İzmir'de isyan ettiren görüntü

neden kendilerine ayrılan çadır kentte yaşamıyorlar orada her türlü ihtiyaçlarına cevap var. Mesela urfadakini gördüm ben her daim sağlık çalışanı itfaiyesi terzisi herşey ellerinin altında neden gitmiyorlar belli bi kesimimi alıyorlar?

İstanbul'da burada, sokaklar suriyeli kaynıyor, fakat ne bileyim, öyle dışarı çıkamama durumumuz falan yok, tamam evet, sokak nüfusu kalabalıklaştı ama bizim sokaklarımız öyle çok tertemizdi de bu insanlar gelince kaka oldu gibi bi durum da yok. Yani hiçbi zaman bi kanada değildi sokaklarımız. İstanbul'da geceyi bırak, gündüz vakti geçmekten korktuğum sokaklar yok muydu? Belli semtlerde çantama sarılan, bişeyler satmaya veya çalmaya çalışan ufak çocuklar yok muydu?
O yapışan çocukların bi kısmı artık başka bi milletten, çok da uçurum bi değişme olmadı bence.
Ha, büyük nüfusta kaçak göçek sığınmacı her ülke için bir yüktür, ekonomik olarak. O açıdan daha zengin ülkelere gitmeleri benim de tercihim.

İstanbul zaten yıllardır keşmekeşti de,benim yaşadığım yer hiç abartısız söylüyorum,ülkenin en güvenli yerlerinden biriydi.Gecenin 3'ünde ders çalışırken canım sıkılırdı mesela dolaşmaya çıkardım ya da sigaram biterdi almaya giderdim ve yan gözle bakan olmazdı.Ama artık çıkamıyorum,korkuyorum,güvenli değil çünkü.

Ya bastan büyük konusmayacakti hükümet ama madem kapilarini acti o zamanda bakacak en iyi sekilde.
Ben o insanlara kizamiyorum, ben hükümeti sorumlu tutuyorum bu konuda.

Aaaaaa
Cidden aaaa

Ben geçen basmane dolaylarında geziyordum da yeşillik alanlarda böyle yatanları gördüm
Dedim bir konser bir şey var belki ondan gençler mi toplandı
Anlamamıştım

Şimdi açıklığa kavuştu

Hala şaşkınım ama

Valla tamam bebelere, kadınlara üzülüyorum, savaş çok zor, Allah kimseye yaşatmasın, vatansız bırakmasın ama ülkemiz kendi halkının güvenliğini de düşünmek zorunda.
Bizde zaten gasp, hırsızlık, cinsel istismar, tecavüz olayları vardı, bu suçlar artacak
İşsizlik had safhada, o da katlanacak.

Ülkelerine geri dönmesinler savaş zamanı lakin kamplara geri götürülmeliler ya da devlet başka çözüm yolu bulacak, sokaklardan çekecek Suriye'lileri.
Özellikle Ege Bölgesinin sahil kesimlerinde olmalarının sebebi buralardan teknelerle önce Yunan Adaları'na ordan da İtalya ve Avrupa Ülkelerine kaçma hevesleri.
Avrupa kucak açmış beklemiyor Hiçbirini.

Ben 34 senedir izmiri ilk defa bu halde görüyorum..Fuar tarafından alsancak cami tarafına giderken, her yeşil alan dolu..Hani hastanede yatar kalkar ya insanlar hastalarını beklerler, aynen öyle..Işıklarda durulduğunda arabanın önünde arkasındalar..Kapıları kilitliyorum..

Gece mümkün değil yalnız başına yürümek..İzmir böyle bir yer değildi..

Yahu adamlar resmen memleketin içine ettiler..Delirmek işten değil.

şu an suriyelilerin nüfusu bir, sorun bir ise yarın nüfüsları on, yarattıkları sorun 20 olacak. sonuçta bu insanlar çoğalacaklar iş arayacaklar. bulamayınca sokaklarda kalacaklar. üniversite mezunlarının aç gezdiği bir ülkede, diplomalı olanlarının bile diplamalarının denkliği olmadığından türkiyede geçersiz sayılan bunca suriyeliyi nasıl istihdam edip nasıl yaşamsal ihtiyaçlarını sağlayacaklar çok merak ediyorum. zamanında almanlarda türkiyeden küçük bir grubu işçi olarak almışlardı şu an almanyada 2.7 milyon türk yaşıyor. peki kaç suriyeli türkiyede şu an? bunların yarısı bir çocuk doğursa sayıları kaç katına çıkıyor? sonra onların çocukları.. onların çocukları derken bu sayı katlanarak artıyor. bana göre nereden bakarsanız bakın plansız bir hamle.

Hepsini, her sorunu geçin size en basit olanını anlatayım. Bir polisten duymuştum. Gelenlerin hepsi fakir değil, gayet pahalı arabalarla ülkemizde fink atanlar da var. Kurallara da uymuyorlar, hatta sinyal vermeden sağa sola dönüyorlar, yetmiyor araçların önüne kırıyorlar. Bunlar bir kazaya karışsa ceza da veremiyorlarmış. Plakayı nasıl kodlayacaksın? Hadi yazdın, kodladın, başkası nasıl okuyacak? Bu sebeple hiç umursamadan kullanıyorlar. Polis beyin yalancısıyım.

Almanya'daki Türk sayısı bizdeki Suriye'li sayısını düşünecek olursak az, şu an Türkiye'de kayıt altına alınmış 1.8 milyon Suriye'li var, bunların 250-300 bin kadarı kamplarda, geri kalanı şehirlere dağılmış durumda, ki biz kayıt altına alınanları biliyoruz sadece, kayıtdışı olanlarda mevcut, onları da hesaba katarsak en az 2 milyon Suriye'li var.

