Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

Hayır bir de Japonya’da taktığı maskeyi burada çıkarıp rahatlayacak. Arkadaşını da anlıyorum Japonya uçuşlarına engel gelmeden önce rahat tatil yapmak istiyor. Yalnız bu hastalık hiç belirti vermeden kuluçkada da bulaşabiliyor. 😔 Hep beraber Brezilyaya gitmeyi önerin bakalım diğer arkadaşınız razı olacak mı? Uçuşları bedava değiştirebilseniz de razı olması zor.

ikisi de aşırı rahat ve razı olacağını düşünüyorum. Japon’a söyleyemedim fakat Brezilyalıyla konuştuk ve “virüs yayılacaksa her yerde yayılacak”gibi sığ bir cevap aldım.
O da haklı. Şimdi kendi arkadaşımla görüşemesem de İstanbulda yaşıyorum ve her gün onlarca çekik görüyorum okula gidip gelirken. Ölüm gelecekse çare eve kapanmak değil.

Evet zombi virüsü bu, nüfusun %90’ı zombi olacak geri kalanlar da koloniler kurup hem zombilerle hem birbirleriyle savaşacak. Ben de izledim 9 sezon 😂
Zombi virüsü olmasına gerek yok dünya sağlık örgütünün endişesi de sağlık konusunda geri kalmış ve ciddi tedbir alınmayan ülkelerde ölümlerin daha çok olacağı şeklinde.ben zaten çocuklarım ve kendim için alabileceğim önlemi almaya çalışıyorum çünkü elimden gelen bu.ama malesef bu vurdumduymazlik yüzünden de çok endişeleniyorum. Daha ciddi tedbirler alınmalı bence.

Ben asyada vaka gorulen ulkelerden birinde yasiyorum ve forumda defalarca yazdim Turkiye'deki haberlerin cogu yanlis ve insanlari gereksiz korku ortamina surukluyor. Mesela kulucka suresinin 27 gun olmasi gibi... Kulucka suresi hala 14 gun, 21 gun olabilecegi dusunuldugu icin karantina suresinin 21 gune cikarilmasi dusunuldu bir ara ama henuz ne dunya saglik orgutu ne de Cin hukumeti bunu kabul etmedi. Benim yasadigim ulkede de karantina suresi 14 gun hala.

Onun disinda Japonya'daki vakalarin cogu ulkeye gelen turistik gemiden, arkadasiniza bulasma ihtimali cok cok dusuktur.

Biz burada hala normal ise gidip geliyoruz, olaganustu bir durum yok. Sadece herkes daha dikkatli ve atesi yuksek olanlar ya da Cin'den gelmis olanlar 14 gun zorunlu ev karantinasinda tutuluyor.

yani görüşmemde herhangi bir problem olmayacağı kanısında mısınız?
Teşekkürler ayrıca sağduyulu yorumunuz için

Zombi virüsü olmasına gerek yok dünya sağlık örgütünün endişesi de sağlık konusunda geri kalmış ve ciddi tedbir alınmayan ülkelerde ölümlerin daha çok olacağı şeklinde.ben zaten çocuklarım ve kendim için alabileceğim önlemi almaya çalışıyorum çünkü elimden gelen bu.ama malesef bu vurdumduymazlik yüzünden de çok endişeleniyorum. Daha ciddi tedbirler alınmalı bence.

Sınırlar sanal birer çizgidir, gerçek değiller. Virüsler sınır tanımaz. Kendi önlemlerimizi alıp bekleyeceğiz başka çaremiz yok.

Bu arada benim eşim çin merkezli bir şirkette bir sürü çinliyle beraber bir plazanın içinde çalışıyor. Hangi biriyle temasa girmesin? Ya da hangi birini geri yollayalım?

Ben çok sakinim. Çok sıkıldım artık bu felaket teorilerinden, haberlerinden. Kişisel olarak yapabileceklerim belli ve sınırlı, paniklesem de değişecek bir şey yok. Domuz gribi, sars, mers, ebola. Eeh raddesindeyim artık.

Hayatımı kontrol edebildiğim kadar edip normal düzenimde yaşamaya devam ediyorum. Başka ne yapabilirim? Gidip sınırları kapatacak, uçuşları durduracak, hastalığa tedavi bulacak durumum olmadığına göre evde kendi kendime panikleyip stres yapmamın da bir anlamı yok.
Haklısınız kendı adımıza yapabileceklerimiz sınırlı. Ben ülkelerin sakinliğinden uçuşları durdurabilecek sınır kapılarını kapatabilecek makamların sakinliğinden bahsetmiştim.

