Roseas ben hamileliğimin çok başındayım ancak çok ince titiz bir araştırma yaptım...Bende Karşıyakada oturuyorum ancak deneyimlediğim ilk 2 doktor ve de daha yakın zamanda hamilelik geçiren arkadaşlarımlada uzun görüşmeler yapmam sonucu Ksk da olmayan bir doktora karar kıldım...Benim izlenimlerim şunlar...Bu iş iğrenç bir piyasaya dönüşmüş ve maalesef doktorlar normal doğum yapabilme şansına dahi sahipken son dakika bir sıkıntı var bahanesiyle sezeryane döndürüyor olayı...Sözde normal doğum yaptıranlarda sırf daha fazla beklememek için sunni sancı vs gibi müdahalelerde bulunuyor...Senin doğum tercihin nedir bilmiyorum ancak ben normal ve doğal doğum yapmak istiyorum eğer gerçek bir aksilik olmazsa...Ve hakikaten sezeryan olmam gerektiğini söylerse doktorum ona hakikaten güveniyor olmalıydım ve tam olarak doktorumu buldum üstelik içim çok çok çok rahat...çünkü insanlar uyandığı ve genelde normal doğum istediği için tüm doktorlar normali destekliyoruz tabi bir aksilik olmazsa diyor,ne var ki ne tesadüf hep bir aksilik çıkıyor son dakika doktorun ağzından çıkacak tek kelimeye muhtaç olduğunuz o hassas anlarda ve sizde otomatikmen peki diyorsunuz sezeryane...Sistemleri bariz böyle işliyor...Ksk ya gelince ben ilk Mitraya gitmiştim doğal doğumu desteklediklerini söyledikleri için ,ancak daha sonra yaptığım araştırmalarda ne kadar doğru bilmiyorum yanlış uygulamaları yüzünden davalık olduklarını öğrendim,ayrıca kendimi ticari yönü daha ağır basan bir kurumdaymış gibi hissettim.Yani kime gidersin bilmiyorum ama tek diyeceğim doktoruna güven ve o samimi,eğlenceli hallerine aldırma...Çünkü yeni stil bu...samimiyetsiz samimiyet halleri ve biz kadınları en rahat etkileyen enerjik,keyifli tavır...Araştırdığımda arkadaşlarımın çok iyi doktor dedikleri doktorlar için doğum anılarını dinlediğimde resmen işkence edildiğini gördüm,ama çoğu ameliyathaneye teyiple giren bir doktorun büyüsüne öyle kapılmış oluyor ki inan kendine yapılanı anlayamıyor ve ona çok iyi doktor diyebiliyor...Bunlar pazarlama taktiği.....Bence güven ve doğallık aslolan..Vucudumuza ve bebeğimizin gelişine saygı duyan birilerine ihtiyacımız var...
Umarım bulursun senin doğum anlayışına en yakın olan doktoru..Ve umarım bilinçli bir tercih yaparsın..Sağlıkla doğsun çocuğun inşallah..Ne yazmışım beee :)