K.valideden nağmeler:

galiba bütün kv birbirine ayni.
ve bizde birgün kv olursak bizdemi öyle olucaz diyorum hep kendi kendime.
hemen kötüye yorma ne demis bütcemizi sarmasin demis. tmm olabilir diyebilir ama bunu sana caktirmadan ogluna dese nisanlinda kvdeden ayri bir ortamda seninle oturup bütcenizi konussa cok güzel olurdu.
gelelim kvlerin bu tarz karismalarina.
mesafeli olacaksin canim daima mesafe. sevgi saygi evet sonuna kadar ama giyimine kusamanina mi müdahale ediyor aaa anne senin dediginde güzel ama ben böylesini daha cok seviyorum tesekkür ederim.
gidip gelmenize karisiyor diretiyor anne bilmiyorum X ile bi konusalim müsait olursak geliriz gelecek olursak arariz. gibi yanitlamalisin böyle davranislari.
asla asla kizarak tersleyerek degil asla nisanlina sikayet eder bi tavirla annesi hakkinda konusma.
böyle yapinca bas edebilirsin ve zamanla herkes nisanlininda artik kendi hayati kendi ailesi oldugunu anlar.
haaa ben bunlari bastan böyle yapabildim mi hayir bende yeni ögreniyorum fevri davrandigim cok oldu. ama artik bas etmeyi ögreniyorum ve rahat ediyorum.
eger sen bastan nisanlilik döneminden böyle yaparsan evlenincede busekilde devam edersen cok rahat edersin.

Sinyalleri taa sözlendiğimizden beri almıştım ama kimi zaman kolay değil o da anne,kolay değil onun da tek oğlu fln diyordum.Şimdiye kadar oğluna maddi bir desteği de olmadı bu arada,bizimki hep kendi kendine yetti.Neysem ne.Görüntü itibariyle ailesini benim ailem pek benimseyemediyse de..Aasla ama asla onlara belli etmedik hatta oldukça sevimli davrandığımız kanısındayız.Ama akıllı k.valide adayı ilginç bir yol izledi,ailem yanımda iken gerçekten hiç karışır görünmüyor,ama telefon ettiğinde kimi zaman ya da evine benimkiyle git gel yaptığımızda kadının k.validelik damarlarının kabardığını hissediyordum.
Bir kere evinde eskaza lafın arasında zaten erkendi ya evlilik için gibisinden bir şey söyledi.Hadi dedim eşelemeyeyim.Bir kere de evine daha yeni gittiğimde hiç unutmuyorum hiç konuyla alakasız oğlumbenimherşeyim.Herşeyim çocuklarımın üstüne..gibisinden laflar fln tabii bunlar küçük önemsiz şeyler.Annedir dedim.Gel zaman git zaman nişandan önce nişanlımla bakıyoruz kıyafet fln nişanlımın tlf u çaldı,arayan annesi.Neyse açtı bu konuştu etti,peşisıra beni istemiş.Napıyosunuz fln diyor-bilmiyordu kıyafet bakacağımızı-işte nişan için kıyafet bakmaya çıktık dedim.Bu birden aaa kıyafet mi bakıyorsunuz,aman yavrum bütçemizi sarsmasın dedi.Bir an noluyor dedim kendi kendime.Dedim bizim kafamızda bir bütçe var anne,elbette onu aşmayacağız.Hala daha konuşuyor akıl veriyor ama nasıl katıksız beş dakika bana tutumluluk el kitabı yazdı.Oldukça tuhafıma gitti bu kadar uzatması,açıkçası modum düştü direkt.Ben de kapattıktan sonra bu neydi şimdi dedim nişanlıma.Kız almak,kız vermek söz konusu .Annen nasıl bir hesap yapmaktan bahsediyor acaba dedim nişan için kıyafette aşırıya kaçmak fln bunlar dedim ne kadar ayıp biz aile olarak nişanda hiçbirşey istemedik sizden takı dahi istemedik.Bu mu karşılığı dedim.Nişanlımda anneme ne bakıyorsun,çocukluk etme,alınma vs.diye geçiştirdi.Kadında sürekli bir karışma modu var.Bilsin bilmesin konuyu olur olmaz politikadan,ev fiyatlarından,altın fiyatlarından bahsediyor.Ama söylediği şeyler o kadar komik ki saygısızlık etmiyorum yine de dinliyorum ama yani tutulur bir yanı yok.Konuşmak için konuşanlardan..Annemlere bahsetmek istemiyorum onlar da sürekli bizleri kimlere karıştırdın modundalar.Bazen diyorum kızım gittiğin yol yol değil galiba ama nişanlım uydumakıllı biri değil.Şimdilik elimi sıkıca tutan biri.Ama peki yarın?Ya evlenince dönerse 180 derece diyorum.Ailesinde hatrısayılır bir para var.Evet tamam diyeceksiniz ki kimse kimseye bişi yapmak zorunda değil.Bir beklentiye girmeyin.Ama madem öyle oğlundan da talep etmemeli birşeyler değilmi?Kardeşi yeni telefon istiyormuş,nişanlımdan duyuyorum bunu.Bunu söyleten de kesin annesi kardeşine.Yani madem senin kesen değerli.Oğlunun kesesi de yarın bizim aileimizin kesesi olacak.Peki abarttığım bir yer varsa beni durdurun.
Yani ben olsam oğlun kardeşine kaçparalık telefon alırsa3 katı fiyata gelinlik alıcam olur. Vay kurnaz vay. Sakın bindirme tepene şimdi sustuğun için iyisin nisanlın ile. Ama evlenince artık biyerde tak edecek ve nisanlin söylene söylene kızı bezdirdiler demeyecek . sen çok degistin diyecektir

