düzenli spor geçmişim olduğundan dolayı 10 günde şekle kavuştuğum için evet mucize bekliyorum
TrulyScrumptious adlı arkadaşım iğne ipliğe çevirmiş olabilir ama sadece spor yok yaptığı programda diyette var :) hareketler bana yetersiz geldi maalesef gerçekten kalori yaktırıcıydı 1.level eridiğimi düşünerek yapıyordum ama 10 günde bir mucize olarak kolların kaslanması daha komikti :)....
gunde 25 dakika spor ile 10 gunde hemen sekle girmek beklenmemeli. jillian piyasadaki en zor ve etkili egzersiz programlarini yapan insan bunu tum dunya kabul etmis o yuzden elestiri yapacaksak bunu kisisel seviyede yapalim genel olarak ise yaramaz diye kestirip atmayalim. yarim saatte 300-400 kalori yaktiriyor bu program mesela, evet ayni kaloriyi durmadan ip atlayarak/kosarak/dans ederek de yakabiliriz ama programda bolgesel calismalarin da olmasi bunu genel olarak daha etkili yapiyor diye dusunuyorum.
sizin niyetiniz kendi tabirinizle "erimek" ise siz bunu zaten diyetle yapmalisiniz. genel olarak spor vucudun kaslarini calistirip sekillendirmek icindir, daha
fit olmak icindir, kilo vermek icin degil. ama tabi, vucudunuzdaki kas kutlesi ne kadar fazla ise dinlenme aninda yaktiginiz kalori de o kadar fazla olur, ayrica gunluk aktivitenizi ne kadar arttirirsaniz o kadar cok kalori yakarsiniz vs vs. bu sebeplerden oturu de sporun kilo vermeye
yardimci oldugu bir gercektir ama kilo vermek icin -tekrar ediyorum- en onemli sey sizin yeme duzeniniz. 80% diyet 20% spor deniyor ya o hesap.
oncelikli amaciniz kilo vermekse iyi bir diyete ek olarak kardiyo/aerobik egzersizler yapabilirsiniz. kilo probleminiz yoksa kardiyoya degil guc ve kondisyon calismalarina agirlik verebilirsiniz. daha hizli sonuc istiyorsaniz vaktiniz de varsa gunde 25 dakika degil haftada 3 ila 5 gun 1-2 saat calisabilirsiniz. yag yakmak incelmek istiyorsaniz ama zora gelemiyorsaniz dans edebilirsiniz Zumba vs. onemli olan sevdiginiz, sorumlulukla devam edebileceginiz, bos zamaniniza yasam tarziniza zevkinize uyan programi secmek. sonucta sadece jogging yapan da inceliyor, spor salonuna gidip aletlerle calisan da, evde dans eden de. saglikli bir beslenme duzeni tutturan herkes icin her turlu fiziksel aktivite fayda saglar diye dusunuyorum. bu programi paylasmamin nedeni Jillian DVDlerinin genel olarak daha hizli sonuc verdirmesi (ve de gunde yarim saat aldigi icin cogu kisiye daha kolay gelmesi). Onun disinda cok unlu olan P90x ve Insanity programlari var onlara da bir goz atin belki size daha eglenceli gelebilir. Bu bahsettigim isimlerin hepsi binlerce kisi tarafindan uygulanmis etkisi kanitlanmis programlar.
dip not: bu programi uygularken kol sirt karin ve bacaklariniz "kaslanacak" bu da
komik degil bilakis programin amaci. kaslanacak derken erkek gibi kaslanmaktan bahsetmiyorum. calistirilan kaslar guclenir kas kutlesi artar kas da yagdan cok daha az yer kaplamasina ragmen cok daha agir oldugu icin
//ornek// 55 kilo olup da genel olarak ince olmasina (ozellikle kiyafetli iken zayif gorunmesine) ragmen ciplakken yumusak/yagli gorunen bu sebeple bikini giymekten kacinan bir kisi spor yaparak 60+ kilo olup da (illa kilo alinacak diye soylemiyorum, sadece ornek), 55 kiloluk halinden 1 beden daha ince gorunebilir ve bikiniyi cok rahat tasir. sizden daha kilolu olmasina ragmen daha ince gorunen, sizden daha kucuk beden giyebilen insanlarin olmasi da bunu acikliyor. bu sebeple kaslanmaktan korkmayalim.
1. gun:

11. gun: