Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

kuzgunun_golgesi alıntılamayı becerememişsiniz.

Dediğim gibi sadece konu sahibinin arkadaşı değil, binlerce insan seyahat ediyor. Kendi önlemlerinizi alın tabi ki, ben de alıyorum. Siz daha ağır önlemler almak, kendinizi karantinaya almak istiyorsanız da alın kimsenin birşey dediği yok. Ama insanları paniğe sürüklemeyin, toplu histeri krizi yaşatmayın diyoruz. Hayat devam ediyor, insanlar o ya da bu sebepten seyahat etmeye devam ediyor. Siz isteseniz de istemeseniz de bu böyle.

Konu sahibi birkaç mesajında "adam" dediği için ben de öyle dedim. Konuyu cinsiyetçilik, eğitiminiz, seyahatleriniz, yaşadığınız ülkeler gibi alakasız yerlere çektiğiniz için size daha fazla yazmayacağım. Dün de bir arkadaş benzer bir şey yaptı, onu da görmezden geldim, size de aynısını yapacağım.

Evet sadece yaşlılar ve bağışıklığı çok düşük olanlar bu virüse yeniliyor.. Psikolojimi bozdu bu hastalık benimde..

benim de benim de sormayın.. annem örgü kursuna gidiyor kadına gitme demeye başladık :)

e ben hamileyim o kadar uğraştan sonra tutup bir gripten ölürsem üzülürüm :)))

virüse yakalanan herkes ölmüyor diye biliyorum
Yakalalanlar içinde suan için ölüm oranı yüzde 3 bucuklarda fakat bu sayı da birden arrtı gecen haftalarda yüzde 2 idi. Yani hastalık kapmıs ve hala belirti göstermemiş binlerce kişi olabileceği düşünülürse bu sayı ilerleyen haftalarda daha da artacak. Sars ve domuz gribini geçti öldürme oranı. Bagısıklıgı guclu olanları öldürmüyor diye duydum bende. Hindistan bagısıklık konusunda baya iyiymiş ölüm neredeyse yok o pisliğin içinde coronavirüs tutunamadı heralde

Ve hala sars , domuz gribi veya normal griple kıyaslayanlar var. Ahh vatandaş böyle olunca devlet ne yapsın ki ?

Ve hala sars , domuz gribi veya normal griple kıyaslayanlar var. Ahh vatandaş böyle olunca devlet ne yapsın ki ?
Neyle kıyaslayacaktım. Bulaşıcı hastalığı Baska bulasıcı hastalıkla kıyaslıyoruz. Kuluçka süresinden dolayı farkedilmemesi ve kuluçka süresinde de bulaştırmasından dolayı diğerlerinden ayrıldığını biliyoruz heralde. Bu kknın kadınları neden herseyi en çok kendinin bildiğini sanır acaba

ay durun lütfen hamileyim mideme doğru düzgün bir şey girmiyor ben direkt ölürüm
vakti zamanında domuz gribi aşısı olmuştum :)

Bulaşıcılık degilki tek olcut öldürme oranı yayılma hiziyla çok hastalıktan daha tehlikeli ayrıca hastalığı atlatsan bile kalıcı hasarlar bırakıyor ayrıca bende sizin mesajınızı katılıyorum yanlış anladiniz demek istediğim bu virüse bakıldığında diğer viruslere kıyasla daha az tehlikeli denilemez nerdeyse aynı seviylerde olduruculk oraniki yayılma hızı daha çok yayılma şekli daha kolay gözden bile gecebiliyor.Amaan bu da grip işte diyenler için demiştim.

