• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzlediği filmi bile dert ediyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düşündüğüm her şeyi yazmışlar 😊 bence de sebebi özgüvensizlik ve kıskançlık kafanızda kendinizi sevgilinizle her manada denk görmek istiyor olabilirsiniz. Onun sosyalliği sizden bi tık fazla olduğu için evde kalınca bir değil bin kat daha sıkılmış kıskanmış vs hissediyorsunuzdur bence bunun çözümü bakış açınızı değiştirmenizden geçiyor şöyle ki kendi olumlu taraflarınızı kendinize hatırlatın kendinize karşı algınızı değiştirin iyi yanlarınızı ön plana çıkarın özgüveniniz yerine gelsin, ikincisi de karşınızdaki kişiyle güzel bir ilişki kurmanızın tek yolu tahminimce bilinç altınızda kodlanan denk olmak değildir, partnerinizin sizden üstün yönleri olabilir hatta olmalı da ne bileyim onları kafanıza takmak yerine bende olmayan onda var birbirimizi me de güzel tamamlıyoruz diye düşünün. Bakış açınız değiştiğinde eminim böyle sıkıntılı kötü duygulardan da kurtulmuş olacaksınız😉

Senin gibi sevgilisi olan bir kiz arkadaşım vardı. Sevgilisi kız ne zaman mutlu olsa illa ki burnundan getiriyordu. 'biz birbirimize yeteriz. Başka kismeye ihtiyacımız yok' falan derdi. Kız ne zaman bizimle bulussa telefonda kavga etmekten sohbete konsantre olamazdı. Biz 'ayrildilar heralde bu sefer' derdik ki, kapıdan çıktığı gibi barisirdi. Çocuk bin kere arardı kız da hep şey derdi : yaaaaaaa inanın hiç böyle değil. Çok anlayışlı bir insandır.
Sonuc? Kızla konuşmayı kestik.
Daha doğrusu o bir yerde bıktı çünkü ne zAman dışarı çıksa ne zaman eglense hep akşamına kavga surat çekerdi. Bir süre sonra insanın cikmaya hevesi de kalmıyor...
Bence siz de o sevgilinin bir başka boyutusunuz.
sevgi de bu değil aşk da bu degil.
Bu olsa olsa ömür torpusu olmaktır.

Cocuk konu sahibini takmayıp hergun arkadaslarıyla gorusuyor gecen gunku konusu buydu.
Cocuk kendine karıstırmıyor yanı kavga da etmiyor.

Kenf
Böyle kötü üzücü günlerde bu dert çok saçma ve basit kalıyor kusuruma bakmayın lütfen.
Erkek arkadaşım başkalarıyla güzel vakit geçirdiğinde içimde anlamsız bir duygu oluşuyor. Hep düşünüyorum acaba kıskanıyor muyum, ya da neyi kıskanıyorum ki diye. Ama içten içe gıcıklandığım kesin. Arkadaşlarıyla eğlendiğinde bir an önce eve gelsin istiyorum, galiba bencillik bu ya da her neyse bilemiyorum. Diyelim film izliyorlar, filmin adını sorup kapattıktan sonra hemen filme bakıyorum. Acaba güzel kadın var mı ya da açık seçik sahneler var mı diye bakıyorum, bu düşüncenin bilincinde olmadan ama..alışkanlık olmuş, garip. Eğer bu tür bir film izliyorsa sinirleniyorum, istemeden kendisinden uzaklaşıyorum. Bunlardan haberi yok, haberi olsa ruh hastası olduğumu düşünür büyük ihtimalle. O evdeyken değmeyin keyfime, aşırı pozitifim aşırı neşeliyim hep der bu enerji nereden geliyor diye güler mutlu olur. Ama insanlarla güzel bir vakit geçirdiğinde tüm negatifliğimle baş başa kalıyorum. Eve gelene dek diken üstünde gibiyim. Bu duygu nedir tam olarak? Arayıp ne yaptığını öğrenme gereksinimi duyuyorum, bu beni yoruyor. Muhtemelen onu da.. İnsan izlediği filmi zırt pırt neden sorar? Beni de ilgilendirmiyor ki.. ama durum bu. Kendisi bana karşı asla böyle düşünmez, arkadaşlarımla olduğumda aksine çok sevinir benim adıma. Hep der mis gibi vakit geçirdiniz iyi oldu der. Karışmaz bir şeyime. Ama ben neden böyleyim? Gerçekten işin içinden çıkamıyorum, sebebi ne olabilir? Kendisi benden çok daha sosyal, çok daha girişken ve gerçekten çok sıcakkanlı. Acaba ben daha asosyal olduğum için mi durum bu? Ya da güzel olmadığım için? Gerçekten çok yıprattı bu düşünceler beni, yardımızına çoook ihtiyacım var. Her türlü eleştirinize de açığım, kafama dank eder umarım.. Teşekkür ederim şimdiden.
kendinize güveniniz yok,kendinize özgüveniniz olsa bunu düşünmezsiniz