Klasık kv he de gec tamam tamam de bıkdıgını oku sımdıden nısanlının kesesıne karsma yarın evlenınce zaten bısı aldırtmazsn suan para ocın yuz gz olmya gerek yk canım kızma ama sende ve aılende bıraz kendını begenmıslık mı var ? nısanlının aılesını kucuk gruryrsunuz heralde aılenın bızı kımlere karstrdın mdu ustune ben nasıl bıyere dustum dıye hayflanmaların bende bu ızlenımı olstrdu

İyi düşün karar ver. Sonra ahhhh ahhhh diyerek geçiyor ömür. Dönemiyorsun da o günlere.

Sinyalleri taa sözlendiğimizden beri almıştım ama kimi zaman kolay değil o da anne,kolay değil onun da tek oğlu fln diyordum.Şimdiye kadar oğluna maddi bir desteği de olmadı bu arada,bizimki hep kendi kendine yetti.Neysem ne.Görüntü itibariyle ailesini benim ailem pek benimseyemediyse de..Aasla ama asla onlara belli etmedik hatta oldukça sevimli davrandığımız kanısındayız.Ama akıllı k.valide adayı ilginç bir yol izledi,ailem yanımda iken gerçekten hiç karışır görünmüyor,ama telefon ettiğinde kimi zaman ya da evine benimkiyle git gel yaptığımızda kadının k.validelik damarlarının kabardığını hissediyordum.
Bir kere evinde eskaza lafın arasında zaten erkendi ya evlilik için gibisinden bir şey söyledi.Hadi dedim eşelemeyeyim.Bir kere de evine daha yeni gittiğimde hiç unutmuyorum hiç konuyla alakasız oğlumbenimherşeyim.Herşeyim çocuklarımın üstüne..gibisinden laflar fln tabii bunlar küçük önemsiz şeyler.Annedir dedim.Gel zaman git zaman nişandan önce nişanlımla bakıyoruz kıyafet fln nişanlımın tlf u çaldı,arayan annesi.Neyse açtı bu konuştu etti,peşisıra beni istemiş.Napıyosunuz fln diyor-bilmiyordu kıyafet bakacağımızı-işte nişan için kıyafet bakmaya çıktık dedim.Bu birden aaa kıyafet mi bakıyorsunuz,aman yavrum bütçemizi sarsmasın dedi.Bir an noluyor dedim kendi kendime.Dedim bizim kafamızda bir bütçe var anne,elbette onu aşmayacağız.Hala daha konuşuyor akıl veriyor ama nasıl katıksız beş dakika bana tutumluluk el kitabı yazdı.Oldukça tuhafıma gitti bu kadar uzatması,açıkçası modum düştü direkt.Ben de kapattıktan sonra bu neydi şimdi dedim nişanlıma.Kız almak,kız vermek söz konusu .Annen nasıl bir hesap yapmaktan bahsediyor acaba dedim nişan için kıyafette aşırıya kaçmak fln bunlar dedim ne kadar ayıp biz aile olarak nişanda hiçbirşey istemedik sizden takı dahi istemedik.Bu mu karşılığı dedim.Nişanlımda anneme ne bakıyorsun,çocukluk etme,alınma vs.diye geçiştirdi.Kadında sürekli bir karışma modu var.Bilsin bilmesin konuyu olur olmaz politikadan,ev fiyatlarından,altın fiyatlarından bahsediyor.Ama söylediği şeyler o kadar komik ki saygısızlık etmiyorum yine de dinliyorum ama yani tutulur bir yanı yok.Konuşmak için konuşanlardan..Annemlere bahsetmek istemiyorum onlar da sürekli bizleri kimlere karıştırdın modundalar.Bazen diyorum kızım gittiğin yol yol değil galiba ama nişanlım uydumakıllı biri değil.