Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

O termal kameralara güvenmeyin

Kuluçka döneminde ateş yok

O yüzden virüs pozitif olan biri direk ülkeye girebilir ateş-i 36.5 olduğu için.

Ama.belirtiler sonradan çıkar
O zaman sokmasınlar ülkeye ya. Belki de milyonlarca insanın hayatı söz konusuyken bir kişinin kalbinin kırılmasından birşey olmaz ülke olarak birçok olayı protesto ederdik şimdi sustuk nedense var biz de de kabahat

kesin bilgi? sizin nezdinizde söylenti kesin bilgi mi oluyor. cildiracayim

Yok illa toplu ölümlerin olması gerekiyor önlem almamız için. Bari Dünyayı takip et o da yok

Herkes felaket tellalı olmuş ama ben şu açıdan bakıyorum EVET bir risk var ama herkese de potansiyel VİRÜS TAŞIYICISI gözüyle bakarsak paranoyak oluruz.
Japonyada virüs görülmesi demek arkadaşınızın da hasta olacağı anlamına gelmez olada bilir ve bu riski alamam derseniz kibar bir dille kendi şahsi sağlığınızı düşündüğünüz için görüşmeyi ertelersiniz ama şu da var ki bende önümüzdeki ay İtalyaya gideceğim ve oradada ölümler ve vakalar artıyor ama görevim var ve herşey ayarlandı geri dönüş şansımda yok , ben şimdi oraya gidiyorum diye kendi sağlığımı yada başkasını riske atmıyorum zaten vakalar ülkenin diğer ucunda benim gideceğim yere de ulaşabilir ama risk her yerde var.
Giderken tek yapacağım şey yanıma antiseptik sıvı alıp bol bol ellerimi onunla temizlemek , kalabalık grupların olduğu yerlerden uzak durmak ve bağışıklığımı her zamankinden güçlü tutmak çünkü unutmayın ki ölümler BAĞIŞIKLIĞI ZAYIF-KRONİK HASTALIK SAHİBİ KİŞİLER de görülüyor.

Yok illa toplu ölümlerin olması gerekiyor önlem almamız için. Bari Dünyayı takip et o da yok
Valla şimdi haberlere bakıyorum da İran da 12 kişi virüsten dolayı ölmüş. Sınır kapısı "geçici" süreyle kapanmış delircem valla. Zaten bu aralar deprem canımızı yaktı. Hala daha devam ediyor l

"felaket tellalı" mı? Allah aşkına biraz gündemi takip et. Onlarca kişi öldü ve bu güne kadar insanlığa ençok zarar veren virüs oldu. Bu olaylar örgüsünde sen cidden " tellallığa" mı taktın?? Ölmektense paranoyak olmak iyidir. Öylebir konuşmuşsun ki sanki taşıyıcı olanlar bile isteye insanları öldürmeye geliyor. Sadece önlem herzaman iyidir ve insanlar telkinlerde bulunmuş. İyi o zaman bağışıklığı düşük insanlar ölebilir. Bağışıklığı sağlam olsaymış ölmeseymiş öyle mi? Bunu dememişsindir ama yazdıklarının nereye gittiğine bi bak istersen. Arkadaşının hasta olamadığı anlamına da gelmez değil mi?

Onlar gelmesin, sen git öyleyse.

İlacını aşısını bulsalar da biraz rahat etsek Hertaraf ne olduğu belirsiz tiplerle dolu Türk olmadıkları kesin de nereliler cozemedim

Bugüne kadar insanlığa en çok zarar veren virüs falan değil. Çinde bile ölüm oranı %3 civarında, diğer ülkelerde daha düşük. Sars, ebola, domuz gribi vs. daha yüksekti. Arkadaş felaket tellallığı derken bundan bahsediyor işte. Dünyanın sonu bu virüsle gelecek sanıyorsunuz ama dünya bunun gibi çok virüs gördü.

Ölenler bebekler, yaşlılar ve kronik hastalar, yani bağışıklığı düşük olanlar. Bağışıklığı yüksek olanlar bir şekilde iyileşiyor. Bunun başka türlü söylenmesi, anlatılması mümkün değil. Nasıl bağladınız bağışıklığı düşük olanlar ölsün'e acaba?