Son düzenleme:
benim de benim de sormayın.. annem örgü kursuna gidiyor kadına gitme demeye başladık :)

e ben hamileyim o kadar uğraştan sonra tutup bir gripten ölürsem üzülürüm :)))
Allahım annen gelince banyoya sokup baştan aşağı yıkayın valla bende hamileyim ve şuan normal gribim korona yüzünden ondan bile korkar oldum evden dışarı cıkmıyorum

Onlarca kişi öldü ve bu güne kadar insanlığa ençok zarar veren virüs oldu.
En çok ölüme neden olan virüs sanıyorum çiçek. Yüzmilyonlarca ölüden bahsediliyor çiçek hastalığı yüzünden.

İspanyol gribi keza, 2 yılda 50 ila 100 milyon kişiyi öldürmüş.

Tamam koronayı küçümsemeyin ama dünyada ilk kez salgın hastalık oluyor gibi davranmaya da gerek yok. Domuz gribi de bir yılda kaçbin kişiyi öldürdü.

Allahım annen gelince banyoya sokup baştan aşağı yıkayın valla bende hamileyim ve şuan normal gribim korona yüzünden ondan bile korkar oldum evden dışarı cıkmıyorum

valla biz de avm lere kalabalık yerlere gitmemeye çalışıyoruz. elimizden sadece bu geliyor

Ben bu virüsün henüz ülkeye girmediğine pek inanmıyorum açıkçası. Aşırı bilgi kirliliği var her kafadan bir ses çıkıyor, resmi açıklamaları takip etmeye çalışıyorum fakat çok dişe dokunur birşey göremedim. Sınırları istediğiniz kadar kapatın, sadece Iran'dan her gün onlarca otobüs, onlarca tır, hatta inanmayacaksınız ama hayvanlara yüklenerek tonlarca ürün giriyor ülkeye. Çoğu kontrol edilmiyor. Laleli piyasasının tamamı İranlı tüccarlardan oluşuyor. Senelerce İranlı müşterilerle çalıştık ve bizzat şahidim hepsine. Yani bu virüsü öyle sınır kapatmayla engelleyebileceklerini zannetmiyorum.

Konu sahibine gelince ben olsaydım kendimi riske atmazdım sanırım, şu aşamada görüşmeyi tercih etmezdim.

Peki ne yapalım ya da ne yapılsın istersiniz?
Bence birçok tedbire geç kalindi.Sinirlari en son kapattık . ÇİNDEN ve irandan gelen hastalara yalnızca ateş kontrolü yapıldı .En azından iki hafta bekletilebilirdi.İranda bir günde 50 kişi öldüğü bilgisi var Kesinlikle tehlikeli olduğu aşikar herkes elinden geleni yapmalı bence kişisel tedbirler de çok önemli bu dönemde yurtdışı seyahatleri yasaklanabilir zorunlu olmadıkça . Keyfi tatil yapanlar yuzunden istatistikler artıyor ve belki de virus evrimlesiyor.Eger şuan tedbir alınmazsa aynı parayı yeni hastanelere ve doktorlara yatiricaz hemde millet canından olacak değer mi varsın biraz turist alınmasın bu dönemde İtalyadada durum bu şuan illa başımıza gelmesini beklemeyelim.Bunlar hastalığın yayılımıni en aza indirecektir

Benim kastım tehlikeli olmasi normal griple domuz gribiyle kıyaslanamaz demek istemiştim anladın umarım herşeyi ben bilirim dediğim fln yok ne alaka

Aslında şöyle bir gerçek var, etnik görünümü nedeni ile türkiye’de arkadaşınız sıkıntı yaşayabilir. Güvenlik açısından içinizin rahat etmediğini, daha önce japon ve koreli turistlerin sözlü tazice uğradığını anlatın. Lütfen çağırmayın

Vatandaş böyle ise devlet ne yapsın cümlemize istinaden yazdım. Vatandaş bilinçli artık herkes her şeyin farkında sizin ulaşabildiğiniz bilgiye bizim de ulaşabiliyor olmamız olağan değil mi Princesss12

Bende size demedim zaten yanlış anlaşılma oldu kusura bakmayın Bu olayın kucumsenmesi yanlış bunu yapan çok insan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…