Resmen kepazelik.Dun kemeraltina gidelim dedik.Adim atamiyorsun ya.Cantana mi sahip cikacaksin napacaksin belli degil.Kusura bakmayin kendi can guvenligim olunca oncelikle baska kimseninkini dusunemiyorum !
Neden bizimkiler sınırdan avrupaya kaçmaya çalışanları engellemeye çalışıyorlar anlamıyorum.Ya salın geçsinler sınırdan,biraz da Avrupa uğraşsın bunlarla
siz birde konya yı görün
belediye rahat, insanlar rahat, kadınlar dileniyor fuhuş yapıyor,çocuklar trafikte arabalrın önüne atlıyor.
erkekleri insan görmemiş gibi bakıp rahatsız ediyor.
belediye ev veriyor para yardımı yapıyor,erzak veriyor.
ben olsam bende gitmem gül gibi memleket.
yakında bunlar biz türklerden rahatsız oluyoruz bunları başka bi yerlere yollayın diyecekler.
oturduğum semtin yakınlarında,eski evlerin olduğu mahalleler var oralara yerleştiler.
doğumevi onlara hizmet ediyor, bunlar yiyip içip çocuk yapıyor zaten
eee beleşe çocuk büyütmekte ne var
ya arkadaşlar başka bi ülkede sığınmacı olsak senede bir çocuk yaparmısınız.
ülkem savaştea ev bar aile dost kalmamış,aklım oynaşta ama
güvenlikli bir sitede oturmuyor olsak eşim bu semt de durmam diyor ,
şaka gibi eşim olmadan sokğa çıkamaz hale geldim
bana sakın müslüman kardeşlerimiz, hükümetimiz felan deyip savunmayın
ben ülkemde sokağa çıkamıyorum.
bu hale gelmeme sebep olanların allah belasını versin.
onların ne dediği umrumda değil inanınböyle deyince ırkçı diyorlar işte, ne alakaysa
Yasaları bilmem de,yasalara aykırı işler yapmak bizimkiler için çok da ters bir durum olmasa gerek.Kaçanlar da genelde kapıdan geçmiyor zaten sınırın başka yerlerinden çıkıyor.Deniz yolu daha tehlikeli tabi kaçmak daha zor.Neyse konu bunların uygulanabilirliği değil zaten.Bizim devletin batı sınırından çıkmaya çalışanlara gösterdiği hassasiyeti doğu sınırından girmeye çalışanlara göstermemesini eleştirmek için şeyettim.Bir ülkenin kendi sınırları içindeki insanları başka ülkeye pasaportsuz vizesiz geçirmesi uluslararası kanunlara aykırı, yapamazlar. Zaten biz geçirsek sınır kapısının diğer tarafında diğer ülkenin kapısı ve güvenlik güçleri var. Ne olacak arada mı kalacaklar?
İkincisi bunların çoğu deniz yoluyla geçmeye çalışıyor iütalyaya falan. 15 kişilik teknelere 100 kişi doluşuyorlar. Sonra o tekneler batıyor ya da büyük ticari gemilerin rotasına girdiği için alabora oluyor, bir sürü insan ölüyor.
İnsan bunlar kum çuvalı değil ki bir o taraf bir bu tarafa atalım da kurtulalım.
ofis bir de şöyle bir şey var ki.Savaştan kaçmak, başka ülkeye sığınmak ya da yerleşmek en doğal insani hak.. ben bu ülkede savaş olmadığı halde buradan gitmeye çalışıyorum.. Ancak bizim ülkeyi diğerlerinde ayıran en temel özellik "kanunsuzluk".. kimse kusura bakmasın, mültecilerin kalacakları yerler vardır, orada kalır, ülkeye adapte olur, gerekirse eğitim alır sonra insani şartlarda hayatını sürdürür.. böyle kapıdan gir, git canının istediği yere yayıl olacak iş mi? hangi ülkede yapabilirsiniz böyle? bu can kurtarmak değil, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek..
Evet ben kendi ülkemdeki tiplerden bile rahatsızken şimdi dışarıda yürüyemeyecek hale geldim.. aralarından geçemiyorum, yolumu değiştiriyorum çoğu zaman.. öbek öbek yollarda yaşıyorlar kimse de bir şey demiyor.. "bana ne" kültürü iliğimize işlemiş, bir kaç yıl sonra ciddi güvenlik sorunu olunca ne yapacaklar bakalım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?