isteyenler tembel ve işe yaramaz gözüyle bakılıyor maalesef. Özel hayat diye birşeyin olmayacak sadece çalışacaksın, açıkça söylenmese de istenen bu, neredeyse tüm işyerlerinde

Sadece normal mesai saatlerinde iş yerinde bulunan ve yasal izinleri kullanmak isteyenler tembel ve işe yaramaz gözüyle bakılıyor maalesef. Özel hayat diye birşeyin olmayacak sadece çalışacaksın, açıkça söylenmese de istenen bu, neredeyse tüm işyerlerinde

Evet aynen böyle.. sömürmeye çalışıyorlar. Senin çocuğun çoluğun yok.. ev sorumluluğun yok sanki. üç kuruş para verip yaptıklarına bakın. Kendilerine allah daha çok versinde özel doktorları ayağına getirtiyorlar. Onların çocuğu paşa.. bizimki neyse.. Allaha havale ediyorum. Adaleti yok bu dünyanın bunu iyi biliyorum.

güya kurumsalız derler ya palavra insanın derdi sıkıntısı varmı yokmu düşünmezler bile..
Allah sabır versin arkadaşım..
bizde de en büyük problemlerin başında geliyor izin..
mecbursun başkada çaren yok yine görüşeceksin patronla ...

gaza ihtiyacım var..:) yanına gitmeye adamın yüzünü görmeye hiç halim kalmadı...
e izin almasamda oğlumu yeni okuluna götüremiycem. nasıl bir okul yemeği aşı varmı.. öğretmenleri görürüm hem

Madem o ise ihtiyaciniz var, gidin guzellikle konusun son kez. Bu durum yuzunden performandinizin dustugunu de soyleyin. Izin sebebiniz onemli devilse bile hayati onem tasiyormus gibi yansitin ona. Biraz agziniz laf yapacak yani. Guzellikle ikna etmeye calisin. Ha olmazsa da baktin isi yokusa suruyor, kendi versin cikisini sen cikarim deme. Tazminatini da versin. Zaten o tazminat odememek icin sizi cikartmayi goze alamaz. Boylelikle verecektir bence izin.

Bu da ilginçmiş. Yıllık izin hakkım değil mi? Zaten bu izin tatil yapmak istendiğinde alınmaz mı?
Bence sert ve kararlı olun, izin isteğinizi söyleyin.
Kullanamayacaksak neden yıllık izin diye bir şey var diye sorsanız çok mu ters olur?

Bu da ilginçmiş. Yıllık izin hakkım değil mi? Zaten bu izin tatil yapmak istendiğinde alınmaz mı?
Bence sert ve kararlı olun, izin isteğinizi söyleyin.
Kullanamayacaksak neden yıllık izin diye bir şey var diye sorsanız çok mu ters olur?

Evet bunu söylemem biraz ters olur. Karşımdaki yaşlı aksi bir patron, sanki bana havadan para veriyor. çalışıyozda veriyo.. sanki sanarsın adam bağış yapıyor....

ben 1 haftalık izinden, bir ay önce geldim. ondan önce de 1 haftalık iznimi bundan 3 ay önce kullandım. Yani bir ağız tadıyla 2 hafta üst üste kullanamadım...içerde geçmiş yılların izni birikti verin kardeşimm verin dimi....

sert olmaniza gerek yok fakat guzelce buna gereksinim duydugnuzu ve ek izin degil icerde kalan hakkinizdan kullanmak istedignizi soyleyin, guler yuzlu fakat net olun.

konuya cikisi vermeye kadar gotururse korkmayin, tazminatinizi alir yeni is ararsiniz.
isten cikarmaz fakat baski uygularlarsa da mobbing davasi icin veri bulundurmaya bakin,
ezilmeyin, ancak somurtmayin da, isinizi profosyonel bi sekilde yapmaya bakin, patronun dediklerine aldiris etmeyin, son noktaya geldignizde de istifayi dusunmeden mobbinge oncelik verin.

Back
X