Izmirde kendime yeni bir hayat kurabilirmiyim

Söyle söyleyim
1- kesinlikle paranla su an işini kurma. Dolar fırlamış Euro bağımsızlığını ilan etmiş. Açık dükkanlar kapanıyor. O parayı bankaya yatır istersen vadeliye koy ister normal hesaba koy
2- mutlaka ayrı bi iş bul marketlerde olabilir mağazalarda olabilir mesleğin varsa ona yönelik olabilir
3- İzmir de ucuz biryer değil maalesef illa Deniz istiyorsan daha küçül Deniz kenarı bir şehir seçebilirsiniz hem kreş hem ev kirası hem yaşam standardı daha uygun olabilir

Birde illa kendi işimi açacağım dersen önce 3-5 yıl çalış o 40-50 bin üstüne maaşından her ay artırıp koy hem şehrini tanı nerde ne iş yapar hem de bir çevre edin öyle aç

Bence para çok az bir iş kurmak için . Daha önce iş deneyiminiz yoksa , hiç girismeyin derim

Izmir surekli ic goc alan ve giderek kalabaliklasan ve pahalilasan bir sehir.
Kiralar yuksek, kresler pahali.
O butceyle is kurmaniz malesef cok cok zor hatta imkansiz.
Daha kucuk sehirleri dusunun bence de

Evlendikten sonra eşimin memleketi İzmir de yaşayacağım ben de. Tabii ki avantajları çok ama çok sık gidip geldim bu süreçte ve şunu söyleyebilirim ; İstanbul dan aşırı derecede fazla göç almış ve gerçekten karmaşa konusunda İstanbul u aratmayan ve ticaret konusunda da İstanbul kadar verim sağlamayacak bir şehir.Yerinizde olsam İstanbul da yaşarım annemle beraber destekleşerek hem çalışırım hem de annem ve çocuğumla geçinir giderim.

İzmir güzel bi seçenek ama bence havasını alın ortamları görün ne olur ne gider orada karar verin esnaflık zor batmakta var çıkmakta.kusura bakmayın her zmaan işinizi kış tutun yaz çıkarsa bahtınıza olsun.
Önce bi yerde işe girin mezuniyet veya yapabileceğiniz işler doğrultusunda biraz piştikten sonra bi yer açmayı düşünün.

Kesin niyetliysrniz gıda beslenme ve Giyim her zaman rağbet görür.ev yemekleri yapan bir yer
pastane kadın giyim.takı toka çanta bunlar iyi seçim bence

Anneniz hangi ilcede?Calisiyor mu?
Ben dogma buyume istanbuldayim,ona ragmen bazi ilcelerde ben bile zorlanirim heleki cocukla tek basima.Sordugum soruya gore cevabim cok degisir ama anne yakini her zaman yeğdir.
Paraniz az.Onunla kiraydi, depozitoydu,faturalari uzerine almakti,esyaydi derken cogu gidecek.O yuzden mesleginiz varmi bilmiyorum ama maasinizin garanti olacagi bir is bakinin derim.Sehre ve duzene alisinca yeniden karar verirsiniz

Eşiniz nafaka ödeyecek mi?
Hayaliniz güzel fakat birde hayatın gerçekleri var. İlla deniz kenarı olsun diyorsanız merkeze yakın küçük bir yer tercih edin.
Paranızı sakın iş kurucam diye çarçur etmeyin esnafın hali ortada.

Yorumlarinizda okudum babanla yasiyormussun.dukkan acma da baban yardim olacakmis.babanin oldugu yerde bir dukkan acabilirsiniz.

Bende İzmir'e bir hayranım bir hayranım anlatamam. Eşimde şuan orda asker. Şeytan dio bırak işi gücü orada başla bir işe...Ama işte sadece cesaret lazım bize...

İzmirde kiralar 1000 liradan başlar çok köhne mahalleleri/semtleri düşünmeyeceksen.
Kreşlerde zira aynı para 900-1000 tl den başlıyor.

Ama her şeye rağmen deniz sevenler için güzel memleket.
Bir kere rahat/özgür insanların memleketi karışanın dolaşanın laf söz edenin olmaz.Kimse kimseyi umursamaz yani.
İstediğin an kendini deniz kenarına atabilirsin.
Umarım her şey gönlünce olur.

430.000 esnaf kepenk kapattı. Hiç yönelmeyin çok zor ticaret.. ama instagram üzerinden birşeyler yapabilirsiniz. Ben 1.5 sene önce büyük bir bankadan ayrıldım. Instagram' dan devam ediyorum. Biraz instada satış yapan sayfaları inceleyin. Büyük bir pazar oldu orası.. Şimdiden ufak denemelere başlayabilirsiniz. Boşanana kadar oturur tutturursanız. Yada bir işe girip çalışın. Ama paranıza yazık olur.

Neler yapip satiyorsunuz vergisi oluyormu satislarin

50 bin lira ile hicbirsry yapamazsiniz
Yanlis anlamayin lutfen ama cok kucuk bir meblag isyeri acmak icin
Bir kismini sermaye yapip Insatgram uzerinden satis vs yapabilirsiniz
Yada bir ise girip calisabilirsiniz
Olur mu neden yanlış a
Evet ödeyecek nafaka kızlar benim hayal hayal olarak kalacak o zaman istanbul gebze de annem olmazsa ben istanbula biraz daha sıcak bakayım kiralarini imkanlarını bilmediğim için izmir kulağa hoş geliyo du tabi dediginiz gibi birde hayatın gerçekleri var

Bende İzmir'e bir hayranım bir hayranım anlatamam. Eşimde şuan orda asker. Şeytan dio bırak işi gücü orada başla bir işe...Ama işte sadece cesaret lazım bize...
Bende cesaret var ama işin ucunda bide ufacık çocukla orta da kalmak var tek olsam gözüm karadır her yere gider kendime bi düzen kurarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…