Böyle kötü üzücü günlerde bu dert çok saçma ve basit kalıyor kusuruma bakmayın lütfen.
Erkek arkadaşım başkalarıyla güzel vakit geçirdiğinde içimde anlamsız bir duygu oluşuyor. Hep düşünüyorum acaba kıskanıyor muyum, ya da neyi kıskanıyorum ki diye. Ama içten içe gıcıklandığım kesin. Arkadaşlarıyla eğlendiğinde bir an önce eve gelsin istiyorum, galiba bencillik bu ya da her neyse bilemiyorum. Diyelim film izliyorlar, filmin adını sorup kapattıktan sonra hemen filme bakıyorum. Acaba güzel kadın var mı ya da açık seçik sahneler var mı diye bakıyorum, bu düşüncenin bilincinde olmadan ama..alışkanlık olmuş, garip. Eğer bu tür bir film izliyorsa sinirleniyorum, istemeden kendisinden uzaklaşıyorum. Bunlardan haberi yok, haberi olsa ruh hastası olduğumu düşünür büyük ihtimalle. O evdeyken değmeyin keyfime, aşırı pozitifim aşırı neşeliyim hep der bu enerji nereden geliyor diye güler mutlu olur. Ama insanlarla güzel bir vakit geçirdiğinde tüm negatifliğimle baş başa kalıyorum. Eve gelene dek diken üstünde gibiyim. Bu duygu nedir tam olarak? Arayıp ne yaptığını öğrenme gereksinimi duyuyorum, bu beni yoruyor. Muhtemelen onu da.. İnsan izlediği filmi zırt pırt neden sorar? Beni de ilgilendirmiyor ki.. ama durum bu. Kendisi bana karşı asla böyle düşünmez, arkadaşlarımla olduğumda aksine çok sevinir benim adıma. Hep der mis gibi vakit geçirdiniz iyi oldu der. Karışmaz bir şeyime. Ama ben neden böyleyim? Gerçekten işin içinden çıkamıyorum, sebebi ne olabilir? Kendisi benden çok daha sosyal, çok daha girişken ve gerçekten çok sıcakkanlı. Acaba ben daha asosyal olduğum için mi durum bu? Ya da güzel olmadığım için? Gerçekten çok yıprattı bu düşünceler beni, yardımızına çoook ihtiyacım var. Her türlü eleştirinize de açığım, kafama dank eder umarım.. Teşekkür ederim şimdiden.
Sadece sizinle eğlenecek,vakit geçirecek diye bir kural yok . Hayatında sadece siz yoksunuz .Bu bencillik ve obsesiflik resmen. Siz eğlenip vakit geçirirken sorun yok o geçirirken sorgulama , negatif hisler .Sakin adama söylemeyin bunu sorunlu olduğunuzu düşünür direk 😒

Sevgililikte ve evlilikte kirpi gibi olun çok yaklasirsa kirpiler birbirlerine dikenleri batar en iyisi mesafe siz biraz sevgilinizin alanlarina girmeyin birakin ne film bakiyorsa baksin bukadar ozguvensiz ve baskici olursaniz kayedersiniz veyahut kendinizi harap edersiniz benimki cikiyo5her cumartesi (suan karantinada tabi) bende erken den bebeleri uyutup TV basina koyuluyorum veya kardesini arayip dedikodu yapariz o da bende mutlu olur biraz yanliz veya baskalariyla vakit vecirmenin tadina variriz bence sen takintili sin kendin geziyorsun bak birsey demiyormus bu seni kiskanmadigi anlamina gelmez ki guvendigi anlamina gelir

Ozguven eksikligin var. Kendine givenin olmadigi icin onunla tamamlandigini saniyorsun. Sanki o hayatindan ciksa yarım kalacagini sandigin icin onu kaybetmekten korkuyorsun. O yuzden onun hayatini kiskaca almissin. Ama boyle daha cok kaybedersin. Neden korkarsan basina o gelir. Onu hayatinin merkezinden cikar, merkeze kendinj koy. Bu kadar ozguvensiz olma.

Mutlu değilsiniz kısaca. İçinizde bir özgüvensizlik oluşmuş buda mutsuzluğunuzdan kaynaklanıyor. Belki çevrenizdeki insanlar sizi etkiliyor mutsuz ediyor olabilir diye düşünüyorum çünkü mutlu insanın böyle düşünceleri olmaz.

Muhtemelen takıntılı ve kontrolcü bir insansınız da.
Etrafınızdakiler bir yere kadar ama esas problem sizin için.
Çünkü bir ömür siz kendinizle yaşayacaksınız.
Madem şu sıralar virüs belasından destek alamayacaksınız
En fazla ne olabiliri düşünün, kendinizi rahatlamak adına.
Mesela film izlerken en fazla ne olabilir, içinden beğenebilir belki.
Olabilir, sırılsıklam aşık olan biri bile bir başkasında bir şey beğenebilir.
Arkadaşlarıyla vakit geçiriyor, oh ne ala, akşama konuşacak konumuz var, diye düşünebilirsiniz.
Ya da o sosyal mi, sıcak kanlı mı, e Allah daha çok versin, bana da böyle bir adam yakışırdı deyiverin canım, neden illa pesimistlik?
Kaç kardeşsiniz? Rekabet ortamında mı büyüdünüz?
Çünkü adamı da rakip görüyor gibisiniz.

Üzgünüm, psikolojik destek almalısınız. Bu kıskançlık ileride senaryo üretmeye, paranoya derecesinde şüpheye kadar gidiyor. Kendinize de hayatınızdaki insana da bunu yapmayın.

Çok sevmek yasaklanmalı 😄

Tatlım erkek arkadasını kilitliyosun odaya yemini suyunu veriyosun. Arada çişe kakaya çıkar ama tamam mı? Filmini de kendin seçersin oh artık bi kafan rahat eder. Senden kıymetli mi. Sevmek bu değil mi zaten karşımızdakine hayatı zindan etmek

Bunun temelde yatan sebebi güvensizlik...Güvenmiyorsun ve seni sevdiğine de pek inanmıyorsun...Hem niye sürekli sensiz sinemada dısarda vs...Adam seni sahiplenmiyor belli...Bu ilişki ayrılıkla noktalanır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X