k.valide (çok mu abartıyorum)

bir saat demişsin çok iyimser yaklaşmışsın olaya neden mi?akşam eşim işten gelecek yemeğe gidilecek gece yarısı dönülecek onun için d.günü kutlaması bu. 1 saat asla onu tatmin etmez.ayrıca ben beraber geçirmesinler de demiyorum ama ben yokmuşum gibi davranmalarına üzülüyorum .4 senedir evliyiz ben de onun karısıyım plan yapılırken en azından bilgim olmasını istemek hakkım diye düşünüyorum. ben de annesine düşkün bi evladım annem için de bi taneyim ama annem hediyemi verir ve SİZ ne yapmak istiyosunuz der şunu yapalım demez biz artık yetişkin insanlarız özel hayatımız var yaşadığımız zorluklar çalkantılar var olaylara bu kadar müdahil olmak bazen hoş olmuyor ve k. vnin bu davranışları beni soğutuyor ben soğuk saygısız bi insan deilim o benden önce plan yapmasa evimize çaya yada yemeğe zaten davet ederim ama kadın beni yok sayıyor ve asla beklemiyor. yoksa annelere,yani doğuranlara elbette saygım var

Anlattığın herşey birebir yaşadıklarımla örtüşüyor.. O halde benim ne yaptığımı anlatmalıyım belki de...
Tam beş sene boyunca herşey onların istediği gibi oldu.. Sabahtan akşama kadar.. Önce profil vereyim; Kalabalıklar, kardeşlerin hepsi bekar.. Hepimiz aynı yaşlardayız.. Geldiğim etnik köken ve kültür farkı nedeniyle de çok sıkıntılı zamanlar yaşadığım bir aileydi.. Ben sadece doğum günlerinde değil, görüştüğüm her zaman yok sayıldım, var sayıldığım zamanlarda da kendi seviyelerine çekmek için enteresan durumlar yaşadım, alışık olmadığım.. Laf sokma, tartışma açma, orantısız eleştiri gibi.. Komik durumlar..
Bazı şeyleri değiştirmek istiyorsan, evlilikte konuyu bütün olarak ele almalısın.. Uzun olacak diye yazmak istemiyorum fazla.. Önce mesela şu bilinmeli "Eşinle aranda ki mesafe normal şartlarda nasıl? Annesi ile ilgili yada ailesiyle ilgili tartışmalar var mı? Tavrı nasıl oluyor, nasıl sonuçlanıyor"
Bunu bilmeden kendi örneklememle olay şöyle gelişti (Sadece doğum günü olayını anlatıyorum) Son sene doğum günü geldiğinde "Bu senede ailenle kutlayalım, gelecek sene akşam yemeğine çıkmayı düşünüyorum seninle" Yani mesajım şuydu, bu sene de seni arada bırakmıyorum, senin istediğin olsun, gelecek seneye ayağını şimdiden denk al... Buna kimse tepki veremez çünkü uzak tarih, öteki ihtimal vs. gibi seçenekler var... Doğum günü bittikten sonra bu sözü yineledim.. aylar sonra tekrar hatırlattım, "Söylemiştim ya, çok özel olsun diye şimdiden uğraşıyorum" diye.. hep taze tuttum... O gün yaklaşana kadar.. Yaklaşık bir hafta öncesinde "Biliyorsun o gün baş başa olacağız ama bir saatte olsa annenlere uğramak lazım, ne dersin pastayla gidelim mi? Keser, kutlaşır hemen çıkarız" gibi.. Artık ona söyleyecek bir şey kalmadı.. Yapması gerekeni yaptı.. Bana yansıtmadan aile kısmını o halletti..
Tabi evlilik konuları bütünüyle ele alınmalı ama çok uzun oldu bile yazdıklarım...
Hep şunu yazıyorum burada önemli olan kelimeler değil "Üslup ve tavır"..

