• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K.valide adayı beni takmadı

Belli ki, sizi begenmemis malesef. Begense sizinle konusur ve dusuncelerini ogluyla paylasirdi.
Aslinda ogluyla dusuncelerini paylasmis ama kotu dusunceler oldugu icin sevgiliniz annemle konusmadim dedi ...

Evet çok modern aileler de bile bu kafa yapısını görüyorum ben de.
Senin durum daha farklı, yalnız mı yaşıyorsun ki öyle dediler ?

Yok hayır ailem sorun olmasın laf söz olmasın diye pek karışmıyor, babam hele hiç karışmaz, kv de hemen "öksüz yetim gibi ailesi ilgilenmiyor" demiş. Kendisi afedersiniz eşim wc ye gitse bilir, öğrenir, karışır her an içimizde.

Yok hayır ailem sorun olmasın laf söz olmasın diye pek karışmıyor, babam hele hiç karışmaz, kv de hemen "öksüz yetim gibi ailesi ilgilenmiyor" demiş. Kendisi afedersiniz eşim wc ye gitse bilir, öğrenir, karışır her an içimizde.

Yok artık o nasıl iş öyle.
Ben evli değilim fakat evlensem bile ailem evime evliliğime karışmaz öncelik eşin senin yuvan der her zaman.
Kayınvalide belalı gibi Allah yardım etsin. Sen nasıl karşılıyorsun bu durumları yada eşin ne diyor ?

Yok artık o nasıl iş öyle.
Ben evli değilim fakat evlensem bile ailem evime evliliğime karışmaz öncelik eşin senin yuvan der her zaman.
Kayınvalide belalı gibi Allah yardım etsin. Sen nasıl karşılıyorsun bu durumları yada eşin ne diyor ?

Canım ben çok sıkıntı çektim, 5 yıllık evliyim, boşanmaya kadar gitti iş. Eşim annesinin huyunu biliyor ve maalesef çoğu erkek gibi annesine düşkün. Ben de denge kurmaya çalışıyorum, kv nin yüzüne gülüyorum, eşimi alttan işliyorum falan:)

Napayım 65 yaşında kadın bu saatten sonra değişmez, kafa yapısı da eski...O da beni tanıdı az çok tabi nelere sinirlendiğimi biliyor, e baktı yuva yıkılacak şimdilik yuvarlanıp gidiyoruz. Gerisi kısmet :)

Canım ben çok sıkıntı çektim, 5 yıllık evliyim, boşanmaya kadar gitti iş. Eşim annesinin huyunu biliyor ve maalesef çoğu erkek gibi annesine düşkün. Ben de denge kurmaya çalışıyorum, kv nin yüzüne gülüyorum, eşimi alttan işliyorum falan:)

Napayım 65 yaşında kadın bu saatten sonra değişmez, kafa yapısı da eski...O da beni tanıdı az çok tabi nelere sinirlendiğimi biliyor, e baktı yuva yıkılacak şimdilik yuvarlanıp gidiyoruz. Gerisi kısmet :)

İnsanların hayatlarına bu denli müdahale edilmesine anlam veremiyorum.
Ya da biz ailemizden böyle şeyler görmediğimiz için mi tuhaf geliyor çözemedim :KK43:

İnsanların hayatlarına bu denli müdahale edilmesine anlam veremiyorum.
Ya da biz ailemizden böyle şeyler görmediğimiz için mi tuhaf geliyor çözemedim :KK43:

Paraşüt aile diye bir kavram okudum geçenlerde, kimisi de bağımlı anne diyor, yani anne ve çocuklar birbirlerine bağımlı olarak yetişiyor. Kv çocuklarını hayatı boyunca yanından ayırmamış, her sorunlarının içinde, her an her işi onlar için yapıyor kolaylaştırıyor, hiç bir zorluk çekmemişler. Dolayısı ile de aileye bağımlılar. Ben de tam tersiyim bütün zorlukları yaşadım ama olgunlaştım. Eşim bazen o kadar beceriksiz çocuk gibi oluyor ki sinirleniyorum....Hay seni yetiştirenin diyerek:) Düşünün evlenene kadar yani 35 lerde nerdeyse market poşeti açmamış bir adam...Hiç bir şeyden haberi yok. Tabi ben bunu evlenince öğreniyorum çünkü kv gene eşimin yerine her şeyi hallediyor...

Erkek anaları hep böyle. Çok üstüne düşme .
butun erkek annelerini genellemek dogru degil. Çoğu boyle deseniz neyse. Ya da kizina kimseyi layik gormeyen, damat adayini begenmeyen, erkek tarafi diye maddi taleplerde bulunan kiz analari da var.

butun erkek annelerini genellemek dogru degil. Çoğu boyle deseniz neyse. Ya da kizina kimseyi layik gormeyen, damat adayini begenmeyen, erkek tarafi diye maddi taleplerde bulunan kiz analari da var.