Arkadaşının hasta olduğu anlamına da gelmez. Her gün onlarca hatta yüzlerce uçak iniyor, binlerce insan geliyor yurt dışından. Konu sahibinin arkadaşının gelmesi mi dert? Adam zaten biletini almış, rezervasyonlarını yapmış, konu sahibi görüşse de görüşmese de adam gelecek.

gündemi takip ediyorum, alınması gereken önlemlerinde farkındayım , ayrıca insanlığa en çok zarar veren virüs corona değil geçmişe bir bak tarih kitaplarını oku , geçmişte yaşanan salgın hastalıklar hakkında bilgi edin ve sonrasında konuş istersen. şu an sadece kesin tedavisi olmayan bir virüs ve belirsizlikler söz konusu ama bu çözüm yok demek değil yada hiç bulunamayacak anlamına da gelmiyor.
hem neden günümü yaşamak varken paranoyalarla vaktimi öldüreyim ki , ben konu sahibine seçenekte sundum istemezse görüşmez bu kadar basit.
belirli ülkelerden ülkemize gelip gitme konusunda zaten ulaşım hatları kapatılmadıktan sonra ki burada devletin yetkili mercileri devreye giriyor , herkes özgürce seyahat hakkına sahiptir.
ben italya ya gideceğim, gitmeme şansım yok tekrar belirteyim. ..! önlemlerimi alacağım ve oradaki zamanımı kendime zindan etmeden ülkeme geri döneceğim. benim gibi birçok insan var zevki seyahat harici seyahat yapmak zorunda olan herkes ölümü düşünürse,virüs bulaşacak korkusuyla evinde oturursa bu da olmaz. zaten kısıtlamaların olduğu bölgelere gitme imkanı yok.. o nedenle çokta abartmamak lazım. bu kadar korkuyorsanız evinizden hiç çıkmayın bugün sizi corona öldürmez ama domuz gribi yada türevlerinden de ölebilirsiniz ve risk her yerde var.

Ya kendinizi ve sevdiklerinizi bence hic riske atmayın. Dürüstce bence söyleyin, sağlığınız söz konusu. Arkadaşınız sizi anlamalı anlamiyorsada zaten çokta önemli bir arkadaş değildir.

Yüzdeliği düşük olsun ya da olmasın o yüzdeliğin içinde bulunmama kesinliğimiz var mı? Gelse her yere gelir deyip önlem almayıp öylece yaşayalım o zaman ne olacak ki! Önce tedbir sonra takdir denilmiş. Her türlü önlemi alıp sonra başına gelene razı olacaksın, o gelecek arkadaşı da potansiyel taşıyıcı yani böyle bir riski almak ne kadar mantıklı. İran'ın dibinde Van'da yaşıyorum sen bir gel buradaki panik havayı endişeyi gör ondan sonra böyle rahat rahat sanki mühim bir şey değilmiş gibi bir daha konuş. Risk grubu yaşlılar diye neredeyse sevinip banane moduna geçecek gibi duruyorsunuz ve bu çok bencilce

Ciddi bir durum olmasa Çin ülkesini milyon dolar zarara uğratmayi goze alarak ülkesini karantinaya almazdı ı. Tüm Dünya alarm seviyesinde bu bilmedigimiz çok hızlı ve kolay yayılan yeni bir düşman.Aman nolacak bisey olmaz denilecek seviyeyi çoktan geçtik.Bir kişiden yayilmadi mi bu hastalık koca dünyaya.Demekki o bir kişi bile çok önemli

Senin okuduğun kitapları bilmem de benim hatrı sayılır iyi nir eğitim geçmişim var onun için bu toplara girme

Arkadaş İtalya ya gidiyor

İtalya ya gidecekn

İtaya'ya gidecek

Duymayan kalmadıysa konuma döneyim.

Gününü yaşaman ve İtalya'ya gitmen inan tekelimde değil. Yineleme yani eğer tehlike olmasaydı maske takmayanlar yaka paça gözaltına alınmazdı. Değil mi? Tedbir benden Taktır Allah'tan. Yanlız bu gidişle domuz gribine senin yakalanmak muhtemel

İtalya 'ya gidememe şansınız olmamasına üzüldüğünüzü sanmıyorum. Bu arada sizin mecburi gittiğiniz yerde ben 2 yıl kaldım. Saygılar

bende daha önce italyaya gittim yani gidip gitmemek sorun değil turistik amaçlı da gitmiyorum yani görmemiş değilim.
eğitim dersen bende lisans mezunuyum ve her camiadan tanıdığı olan kendini yetiştirmiş biriyim.
kim yaka paça alınmış göz altına söyler misin??? senin duydugun gördüğün tv kanalalrı ve gazete haberlerinden ibaret birebir tanığın kanıtın var mı??? yok..!
önlem alma kısmında hem fikirim ama kaçarak ve sürekli kötüyü düşünerek hayat yaşanmaz.
bir dönemde domuz grini salgını vardı ülkemizdede yaygındı ölümlerde oldu ve dezenfektanla geçen bir kaç ayım oldu ama salgın var diye gündelik hayatımdan vazgeçmedim önlemimi aldım sadece ve birşey oldu mu hayır olmadı....
sen kendini kapat evine , ben kapatmayacağım.

virüse yakalanan herkes ölmüyor diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…