Siz daha iyisini bilirsiniz..

aslında anlattıklarınızın yanında benim durumum hafif kaldı.yani ne büyük bi kalabalığa ne de laf sokmalara maruz kalmadım öyle olsa daha çok zorlanırım. ama k.validemin bu halleri beni kızdırmasının yanında korkutuyorda. yani ben sessiz kaldıkça bu hareketler artacak ve ben robot gibi her dediklerini yapar pozisyona gelicem.
aslına bakarsanız bazı şeyleri değil bi çok şeyi değiştirmek istiyorum çünkü evliliğimi bitirmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım .eşim beni anlamıyor yada arada kalmamak için anlamamazlıktan geliyor.çok yoruldum ne çare bulabiliyorum ne gidebiliyorum dondum sanki.yani fikirlere başka bakış açılarına ihtiyacım var.
aslında verdiğiniz d.günü örneği uygulayabileceğim bi örnek bu şekilde yaklaşırsam hem eşimin gözüne batmaz hemde k.validemin hızlı hareket etmesini önlemiş olurum.

eşim çok anneci yani annesi ne yaparsa ne derse doğru onun için bunu nasıl krarım bilmiyorum. bi de k.v nin bu tavrı sadece d.günü için geçerli değil mesela sinemaya gidiyoruz ertesi hafta mutlaka plan yapıyor bi de üçümüz gidiyoruz...bu tavırlar bana çocukça geliyor birazda

kayinvalidenle papaz olmaktan baska sansin yok gibi gorunuyor.

sıyrılmanın başka yolu yok sanırım o zamanda başka sounlar çıkar keşke bu semtten gidebilsem
kocanin evliligini kurtarma gibi bir derdi olsaydi ve bunu sart olarak one surseydin kabul ederdi, ama buyuk ihtimalle kayinvalidenle esinin iliskileri zaten hastalikli. Anne oguldan daha bagimli daha garip bir iliski gibi. Sizin gibi bir cift taniyorum yasadigim yerde, kadin ogluna oyle ovgulerle davraniyor, kucuklugunden beri de oyleymis. Oglunu esinin yerine koymus, herseyde ona danisiyo filan falan. Hayatinda sadece oglu var, ve oglunu bu konuda hasta etmis kisacasi. Adamin annesinden baskasini gozu gormuyor. Annesine asiri bagimli, karisini sucluyor herseyde mesela kadin tansiyon ilacini almiyor, ve tansiyonu cikiyor, adam karisina annemi sen hasta ettin diyor. Adam karisini hice sayiyor. Bir kizlari var bu ciftin, ve adamin annesi oglunu nasil yetistirmisse adam kizini oyle yetistiriyor. Sanki kizi karisiymis gibi davraniyor. 7 yasindaki cocugun fikirlerine isteklerine o evde karisin fikirlerinden daha fazla onem veriliyor.

Senin esinin baska kardesi var mi ? Bence sorun koklerde sizin. Esin ve annesinin iliskisi cok garip geliyor bana.

aynen öyle adamın bişey umrunda değil ki ben semt değiştirmekten bahsedeyim.

eşimin bi erkek kardeşi daha var k.v ona da düşkün ama eşim başka sanki onun gözünde.tüm dünyası eşimin üstüne kurulu eşinden bıkmış sevgi görmemiş sanırım ondan kaynaklanıyor ama bu gidişle benim evliliğim bitecek.ayrıyeten çocuk olmuyo diye üzülüyorum ama bazende düşünüyorum kendi kafalarına göre yetiştirecekler her şeye karışacaklar evimden çıkmayacaklar diye de düşünmeden edemiyorum

o evli mi ?

Belki şöyle yapılabilir..
Pek çok arkadaşıma da yazmıştım burada..

