Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

Kibar bir dille dünyanın hali ortada virusler malum diyip gelmelerini engellemelisiniz

Ben olsam görüşmem.
Canımızi sokakta mi bulduk

Şöyle ifade edeyim, Japonlar marketlerde maskeleri yağmalıyorlar, olimpiyatların iptali konuşuluyor, videoları her yerde, arkadaşınızın bunlardan da haberi var. Türkiyede vaka azdır diye gibi güvenerek geliyor, sizin veya sevdiklerinizin sağlığı umrunda bile değil. Aksi durum olsaydı gelmezdi. Lütfen kendinize gelin ve düşünün.

Bunu nerden öğrediniz?
Haberleri izlemiyormusunuz. Dünya yok olursa bu virüsten olacak bence. İyileşme vakası duyan var mı mesela ben hiç duymadım. İran ile Van arası geçişlerin kapatılmasına çok geç kalınmış olabilir. Bir yıl sonrası için plan yapmak gelmiyor içimden ne olacağını kimse bilmiyor ama herkes çok sakin nedense.

Ben asyada vaka gorulen ulkelerden birinde yasiyorum ve forumda defalarca yazdim Turkiye'deki haberlerin cogu yanlis ve insanlari gereksiz korku ortamina surukluyor. Mesela kulucka suresinin 27 gun olmasi gibi... Kulucka suresi hala 14 gun, 21 gun olabilecegi dusunuldugu icin karantina suresinin 21 gune cikarilmasi dusunuldu bir ara ama henuz ne dunya saglik orgutu ne de Cin hukumeti bunu kabul etmedi. Benim yasadigim ulkede de karantina suresi 14 gun hala.

Onun disinda Japonya'daki vakalarin cogu ulkeye gelen turistik gemiden, arkadasiniza bulasma ihtimali cok cok dusuktur.

Biz burada hala normal ise gidip geliyoruz, olaganustu bir durum yok. Sadece herkes daha dikkatli ve atesi yuksek olanlar ya da Cin'den gelmis olanlar 14 gun zorunlu ev karantinasinda tutuluyor.

Valla sizin arkadaş gelirse bize bile bulaşır ülkeye yayılır mı diye korktum siz birebir mi görüşeceksiniz yooogggggg artık diyorum
Hayır bir de Japonya’da taktığı maskeyi burada çıkarıp rahatlayacak. Arkadaşını da anlıyorum Japonya uçuşlarına engel gelmeden önce rahat tatil yapmak istiyor. Yalnız bu hastalık hiç belirti vermeden kuluçkada da bulaşabiliyor. 😔 Hep beraber Brezilyaya gitmeyi önerin bakalım diğer arkadaşınız razı olacak mı? Uçuşları bedava değiştirebilseniz de razı olması zor.

Haberleri izlemiyormusunuz. Dünya yok olursa bu virüsten olacak bence. İyileşme vakası duyan var mı mesela ben hiç duymadım. İran ile Van arası geçişlerin kapatılmasına çok geç kalınmış olabilir. Bir yıl sonrası için plan yapmak gelmiyor içimden ne olacağını kimse bilmiyor ama herkes çok sakin nedense.
Haberleri izliyorum tabi ki, hepsi virüs “şüphesiyle” karantinaya alınan hastalardan bahsediyor. Kesin teşhis başka bir şeydir. Kesinleştiğini mi öğrenmiş arkadaş bir yerden onun için sordum.

Dünya bu virüsten mi yok olur bilmiyorum ama bence de en büyük virüs yüzünden yok olacak eninde sonunda, insan virüsü. :KK14: Faydamız yok zararımız çok.

Son düzenleme:
Kızlar Japon ve Brezilyalı bir arkadaşım geliyor hem beni görmek hem de Türkiye’yi gezmek için.
Biz 3’lü çok güzel bi gruptuk, çok güzel anlarımız olmuştur.
uçak bileti çoktan alındı.
Ama bu koronavirüs olayı, Japonya’da önünü alamayacak şekilde yayılması beni çok korkutuyor. Arkadaşım Tokyo’dan gelecek bir de en fazla vaka orada.
Aşırı korkuyorum ama Japonu eksem Brezilyalıyı da görememiş olucam🤦‍♀️
kafam karman çorman. Ne yapmalıyım sizce?
Aynı evde kalmayacak olsak da kesin temas olacak ister istemez.
Keşke endişelerinizi direkt olarak arkadaşlarınıza söyleseniz. Eğer yakınsanız sizi anlayacaklarını düşünüyorum.

Ülkeye girerken kontrolden geçiyorlar.

