Merhabalar hanımlar,siz tecrübe edinmiş hanımların fikirlerine ihtiyacım var.Ben ve eşimin ailesi özellikle de aile deki kadınlar arasında yani kaynanam,4 görümce ve bir de eltim arasında ki içten içe gelişen olayları ve bu olaylara karşı eşimin tavırlarını belirtmek sizlerden fikir almak istiyorum.
Öncelikle aile gelini hizmetçi olarak gören,hadlerini ve hududlarını bilmeden herşeye yorum yapan ve olabildiğince patavatsız kadınların bir araya geldiği bir aile öyle ki her karşılaşmamızda allahıma binlerce şükür ediyorum ki başka bir semte uzak da oturuyorum. Kültür farkı çok fazla anlayacağınız..Sizlere yaşanan bir iki olaydan bahsedeyim 40 yaşlarında büyük görümcem var;kendini eşimin annesi sanır şimdi hamile de biraz kendi kabuğuna çekildi,bir de eşimden bir yaş büyük ablası o ,tam patavatsız düşünceleriyle ağzı arasında hiç bir sınır yok genelde içlerinde çok,tuhaf ve ters gelir bana çünkü ben tam tersiyim daha nazik ve düşünceliyim,insanları kırmamaya özen gösteriyorum sonrada niye böyle demedim,niye şöyle demedim diye kendi kendimi yerim...
Bu iki büyük görümceler kayınvalideme ziyarete gittiğimiz bir gün tesadüf oradalardı,eltim ve k.validem birlikte oturuyor geçici neyse çay getirdi eltim, benimde bebeğim var onunla ilgilenirim genelde eşimin çayı bitti,o sırada ben kalktım eşimde onları çatlattı tam anlamıyla,sanada zahmet oluyor misafirsin sonuçta falan dedi görümceler hemen başladılar yabancımı,gelin yapsın etsin niye öyle diyosun falan filan diye k.validemde destek tabi.. Bende,eşimin söylediği hoşuma gitti diye fazla üstelemedim.Sonra evde yanlız kalınca keşke bir cevap verseydim diye düşündüm.. Bu kişilerin kocaları bile bayramlarda eşlerinin hatrına gelip k.validesini,k.pederlerini ziyaret etmezler bu ve buna benzer birçok şey yüzünden de olabildiğince kardeşlerinin eşlerini kıskanıyorlar...
Daha sonra bana geldiler bu bir büyük ablası eşimin ve k.validem,kaynatam falan uzak oturuyoruz diye erkenden geliyorlar,bebeğim var tabi yemek falan yapamadım, neyse yardım etti görümcem,kaynanam birlikte yaptılar bende bebekle ilgilendim genelde böyle yardımseverlikleride var ama patavatsızlar işte.Mutfakta bardak falan düzeltiyor ben böyle sevmiyorum diyerekten allahım yani bir rahatlar da oğlum evi diyerekten bende bir ses çıkarmıyorum.Bebeğim yorduğu için yeterince yapsınlar falan diye. Giderlerken k.validem eline sağlık falan dedi görüştük bende dedim ben ne yaptım sizin elinize sağlık asıl falan hemen görümcem karıştı tabi ''biz yaptık biz yedik diye''K.validem ne yapsın bebeği var dedi,kaynatam yabancı evmi kızım burası dedi,eşimde bundan sonra hatta evden getirin diyince bana birşey kalmadı diyecek:))
Küçük görümce yine de içlerinde en yakın o gelir bana ama onun da yaptığı bir kabalıktan dolayı çok kırgınım. Ben yeni doğum yaptığım zaman evime gelmiştim. Eşimde çok değişmişti o zamanlar, boşanmanın eşiğine gelmiştik yani, bunlarda adet 40 gün illa k.validemde kalıcakmışım sırf eltim öyle yapmış diye falan filan istemedim ben, neyse annem kaldı yanımda.annem de ailesini beğenmez eşimin, çok fark olduğunu bildiği için ne eşime,ne ailesine layık görür beni hastanedeyken pek muhattap olmamış onlarla, benim neden haberim olsun doğumdayım.Eşimde tabi annesinin dolduruşuna geldi ''annem ne yaptı annene'' falanlar filanlar benim sütüm gelmiyor nelerle uğraştım.Neyse küçük görümce, annesi geldiler annem diyor içerde mutfakta konuşuyor benle annesinin yanında surat asıyor kalabalık da gelen giden var, bende yatıyorum haberim yok ne olup bitiyor sofrayı kaldırıp indirmede yardım etmemiş çok kırılmıştım öğrenince.Sonra annemi k.validemi bir araya getirip tatsızlığı gideren de yine ben oldum..Sonra bu küçük görümce eşiyle bize geldikleri bir günde eşim laf olsun diye bizde sizin semte bir ev kiralarız yakın otururuz dedi hemen görümce de işte mokoko istemezki yakın otursun tarzında konuşunca bende ne farkı var ha burda oturmuşum ha sizin orada bize daha bahçeli havadar yer lazım çocuk için.Yani hep bir laf koyma derdi var ve ayrıca eşimi kocası gibi görür ilgisiz diğerlerinin kocaları gibi eşi abi şunu al,çocuğuna dayısı para ver v.s..
Özünde yardımsever ama oldukça fesat ve patavatsız bu insanlara karşı nasıl bir tutum sergilemeliyim ve bu yazdıklarıma göre eşim beni yeterince savunuyor mu sizce ?Bu yakın oturma muhabettlerinde nasıl savunabilirim kendimi ??Bir de gelin hizmet eder olaylarında??