Aşılama Izmirde aşılama yaptıranlar buraya lütfenn paylaşalım....

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

nuramazan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
77
1
36
İzmir

ben yakalşık 1,5 senelik evliyim ve bebeğimiz olmadı korunmadığımıza rağmen 2 doktor değiştirdim ve 1 aşılama oldu aşılamadan önce ve sonra ilaçlarla devam ettik denedik nasip olmadı ... Rahim filmi çekildi eşim tahlil verdi ama herşey görünürde normal ve ben artık aşılamayla devam etmek ve yine kısmet olmazsa tüp bebek düşünüyorum ama izmirde aşılama nereye yaptırdınız ve doktor adı lütfennn rabbim herkese tüm isteyene nasip etsin tez zamanda....

Allah hayırlısını nasip etsin ... bend izmirdeyim.1aşılama yaptırdım onuda şifada yaptırdım nasip değilmiş olmadı.memnunduk,ilgililerdi.dr.erol tavmergen dosyanızı inceliyor tedavi sürecinizi o belirliyor.ama sizinle ilgilenen muayeneleri filan dr.cengiz bey yapıyor.şifayı öneririm..hayırlısı olsun

inşallah hakalrımızda hayırlısını nasip etsin RAbbim tüm isteyenin yüzünü güldürsün tez zamanda...
sormamda sakınca yoksa arkadaşım ssk karşılıyormu muayene veya neleri karşılıyor siz aşılama için ne kadar verdiniz?.. aslında bende smyrna tüp bebek merkeziyle görüştüm yazımdan sonra aklıma yattı gibi bakalım kısmet hayırlısı artık...

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.şifada da maalesef siz karşılıyorsunuz,anlaşmalı değiller.

canım ben izmirde devlette yaptırıyorum dokuz eylül üniversite hastanesinde.benimde ilk aşılmamam daha önce özellerle görüştüm ama fiyat aştı nerden baksan 2000 lira tutuyo ilaçlar aşılama rahim filmi cart curt.devletteki hakkımı kullanmak istedim bende su ana kadar sadece ilaçların yüzdesini ödedim 280 lira o kadar iğnelerde 4.günüm bitti yarın kontrolüm var.tabi özeledki gibi ilgi bekleme devlette yaptırmak istiyorsan asistanlar bakıyorlar sonra sıra için cok erken saatte kalkıyorsun zor yönleri:)) benim gecen ay olucaktı bayram girer yarım kalır diye yapılmadı gecen ayki asistanda iyidi fakat biraz ilgisizdi bu ay değişmiş başka bir doktor kız var daha iyi ilgili zaten tutcak olduktan sonra ha özel ha devlet hayırlısı olsun hakkımızda canım. ssk ile yaptırmak istersen dokuz eylül diyebiliyorum o kadar.

hadi inşallah arkadaşım hayrlısıyla neden olmasın deiğine katılıyorum olacağı yuyacağı varsa devlet özel farketmez ama sabırsızlıktanmıdır çok istemektenmidir bi an önce olsun istiyoruz eşimle ama kendimi frenleyip kendime vardır vakti zamani diyorum hayırlısı haklarımızda inşallah....

Ben 4 yıllık evliyim ve 3.5 yıldır çocuk için uğraşmamıza rağmen sonuç sıfır..
3 kez doktor değiştirdim. 4. doktoruma da 10 gün önce gitmeye başladım, bütün testlere yeniden başladım.
Bu işler para işi aslında muayenesi, testleri, iğneleri vs.. Ayrıca psikolojik olarak da çok yıpranıyorsun.
Bu yüzden bence doktorundan aldığın elektrik çok önemli..

