Izmirde kendime yeni bir hayat kurabilirmiyim

Izmirde herkes bir hayat kurabilir ben de izmirliyim. Ister izmirde, ister kusadasinda, ister baska bir yerde neresi olursa olsun yeni baslayacaginiz bir yerde yeni bir is kurmaya calisip da o ise buyuk paralar gommeyin. Bunu batmadan yapmak o sehrin insanini, piyasasini, duzenini yillarca cok cok iyi taniyan insanlar icin bile garanti degil cunku. Is mutlaka bulursunuz, kendi isinizi de zaman gecince kurmanizi oneririm.

İzmir çok güzel bir şehir, bende orada yaşamak isterdim. Kuzenim orada, bazan yanına giderim. Turistik yerlere günü birlik gidilip gelinebilir. Çok güzel kumsallar balık tutulacak kıyıları var. İnsanı modern. Harika bir şehir. Türlü çeşit sebze satılıyor, orada köy kadınlarının sergi açtığı pazar yerlerini de gezmeyi çok severim. Sebze çok ucuz ve taptaze. Denizi temiz. Yalnız çok sıcak oluyor yazları. Klima şart. İş konusuna gelince, hiç çalıştınız mı? Nasıl bir iş yapmak istiyorsunuz? Bence hemen iş kurmayın. Orada bulabilirseniz maaşlı bir işe girin ve biraz tecrübe kazanın. İzmiri, insanını tanıyın. Sonra belki iş konusunda bir fikir edinebilirsiniz.

Doğduğumdan beri izmirdeyim. İzmir çok güzeldir . Evet kimse kimseye karışmaz rahat bi şehir . Eşim tokatlı burda olnları tokatta yapsalar taşlarlar diyo. Şuana kdr gördüğüm en rahat yer diyo. Ramszanda bile içki içiyolar kimse karışmıyor ( bu hiç hoş birşey değil bana göre yanlış ama ) en abes örnek olarak bu verilebilir. Istanbula göre daha ucuz. Kışın sert geçmez yazın çok sıcak. Insanları yardımseverdir. Pek hırsızlık yok. Arabanın ön kapıyı sonuna kadar açık unutup eşimle iki saat dolaştık geldiğimizde kapı sonuna kadar açıktı ruhsat iki radyo hiçbişey olmamış biz şok . Evin kapıyı da açık unutup bi kere bi saat gezmiştik yine bişey olmamştı.
Bnce rahat iş kurabilirsnz . Neye yatkınlığınız var blmiyorım ama iyi araştrın az yatırım az zarar işler baktınız iyi gidiyor yatırım arttırırsnz. Hayrlısı olsun şimdiden. Denize girmek istediniz yazın bornıvadan bi saat.. Konak buranın merkezi . Bornova ya da benim bekarken yaşadığım balçova müthiş bi yer ama balçovada kiralar biraz pahalı oturacaksanız Bornova balçova narlıdere bayraklı karşıyaka olabilir . Boylu boyunca sahil yolu var oradan çoğu ilçeleri görerek geçiliyor

Memleketim cok güzeldir :)

Ufak bi iç çamaşırı dükkanı acsam yada kuaför falan yetmez mi dersin
Kuaförlük biliyorsan harika olur. Hatta hibe krediye de baş vurabilirsin. Sadece kaşı bile düzgün alabilsen müşteri bağlarsın kendine.

Yerinizde olsam iyi bir semtte eşyalı minik bir ev tutar, çocuğumu kreşe verir çalışırım..birikiminizi harcamayın kimseden fayda yok..işyeri açmak için şuan hiç uygun değil..hem şehri tanımadan ne kadar mantıklı bir adım olur tartışılır.

Offff! Öyle anlattınız ki, Balçova, Narlı dere..sahil boyu... şu an .kalbim pır pır atıyor.

Kuaför diyorsunuz ama siz kuaför müsünüz ?
Daha önce ticaret yaptınız mı ?
Hem meslek bilmeyip hem de ticaret tecrübesi bilmeyen biri 40 bin değil 140 bin de olsa batırır. Önce işi bilmek lazım.
Ustalık belgem yok fakat kuafrlukten anlarım daha önce vardı kuaför salonumuz yanima bi usta olsa yürütürüm yani

Hevesinizi kirmak istemem ancak 40-50bin ile hem is kurmak hem ev kurmak izmirde biraz zor. İzmirde yasayan birisi olarak.bunu soyluyorum.

Aydin, mugla taraflari nasil acaba arastirdiniz mi
Pek araştırmadım canım benim izmir hayalim olduğundan :) zaten izmir olmazda istanbula giderim ki olmaz gözüküyor

Offff! Öyle anlattınız ki, Balçova, Narlı dere..sahil boyu... şu an .kalbim pır pır atıyor.
Ben iç çamaşırı takı toka çanta gibi düşünmüştüm zaten çok kazanayım hırsım yok kirasını ödesin bizi geçindirsin diye düşünüyodum ama arkadaşlar o paraya olmaz fakir dediler misketlerimi aldılar elimden:)

Daha önce çalıştım müşteriyle iletişimin iyidir elimdeki mali nasıl sunacagimi bilirim... Başka bir yerde calissam geçinemem ee cocugum var onu kreş e versem akşama kadar kreşte duracak deyil ya çocuk ama kendi isim olsa gider alırım çocuğumu getiririm dükkana diye dusunmustum

İstanbula göre izmir daha ucuz ve daha ferah bir şehir tabiki hele en iyi özelliği trafik olmaması birde dediğin gibi kimse kimseye karışmaz çok varoş bi yerde oturmazsan 40 50 bine bi yer açacağınıza o kenarda dursun çalışın daha iyi olur

Ama kendi isim harici çalışırsam cocugum çok perişan olur akşama kadar kreşte mi kalacak 3 yaşındaki çocuk bide işin orası var

Kosgeb"e başvurabilirsiniz, araştırmanızı öneririm. Bir izmir'li olarak yaşadığım şehiri çok seviyorum. Ama kiralar son 2-3 sene içerisinde çok yükseldi. Lüks olmayan yerlerde bile 1000 liradan başlıyor hemen hemen.

Ama kendi isim harici çalışırsam cocugum çok perişan olur akşama kadar kreşte mi kalacak 3 yaşındaki çocuk bide işin orası var
Kreşler kötü degilki çocuk hem eğitim alıyor hem egleniyor eşim muhasebeci herkes dükkan kapatıyor ne yapacaksınızda tutacak ben o parayı harcamazdım sonuçta çocuğunuz var kenarda para iyidir birde kuaför demişsiniz evde kuaför hizmetide verebilirsiniz bu işten anlıyorsanız onu araştırın derim

Ciddi anlamda pahalı kiralar ya zaten 2bin direk kira ve kreşe gidiyo yeme içme gezme kıyafet elektrk su cabasi

Tabiki kreşler kötü deyil ama sabahın 7sinden akşamın 8ine kadar anneyi hiç görmeden ne bileyim ben kendim bile dayanamam ki o kadar saat gormeden çok zor gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…