• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tahminlerim bunlar. İzmirli birinden duymak için sordum zaten.
Teşekkürler.
İzmirin insani sicakkanlidir (ben diil), insana dogaya ve her turlu canliya saygi duyar. Genel itibariyle medeni, aydin insanlardir (tabi goc almasiyla biraz bozuldu durum). Kimse kimseye karismaz, kimse kimseyi ayiplamaz. Yani medeniyet var, huzur var. O yuzden izmir ❤️

Tahminlerim bunlar. İzmirli birinden duymak için sordum zaten.
Teşekkürler.
İzmirde rahatız çünkü. Türkiyenin hiç bir yerinde olamadığımız kadar rahatız. Hem giyim kuşam, hem sosyal, hem kültürel hatta kısmen ekonomik olarak rahatız. Çoğumuz hayatlarımızın bir döneminde başka illerde yaşadık ve yine çoğumuzun bir gün izmire dönme hayali vardır bu konudaki bir sürü mesajda da gördüğünüz gibi.

İzmirliler neden böyle diye sormak yerine diğer yerlerde yaşayanlar neden böyle değil diye sormak daha mantıklı bence. Ne eksik diğer şehirlerde ya da bu insanların izmirde bulduklarını neden diğer şehirlerde yaşayan insanlar bulamıyorlar? Bunları düşünmek lazım.

İzmirin insani sicakkanlidir (ben diil), insana dogaya ve her turlu canliya saygi duyar. Genel itibariyle medeni, aydin insanlardir (tabi goc almasiyla biraz bozuldu durum). Kimse kimseye karismaz, kimse kimseyi ayiplamaz. Yani medeniyet var, huzur var. O yuzden izmir ❤️
Bence bütün büyükşehirler aldığı göç sebebiyle farklılaştı.
Teşekkür ederim cevabınız için.
İnsanın yaşadığı yeri böylesi sevmesi güzel.

Bence bütün büyükşehirler aldığı göç sebebiyle farklılaştı.
Teşekkür ederim cevabınız için.
İnsanın yaşadığı yeri böylesi sevmesi güzel.
Ben istanbulda yasiyorum yalniz, erguvanlar ve bogaz disinda hicbir seyini ovmem istanbulun. Aslen izmirliyim ama, tum ailem izmirde. Yani benim sevgim yasadigim yere degil, yukarda da belirttigim zihniyete ve o zihniyete sahip insanlar barindiran sehre ❤️

Başlığa istinaden bu topiğe de uğrayayım dedim, bazı şehirler vardır ki konusu açılırsa hiç şaşmaz mutlaka tartışma çünkü.

Neden İzmir ile ilgili herhangi bir konuda hemen İzmir güzellemesi yapılır bunu hep merak etmişimdir.
Konuyu kapatmak zorunda kaldım, ki zaten konu sahibesi de yorumlardan dolayı hem konuyu bırakmış hem üyeliğini iptal etmiş ama sorunuza bence diliyle cevap vereyim, bence İzmir'liler hem şehirlerini sevdiği hem de takılan çirkin lakap yüzünden diğer şehirlere göre daha çok sahiplenen insanlar.
Şehir örneği vermeyeyim yanlış anlaşılır ama mesela bir şehirden bahsedilirken tarihi, bir şehirden bahsederken doğası, başka bir şehirden bahsederken şehirle bütünleşmiş bir kişiyle anılır hep de nasıl desem böyle bir başka güzel tanımlanırlar lakin İzmir denince hemen o lakap söylenir sanki bu ülkenin şehri değilmiş gibi.

Mangal denince İstanbul'un lafı geçmiş, doğma büyüme İstanbul'luyum mangal İstanbul park bahçelerinde, sahillerinde de yasak, bazı sahillerinde balık tutmak da yasak, koca koca yasak tabelaları var, mangal için piknik alanlarımız var ama insan her yerde insan, yasaklara uymamak bazılarının DNA'sına işlemiş, aynı sizlerin sitedeki kurallara uymamanız gibi bir şey😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X