İlk doktorum tam bir paragözdü, daha ilk muayenede bana, eğer doğum yapacak olursam kendi payından filan bahsetmişti.
O zaman çocuğumuzun olup olmayacağını bilmiyorduk, hamile kalmadan önce kontrol yaptıralım diye için gitmiştik.
Birkaç test yaptı ve hiç bir sorun yok normal yollardan çocuk sahibi olabilirsiniz dedi.
6 ay geçti olmadı...
Tavsiye üzerine başka bir doktora gittim, önceki testleri baz alarak sebepsiz infertilite dedi..
Bu doktor bana daha samimi gelmişti, sözleri güven veriyordu.
Psikolojik olarak kendinizi rahatlatın vs. olacak..
6 ay daha geçti olmadı..
Sonrasında iş sebebiyle şehir değiştirdik. (İzmir'e geldik)
Burada da ilk iş tavsiye ile doktor bulmak oldu.
Ege üniversitesinde, bir profesörün özel hastası oldum.
Aman ne özel.. Doktora her muayene için para döktüm ama yüzünü 2 kere gördüm.
Tek avantajı Üniversite hastanesi olduğu için testlere para ödemiyorduk..
Doktoru yerinde bulmak mümkün değil, her gidişim de başka bir asistan..
Başka bir fikir, başka bir test talebi..
Bu arada eşimin, -bir şey söylemese de- sıkılmaya başladığını hissettim.
Oldukça sosyal bir çift olamamıza rağmen tüm işimiz, gücümüz, konumuz bu olmuştu.
Oturduk, konuştuk ve bir karar verdik
"Herşeyi akışına bırakıp, normal hayatımıza döneceğiz.."

Bunların üzerinde de 1.5 yıl geçti.
Tamam artık dedik eşimle ve tedavi için kendimizi hazır hissettiğimize karar verdik.
İnternetten tesadüf olarak Özel Smyrna Art Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi'ni bulduk.
KK'dan da araştırdım, genelde iyi şeyler yazmışlar.
İlk olarak 10 gün önce eşimle gittim doktoruma, oturdum bugüne kadar ne yaşadıysam anlattım.
Sabırla dinledi, ayrıca infertilitenin tüm sebeplerini de anlattı.
Herşeye sıfırdan başlayalım dedi.
Tamam dedik..
Geçen hafta Smear Testi ile başladık,
reglin 2. ya da 3. günü de yumurta durumuna bakılacaktı ki o da yarına denk geldi:)
Sonrasında da HSG filmi.
Ve gereken tedavi..

Off çok uzun olmuş yazım kusura bakmayın ama içimi döktüm,
Çünkü bu defa kendimi daha rahat, hazır ve kararlı hissediyorum..

Son düzenleme:

slm arkadaşım bede o tüp bebek merkezine gitmeyi planlıyorum adet zamanımı bekliyorum olduğum vakit randevu verecekelr... Tekrar bendede sil baştan muayenler testler eşimdende ayn şekilde sebepsiz benimde bakalım vakti zamanı var diye düşünüyorum... Rabbim bizlede nasip edecektir sabır bu bir sınav bizlere kıymetlilerimizi emanet,ini gönderecektir hayırlısı olsun hakkkında.... Gelişmelerden haberdar edermisn arkadaşım .....

Canım çok sağol bugün, bütün gün Smryna'daydım, olan biteni anlatayım sana..
Hormon testleri yapıldı, iki kez ultrasonla bakıldı.Yumurta sayısı yaşıma göre düşükmüş daha doğrusu sınırdaydaymış.
Ayrıca tiroit problemim çıktı, ilaç kullanmam gerekecek sanırım. (evlenmeden önce de çıkmıştı ama önemsememiştim)
Bu arada eşimin testleri çok iyi çıktı, bu yüzden tedavi konusunda doktorum biraz kararsız kaldı.
Yumurta sayısı yüzünden aşılama yönteminden emin değilim dedi, tüp bebek içinse son çare olarak bekleyecekmiş.
Sperm sayısına ve benim sağlıklı yumurta sayıma göre normal yoldan hamile kalmam gerekiyormuş.
Haftaya çarşamba rahim filmi (HSG) çekilecek, bu arada bir de endokrin doktoruna görünmem gerekiyor.
Sanırım yumurtaların sağlıksızlaşmasına sebeplerden biri de bu tiroitmiş

bunada çok şükür.... inşallah Rabbim daha çok aratmasın bizlere tez zamanda kucaklarımızı sağlıklı hayırlı evlatlarla doldursun....