Kontrolden geçiyor dediginiz şey sadece termal kamera ki onun hiçbir etkisi yok.kulucka süresi 14 ila 27 gün olan ve bu süreçte hiçbir belirtisi olmayan şey nasıl termal kamera ile tespit edilebilir? Malesef ülkede yayılması an meselesi böyle komik ve gerçek dışı önlemlerle ülkeye bir girse nüfusun en iyi ihtimalle nüfusun yarısının yok olması ihtimal dahilinde.o kadar ülke var virüs olan yerden gelenleri ya almıyorlar ya da karantanida tutup öyle kabul ediyorlar yazık akıl edemediler galiba termal kamerayi.biz bireysel önlemlerimizi alalım en azından ve ölümü beklemekten başka çaremiz yok malesef.
Bu hastalıkta en güncel ölüm oranı yüzde 2-3, orta-yüksek seviyeli belirti gösterip iyileşenler yüzde 15, az belirti gösterip atlatanlar ise yüzde 80 civarında. Çok bulaşıcı olduğu için hastanelerde yoğunluk olabilir. Kadınlar Kulubunde kvler çekiştirilmeye devam edilecek korkmayın. 😊

Hani ispatın delilin nerede? yaptığın suctur?!!!
Siz kimisinizde size neyin delilini vericem . Az girin araştırın gündemi takip edin Van da şüpheyle dahi olsa insanlar karantina altına alınmış virüsü taşıyor şüphesi ile ee şüphesi geldiyse hastalığın gelmeside olası ..

Haklısınız kendı adımıza yapabileceklerimiz sınırlı. Ben ülkelerin sakinliğinden uçuşları durdurabilecek sınır kapılarını kapatabilecek makamların sakinliğinden bahsetmiştim.

Dolaşımı engellerseniz iş dünyası felç olur tüm dünyada, bunun yanında havayolu şirketleri de takla atar. Virüsten daha beter hale gelir, daha büyük hasar alır dünya. Sıradan insanın dünyasında her şey kolay, hop sınırlar kapatılsın her şey çözülsün. Ama dünya bizim sıradan hayatımızdan ibaret değil.

Şu an bizim ülkemiz insanları bile Japonlardan daha tehlikeli olabilir.
İran sınır kapıları açık, İran da yayılmada Çin’le yarışırken,içimizdeki insanlarda olmadığının garantisi yok diyorum ben.
Umarım yanılıyorumdur.

TeslaninOsilatoru TeslaninOsilatoru ben vereyim size iyilesme haberini benim yasadigim asya ulkesinde tamamen virusten iyilesme orani %55, hatta dun en kucuk enfekte olan 6 aylik bir bebek ile 28 yasindaki annesi tamamen iyilesip taburcu oldular. Tabii ki virusten tamamen iyilesiliyor, normal bir insanin zature olup iyilesmesi gibi dusunun. Cin'de dahi vakalarin yaklasik yarisi iyilesiyor, orada olum oraninin bu derece yuksek olmasinin sebebi yeterli saglik hizmetine ve ekipmanina ulasamamalari ve saglik sektoru calisanlarin da hastaliga yakalanmasi yani isgucunun azalmasi. Su an normal mevsimsel grip olarak olme ihtimaliniz, COVID-19 olup olme ihtimalinizden daha yuksek.

Bu çok ciddi bir konu, millet üzülmesin alınmasın diye, canımı gümüş tepside servis etmem... babamin oğlu olsa görüşmem... kaldı ki hastalığın kol gezdiği ülkeden eski bir arkadaş olacak... durum tam tersi olsa emin olun telefonunuza bile çıkmazlar...

yani görüşmemde herhangi bir problem olmayacağı kanısında mısınız?
Teşekkürler ayrıca sağduyulu yorumunuz için

Ben direkt size gorusun diyemem ama Cin Yeni Yilinda ulkesine gidip dondugunde 14 gunluk karantina suresini tamamlayan is arkadaslarimla haftalardir yanyana calisiyorum :) Ama arkadasiniz Guney Kore'ye gittiyse son birkac haftada o zaman kesinlikle gorusmeyin derim cunku orada bir anda cok kontrolsuzce yayildi hastalik.

Benim icin bu cok büyük bir histeri, o bir Virus enfektionu, Ayni üsütme veya grip gibi. Cok kücük cocuklari, bebekler ve yasli hast insanlar icin tehlikeli olabilir.
Arkadaslarimla gez, eglen ve istediginizi yapin hic korkmadan.