Dediğiniz gibi yarısı doğum yapsa birkaç seneye kadar 3-4 milyonluk nüfus demek bu, tamam biz 80 milyona yakın bir nüfusa sahibiz lakin, işsizlik oranımız malum, kendi insanımız iş bulamazken Suriye'lilerin istihdamı nasıl olacak?
Birde yevmiyeli çalışan kesimimiz var, Suriye'liler geldikten sonra günlük yevmiye oranlarında aşırı düşüş olmuş, bu bizim işsiz sayımızın artması demek.

Üzülmesine üzülüyorum fakat bir yandan da kendi insanlarımızı da düşünüyorum, bizim insanımız kiralık ev, yevmiyeli iş bulma konusunda zaten zordayken sıkıntıları artacak.
Bu insanlarda sokaklarda, bunun karakışı var, açlığı, yokluğu var, gel gel diye kucak açıyoruz lakin hem kendi halkımızın hem onların iş, aş, barınma haklarını dengede tutamıyoruz.

savunanlar olmuşta bu arkadaşlar sürekli çoğalıyor ona ne diceksiniz, insan savaştan kaçar, başka ülkeye düzen kurmaya giderken sürekli üremeye devam eder mi ya, karnında bi tane, eteklerinde 5 tane, bu ne yaw, iyi niyetli bakamadım hayır nerde cinsel ilişkiye giriyorlarda hamile kalıyor bu kadınlar o da ilginç
ve bu hızla çoğalırlarsa bizden kalabalık olcaklar, başka ülkeye gidebildikleri yok çünkü, bizden başka kim alsın bunları
ekonomik kriz, ve suç oranının 3 e katlamasından başka bişey değiller ülkemiz için ileride

Son düzenleme:
dün haberlerde vardı, doğum esnasında kalp krizi geçirmiş kadın, bizim doktorlar hem sezeryan hem kalp ameliyatı yapmış, ikisinide kurtarmışlar, daha 23 yaşında ne acelen varda hamile kalıyosun, hem kalp ameliyatlı hem bebekli napcaksın şimdi sokakta, tüm dertleri de bizim ülkemize tabii
diğer taraftan savaştan kaçan bi avuç türkmen içeri alınmazken, bunlar niye yan komşu gibi, kolayca binler halinde sınırdan geçiriliyor o da anlamadığım bi mevzuu, siyasi şov için ülkeye getirdikleri yüke bakın, geçen yine vardı sayılar aklımda kalmadı, şuana kadar suriyelilerin bize maliyeti bilmem kaç trilyon oldu diye
türkiyede bi savaş çıkca, hiç bi arap ülkesinin umrunda bile olmaz, avuçlarını ovuştururlar hatta sanki bilmiyoruz

Bunlar siyasi şov ve oy için getirildiler ..
Hepsinin de oy hakkı var maalesef .. Daha dilimizi bile bilmezken üstelik ..

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Her toplumda suç oranı açlık ve sefaletle doğru orantılı ayrıca.

Önceden üzülüyordum ama.. Vatanımı düşünmem gerek.. yıllar sonra türkiyede türk halkı bırakın türk halkını kürt, çerkez, arnavut halkı bile kalmayacak... Bizden çok çocuk yapıyorlar ve gelecekte bizi kovarlarsa hiç şaşırmam.. Türkiye zaten kendi kadınına çocuğuna bakamıyor... Ve daha bir sürü doğacak olan suriyeli çocuklar var... Savaştan kaçmışlar ama otobüste görüyorum benden süslü püslüler maşallah türkiye zatenn sığınma kampıydı... bir tek enayi biziz ya.. arap ülkeleri ne yapıyorlar acaba.. tabii onlar şuanda ikinci üçüncü karınlarıyla meşkullerdir

Bunları bu ülkeye sokup bu halde aramızda dolaşmalarına izin verenler utansın bıktık

kendi insanımızın dertleri yetmiyor gibi mantar gibi çoğalan suriyeliler eksikti oda oldu

iyice bataklığa doğru sürükleniyoruz

Bu Suriyeliler sigortasız çalışıyor o yüzden ülkede işsizlik oranı katlanarak çoğalıyor

bunların yüzünden kiralar bile ateş pahası 4-5 aile toplanıp oturuyorlar talep var diye kiralar fırlıyor

zaten geçinmenin zor olduğu ülkemde artık geçinmek imkansız hale geldi

bu savaşın faturası en çok türk halkına ödetildi ve ödetilmeye devam ediyor

bir kurtuluş yolu bulunması şart artık

Bunlar siyasi şov ve oy için getirildiler ..
Hepsinin de oy hakkı var maalesef .. Daha dilimizi bile bilmezken üstelik ..

Sınır kapılarını açmamakta uluslararası suçtur. Komşusunda savaş olan mültecilere kapılarını açmak zorundadır. Ha yaşayan halkın içine 1 tane mülteci girmemeliydi o ayrı...onlar kamplardan dışarı çıkartılmamalıydı. Savaş bitincede ülkelerine gönderilmeliydiler.

Bu bahseluden yer Basmane...ordan zaman zaman geçeriz. park alanının içinde yaşıyorlar..coluk cocuk o sıcakta çimlerin üzerlerindeler bütün gün. buna müsade edilmemeliydi. araçla gecerken bile korkuyorum. ya arabanın önüne atlarlarsa diye. suç o bölgede almış başını gidiyor. kimse birşey yapamıyor.yapmıyor.

Fuar'in kenarindan uzanip giden yol.. bahsettigin bu olmali.. Bu kadarini tahmin etmiyordum, yolun yurunecek hali kalmamis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…