Haklısınız ama erkek anneleri çoğunlukta. Geçen ilk defa dediğiniz gibi bir kız annesi duydum, duyduklarımın %99 u erkek annesi.

Paraşüt aile diye bir kavram okudum geçenlerde, kimisi de bağımlı anne diyor, yani anne ve çocuklar birbirlerine bağımlı olarak yetişiyor. Kv çocuklarını hayatı boyunca yanından ayırmamış, her sorunlarının içinde, her an her işi onlar için yapıyor kolaylaştırıyor, hiç bir zorluk çekmemişler. Dolayısı ile de aileye bağımlılar. Ben de tam tersiyim bütün zorlukları yaşadım ama olgunlaştım. Eşim bazen o kadar beceriksiz çocuk gibi oluyor ki sinirleniyorum....Hay seni yetiştirenin diyerek:) Düşünün evlenene kadar yani 35 lerde nerdeyse market poşeti açmamış bir adam...Hiç bir şeyden haberi yok. Tabi ben bunu evlenince öğreniyorum çünkü kv gene eşimin yerine her şeyi hallediyor...
Çok kızıyorum bu şekilde çocuk yetiştiren ailelere, hayatın zorluğunu öğretmek yerine her şeyin kolay yolunu önlerine sunuyorlar ve biz de böyle adamları büyütmekle uğraşıyoruz.
Şükür çok rahat bir ailedeyim maddi ve manevi ama kendi ayaklarımın üstünde durmayı da biliyorum bir kız olarak.
Bu konu erkekler için daha önemli bir gün yuva kuracaklarını düşünürsek.

Şimdi benim kayınvalide eşimle görüşürken beni davet etti. Bende gitmemiştim. Buna bozulduğunu söylemişti o zaman oğluna. İşte insan en azından bir bardak çay içecek kadar uğrar falan demiş. Ki o zamana kadar telefonda bile konuşmamıştım.

Gel zaman git zaman görümcem evlenmek istedi birisiyle görüşüyor. Çocuk tanışmak istedi. Kayınvalide kabul etmedi. Erkek tarafı anasını babasını alsın tanışmaya gelsin bizim bi ağırlığımız olsun dedi.
Yani dediğiniz gibi sizi önemsememişler. Sanki eskilerin bi bildiği var. Kız evi naz evi gibi

Çok kızıyorum bu şekilde çocuk yetiştiren ailelere, hayatın zorluğunu öğretmek yerine her şeyin kolay yolunu önlerine sunuyorlar ve biz de böyle adamları büyütmekle uğraşıyoruz.
Şükür çok rahat bir ailedeyim maddi ve manevi ama kendi ayaklarımın üstünde durmayı da biliyorum bir kız olarak.
Bu konu erkekler için daha önemli bir gün yuva kuracaklarını düşünürsek.

Aynen ben de çok kızıyorum ama eşimin işine geldiği için toz kondurmuyor tabi ki:)

Konuyu çok sabote ettik konu sahibi kusura bakmasın...

Neden sevmediklerini de anlamadım ki. Meslek olarak, kariyer olarak oğullarından çok daha iyiyim. Fiziki olarak da aramızda epey fark var dışarıdan bakan bir insan icin (ben onun önce kalbini sevdim).
Kendimde kabahat bulamıyorum. Konuşmamı sevmediler desen 2 kelime konuşmadık bile. Çok üzgünüm.
O zaman görgüsüzler evine ilk defa gelen birini sevmesende iki hoş beş edilir sen iyice düşün bu durumu
Birbirlerini görmüyorlar mı da kendileri konuşuyor saçma

Acaba annesinin oğluna almak istediği başka biri mi vardı ki.Bazen öyle olur ya.Yaptıkları çok ayıp.Tanışmaya gitmişsin.Ilgi göstermeleri gerekirdi.Bide konuşulmaması mümkün değil.Yakında çıkar kokusu.

Haklısınız ama erkek anneleri çoğunlukta. Geçen ilk defa dediğiniz gibi bir kız annesi duydum, duyduklarımın %99 u erkek annesi.
fitne fesatlik insanin icinde olmamali. Mesela ablam da gelinini yabanci ulkeden diye istemedi ama yegenim kararli olunca evlendiler ve her sey sorunsuz oldu. Suan cok iyiler.

Ama flort doneminde aile fikrini soyler yani, icine sine sine istemeyebilir. Fikrini soyleyebilir. Ama iki yetiskin birbirini istiyorsa da huzursuzluk cikarmamak gerek.

