<div class="bbWrapper">Sevgili Arkadaslar,<br />
Ben İzmir'de oturmuyorum ve bahsini ettiğiniz doktoru da tanımıyorum. Ama ben bu forumda insanların fikirlerini, dusuncelerini, kendine has yorumlarını ve tabiiki varsa dipnotlarını da seffaf ve ozgur bir sekilde ifade edebileceklerine inanıyorum. Aksi takdirde bu forumda merkez isimlerini, doktor isimlerini, ilaç isimlerini vs. gormek mumkun olamayacaktı diye dusunuyorum. Turkiye'deki diger infertilite forumlarına bir goz atmışlığınız varsa uye olugunuz bu forum zincirinin diğer ucunda bir hastane, tup bebek merkezi veya bir doktor tarafından yonetildigini gorecekseiniz. Bu da hastane, ilaç ve doktor isimlerinin zikredilmemesi kosulunu onunuze cıkaracaktır.Buna tahammulu olamayan arkadaslarımız oradaki kelime zulumlerine bir goz atsa fena olmaz diyorum...:)<br />
<br />
Yani bence fikre saygı cok onemli. Bu noktada, Sekerliğin aldıgı tedavi esnasında tedavi veya doktor yetersiz kalmış olabilir ama bir digeri son derece kalifiye bir tedavi almış olabilir. Bundan dogal bir sey olamaz. <br />
Ayrıca Sekerliğin bu foruma katkılarına bakıp hayrete dusmek işten bile degil yani kimsenin kotu bir niyetle buraya birseyler yazdıgını soyleyemeyiz,oyle değil mi? Ben okuduklarımı dısardanbir göz olarak Sekerliğin tedavisine ilişkin yorumu olarak nitelendiriyorum, bukadar...<br />
Ama bu degişik yorumları okudukca, gereksiz bir polemik var mı acaba diye dusunmuyor da değilim... Yani bir doktor birine gore cok iyi olabilir cunku o hastanın verileri cok kuvvetlidir ve tedaviye olumlu yanıt vermiş olabilir ya da vermemiş olabilir. Ornekse, benim tedavi sonuclarım olumsuzdu ama doktor için aynı seyi soylemek bence mumkun degil. Ve tabii ki bu doktor hakkında sitede isteyen herkes istedigi yorumu yapabilir cunku onemli olan kendi tedavimdir. <b>Ve eger ortada olumlu bir mesele varsa bence bu doktorun da değil BENİM BAŞARIMDIR :)</b><br />
Bakınız, hiçbir tup bebek merkezinin yılda ne kadar gebelik elde ettiği verisi guvenilir bir bilgi degildir. Daha dogrusu tedaviyi alacak olankişilere referans teşkil etmemelidir. Bu tüm dünyada ve DSÖ'ce kabul edilmiş bir gerçek. Kimse bununraporunu hazırlayamıyor cunku hastaların verileri ve uygulanan tedaviler farklıdır ve en onemlisi merkeze giden hasta sayısına gore de bu oranlar degişiklik gosterebilir. Anlatmak istedigim sey, iyi bir doktor tabii ki çalıştığı yer için guzel bir referans verebilir ama hastalar farklı oldugu için doktor faktoru bu noktada bence biraz anlamsızdır. <br />
<br />
Ayrıca aynı doktorun bir baska hastası onun ilgisiz biri oldugunu dusunebilir. <b>Cunku biz buna BAKIŞ AÇISI diyoruz. Yani beklentiler...</b><br />
<br />
Son bir not olarak eklemek istedigim bir sey daha var:<br />
Bizler bu forumda fikirlerimizle, dusuncelerimizle varız, cunku yuzyuze konusmuyor, birbirimiz tanımıyoruz. Bu yuzden rahatca baskalarını kırabilecek ifadeler kullanabiliyoruz ama sanal ortamlarda da gostermemiz gerek asgari nezaketi bence elden bırakmamak en iyisi. Yoksa cozum bizden oldukca uzaklasacak ve sonra asıl odaklanılması gereken sıkıntı paylasımını bir kenara atıp, bizi parayla tedavi eden doktorların tartısıldıgı bir platform yaratacagız gibi bir izlenime kapıldım. Anlayacagınız ben de ozgurce bir fikir beyan etmek istedim ve kimseyi işaret ederek kalp kırmayı istemem, yani arranızda istemeyerek kalbini kırdıgım birileri olursa lutfen affetsin cunku sadece içinde bulundugumuz platformda okudugumuz bu sayfalarda birbirine destek veren, olumlu yaklaşımlar gormek hepimizin hakkıdır diye dusunuyorum.<br />
Hepinize tek tek sevgiler,<br />
:içelim:</div>