İzmirde geçim nasıl ?

Tugceumut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2017
55
21
3
33
İzmir'e taşınmayı düşünüyoruz eşim orda askerliğini yapıyor çok seviyor
Kiralar bana pahalı geldi 2+1 hep evler sanki
Pazar alışveriş iş ...
Kısacası İzmirde yaşayanlar varsa anltabilirler mi eşim su tesisatçısı ve elektrik işinden de anlıyor

askerliğini yapıyor demişsiniz
sadece çok beğendiği için mi taşınmak istiyor? neyle geçineceksiniz iş buldunuz mu?

yaşam şartlarına göre her yerin kirası farklı tek maaşla mı geçineceksiniz?

12 yıldır falan İzmir'de yaşıyorum. Yaşamak için başka bir şehirde düşünmem zaten .
Ha tabi İstanbuldan çok çılgın maaşlı bir teklif alırsam dakika durmam :)

Önce hangi ilçede yaşayacağınıza karar vermelisiniz.
Karşıyaka Çiğli tarafında azıcık iyi nezih bir mahalle ise 30 yıllık evin kirası 1200 den başlıyor daha içerilerinde işten en az 800 tl civarıdır o da ev rutubetlidir eskidir tesisat rezalettir.

Evlenirken çok ev aradım ne kadar iğrenç evler gördüğümü anlatamam.

Buca Borova tarafında üniversitelerden dolayı kiralar yüksek.
Sahibinden.comdan kiralara göz atın.

Ulaşım bence gayet başarılı mesela tüm toplu taşıma için (minibüs hariç) bir kart var ve her yer 2.6 tl istersen İzmiri baştan sona dolaş, 90 dakika içinde vapura bin in metroya bin in izbana bin in otobüse bin bedava oluyor. trafik ciddi var yok derlerse inanma sinir krizi geçiriyorum bazen. İzmirin en büyük artısı trafik sıkışıklığı olmamasıydı şimdi maşallah yarışıyor İstanbulla.

Pazar İstanbuldan çok farklı değil mesela ama alışveriş yaptığın pazara göre ciddi farkediyor. Buca çok uygun mesela Karşıyaka'ya göre.
Heryer de mini migros var, bim, a101 var bazı özel marketler var yine gürmar falan.

Sosyal hayatınız nasıl bilmiyorum veya şu an nerede yaşadığınızı da ama genelde Bornova küçük parkta öğrenci mekanları aşırı fazladır ve yeme- içme uygundur.

Ama tek maaşla bilmediğin bir şehirde başlamak çok zor.
İşin hazır değilse sıkıntı büyük bence.
İzmir'de işsizlik çok çook fazla ve maaşlar çok düşük öyle söylendiği gibi yaşam standartları masraflar düşük falan da değil.

izmir e nerden taşınacaksınız bence o önemli.
ayrıca askerlik yaparken ne ara sevmiş izmiri.

Şöyle söylemek gerekirse eşim su tesisatçısı ve elektrik işinden anlar
Valla hala askerde ama çıktığında ise bakicak burda 2.000 TL diyor en kotu maaş
Ben baktım evleri iğrenç ve çok pahalı
İnan ev yüzünden istemem olursa da
Bizim burda evler 600 TL içi yapılı güzel 130 M2 150. 160
Orda 2+1 leri 600 e bulamazsın sanırım

Ulaşım berbat. Bir otobüsü 1 saat beklediğimi bilirim. Belediyecilik berbat ama insanları iyidir.
Geçim sorunu giyim konusunda pahalı, yiyecek içecek de eh işte. Ulaşım çok ucuz denemez, yeni bi sistem geliyormuş sanırım tam anlamadım ama tam bilet 2.86 gibi bir şey olacakmış. Aktarma eskiden 90dk içinde ücretsizdi şimdi ücretli olacakmış vs. Tabii kendi şahsi arabanız varsa bilemiyorum. İzmirde araba kullanmak zordur yolları dar, inişli çıkışlı, dağa tırmanır gibi. Eskiden pek trafik yoktu ama artık feci bi trafik sorunu da var.
Ulaşıma taktım ben çok çektiğim için çilesini:63:

izmir e nerden taşınacaksınız bence o önemli.
ayrıca askerlik yaparken ne ara sevmiş izmiri.
Ailesi yüzünden gitmek istiyoruz
Ailesiyle aynı işi yapıyordu bozuldu
Akrabayla iş olmaz biz bunu anladık
Uzaklık bize çok iyi gelecek diye düşünüyoruz
Çoğunluk çarşıya çıkıyor bu aralar ..gezmis bakmış cevresine

