İzmir'de son 51 yılın soğuk rekoru; -7

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
İzmir'de son 51 yılın soğuk rekoru; -7
İZMİR'de, 51 yıl aradan sonra termometreler sıfırın altında 7 dereceyi gösterdi. Hava sıcaklığı son olarak 18 Ocak 1964 tarihinde Güzelyalı'da sıfırın altında 6.4 derece ölçülmüştü.

Yayınlanma tarihi: 08 Ocak 2015 Perşembe

1.jpg

İzmir'de tam 51 yıl sonra ilk kez hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyi gösterdi. Yurt genelinde etkisini giderek arttıran soğuk hava İzmir'de de son yıllarda görülen en soğuk kış mevsiminin görülmesine neden oldu. En son 18 Ocak 1964 tarihinde Güzelyalı'da hava sıcaklığı eksi 6.4 derece ölçülürken, bugün gece saatlerine hava sıcaklığı Konak Meydanı'nda sıfırın altında 6, Güzelyalı Semti'nde ise yine sıfırın altında 5 derece oldu.

Son yıllarda en soğuk hava kütlelerinden birinin etkisi altına giren kentte, sıcaklıklar sıfırın altında olmak üzere; Bornova, Buca ve Bayraklı'da 5, Güzelbahçe'de 6, Gaziemir ve Karabağlar'da 7 derece olarak ölçüldü.

Soğuk hava nedeniyle caddeler boş kalırken, İzmir Fuarı 9 Eylül Kapısı girişinde bulunan 'Dünya 'Heykeli' buz tuttu. Karataş Semti'ndeki yapay şelale dondu, sarkıtlar oluştu. Bornova'da taksici 36 yaşındaki Volkan Öztürk, "Hava iyice soğudu, şu an termometre -5 dereceyi gösteriyor. İzmir sıcakkanlı insanların yaşadığı bir şehir. Biz bu soğuklara alışkın değiliz" dedi.
Meteorolojiden yapılan açıklamada soğuk havanın hafta sonuna kadar süreceği belirtildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/180107/izmir_de_son_51_yilin_soguk_rekoru__-7.html

Bugün buza bastım kayıyordum :27:
Alışmadığımız şeyler bunlar :KK45:

ben izmir de yaşıyorum -7 dediler evet ama biz derece koyduk yatmadan önce -10 du

yüksek yerler daha soğuk ve hissedilen değerler daha fazla ve yok böyle bir soğuk

geçen yıl bu zamanlar inciraltına gitmiştik misafirlerimiz vardı gezdirmek için ve ince kıyafetlerle gezmiştik.

bu yıl öyle soğuk ki öksürükten b.tap düştüm banada vurdu soguk

bu yıl izmire üni için gelenler şok oldu yavrular izmir malum en sıcak yer ona göre gelmişler diyorlar ki

bize çok büyük yalan söylediniz bu ne soğuk donduk diyorlar.

izmirde bir hafta içinde bot çizme ve kaban satışları artmış...

haftasonu düzelicek deniyor bakalım.

Annem balkonu yikayayim demis.Su atmis 2 dk sonra buz olmus. Alisik olmadigimiz haraketler bunlar

Annem balkonu yikayayim demis.Su atmis 2 dk sonra buz olmus. Alisik olmadigimiz haraketler bunlar

ben donmuş kahve gördüm bugün dışarıda :27:

kahve donuyor yav, vücudumuzun %75i su zaten biz nasıl donmayalım :27:

ankarada hava -10 yazıyordu termometrede. izmir de -7yse ankarada -20dir hissedilen. izmir yani. çok şaşırdım.

Memleketin heryeri donuyor, Ege bile kar gördüyse Ankara, İstanbul gibi şehirleri düşünemiyorum, hani küresel ısınıyorduk, küresel donduk yahu:KK59:

O resim yeni mi.. Karşıda olmadı böyle :KK51:
Ama çok soğuk gerçekten.

ılahı arkadaslarr soguk falan demıssınız ama guze yorumlamısıınız hepinıze helel olsun

Back
X