Arkadaşlar benim de hikayem biraz uzun..
4,5 yıllık evliyim.2,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım bu sağlık ocaklarından ücretsiz verilenden.hapı kestikten sonra reglim gelmedi ve şuanki doktoruma gittim.((bu arada doktorla elektriğinizin tutması çok önemli.ben ilk ve şuanda da gittiğim doktordan çok memnunum.büyüklerin isteğiyle 2 ayrı dr.a daha danıştım ama yok uyuşmadık bi türlü)) muayene ve bi takım kan tahlilleri sonucu polikistik over sendromu teşhisi koydu ve tedaviye başladık.yumurta takibinde bazı ay 8 mm oluyodu yumurtalar kimi ay klomen çift dozla 18 mm olduğu da oldu çatlatma iğnesi oldum 3 ayrı ay ama hiç bi ay tutturamadık.1 sene böylece geçti.bir ay boş geçelim dedik ve o ay hamile kaldım.hem de ikiz.ama maalesef birini 7 haftalık diğerini 10 haftalık kaybettim.üzerinden tam 1 sene geçti ve dr.um artık aşılama tedavisine geçelim vakit kaybettik yeteri kadar dedi.son olarak rahim filmi istedi.onu da bugün çektirdim.bi sorun yok.eşimin değerleri normal.bakalım artık bi dahaki ay aşılama için yumurta büyütcez.işşallah allahım her isteyene bebiş verir.sağlıkla mutlulukla kucağımıza almayı nasip eder

kızlar mrb bende bu ay rahim filmi ile tedaviye başlıyorum inşallah.3 yıllık evliyiz ve 1.5 yıldır korunmuyoruz ama malesef bebek yok hala buarada symrna art la görüştüm aşılama için ilaçlar hariç 750 tl istediler ilaçlarda 350 tl tutar dedi doktor tabi bide hsg var oda 400 tl....bakalım bu ay adet olunca hsg çekilecekmiş.tavsiye ettiğiniz doktorlar veya merkez varsa çok sevinirim....

merhaba arkadaşım hoşgeldin bu arada bende hsg çekildim tepecik kadın doğum hastanesinde ve bedava bence orda çektir bıoşuna 400 tl verme derim tabi maddi bi problemin yoksa ...bende smyrna görüştüm bakalım ne olur bilmiyorum hayırlısı hepinmizin hakkında aşılama düşündüm bana bakalım tetkiklerden sonra ne yapıcağımıza karar veririz dedi hayırlı inşallah bunlara gerek kalmadan hallederiz....

insan ne yaşayacağını bilmiyor bazen kader kısmet vakti zamanı gelince olacak demekki.... inşallah tez zamanda Rabbim aratmasın.... haberlerini buradan bekliyoruz arkadaşım hayırlısı inşallah.....

Tepecik'te nasıl çektirebildin, hemen gün verdiler mi?

bugün doktora gittim 2,5 yıllık evliyim 11 ayda doğal yolla hamile kalmıştım 8 haftalıkken düştü. üzerinden 14 ay geçti 3 ay serophene kullandım ilkinde bhcg yükseliyordu ama tutunamadı dedi doktor. geçen ay rahim filmi çekildim normal herşey. bugün napıcaz diye doktora gittim aşılama dedi. beklemiyordum hapa devam ederiz sanmıştım. şaşırdım devlet hastanesinde 3 ekime gün verdi. serophene kullanıcam yumurta gelişsin diye. haftayada ege ünv. kan pıhtılaşması testi için gidicem yaptırabilirsem daha önce düşük yaptığım için.

inşallah arkadaşım keşke kendiliğinden gelse bebişlermiz buarada sana aşılama fiyatı nekadar dediler symrnada?bide herkes iğneler çok pahalı diyodu bana ama symrna toplam 350 tl tutar dedi benim özel sandık olduğu için ssk yok özel almam gerekiyo ilaçları ve tabi aşılamayıda? farklı merkezlerlede görüştünmü?bilgi verebilirsen sevinirim:)

hayırlısı olsun arkadaşım bende ilk evlendiğimde hamile kalmıştım nasip değilmiş kürtaj olmak zorunda kalmıştım,ondan sonrada bidaha olmadı 1.5 yıl geçti 2 ay klomen ve iğne kullandım ama olmadı şimdi adet olmayı bekliyorum hsg ve sonra aşılama düşünüyorum.inşallah hepimiz hayırlı haberler veririz burdan:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…