Her ailenin bir yapisi var. Gencler bunu goz onunde bulundurmali. Bir ornekle aciklayayim, arkadasim 4 senelik erkek arkadasiyla cocugun ailesi basi acik gelin istemiyor diye ayrildi. Ben de diyorum ki o erkek icin evlenecegi kizi ailesinin kabullenmesi bu kadar onemliydiyse, taviz vermeyeceklerini bastan biliyorsa neden kizi 4 yil oyaladi?

Aileni ikna edemeyeceksen ya da senin begendigin kisiye saygi duymayacaklarini ve sorun olacagini biliyorsan kimsenin basini yakmayacaksin, kendine ve ailenin dusuncesine yakin kisilerle goruseceksin.

Birbirlerini oyalayip oyalayip yumurta kapiya dayaninca ailem şu sekilde gelin/damat istemiyor demek de karsi tarafa haksizlik.

Neden sevmediklerini de anlamadım ki. Meslek olarak, kariyer olarak oğullarından çok daha iyiyim. Fiziki olarak da aramızda epey fark var dışarıdan bakan bir insan icin (ben onun önce kalbini sevdim).
Kendimde kabahat bulamıyorum. Konuşmamı sevmediler desen 2 kelime konuşmadık bile. Çok üzgünüm.

Şimdi ona sorsan aslan gibi oğluna bir çırpısı seyrek talip olmuştur =))))
Üzülme, Allah kıymet bileceklerle karşılaştırsın

Valla yorum yapmaması bana normal geldi, oğlu beğenmiş getirmiş nesinr yorum yapacak.
Kimi aileler resmiyet olmadsn samimiyeti ilerletmez, arayıp sormamaları da ondsn olabilir.

Sma evine gelen misafirle sohbet etmemek çok kaba bir davranış. Sen beni nasıl buldular diyeceğine, bence erkek arkadaşına ne kadar kaba bir ailen var hiç beğenmedim de:)

fitne fesatlik insanin icinde olmamali. Mesela ablam da gelinini yabanci ulkeden diye istemedi ama yegenim kararli olunca evlendiler ve her sey sorunsuz oldu. Suan cok iyiler.

Ama flort doneminde aile fikrini soyler yani, icine sine sine istemeyebilir. Fikrini soyleyebilir. Ama iki yetiskin birbirini istiyorsa da huzursuzluk cikarmamak gerek.

Her ailenin bir yapisi var. Gencler bunu goz onunde bulundurmali. Bir ornekle aciklayayim, arkadasim 4 senelik erkek arkadasiyla cocugun ailesi basi acik gelin istemiyor diye ayrildi. Ben de diyorum ki o erkek icin evlenecegi kizi ailesinin kabullenmesi bu kadar onemliydiyse, taviz vermeyeceklerini bastan biliyorsa neden kizi 4 yil oyaladi?

Aileni ikna edemeyeceksen ya da senin begendigin kisiye saygi duymayacaklarini ve sorun olacagini biliyorsan kimsenin basini yakmayacaksin, kendine ve ailenin dusuncesine yakin kisilerle goruseceksin.

Birbirlerini oyalayip oyalayip yumurta kapiya dayaninca ailem şu sekilde gelin/damat istemiyor demek de karsi tarafa haksizlik.

Aynen, zaten zurnanın zırt dediği yer erkekte bitiyor. Benim son gördüğüm örnekte mesela kv-kp-görümce açıkça istemiyor ama damat herkesin yanında o kadar sahipleniyor ki, hiç bir lafları onu vazgeçiremiyor.

Zaten gelin-kv sorunlarının ana kaynağı da bu değil mi genelde? Erkeğin ortayı bulamaması...

Kv adayinin yaptigi cok cok ayip.Evimize sevmedigimiz bi komsu da gelse dedikoducu bi akrabada gelse evde ne varsa hemen yapilir gelen misafirle ilgilenilir.Benim annem soguk bi kadindir dedikodu sevmez ama sohbet eder.Sen ki oglunun sevgilisisin ya hoslanmasa bile muhabbet etmesi lazimdi.Sevgilinde de hata var niye muhabbete seni dahil etmiyor annesiyle karislikli konusuyorlar sana da sanki evdeki vazo gibi davraniyorlar.Benim ailem sevgilimle hic konusmasalar cok bozulurum surekli onla ilgilenirim kendini kotu hissetmesin diye.Atiyorum kadin seni hic begenmedi ona ragmen insan konusur.Cok gorgusuzmus.Sevgilinde yalan soylemis.Ben senin yerinde olsam yirmi dakika otururum baktim kimse beni umursamiyor isim cikti der kalkarim.Hem sen her konuda ustunmussun sana deger veren insanlarla hayatini birlestir.
+1

Back
X