• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K.valide adayı beni takmadı

Annesinin aklında başka kız vardır yada dediğiniz gibi oğullarından maddi olarak daha iyiyseniz o yüzden de istememiş olabilirler

Erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmaya gittim. Annesi benimle hiç ilgilenmedi sanki yokmuşum gibi kendi aralarında sohbet filan ettiler çok üzüldüm kendimi önemsiz hissettim.
Iki taraf da ilk kez arkadaşını tanıştırıyor ailesiyle. Benimkiler çok sevinçliydi ve çok ilgilendiler bütün gün onunla sohbet ettiler. Hâlâ da x napiyor selam soyle vs. Ilgilenirler. Ama onlar öyle yapmadı biraz bozuldum.
Özellikle sordum annen baban ne düşünmüş hakkımda diye. Konuşmadık bu konuda dedi. Nasıl konuşulmaz? Hayatında ilk kez oğlun eve kız arkadaşını getiriyor 1 sene içinde evlilik planı yapıyoruz ve yorum yapmıyorsun. Hiç hevesleri yok.

Çok mu takıyorum? Bir şey söyleyin.

Hadsizlik etmişler öncelikle, geçmiş olsun. Muhatap almayacaklarsa bulusmayı baştan kabul etmeyeceklerdi. Hem görüsüp hem yok saymak ağır densizlik.

Yalnız beğenmemenin de ötesinde bi değerlendirmeye bile almama ne bileyim burun kıvırma durumu sezdim ben ama sebebi ne ondan emin değilim.

a. Oğullarına ve oğullarının kararlarına saygı duymayan bi aile ile karşı karşıyasınız. Ki burada yarı yarıya kusur buluyorum ben.

Kişi kendini adamdan saydırmayı becerememiş, ailesinin eteginde debeleniyo bu onun suçu. Aile de birey yetistirecek kapasitede degil, bağımlı bi modeller ki hiç çekilmez.

b. Hakkınızda bi önyargı var. Mesleğiniz, yaşam tarzınız, görünüşünüz gibi son derece saçmasapan bi şeyden de kaynaklanıyo olabilir; ogullarındaki bi davranıs degisikligini de hazmedememis olabilirler.

c. Ogulları icin hali hazırda düsündükleri biri var.

d. Siz ilk tanıstıkları kişi değilsiniz, ciddiye alamayacakları kadar cok insanla tanıstırılmıslar.

Aklıma gelen 4 ana ihtimal bunlar. Her biri de digerinden beter, ne desem bilemedim. Ama bildigim bi sey varsa bu konuda konusmadık rezil ve üzerinde düsünülmemis bi palavra, 5 yasında cocuga söylenmez yani ayıptır.

Neden sevmediklerini de anlamadım ki. Meslek olarak, kariyer olarak oğullarından çok daha iyiyim. Fiziki olarak da aramızda epey fark var dışarıdan bakan bir insan icin (ben onun önce kalbini sevdim).
Kendimde kabahat bulamıyorum. Konuşmamı sevmediler desen 2 kelime konuşmadık bile. Çok üzgünüm.
Fazla üstün olduğunuz için burun kıvırıyorlardır...

Bana kalırsa sürekli tanıştırılıyorlar ilk olduğunh düşünmedim.
Kadın da fazla umursamaz kendisinin sözü geçiyor anlaşılan

Erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmaya gittim. Annesi benimle hiç ilgilenmedi sanki yokmuşum gibi kendi aralarında sohbet filan ettiler çok üzüldüm kendimi önemsiz hissettim.
Iki taraf da ilk kez arkadaşını tanıştırıyor ailesiyle. Benimkiler çok sevinçliydi ve çok ilgilendiler bütün gün onunla sohbet ettiler. Hâlâ da x napiyor selam soyle vs. Ilgilenirler. Ama onlar öyle yapmadı biraz bozuldum.
Özellikle sordum annen baban ne düşünmüş hakkımda diye. Konuşmadık bu konuda dedi. Nasıl konuşulmaz? Hayatında ilk kez oğlun eve kız arkadaşını getiriyor 1 sene içinde evlilik planı yapıyoruz ve yorum yapmıyorsun. Hiç hevesleri yok.