Nereymis orası 150 m2 ev 600 tl.
Istanbulda 80 m2 ev 1400 tl
Izmir de pahalıdır muhtemelen
Esiniz iyi mi ? Canına kastı var sanırım

Ulaşım berbat. Bir otobüsü 1 saat beklediğimi bilirim. Belediyecilik berbat ama insanları iyidir.
Geçim sorunu giyim konusunda pahalı, yiyecek içecek de eh işte. Ulaşım çok ucuz denemez, yeni bi sistem geliyormuş sanırım tam anlamadım ama tam bilet 2.86 gibi bir şey olacakmış. Aktarma eskiden 90dk içinde ücretsizdi şimdi ücretli olacakmış vs. Tabii kendi şahsi arabanız varsa bilemiyorum. İzmirde araba kullanmak zordur yolları dar, inişli çıkışlı, dağa tırmanır gibi. Eskiden pek trafik yoktu ama artık feci bi trafik sorunu da var.
Ulaşıma taktım ben çok çektiğim için çilesini:63:

Ya bucada yaşarken bizde öyleydik ulaşımdan nefret ederdik. Bir saat bekleriz okula gidicez sonra 4 otobüs aynı anda gelir şey derdik heralde okeye döndülerde oyun bitti de geldiler. Ama şikayet hattı baya başarılı deli gibi şikayet etmeye başlayınca azaldı .

Tabi ben artık otobüs fazla kullanmıyorum, izban işimi görüyor vapurda öyle. otobüs kullandığım yerde zaten başlangıç noktası olunca dakikasında kalkıyor hiç şaşmıyor ama trafik + yolda kaza olduğu zaman 40dk gittiğim yolu 2,5 saatte gittiğimi bilirim bak o konuda haklısın yer yer değişiklik gösteriyor işte.

Orası neresi ya bende oraya taşıncam :)
Tarif ettiğin yapılı yeni binada apartman dairesi 150 m2 ev 1750 tl ile 2000 arası net :) İzmirde ;) Birde temiz ev şartlarından çıkıp aman idare ederiz ucuz olsun diye eski püskü döküntü evde oturman mümkün değil .

İzmir'in eski evlerinde bir oda ve mutfak apartman boşluğuna bakar karanlıktır ve her koku eve girer.

Zaten 2000 TLye sürünürsüz İzmir'de her duyduğuna inanmasın eşin.

Farklı bir dükkan açın ayrı çalışın birbirinizi görmezden gelin ailesiyle ama şehrinizi terketmeyin.

Kiralar 600 TL mesela bizim bulunduğumuz yerde
Valla çok zor kardeşim
Asgari ücretli biri gecinemez

600 tl kira pahali degil ccook uygun. Cocuk yok sanirim sizde calisin gecinirsiniz. 200-300 liraya kirayi izmirde degil hicbiyerde bulamazsin dogru durust. Doğu taraflara dogru giderseniz vardir. Biri vardi burada 300tlydi kirasi hangi sehirdi hatirlamiyorum ama...
Gorumcem 2.500 tl kira veriyor ve burada kiralar 1.000tlden basliyor hemde en kotu, oyle ici sifir veya duzgun filan olmuyor. :) Şükret. Suan bulundugunuz yer 600mus bence macera aramayin 2.000 tl ile. Kendi sehrinizde kalin. O fiyata ici duzgun ev bulamayabilirsiniz hatta ev bulamayabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
En uygun yerler aliağa menemen bucanın bazı yerleri bayraklının bi kısmı altındağ gibi. Pazar genelde buca bayraklı mersinli pazarları uygun oluyor.

Ulaşımı bi arkadaş yazmış gayet uygun ve avantajlı fakat sıkışıklık beni benden alır oldu güzelim memleketim ne hale geldi..

Denize en uzak mesafe oturcak olduğunuz yere göre 45 dakika mesafe. Çayınızı demler sahilde oturabilirsiniz :) onun dışında her keseye göre sinema ve eğlence yerleri mevcut.

Biraz övmüş gibi oldum ama ben memleketimi çok seviyorum iyi ki burda doğup büyümüşüm ve yaşamaya devam ediyorum :)

Back
X