Bu insan gelince sadece sizinle değil bir sürü insanla temasa girecek. Bulaşı ihtimali varsa sadece size bulaşmaz muhtemelen. Çok endişe ediyorsanız sebebinizi dürüstçe söyleyin.
Kontrolden geçiyor dediginiz şey sadece termal kamera ki onun hiçbir etkisi yok.kulucka süresi 14 ila 27 gün olan ve bu süreçte hiçbir belirtisi olmayan şey nasıl termal kamera ile tespit edilebilir? Malesef ülkede yayılması an meselesi böyle komik ve gerçek dışı önlemlerle ülkeye bir girse nüfusun en iyi ihtimalle nüfusun yarısının yok olması ihtimal dahilinde.o kadar ülke var virüs olan yerden gelenleri ya almıyorlar ya da karantanida tutup öyle kabul ediyorlar yazık akıl edemediler galiba termal kamerayi.biz bireysel önlemlerimizi alalım en azından ve ölümü beklemekten başka çaremiz yok malesef.

Kontrolden geçiyor dediginiz şey sadece termal kamera ki onun hiçbir etkisi yok.kulucka süresi 14 ila 27 gün olan ve bu süreçte hiçbir belirtisi olmayan şey nasıl termal kamera ile tespit edilebilir? Malesef ülkede yayılması an meselesi böyle komik ve gerçek dışı önlemlerle ülkeye bir girse nüfusun en iyi ihtimalle nüfusun yarısının yok olması ihtimal dahilinde.o kadar ülke var virüs olan yerden gelenleri ya almıyorlar ya da karantanida tutup öyle kabul ediyorlar yazık akıl edemediler galiba termal kamerayi.biz bireysel önlemlerimizi alalım en azından ve ölümü beklemekten başka çaremiz yok malesef.

Ufak bir duzeltme yapayim: Ulkenin yarisinin olme ihtimali cok utopik bir dusunce. Cin'de bile olum orani bu kadar yuksek degil %3 civarinda, Cin disindaki olum oranlari cok daha dusuk. Bu virus icin SARS'tan daha bulasici ancak olum orani daha dusuk deniyor. SARS'ta bile olum orani %10lardaydi. Hatta soyle diyeyim normal gripten bile dunyada her sene olum orani %10 oluyor. Yani virus degil ama yanlis bilgi ve korku cok daha tehlikeli.

Sizin icin yasadigim ulkenin istatistiklerine bir daha baktim. Bu arada ben de asyada yasiyorum. Henuz olum yok, virusten tamamen iyilesenlerin orani ise %55 civari. Yani cok korkunc bir senaryo yok ortada.

Ben çok sakinim. Çok sıkıldım artık bu felaket teorilerinden, haberlerinden. Kişisel olarak yapabileceklerim belli ve sınırlı, paniklesem de değişecek bir şey yok. Domuz gribi, sars, mers, ebola. Eeh raddesindeyim artık.

Hayatımı kontrol edebildiğim kadar edip normal düzenimde yaşamaya devam ediyorum. Başka ne yapabilirim? Gidip sınırları kapatacak, uçuşları durduracak, hastalığa tedavi bulacak durumum olmadığına göre evde kendi kendime panikleyip stres yapmamın da bir anlamı yok.

Evet zombi virüsü bu, nüfusun %90’ı zombi olacak geri kalanlar da koloniler kurup hem zombilerle hem birbirleriyle savaşacak. Ben de izledim 9 sezon 😂

Ufak bir duzeltme yapayim: Ulkenin yarisinin olme ihtimali cok utopik bir dusunce. Cin'de bile olum orani bu kadar yuksek degil %3 civarinda, Cin disindaki olum oranlari cok daha dusuk. Bu virus icin SARS'tan daha bulasici ancak olum orani daha dusuk deniyor. SARS'ta bile olum orani %10lardaydi. Hatta soyle diyeyim normal gripten bile dunyada her sene olum orani %10 oluyor. Yani virus degil ama yanlis bilgi ve korku cok daha tehlikeli.

Sizin icin yasadigim ulkenin istatistiklerine bir daha baktim. Bu arada ben de asyada yasiyorum. Henuz olum yok, virusten tamamen iyilesenlerin orani ise %55 civari. Yani cok korkunc bir senaryo yok ortada.
Evet normal şartlarda ütopik bir düşünce zaten ama söz konusu bizim ülkemiz ise değil bence."nolacak canım olacağı varsa olur aman" diyen bir milletiz malesef.termal kamerayı bile önlem olarak görüyoruz. Yoksa tabi ki bilinçli bir ülke için ütopik.

Back
X