Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

İtalya'da virüsü bulaştıran kişi Çinli iş arkadaşıyla yemek yiyen bir adammış.
Karısı ve halisahada futbol oynadigi insanlara o bulaştırmis. Şimdi 2 tane ölü var bu adam yüzünden... Bence görüşme.
Benim de arkadaşım İran'dan geldi. İran da malum ölü sayısı 6 oldu. Hele iki hafta geçsin öyle buluşucam.

Münih olmasın o, çünkü burdaki hikaye de çok benzer 😊

Alman abimiz, araba şirketinde çalışıyor o sırada Çin'den gelen meslektaşıyla işgörüşmesi yapıyor. Sonra ailesine de bulaştırıyor. Hepsini karantinaladılar, hükümet Münih'te 5 vaka görüldü diye açıkladı.

ben olsam iptal ederdim.

normal sartlarda cuma gunu tatile cikacaktim ben malezyaya gidecektim. orada da koronavirus cikti, direkt iptal ettim paramin yarisindan cogu yandi.

gecen ay da yurt disindaydim yanimda bir suru cinli vardi sorun etmemistim cunku ciddiye almamistim. ama su an ben bile gercekten tirsiyorum. ankarada bile tedirginim bazen. nisan ayinda singapurda bir egitime katilacaktim su an resmen onu dusunuyorum. bence tehlikeye atilmasi gereken bir konu degil bu artik.

Kesinlikle gitme niye dersen gittiğin ülkede vaka olmasa bile gittiğin rota mikrop yuvası.
Misal Hesinki, bütün Uzakdoğu Hintiydi Çiniydi Japonya ordan yapılıyor. Pasaport kontrolü maskeli Çinlilerle dolu. Gittiğin yer temiz olsa bile geçtiğin yolda virüs taşıyan insanlar olabilir uzak dur

Son düzenleme:
Bence hastaligi kapmis olsa orada durmazdi hastanede olurdu türkiye ye bu zamana kadar hastalik gelmemis hic demek ki kontrolleri sıkı tutuyorlar

• Beğen
Reactions: H M
Kesinklie gitme niye dersen gittiğin ülkede vaka olmasa bile gittiğin rota mikrop yuvası.
Misal Hesinki, bütün Uzakdoğu Hintiydi Çiniydi Japonya ordan yapılıyor. Pasaport kontrolü maskeli Çinlilerle dolu. Gittiğin yer temiz olsa bile geçtiğin yolda virüs taşıyan insanlar olabilir uzak dur

ben gitmeyeceğim ki arkadaşım gelecek Japonya’dan.

Ne anlatayım ki ben bu cevaba bilemedim. Ekonomik krizden anladığınız cebinizdeki paranın değer kaybetmesiyse sanırım bir şey anlatamam. Kıtlık nedir, kıtlık zamanlarında neler olmuştur, tarihte benzeri görülmemiş bir senaryoda başımıza neler gelebilir okuyun ve düşünün. Basit bir depremde bile insan katledenler, yağma yapanlar ortaya çıkıyorken yiyecek ekmek bulamadığınız, tıbbi yardıma dahi ulaşamadığınız bir durumda neler olun bir düşünün. Üretim durursa, ekonomi durursa hepimiz ölürüz zaten virüse gerek kalmaz.

Dediğinizi anladım ama hastalık kontrolsüzce yayılırsa zaten sağlık sistemini etkileyerek kendini zaten belli ediyor. Asıl bu noktada sıkıntı başlar, resmi kuruluşlar aracılığıyla önlemler alınıp hastalığın etkisi uzun zamana yayılabilir.

Uçuşların durdurulması konusunda pek çok ülke bizden daha az önlem aldı (Amerika, İngiltere vb) hastalık da önce onlara bulaştı. İran hattına bizim çok dikkat etmemiz gerekiyor, ne kadar geç gelirse o kadar iyi.

Dediğinizi anladım ama hastalık kontrolsüzce yayılırsa zaten sağlık sistemini etkileyerek kendini zaten belli ediyor. Asıl bu noktada sıkıntı başlar, resmi kuruluşlar aracılığıyla önlemler alınıp hastalığın etkisi uzun zamana yayılabilir.

Uçuşların durdurulması konusunda pek çok ülke bizden daha az önlem aldı (Amerika, İngiltere vb) hastalık da önce onlara bulaştı. İran hattına bizim çok dikkat etmemiz gerekiyor, ne kadar geç gelirse o kadar iyi.

Hiç önlem alınmasın, kendi haline bırakılsın demiyorum ki ben. Uçuşlar durdurulsun, sınırlar kapatılsın diyenlere dolaşımı tamamen engellerseniz, tüm dünyayı karantinaya alırsanız dünya batar diyorum. Tüm dünyaya bile gerek yok Türkiyeyi dışarıya kapattık diyelim dışa bağımlı bir ülke olarak halimiz ne olur düşünebiliyor musunuz?

