- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
O işlere hiç bulasma derim elinde mesleğin varsa öyle bir kaymak alirlar ki payından. Her yerde bu böyledir incik boncuk işinde yer edinmek yerine kafeler daha mantıklı bir dolu kafe var zaten.İlk aşamada asgari ücret bile vermezler işi bilmiyorum diye sanırım.. O yüzden benim en az asgari ücretle bir iş bulmam gerekiyor .. Teşekkür ederim yine de
Anlıyorum teşekkür ederimÇok elemana ihtiyaç var orada. Asgari ile başlarsınız ama iş zor değil. Makineciler en iyi alıyor ama iyi bir monteci, kesimci de fena kazanmıyor. Gelinliklere boncuk, taş bile işleseniz adetle para kazanırsınız ki geçen sene nakışçılar bir gelinlik için 150 tlden işçilik parasının kapısını açıyorlardı. Tabii bu dediklerim el yatkınlığınız varsa.
Sanıyorum ilk etapta benim için market yada magazacılık en mantıklı olanı hayırlısı olsun teşekkür ederim ilgilendiğiniz içinO işlere hiç bulasma derim elinde mesleğin varsa öyle bir kaymak alirlar ki payından. Her yerde bu böyledir incik boncuk işinde yer edinmek yerine kafeler daha mantıklı bir dolu kafe var zaten.
izmirin artık ne iş imkanları kaldırıyor göç edenleri ne alt yapısı ne ulaşımı vs. Yani iş bulurum, rahat yaşarım, oh izmir mis gibi şehir falan diye düşünmeyin. İşsizlikten sürünür, çok ihtiyacınız varsa asgari ücretin altına çalışırsınız. Bu arada Türkiyenin en yüksek su faturasını ve ulaşım ücretini ödersiniz. Çok mecbur değilseniz gelmeyin.
Evet ,tapusunu aldım.Ben İzmirli olarak ,insanların buraya göç etmesinden hoşlanmıyorum.İstanbul’a dönecek sonra...İş dışında keyfi olarak daha bi kez gelmediği İzmir’e taşınma planları yapan nice insan var.
Bende tam tersi.Evlenince Bursaya geldim.Keske Izmirde yasamaya devam etseydim.Deli gibi isterdim bunu.Bebeklerimi memleketimde buyutebilseydim keske.Ben Bursa’dan İzmire taşındım çünkü buraya evlendim, eşim gelebilseydi bursada yaşamaya devam etmek isterdim. Henüz iş bulamadım
Evet ,tapusunu aldım.Ben İzmirli olarak ,insanların buraya göç etmesinden hoşlanmıyorum.İstanbul’a dönecek sonra...İş dışında keyfi olarak daha bi kez gelmediği İzmir’e taşınma planları yapan nice insan var.
KudrAlobar aslında ulaşım çok ucuz . 90 dk aktarma ücretsiz zaten. Diğer illerde bu yok
Konu sahibi İzmir in belirli bölümlerinde ev kiraları daha uygun ama işine olan ulaşım koşulları ve süre önemli. Tavsiyem evden yapabileceğin bir iş modeli düşünerek İzmir e gel. İş olanakları o kadar olumsuz değil bana göre ama hangi semtte yaşayacağım önemli. Korkma. Korkunun ecele faydası olmadığı gibi. Allah bir şekilde yardım ediyor
İstediğimi düşünür,istediğimi yazarım. Hiç birinizi ilgilendirmez.Fikirlere saygı duymayı öğrenin önce! Ne çok hazımsız varmış .
Hakaret edenler sakin olmalı .Ben gayet rahatım.Ay ne güzel işte köhne köy ...köy diyenler haftasonu oldu mu deli gibi alışveriş yapmak ,yeni açılan bir avm yi görmek için akın akın saatlerce yol kat ederek çevre ilçelerden ,hatta illerden koşa koşa İzmir’e geliyorlar.Cidden çok komiksiniz.Bir sakin mi olsanız, belki bir Türk kahvesi falan?
Çok şükür bin şükür köhne ve eşimin tabiriyle "Türkiyenin en büyük köyü" olan İzmirli değilim, missssler gibi Fethiyeliyim bilmem kaç göbekten.
Sizin gibi Türkiyeden değil başta Avrupa, tüm dünyadan göç alıyoruz, ev fiyatları vs patladı gitti bu yüzden ama bugüne kadar "tapusu bizde, gelmeyin" diyecek kadar hazımsızlık yaşayan görmedim bizim oralarda.
Sayın konu sahibi, yaz döneminden itibaren ödev ablalığı, ortaokul uygun fiyatlı özel ders vs ilanları verin, akmasa da damlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?