Şimdilik elimi sıkıca tutan biri.Ama peki yarın?Ya evlenince dönerse 180 derece diyorum.Ailesinde hatrısayılır bir para var.Evet tamam diyeceksiniz ki kimse kimseye bişi yapmak zorunda değil.Bir beklentiye girmeyin.Ama madem öyle oğlundan da talep etmemeli birşeyler değilmi?Kardeşi yeni telefon istiyormuş,nişanlımdan duyuyorum bunu.Bunu söyleten de kesin annesi kardeşine.Yani madem senin kesen değerli.Oğlunun kesesi de yarın bizim aileimizin kesesi olacak.Peki abarttığım bir yer varsa beni durdurun.
Her lafa her söze her cümleye takılırsan ömrün zor geçer.Diyebilir.Anne işte.Herkes bir olamayabiliyor herkes senin gibi düşünemeyebiliyor.Kendin söylüyorsun konuşmak için konuşanlardan.Kmik diyorsun.Senin annenin de söylediği çok mantıklı değil ki,"bizi kimlere karıştırdın"Aile dört dörtlük olur,evleneceğin insan sıfırlıktır.Yani senin evleneceğin insanla anlaşman,kendi ailende dahil,evliliğin konusunda herkesle aynı mesafede durman gerekir.

Kardeşine aldığı veya alacağı telefon onun sorunu.Alabilir,Kardeş abisinden isteyebilir.KESİN annesi söyletmiştir diye de kesin hüküm veriyorsun.Söyletebilir de.Evladından taleptede bulunabilir.O kadar bakmış büyütmüş yetiştirmiş.Hatırı sayılır parası varsa,sonuçta herşeyleri evlatlarına kalacak.Bir de insanların iç hesabını kitabını bilemezsin.Eğer nişanlın ileride değişir diye güvensizliğin varsa,evlenmeyi iyi düşün.Sen şimdiden aa annen ne dedi niye öyle dedi,kardeşine sen mi alacaksın gibi laflar söylersen emin ol değişir.

Ne zaman ki evlenirsin.Senden kısıp,ailesine para akıtır o zaman karışma hakkın var.Ama şu an şu durumda ne o hakkın var ne de karışacak bir durum var.Tamam kaynanalar kötü diyelim de,konulara bakıyorum da,hepsi değil ama bazı kızlarımızda kaynana kötüdür gibi bir bilnçaltı oluşmuş.

Hoşgörü ve takılmamak zor olmasa gerek

Benim eşimin ailesi çok çok cimriydi evlilik nikah falan eşimi hiçbir görevi yerine getimedikleri için hep rezil etmiş bulundular yinede sen bunu hatırlayan taraf olacaksın erkek unutur vallahi bak eşimi çok seviyorum ama iki seksen döner annesi babası kıymetlisidr ben he he diye geçerim her şeye oysa o cimrilikle eksik yapmadıkları o kadar çok şey oldu ki şimdi tabii sana iyi davranacak yarınöbürgünde bir şey olmaz falan diyecek köpürceksin neyse şu andan fazla köpürmezsin :)) cimri kaynanam var der geçersin hemen dur iniyorum deme

