İzmir'de isyan ettiren görüntü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
‘İzmir çadırkent alanı değil’
Avrupa ülkelerine yasa dışı yollarla giden Suriyelilerin kıyı illerinde yoğunlaşmalarına karşın yeni tedbirler alınacağını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, “İzmir kamp alanı, yerleşme alanı değil” diye konuştu...
Sitene Ekle

İZMİR DHA

Suriyeli mültecilerin Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de kentin her köşesinde yer almaları ve sokaklarda yaşamaları tartışılırken, İzmir Valisi Mustafa Toprak, bu durumla ilgili olarak yeni tedbirlerin alınacağı ve aynı zamanda yasadışı yollarla insan kaçakçılığı yapan çetelere karşı operasyonların devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle önemli bir geçiş noktasında bulunduğunu vurgulayan Vali Toprak, göçmenlerin kıyı kentlerinden çok sınırdaki kentlerde kontrollü bir şekilde yaşamalarının sağlanması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

‘67 bin 900 kişi kayıtlı’
“Biz başından beri Suriye’den İzmir’e gelen Suriyeli misafirlerimizin buruda konumlarıyla ilgili tüm güvenlik birimlerimiz ve Göç İdaresi Müdürlüğü’de dahil olmak üzere çadır kentleri yapanafad’la çalışmalarımızı yürütüyoruz. İzmir’de de bakanlığımızın talimatı çerçevesinde geçici tanıma belgesi düzenlenen bugün itibariyle 67 bin 900 kişi kayıt altında. İzmir bir çadırkent alanı, kamp alanı yerleşme alanı değil. Bu konudaki tedbirlerin alındığı, altyapının oluşturulduğu sınırdaki kentlerde bu alanların oluşturulduğunu söyledik. Ama buraya gelen insanların da buranın altyapısına uygun bir şekilde olumsuz görüntülere sonuç çıkarmadan birtakım adli olaylara gitmeden, yaşamalarını sağlamak gibi bir yaklaşımımız var."

http://www.milliyet.com.tr/-izmir-cadirkent-alani-degil--gundem-2097832/?ShowPageSkin=1

Resmen kepazelik.Dun kemeraltina gidelim dedik.Adim atamiyorsun ya.Cantana mi sahip cikacaksin napacaksin belli degil.Kusura bakmayin kendi can guvenligim olunca oncelikle baska kimseninkini dusunemiyorum !

Kesinlikle katılıyorum ..
Evet onların da durumları zor ama biz de güllük gülistanlık bir ülke değiliz ki bir de Suriye'lileri kaldıralım .
Ciddi rahatsız ve tedirgin ediciler ..

bu civar eskiden de pek parlak değildi, şimdi hepten kötü, izmire gidesim bile gelmiyor artık

Neden bizimkiler sınırdan avrupaya kaçmaya çalışanları engellemeye çalışıyorlar anlamıyorum.Ya salın geçsinler sınırdan,biraz da Avrupa uğraşsın bunlarla

Bir ülkenin kendi sınırları içindeki insanları başka ülkeye pasaportsuz vizesiz geçirmesi uluslararası kanunlara aykırı, yapamazlar. Zaten biz geçirsek sınır kapısının diğer tarafında diğer ülkenin kapısı ve güvenlik güçleri var. Ne olacak arada mı kalacaklar?

İkincisi bunların çoğu deniz yoluyla geçmeye çalışıyor iütalyaya falan. 15 kişilik teknelere 100 kişi doluşuyorlar. Sonra o tekneler batıyor ya da büyük ticari gemilerin rotasına girdiği için alabora oluyor, bir sürü insan ölüyor.

İnsan bunlar kum çuvalı değil ki bir o taraf bir bu tarafa atalım da kurtulalım.

bi de röportajlarına bakıyorum, nereye gitmek istiyorsunuz sorusuna yunan diyor, yunan kendine baktıda sana da bakacak
diğer gözde yerde italya, sanırsın tatile gidecek, orda da heryeri hintliler sarmış, sana ekmek düşecekte

işte bunların hiç biri gidemeyip tr de kalıyor, bizden çok hakları var memlekette

siz birde konya yı görün
belediye rahat, insanlar rahat, kadınlar dileniyor fuhuş yapıyor,çocuklar trafikte arabalrın önüne atlıyor.
erkekleri insan görmemiş gibi bakıp rahatsız ediyor.
belediye ev veriyor para yardımı yapıyor,erzak veriyor.
ben olsam bende gitmem gül gibi memleket.
yakında bunlar biz türklerden rahatsız oluyoruz bunları başka bi yerlere yollayın diyecekler.
oturduğum semtin yakınlarında,eski evlerin olduğu mahalleler var oralara yerleştiler.
doğumevi onlara hizmet ediyor, bunlar yiyip içip çocuk yapıyor zaten
eee beleşe çocuk büyütmekte ne var
ya arkadaşlar başka bi ülkede sığınmacı olsak senede bir çocuk yaparmısınız.
ülkem savaştea ev bar aile dost kalmamış,aklım oynaşta ama
güvenlikli bir sitede oturmuyor olsak eşim bu semt de durmam diyor ,
şaka gibi eşim olmadan sokğa çıkamaz hale geldim
bana sakın müslüman kardeşlerimiz, hükümetimiz felan deyip savunmayın
ben ülkemde sokağa çıkamıyorum.
bu hale gelmeme sebep olanların allah belasını versin.

