allah kısmet ederse ben orada düşünüyorum canımselam kızlar... şimdi burada herkes buca kadın doğum hast.nde mi doğum yapacak ??? farklı bi yer düşünen var mı ?
selam kızlar... şimdi burada herkes buca kadın doğum hast.nde mi doğum yapacak ??? farklı bi yer düşünen var mı ?
günaydınnnnnn
ben faranjit olmuşum kızlar klima yüzünden ama kapatamiyorum hala klimayı
kendimi çok yorgun hissediyorum
allah kısmet ederse ben orada düşünüyorum canım
sen nerede düşünüyorsun
günaydın canım geçmiş olsun bende bütün gece klima açık uyuyorum ama üstümü mutlaka örtüyorum böbreğimi üşüttüğümden beri dikkatli oluyorum sende dikkat etgünaydınnnnnn
ben faranjit olmuşum kızlar klima yüzünden ama kapatamiyorum hala klimayı
kendimi çok yorgun hissediyorum
bende tahir beyin kontrolünde bucada doğum yapmak istiyorumevet cnm bende bucada düşünüyorum.. inşallah hayırlısı ile orada doğum yaparım.. her zaman olduğu gibi, tek duam, hayırlısı ne ise o olsun.. hepimiz için :Saruboceq::Saruboceq:
cnm çok geçmiş olsun... klimaya dikkat et çok fena çarpıyo.. ben mecbur kalmadıkça açmıyorum.. bugune kadar bikaçkez açtım.. bunaldıkça duş alıyorum.. sende dene iyi geliyo..
doğum konusunda bende bucayı düşünüyorum. başka bi yere hiç gitmedim. dışarıda özelede gitmiyorum.. inşallah bi sorun çıkmazda doğuma bu hastanede girerim.. herşeyin hayırlısı inşallah.. :Saruboceq:
günaydın canım geçmiş olsun bende bütün gece klima açık uyuyorum ama üstümü mutlaka örtüyorum böbreğimi üşüttüğümden beri dikkatli oluyorum sende dikkat et
sen daha nerede doğum yapacağına karar vermedin biliyorum ama aklında mutlaka bişey vardır
biliyorsun bucada epiduralli normal doğum yok
eğer bucada yapacacak olursan ne düşünüyorsun
canım ben öyle olduğunu bilmiyordumbuca da sadece sezeryan düşünürüm pelin
tahir beyin benim normal doğurmama yanaşıcağını da sanmıyorum zaten
espriyle sen çatır çatır normal de doğurursun dedi ama bence yaptırmaz
benimki tıpta kıymetli bebek diye geçen bebeklerden
tabii ki bütün bebekler kıymetli de ben infertilim bebeğim 8 yıldan sonra geldi
yaş 35 de olunca normal doğumu göze almaz bence
bende risk almak istemem zaten
hala bir bebeğim olacağına bile zaman zaman inanamıyorum
allah korusun ona birşey olursa naparım ben
doğum yaklaştıkça korkularım artıyor sağsalim bir doğsa bebeğim
canım ben öyle olduğunu bilmiyordum
o zaman düşünmeye bile gerek yok ki kesinlikle sezeryan
sen benden daha iyi bilirsin
araştırmışsındır doktorlar böyle durumlarda kesinlikle sezeryan yapıyorlar
yengemle dayımında on yıl sonra tedavi ile bir kızlrı oldu
dokuzeylülde tedavi gördü yengem orada öyle hamile kalan bütün anneler sezeryanla doğum yaptı bende ordan biliyorum
alah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin sana
böyle durumlarda çok duygulanıyorum
tabiki seninki bizimkilerden iki katı değerli
ben ilacı bıraktıktan 9 ay sonra hamile kaldım o 9 ay boyunca bile kaç tane doktora gittim neden olmuyo diye
seni çok iyi anlıyorum canım
sakın korkma allahın izni ile sağ sağlim alacaksın bebeğini kucağına
bende yavaş yavaş doğum korkusu başladıinşallah canım sağlıkla gelsin hepimizin bebekleri
misss gibi bebeklerimizi kucağımıza alalım az kaldı zaten
hiç benim bebeğim sizinkilerden kıymetli olur mu
hepimizin bebekleri en kıymetlilerimiz
benimkine doktorlar öyle diyor bebek için başka bir şans olamayabilir diye
iyi dileklerin için de çookkkk teşekkürler tatlımmmmm
bende yavaş yavaş doğum korkusu başladı
bir yandan az kaldı kızımı kucağıma alıcam onu koklucam diye
çok heyecanlıyım
bi yandan nasıl çıkcak bu çocuk diye korkularım başladı işte
aslında bunlar çok güzel duygularmış
kendi canımı da düşünüyorum ama
geçen gün kızım az hareket ettiğinde tahir bey çağırınca
o kadar korktum ki
kalbim güm güm ata ata gittim hastaneye
insan o zaman anlıyo ki aslında kendi canı karnında yaşıyo
hepimizin duası aynı sağlıklı uzun ömürlü evlatlara sahip olalım inşallah
ne koyacaksın prensesinin adını :1rolleyes:ben doğumdan kendim için hiç korkmuyorum artık
benim bütün tedirginliğim kızım için
sezeryandan sonra hemen kalkarız merak etme
bizim doktorun sezeryanlarından ben duyuyorum hep ertesi gün ayaktalar kızlar
çok yağlanmamızı istememesinin nedeni de bu olabilir
sezeryandan sonra dikişler çok yağlı olanlarda sorun oluyormuş çünkü
sen benim ağrı ya da ishal yüzünden tahir beye gidişlerimi görsen acırdın bana
istemsizce engel olamadığım bir ağlama öyle hıçkırarak falan değil ama
içli içli
gözümden yaşların akmasına engel olamıyorum
ya kızıma birşey olduysa diye
ne yaparsam yapayım aklıma bebeğim geliyor bu ona zarar verir mi diye
şimdi kendime kızıyorum neden bunca yıldır bebek için uğraşmadım ki
evet canım allah hepimizin meleklerine sağlıklı upuzuuunnn ömür versin
ne koyacaksın prensesinin adını :1rolleyes:
ekim: bugün var edildim. buradayım. varım. müthiş bir duygu bu. var olduğumu henüz annem ve babam bilmiyor.