Bazı anneler için kariyerin bir önemi olmuyar maalesef muhtemelen o daha baskı kuracağı birini istiyor güçlü kadın görmeye tahammül edememiş görgüsüz

Evime oğlumun kız arkadaşı gelecek , gidince arkasından iki dedikodu yapmiycam :D

Aile senden hoslanmamis ve oğullarına bu ilişkinin evliliğe tasinmamasi gerektiğini söylemiş ,bence .. sevgilinin umursamaz tavri bundan .. ben olsam uzak durur , bile bile yakmam başımı :)

Evime oğlumun kız arkadaşı gelecek , gidince arkasından iki dedikodu yapmiycam :D

Aile senden hoslanmamis ve oğullarına bu ilişkinin evliliğe tasinmamasi gerektiğini söylemiş ,bence .. sevgilinin umursamaz tavri bundan .. ben olsam uzak durur , bile bile yakmam başımı :)

Neden sevmediklerini de anlamadım ki. Meslek olarak, kariyer olarak oğullarından çok daha iyiyim. Fiziki olarak da aramızda epey fark var dışarıdan bakan bir insan icin (ben onun önce kalbini sevdim).
Kendimde kabahat bulamıyorum. Konuşmamı sevmediler desen 2 kelime konuşmadık bile. Çok üzgünüm.

uiiiii kiskandi galiba. kendi kizi varmi?

Mesafeli davranak istemiştir muhattap olmak istememiştir aynı çizgide sizde devam edin samimiyete gerek yok hele ki kaynana ile hiç.

Konusmamalari imkansız...siz baya baya kendinizi geri çekin soğuk durun evlilik konularınıza hiç açmayın nekadar ağır durursanız okadar degerlisiniz...tabi bazı kaynanalar çok çok iyi olur samimiyet sever onun yanında kendini çok iyi hissedersiniz ama sizinki öyle olmayacak sanirsam

Anne babanın begenmeme gibi bir hakkı yok mu? Her anne babanın evladı ile ilgili hayalleri olması cok normal bence.

Paraşüt aile diye bir kavram okudum geçenlerde, kimisi de bağımlı anne diyor, yani anne ve çocuklar birbirlerine bağımlı olarak yetişiyor. Kv çocuklarını hayatı boyunca yanından ayırmamış, her sorunlarının içinde, her an her işi onlar için yapıyor kolaylaştırıyor, hiç bir zorluk çekmemişler. Dolayısı ile de aileye bağımlılar. Ben de tam tersiyim bütün zorlukları yaşadım ama olgunlaştım. Eşim bazen o kadar beceriksiz çocuk gibi oluyor ki sinirleniyorum....Hay seni yetiştirenin diyerek:) Düşünün evlenene kadar yani 35 lerde nerdeyse market poşeti açmamış bir adam...Hiç bir şeyden haberi yok. Tabi ben bunu evlenince öğreniyorum çünkü kv gene eşimin yerine her şeyi hallediyor...

bunu gorunce yazmadan edemedim. aynisi benim esimde. sobali evde odun bile kirdirmamis kv. ve gercekten esim hala herseyi ona sorar. corabim nerde su nerde bu nerde. annen ne bilsin ben yerlestiriyorum onlari diyorum kiziyorum ama hala ayni.

biz de annem calsitigindan herseyi kendimiz yapardik. gece 12 de taksimden falan gelmem gerekirdi tek gelirdim. babam alsin abim alsin vs olmadi. baska bir suru konuda herseyi kendimiz yapardik. 7-8 yaslarindayken 3 yasindaki kardesimize bakardik annem çalıştığı icin.

ileri yasta evlenip, bu sekilde annesine bagli olanlar daha klinik vaka bence :(

Üzülme benimde basima geldi. Kiz kardesi hic konusmadi ben yokmusum gibi abisi ile konustu. Begenmedi degil, kiskandi bence.

Back
X