böyle deyince ırkçı diyorlar işte, ne alakaysa

böyle deyince ırkçı diyorlar işte, ne alakaysa
onların ne dediği umrumda değil inanın
heryerde söylüyorum
bende çocuk yapayım tekbir kuruş ödemeden sağlık güvencem olsun ,devlet baksın ,okutsun ,giydirsinn,
ne ala memleket.
ülkelerinde savaş var, gelmiş burayı karıştırıyorlar, gidip ülkelerini kurtarsınlar
yok onların yerine de benim vatan evladım savaşsın ölsün,
onlar burada karılarının koynundan çıkmasın
kamplarda zaten bakılıyor onlara ülkenin heryerine yayılmaları anlamsız.
ırkçıyım arkadaş bizim ülkemizin başına bir iş gelseydi,görürdünüz o gariban suriyelileri,
(haberlerde izliyorum, çoluk çocuk bir çatırda 9 çocuğu var yaşı taş çatlasın 35
kadın hamile,etrafta kucakta yeni yürüyen boy boy çocuk var
ve bunlar 4yıldır türkiyedeyiz,şöyle kötüyüz,böyle sıkıntıdayız.)tövbe yarabbim daha fazla
sinirlerimi hoplatmadan keseyim.

Savaştan kaçmak, başka ülkeye sığınmak ya da yerleşmek en doğal insani hak.. ben bu ülkede savaş olmadığı halde buradan gitmeye çalışıyorum.. Ancak bizim ülkeyi diğerlerinde ayıran en temel özellik "kanunsuzluk".. kimse kusura bakmasın, mültecilerin kalacakları yerler vardır, orada kalır, ülkeye adapte olur, gerekirse eğitim alır sonra insani şartlarda hayatını sürdürür.. böyle kapıdan gir, git canının istediği yere yayıl olacak iş mi? hangi ülkede yapabilirsiniz böyle? bu can kurtarmak değil, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek..

Evet ben kendi ülkemdeki tiplerden bile rahatsızken şimdi dışarıda yürüyemeyecek hale geldim.. aralarından geçemiyorum, yolumu değiştiriyorum çoğu zaman.. öbek öbek yollarda yaşıyorlar kimse de bir şey demiyor.. "bana ne" kültürü iliğimize işlemiş, bir kaç yıl sonra ciddi güvenlik sorunu olunca ne yapacaklar bakalım..

Yasaları bilmem de,yasalara aykırı işler yapmak bizimkiler için çok da ters bir durum olmasa gerek.Kaçanlar da genelde kapıdan geçmiyor zaten sınırın başka yerlerinden çıkıyor.Deniz yolu daha tehlikeli tabi kaçmak daha zor.Neyse konu bunların uygulanabilirliği değil zaten.Bizim devletin batı sınırından çıkmaya çalışanlara gösterdiği hassasiyeti doğu sınırından girmeye çalışanlara göstermemesini eleştirmek için şeyettim.
İnsanlar tabi de,ne onlar burada insan gibi yaşayabiliyor,ne de bizi yaşatıyor.

Daha geçen gün oturduğum sokakta bir olaya şahit oldum.Adamın biri bir apartmanın önünde küçük abdestini gideriyordu ki heralde,kadının biri çıkıp bağırdı "tuvalet mi burasi,git evinde yap" filan diye baya saydırdı,adam da "Suriye" filan diye bişeyler geveledi gitti.Yani suriyeli olunca istediğin yere işeyebilirsin demek,rahatlığa bak...
Bir de yaklaşık 4 yıldır savaş var ama kadınların kucaklarında hep küçücük bebekler görüyorum,yani savaştan kaçarken üremeyi de ihmal etmemişler maşallah.
Irkçılıksa ırkçılık valla hiç umrumda değil,devlet önce kendi vatandaşının güvenliğini düşünmek zorunda,ondan sonra kime yardım ediyorsa etsin.

ofis bir de şöyle bir şey var ki.
bu Suriyeli çocuklar bir zaman geçecek büyüyecek, eğitim yok, iş yok.
bu çocuklar ne yapacak? hırsızlık, yan kesicilik gibi suçlara bulaşacak, kız çocukları fuhuşa bulaşacak. sonra ülkedeki suç oranları alacak başını gidecek.

Eğer hamile ve bebekleri görmesem bende üzülebilirdim ama yok! Yazık o çocuklar bi arkadaşın dediği gibi büyüdüğünde tüm pis işlere bulaşcaklar.
Deli gibi doğuruyorlar ya sürekli, durmadan, pes etmeden?'?!!?

Rezillik ya rezillik

sokağa çıkıyorum 10 kişiden üçü dördü türkçe konuşuyor geri kalanı neyce konuşuyor bilmiyorum

Valla Kordon'da yürüyemiyoruz bunların yüzünden. Her yere yayılmışlar, kural bilmiyorlar, dil bilmiyorlar, varsa yoksa pislik yani yaptıkları. Leş gibiler. Hiç sığınmış gibi bir halleri yok. Ülkenin ağzına s*çtılar. Her yeri mahvettiler. En çok çocuklara üzülüyorum ne olacak onlar öyle? Metrolarda dileniyorlar. Geçenlerde arkadaşımla bir kafede otururken küçük bir Suriyeli çocuk geldi, dileniyor. Kaale almadım çünkü hepsi öyle, hep aileleri dilendiriyor. Dilendi dilendi, biz para vermeyince kendi dilinde bişeyler söyleyerek masadaki kaşığı alıp suratıma fırlattı. Küçücük çocuk bunu yapan. O sinirle yakaladım çocuğu boğazından, arkadaşım elimden almasa dövecektim yani, kaçışı yok. O çocuğa bunu kim öğretiyor? Basmane tarafında iğne atsan yere düşmez zaten, hep bunlarla dolu. Kendi halinde yaşayan insanlar olsalar neyse. Saçma sapan şeyler yapıp halka zarar veriyorlar, taciz ediyorlar. Kimin ne dediği umrumda değil, bi an önce çözüm bulunsun bunlara, o çocuklara yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…