bir elma çekirdeğinden bile küçüğüm. ama ne de olsa, ben benim. varım ya! bu bana yetiyor. henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum. bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.
19 ekim: biraz büyüdüm. kımıldamam mümkün değil. annem henüz farkında değil ama onun kanıyla besleniyorum. kalbini dolaşıp gelen sımsıcak kan bana geliyor. beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissediyorum. annem beni çok sevecek. annem için güzel bir sürpriz olacağım.
23 ekim: hiç göremediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı. dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum. bu "el"in dokunduğu yerler dudağım damağım oluyor. düşünün bir yıl sonra bu elin dokunduğu yerde tebessümler açacak, güleceğim. dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek. herhalde önce "anne!" diyeceğim. anne duyuyor musun beni? seninle konuşacağım. sana güleceğim. kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim... nasıl olur? varım ve gülücükler sunacak dudaklarım da olmak üzere ya... hem sonra bir ekmek kırıntısı ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. öyle değil mi anneciğim? ah bir konuşabilsem!
27 ekim: bugün pek mutluyum. içimde tatlı bir kıpırtı başladı. artık bir kalbim var. kalbim atmaya başladı. hayatım boyunca böyle atıp duracak. sevgilerle dolduracağım kalbimi. tıpkı anneminki gibi... annem bedeninde iki kalbin birden atmaya başladığını bilseydi ne kadar sevinirdi! duyuyor musun anne?
2 kasım: her gün biraz daha büyüyorum. kollarım ve bacaklarım da biçimlenmeye başladı. hele bir büyüsün kollarım bak nasıl kucaklayacağım seni anneciğim. şu ayaklarım da tamamlansın da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. belki birlikte okula gideriz.
12 kasım: ah evet... bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük şeyler. aman allah'ım parmaklarım da çıkmaya başladı. bunlarla çiçek toplayacağım, annemin elini tutacağım, kalem tutacağım. belki de güzel bir şiir yazacağım. anneciğim, orada mısın? ellerimi ellerinin arasına koymak için sabırsızlanıyorum.
20 kasım: oh, nihayet.. annem doktora gitti. burada olduğumu öğrendi.. yaşasın! doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. ultrason diyorlarmış. resmimi bile çekti. sevinmiyor musun anneciğim? seneye kalmaz kollarının arasında olacağım...
25 kasım: artık babam da burada olduğumu biliyor. fakat henüz kız olduğumun farkında değiller. onlara sürpriz yapacağım..
10 aralık: bugün yüzüm tamamlandı. artık iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarım ve yanağım var... anneme benziyorum galiba...
13 aralık: artık çevreme bakabiliyorum. etrafım çok karanlık ama olsun. yine de mutluyum. yaşıyorum ve varım. kısa bir süre sonra gün ışığını görebileceğim, renkleri ve çiçekleri tanıyacağım. rüyamda gördüm. dünyada gökkuşağı diye bir şey varmış.. onu çok merak ediyorum.. anneciğim, babacığım sizin yüzünüzü de göreceğim. tanışacağız.... mutlu olacağız. gülüşeceğiz..
24 aralık: kulaklarım daha iyi duyuyor artık. anneciğim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. benim kalbimin atışlarını da sen duyabiliyor musun? hatta sesini bile tanıyabiliyorum. sesin ne kadar tatlı... hiç duymadığım bir şey bu... güzel ve sağlıklı bir kız olacağım. kollarında uyuyacağım, yüzüne bakacağım, o tatlı sesini dinleyeceğim. benim için ninni de söyleyecek misin anneciğim? sen de beni özlüyorsundur mutlaka... beni koklayacaksın.. çok seveceksin, değil mi?
28 aralık: anne burada bir şeyler oluyor. doktor abla neden mutsuz bakıyor böyle... sen acı çekiyor gibisin. kalp seslerin değişti... sustun. benimle niye konuşmuyorsun anne? anne... anne... anneciğim... yüzümde soğuk bir şey hissediyorum. anne, yüzümü parçalıyorlar... anne bir şeyler yap... anne... kolumu çekiyorlar anne... canım yanıyor anne... anne... ayaklarımı parçalıyor bu şey anne... beni sana bağlayan damarı kopardılar anne... anne kalbimi parçalıyorlar... anneciğim... anne... anne... anne.....
ah! kürtajınız tamamlandı hanımefendi. geçmiş olsun !..
çok güzelmiş
kız neden çocuğunun ölmesini istiyormuş ki
ne kadar acı verici bişey
çok kötüeşiyle ayrılmışlar
kocası keyif çatarken kız hamileymiş
birde tedaviyle olan bebek bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?