Eşinize, annesiyle ilgili sorunlarınız olduğunu şu şekilde benimsetmeye çalışmalı belki..
"Annen harika bir anne, bayılıyorum ona.. rol model alabilirim.. Ancak farkında mısın, ne kadar berbat bir kayınvalide.. Ama sonuçta ikisi aynı şey değil, değil mi?" deyip, konuyu acilen kapatın.. Mesela gülerek yerinizden kalkın ve "Canım inanılmaz kahve çekti, yapıyorum ikimize" deyip kaybolun.. Eşinize "Annenle sıkıntılarım var" mesajını incitmeden yerleştirdiniz.. Bir ihtimal size "Ne demek istedin böyle söyleyerek?" deyip bir tartışma kanalına çekmeye çalışabilir.. İki seçenek var burada..
1. Cevap vermek isterseniz, doğru bir zaman olduğuna inanıyorsanız "Sanırım bu annelik iç güdüsü, bende de olacak mı diye merak ediyorum.. Yavrusunu kıskanmak.. sonuçta ben yabancıyım onun için.. alışması lazım değil mi? Farkında mısın, biz ne yaparsak mutlaka kendisi de dahil olmak istiyor.. Herşeye.. Belli bir sınırda olsa belki biz de teklif edeceğiz ama fırsat vermiyor.. bu beni biraz bunaltmaya başladı.." gibi gibi.. açılış yapılabilir..
2. Cevap vermek istemezseniz "Şimdi konuşmasak, sanırım bugün bunu konuşmak istemiyorum" deyip mutfağa kaçabilirsiniz.. Bu sizin durumu yönetmenize imkan verir.. Bundan sonra yapmanız gereken bazı zamanlarda annesini takdir edip ardından "Keşke bir kayınvalide olarak da böyle olsa.. Ama tabi farklı kültürlerden geliyoruz, zamanla öğreneceğiz birbirimizin beklentilerini" demek..

Eşinizin anneci olmasını değiştiremezsiniz.. Ama sabırla bazı saplantılı durumları çözebilirsiniz.. Bakın inanın davulun sesi uzaktan hoş gelmiyor.. Üslub ve tavır doğru olduğu sürece yönetemeyeceğiniz süreç yok biiznillah.. Soru şu olmalı "Bu sabıra değeceği kadar eşinizi seviyor musunuz?" seviyorsanız, kazanırsınız zaten.. Siz anne ile muhattap olmayın ilk etapta.. Değiştirmeniz gereken kişi o değil.. Annenin münasip olmayan isteklerini geri çevirme edimini edinememiş eşiniz.. Kusuruma bakmayın, uzun yazdım..

Siz daha iyisini mutlaka bilirsiniz, ben yazdıklarınızdan yola çıktım..
Selamlar,

sekerim kocasi 4 senedir gikini cikarttirmiyor karisina. Adamin annesi olmus hep olmamis yanlarinda onu rahatsiz etmiyor.

Keske bu soylediklerin cozum olsaydi.

Sebep bildirerek gitmiyorum. Çok yorgunum çünkü şu işi yaptım. Hastayım. şuram ağrıyor. Ama lütfen siz gidin. . . İş yerinden çağırdılar vs .vs. Üzülüp paniğe kapılmayın. zamanla düzelicek.

ne kusuru tşk ederim öneriler çok akılcı .ve ciddi anlamda işe yarayabilir. iyi anne,kötü k.valide olarak ayrıştırmak harika mesela hem laf söyleyip hem de söylememek inanın aklıma gelmemişti.

eşimin anneci olması beni çileden çıkarıyor.artık nasıl davranacağımı bilmiyorum bazen sinir haliyle akılcı davranamıyorum dolayısıyla zararlı çıkan ben oluyorum ...eşim halen aile olduğunu idrak edemedi.onu değştirmek de zor ne karşısındakini anlamaya çalışır ne umursar çok taktiksel davranmam lazım farkındayım.eşimi seviyorum ama eskisi gibi olmadığı kesin bazı şeyler bitti içide kalanlarda böyle saçmalıklarla tükenmesin diye çabalıyorum

ilk fırsatta bunu da deneyeceğim başka çarem yok .ben he dedikçe durumlar çoğalarak karşıma çıkıyor.mesela haftaya eşimle sinemaya gitcem sonraki hafta mutlaka k.v planla gelicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…