Kızlar Japon ve Brezilyalı bir arkadaşım geliyor hem beni görmek hem de Türkiye’yi gezmek için.
Biz 3’lü çok güzel bi gruptuk, çok güzel anlarımız olmuştur.
uçak bileti çoktan alındı.
Ama bu koronavirüs olayı, Japonya’da önünü alamayacak şekilde yayılması beni çok korkutuyor. Arkadaşım Tokyo’dan gelecek bir de en fazla vaka orada.
Aşırı korkuyorum ama Japonu eksem Brezilyalıyı da görememiş olucam🤦‍♀️
kafam karman çorman. Ne yapmalıyım sizce?
Aynı evde kalmayacak olsak da kesin temas olacak ister istemez.
Hasta olsalar kontrollerden gecmeden turkiyeye giremez diye biliyorum

Hiç önlem alınmasın, kendi haline bırakılsın demiyorum ki ben. Uçuşlar durdurulsun, sınırlar kapatılsın diyenlere dolaşımı tamamen engellerseniz, tüm dünyayı karantinaya alırsanız dünya batar diyorum. Tüm dünyaya bile gerek yok Türkiyeyi dışarıya kapattık diyelim dışa bağımlı bir ülke olarak halimiz ne olur düşünebiliyor musunuz?
Uçuşlar tamamen dursun kimse gitmesin gelmesin kapalı ekonomi olalım demiyoruz ki.en azından zorunlu giden veya gelen olursa saçma bir termal kamera önlemi yerine 14 gün karantina uygulansın mesela. Domuz gribi de ilk çıktığında çok endişe vericiydi ama şimdi ilacı var biliyoruz evet yine önlem alıyoruz kendimizce ama o kadar korkmuyoruz.bunun daha bir ilacı bile yok korku bu yüzden. En azından tedavi yöntemi bulunana kadar her önüne gelen elini kolunu sallaya sallaya gelmesin.

Kızlar Japon ve Brezilyalı bir arkadaşım geliyor hem beni görmek hem de Türkiye’yi gezmek için.
Biz 3’lü çok güzel bi gruptuk, çok güzel anlarımız olmuştur.
uçak bileti çoktan alındı.
Ama bu koronavirüs olayı, Japonya’da önünü alamayacak şekilde yayılması beni çok korkutuyor. Arkadaşım Tokyo’dan gelecek bir de en fazla vaka orada.
Aşırı korkuyorum ama Japonu eksem Brezilyalıyı da görememiş olucam🤦‍♀️
kafam karman çorman. Ne yapmalıyım sizce?
Aynı evde kalmayacak olsak da kesin temas olacak ister istemez.
27 günlük kuluçka süresi varmış bu virüsün.hemen tespit edilemiyor malesef yani belirtilerini hemen göstermiyor.sadece kendinizi değil yüzlerce kişiyi belkide düşünmüş olucaksınız.bence ekin acil bir işiniizin olduğunu şehir değiştireceğinizi söyleyin yada gerçekçi olun diyinki çevremdeki insanlar bile benden uzaklaşır misafir geldiğinizde bu brni sosyal açıdanda etkiliycek.bu seyahati birazdaha erteleyebilirmiyiz de.ayrıca zararınıza uçak bileti için bende destek olurum de bişeyler uydur.bu konu çok ciddi.iranda yakalanan vakalar ölümle sonuçlandı.kendinizi ailenizi riske atmayın bence

Valla sadece siz değil tüm ülkeyi tehlikeye atıyorsunuz canınızı düşünmüyorsanız siz gidin

Valla sadece siz değil tüm ülkeyi tehlikeye atıyorsunuz canınızı düşünmüyorsanız siz gidin
Japonyadan konu sahibinin arkadaşından başka kimse gelmiyor mu ülkeye? Konu sahibinin arkadaşı uçakta tek başına mı olacakmış?

Dolaşımı engellerseniz iş dünyası felç olur tüm dünyada, bunun yanında havayolu şirketleri de takla atar. Virüsten daha beter hale gelir, daha büyük hasar alır dünya. Sıradan insanın dünyasında her şey kolay, hop sınırlar kapatılsın her şey çözülsün. Ama dünya bizim sıradan hayatımızdan ibaret değil.
[/QUOTE
Dünya siyaseti, diplomatik ilişkiler vs pek ilgi alanım değil ancak dünya ekonomisi çökmesin diye birtakım yasakların kabul görmemesini etik bulmuyorum. Ama dediğiniz gibi bizim sıradan hayatımızdan yola çıkarak düşündüklerimiz ne yazık ki bir bk değiştirmiyor.

Kesinlikle gitme niye dersen gittiğin ülkede vaka olmasa bile gittiğin rota mikrop yuvası.

bu ilk vakalarin goruldugu iste sosyal medyada videolarin falan pick yaptigi donemde ben cinlilerle ayni havuzda yuzuyordum shdjhdjshs cok ciddiye almamistim yani. ama su an icin cidden gidecegim cogu yeri iptal ediyorum.

babam yaklasik 6 aydir bir afrika ulkesinde gorev yapiyordu, gitmeden once alinan onlemler inanilmazdi salginlara karsi vs. daha suresi dolmamasina ragmen geri dondu cunku bu virusten korunmanin bu kadar kolay olmadigini dusunuyor. bir sure yurt disina cikmamak en iyisi sanirim.

Van'da 3 kişi karantinaya alınmıştı, birisinde testin pozitif çıktığına dair söylentiler var.
ki İranlılar da korkup Türkiye'ye geliyormuş akın akın.

Hiçbiri pozitif değil, hepsi negatif. Bütün sınır kapıları da kapatılmış. Sosyal medyadan duyduklarınızı kesin bilgi diye paylaşmayın bence.

Keşke uçuş seferlerini de iptal etseler ama demek ki kitlelerin sağlığından daha önemli bunların para kazanması..
İnsanların ateşi 37,5 olana kadar farkedebilecekler sanki?

Konu sahibi biz virüs vardır diye internetten sipariş bile vermiyoruz. Siz tam göbeğinden insan çağrıyorsunuz? Yürek mi yediniz? Arayın "sonra görüşelim" deyin..

Back
X