Öncelikle başlığa bayıldım bunu söylemeden geçemeyeceğim. :KK53:
Benim hayatta öğrendiğim (eşimle boşanıp tekrar eşimle evlendikten sonra), kayınvalide konuşur, daima konuşur, her zaman ve hep konuşur, her konuda konuşur, sen mesafe koymak istersin o yine konuşur. 2 yolumuz var ya bu diyardan gideceğiz (ben denedim, pek sevimli olmuyor), yada bu deve güdeceğiz. Tavsiyem duymamak, sormamak, olayı büyütmemek, hayatınız başrolü haline getirmemek. Fikirlerini açıklayabilir (Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında:KK47:) . Ama hayat sizin bildiğinizi okuyun ve önemsediğini hissettirmeyin, yoksa bir süre sonra takıntı boyutuna geliyor. Hayat kısa yapacak bir sürü şey var amann buna mı takılacağım deyin geçin :KK54:

Yol yakınlen bişeyleri düzeltebilirsin.

Tek veya nişanlınla gitme kvye ailenle misafir gibi git misafir gibi gel.

Nişan kıyafetinde bakıyoruz demene gerek yoktu iyi teşeklürler sen nasılsın diyip detaydız geçiştirebilirdin.

1-2-3 sonra hedap soramaz akılda veremez.

Düğün vaktine gelincede sen önden mobilyalara bak beğen sonrada nişanlını çağır " ikiniz" alın mobilyaları.

Gelinlik vs de buna dahil.

Şimdi dahil etmezsen sonra müdahil olamaz.

Sana gelince düşün. Knedilerine gelince hobaaaaa alınsın herşey.
Bence tavrını koy. Susma yani.

Tipik bir kv işte cogumuzunki öyledir eminim benimki de başta olmak üzere dirdirdir konuşur herseye karışır sen sormasan da fikrini soyler seni begenmez....

10 laf ettiyse 9 unu duymayacaksin şekerim sen sen ol sakın ona fikir sorma hep herseyin disinda tut mesafeli ol ben öyle istiyorum ben böyle beğeniyorum de geç

kardeşine kadar gelince normal abartı diyecektim
ama kardeşinin düğün yapacak abisinden telefon istemesi hiç hoş değil
yeri gelince söylersiniz kv.nize bütçeden konu açılınca biz bütçemizi biliyoruz sen diğer çocuklarını bize karıştırma yeter diye
buarada nişanlınız alacak mı telefonu ? alırsa tekrar düşünün derim önceliğin kendisi olduğunu (sizi katmadan)
sen bütçeni denkleşmeye çalışıyorsun senden talep geliyor ailen anlayışlı değil diye laf dokundurun ama çokda karışmayın size söylemez sonra başka birşey olduğunda

eşimden memnunum ama aynı anlattıgına yakın bir ailesi var ,evliliğimin ilk zamanları kavga gürültüyle geçti eşimde arada kalıp onlara beni,bana onları savunuyodu inan yaklasık 1 ıl surdu bu durum artık benim arkamda asla laf söyletmez ama ona gerek yok benim adım cadı geline cıktı cunku en ufak bir lafta patlıyroum lafımıda sakınmam saygılı bir şekilde cevabını veriri eger cok sabırlıysan tamam ama beni gibi haksizlığa gelemyosan cok yıpranırsın

kardeşine kadar gelince normal abartı diyecektim
ama kardeşinin düğün yapacak abisinden telefon istemesi hiç hoş değil
yeri gelince söylersiniz kv.nize bütçeden konu açılınca biz bütçemizi biliyoruz sen diğer çocuklarını bize karıştırma yeter diye
buarada nişanlınız alacak mı telefonu ? alırsa tekrar düşünün derim önceliğin kendisi olduğunu (sizi katmadan)
sen bütçeni denkleşmeye çalışıyorsun senden talep geliyor ailen anlayışlı değil diye laf dokundurun ama çokda karışmayın size söylemez sonra başka birşey olduğunda
istiyolar canım bizimkiler ev esyası,klima,çamasır makneası,ev vs alttan alttan dokundurup herseyi istiyo biz borç öduyoruz

Back
X