İzmir_İstanbul

Evet malesef göç alıyoruz ama izmir insanı olarak etnik kökenlerle derdimiz yok bizim. İzmir çağdaş bir kenttir ve etnik kökeni ne olursa olsun uyum sağlayanın başımızın üstünde yeri vardır.
Uyum sağlamıyorlar işte, sorun da orda. Son zamanlarda belli semtlerin durumu ortada.

Bende senin gbi 6 aydr buraya geldm izmire istanbldan hic ozlemyrm esim cocgm yanmda onlarn oldgu yerde niye istanvlu aryimki hatta istanbla esimsiz gttgmde yabanci gbi geliyor bana benmde burda arkdsm yok bende kizmla gecryrm onla gezyrm edyrm hayatmi onla devam ettryrm sende ole dusunme

Bende senin gbi 6 aydr buraya geldm izmire istanbldan hic ozlemyrm esim cocgm yanmda onlarn oldgu yerde niye istanvlu aryimki hatta istanbla esimsiz gttgmde yabanci gbi geliyor bana benmde burda arkdsm yok bende kizmla gecryrm onla gezyrm edyrm hayatmi onla devam ettryrm sende ole dusunme
Ailen nerde burda akraban var mi

Kim ne derse desin İstanbul çok güzel bir şehir değil mi. Bu anlattığınız şeyler dışında şehir sürekli yaşıyor. Konsere gitmek istesen bu şehirde var, sinema dersen var, tiyatro dersen var. Ya sıkıldım caz dinlemek istiyorum diyorsun bir sürü alternatif sünüyor İstanbul insana. Sanat etkinlikleri açısından ne yazık ki İstanbul ile boy ölçüşebilecek başka bir şehir Türkiye de yok.
Kesinlikle orası öyle ama konu sahibi arkadaşın gidemediği kitap fuarı,sanatsal etkinlikler değil yapamadığı komşu gezmesi canını sıkıyor bence. :110:Lise hayatım Bayraklı Erenlerde geçti.Bildigin gece kondu mahallesidir oralar. Mini etekle otobüse binerdim kimse "gik " cikarmazdi. İstanbulda Universiteye kot pantolonla laf yiye yiye gittiğim oldu.:KK43:

Valla kardeşim Başakşehir de gezdim İstanbul da otobüsler tıklım tıklım sokaklar hınca hınç insan dolu kapalıçarşıyı gezerken konvoyla bir geziyorsun,kahve almak için bile upuzun kuyruk var.Sokaklar Çin gibi insandan yürünmüyor iki saatte gidiliyor bir yere.Zaten kendi arabanla gitmek saçmalık yer yok.Göztepe de halam vardı o da taşındı İstanbula oralar yine daha iyiydi.Bu kadar kalabalık olmasa şehrin tadı çıkabilir ama koşturmaktan insan kalabalığından trafikten birşey anlaşılmıyor malesef.Tarihi yerlerini seviyorum.Aslında alışınca seviyorsunda babamın görevi için Malatyada 4 sene kaldık İzmirden giderken çok üzülmüş ağlamıştım ama 4 yılın sonunda gelirken de ağladım.İzmir de doktor bile ilgisiz denmiş de o doktora göre değişiyor hepsi aynı değil.Ben kaç defa sohbet eden güleryüzlü doktorla da karşılaştım.Sokaklar da adres sorsam gösteren hatta eşlik eden bile oldu.Park da köpeğimi gezdirirken teyzesinden çocuğuna hepsini tanıyorum artık selamlaşıyoruz hergün gördükçe.Yani İstanbul demek hepsi aynı tür insan mı arkadaşım İstanbulda apartmanında hep kavga var.Görgüsüz insanlarmış komşuları kiracı diye küçümsüyorlarmış sabahın 5 inde gürültüyle uyandırıyorlarmış.Demem o ki iyi insan kötü insan her yerde var herşeye rağmen alışamıyorsanız bir şehre fırsatını bulursanız yaşamak istediğiniz yere dönün kim nerde mutluysa orda olsun.

Back
X