Dolaşımı engellerseniz iş dünyası felç olur tüm dünyada, bunun yanında havayolu şirketleri de takla atar. Virüsten daha beter hale gelir, daha büyük hasar alır dünya. Sıradan insanın dünyasında her şey kolay, hop sınırlar kapatılsın her şey çözülsün. Ama dünya bizim sıradan hayatımızdan ibaret değil.

Buna kesinlikle katiliyorum Cin haftalardir ulkedeki herkesi ev karantinasinda tutuyor ve ekonomi cok ciddi zarar gordu. Uzun vadede bastan asagi Cin urunleri kullandigimiz icin bu ekonomik kriz butun ulkeleri cok ciddi etkileyecek.

ikisi de aşırı rahat ve razı olacağını düşünüyorum. Japon’a söyleyemedim fakat Brezilyalıyla konuştuk ve “virüs yayılacaksa her yerde yayılacak”gibi sığ bir cevap aldım.
O da haklı. Şimdi kendi arkadaşımla görüşemesem de İstanbulda yaşıyorum ve her gün onlarca çekik görüyorum okula gidip gelirken. Ölüm gelecekse çare eve kapanmak değil.
dd

Ne olacak ki demek kolay da ölüme gerçekten razı olmak o kadar kolay değil. Bugün hasta bir taksi sürücüsü yüzünden Japonyada salgın geminin dışında yayılıyor, kendi sevdiklerinize de bulaşabilir tabi.

Ben direkt size gorusun diyemem ama Cin Yeni Yilinda ulkesine gidip dondugunde 14 gunluk karantina suresini tamamlayan is arkadaslarimla haftalardir yanyana calisiyorum :) Ama arkadasiniz Guney Kore'ye gittiyse son birkac haftada o zaman kesinlikle gorusmeyin derim cunku orada bir anda cok kontrolsuzce yayildi hastalik.

hayır kore’ye bir seyahati olmadı.
Sizinkiler en azından karantinaya alınmış büyük şans😂

TeslaninOsilatoru TeslaninOsilatoru ben vereyim size iyilesme haberini benim yasadigim asya ulkesinde tamamen virusten iyilesme orani %55, hatta dun en kucuk enfekte olan 6 aylik bir bebek ile 28 yasindaki annesi tamamen iyilesip taburcu oldular. Tabii ki virusten tamamen iyilesiliyor, normal bir insanin zature olup iyilesmesi gibi dusunun. Cin'de dahi vakalarin yaklasik yarisi iyilesiyor, orada olum oraninin bu derece yuksek olmasinin sebebi yeterli saglik hizmetine ve ekipmanina ulasamamalari ve saglik sektoru calisanlarin da hastaliga yakalanmasi yani isgucunun azalmasi. Su an normal mevsimsel grip olarak olme ihtimaliniz, COVID-19 olup olme ihtimalinizden daha yuksek.
Domuz gribinde de aynısı oldu, herkes ayağa kalktı. İlk ortaya çıktığında ölümler yaşandı, şimdi normal grip gibi bir şey oldu. Hepimizin arkadaşı akrabası hatta forumdaki bazı üyeler bizzat domuz gribi atlattı.

Domuz gribinden bir yılda 18.500 kişi ölmüş (testlerde domuz gribi olduğu onaylananlar bunlar, onaylanmadan ölenlerin daha yüksek olduğu düşünülüyor). Şimdi noldu, domuz gribi günlük hayatımızın parçası oldu.
(Kaynak: https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(12)70121-4/fulltext )

Korona elbette tehlikeli. Çok hızlı ve kolay yayılıyor, fark edilmiyor, fark edildiğinde geç olabiliyor. Özellikle bağışıklık sistemi düşük insanlar için büyük bir tehlike. Ama ben artık yayılan korkunun önünün alınamadığını düşünüyorum. Tabii ki dikkat etmeliyiz, önlemlerimizi almalıyız, tabii ki ölümcül, ama benzerlerini zaten dünyaca atlattık.

İnşallah koronanın akıbeti de domuz gribi gibi olur, yayılmasını durdurup mevcut hastaları tedavi ederler. Sonra yine daha önceki salgın hastalıklar gibi mazi olur, unutur gideriz.

Benim icin bu cok büyük bir histeri, o bir Virus enfektionu, Ayni üsütme veya grip gibi. Cok kücük cocuklari, bebekler ve yasli hast insanlar icin tehlikeli olabilir.
Arkadaslarimla gez, eglen ve istediginizi yapin hic korkmadan.

Olenlerin hepsi cok kucuk cocuk bebek ve yasli hasta mi

2444 can gitti

Üşütme ve gripten 2 3 ay içerisinde 2444 kişinin öldüğü var mı diye araştırdım cikmadi

Back
X