k.validemi çocuk bakımına yardım için çağırayım mı?

sanki istenmeyen gelinim eşimin ailesinden bir Allahın kulu gelmiyor ya.eşime de dedim biraz önce benim ailem sana böyle yapsa hoşuna gider mi dedim?
bana dediği "senin ailen bana ne yapıyor sanki "para mı verdiler".:59: ben sanki onunkilerden para bekliyorum gelsin torunun sevsin arada arayıp "ölmediniz değil mi" desinler ama yapmıyorlar.şimdi de annemin derdi başından aşkın diyor.herkesin derdi var.kadının kocası sabah gidiyor gece yarısı geliyor 20 yaşındaki oğlu da bilgisayar başında tüm gün ona zararı yok. o kadar çok boş vakti var ki,hiç bir işi yok ya.nasıl burnunda tütmüyor torunu anlamıyorum.ben yeğenlerimi bile özlüyorum.

başka bir topiğe yazdığınız yorumu okudum...hep mesafeli olmayı seviyorsun vıcık vıcık olmayı sevmediğinizi yazmışsınız..birde çocukları olunca kayınvalideye baktırmasınıda yazmışsınız..

anlamıyorum ben bu gelinleri..evlenirler yanında kimseyi istemezler..çocukları olur kaynana ararlar...kaynananızın çocuklarını kaynanası bakabilir..muhtemelen birlikte oturuyorlardı..siz ise ayrısınız..yemek yada temizlik yapmasanız hesap soranınız yok..2 kişi 1 çocuğa pek ala bakabilirsiniz diye düşünüyorum...
kaynananızın size 2 saatlik gelmesinde bile misafir gibi davrandığını yazmışınız...mesafe böyle bişey canım..ne bekliyordun ki...

mesafeli olmak demek ayda 1 kez 2 saat torununu görmek değildir ki canım. kimi insanla her gün görüşürsün ama mesafeni korursun. ben çocukların babaanne, dede, anneanne sevgisini doyasıya alması taraftarıyım. ben kızımı bazen işim olmamasına rağmen babaannesine bırakırım ki; onunla arasında bir bağ oluşsun. ben yanlarında olduğumzamanla, yalnız kaldıklarında paylaştıkları şeyler çok farklı...

arkadasım bende bakmıyo falan diyince çalışıosun sandım hepimiz çocukbüyütüp biyandan evişi vs uğrasıoruz bu kadar zor olmamlı hem olmazsa siz gidin çocuğunuzu alıp madem bu kadar torununu sevsin istiyosanız belki oda sizden bekliodur....

ofisteki ablam evli tecrübeli hiç çağırmasın, sorun çıkar diyo, bugünlerde gecer diyo.
şimdi kçwaliden gelirmiş, istedğin gibi yardımcı olmassa eşine yansıcak sorunlar senle eşin arasında sorunlar başlar diyo
birde benim k.w.de aynı senin k.w gibi totoş büyütme derdinde :( nışanlım annesinin ne kdr bencil old. biliyo
bunu ancak birlikte yaşayarak gördü (( 17 yaşında eğitim için ayrıldı annesinin yanından 7 senedir bitek yazları 2 ay görüyodu gecen yıl 8ay nışanlımın yanına geldi, hergün sorun yasadılar bende kendimi garanti,ye aldım bu sayede:47: :)) kızma bana açtığım konulardan k.wlidemle tanış :))) bence kullanabilirsin bunu :)) eşin senin kıymetini anlar.. çağır diyorum ben yani...:47:

Canım öncelikle eşinden sana daha fazla yardımcı olmasını iste. Çocuğa bak ben uyuycam beni uyandırma de. Eğer eşin beceremezse sen değil ama eşin annesinden rica etsin anne haftada bir birkaç saat bize gelip bebeğe bakabilir misin eşim çok yoruluyor biraz nefes alsın desin. O da olmazsa annesine çocuğu bırakıp haftada bir eşinle başbaşa dışarı çıkın gezin kafanızı dinleyin ve dinlenin buna ihtiyacınız var. Benim eşim de eve gelir gelmez bilgisayarın başına geçer yatana kadar. Benim kızım da 12 aylık. Ben çalışıyorum evde bakıcı bakıyor gündüzleri hiç değilse işyerinde dinlenebiliyorum biraz.Baktın dayanamıyorsun kimse yardım etmiyor bir işe gir çocuğa da bakıcıya baktır. Hem işyerinde biraz kafanı dinlersin sskan yatar hem de bakıcı yemek ütü falan yapar. Maaşın ona gitse bile yine karda olmuş olursun canım.

Son düzenleme:
K.valideni çağırırsan eşinin öğledne sonrası için aldığı sorumluluğu da yok etmiş olacaksın ve desteğini tamamen kaybedeceksin bence.
Bir şekilde çocuğun annesi ve babası olarak halletmeye çalışın ve eşini sorumluluk konusunda dürt derim.

bende bu ınsanları anlamıyorum dogrusu yaa kaynan gelır cocuga bakar suc cocuga bakmaz suc daha ne ıstıyorsun yaaa bı cocuga eve bakmak bu kadr zormu bız ne yapalım hem dısarda calıs hemde evde hem kayınvalıden gelıpde sana yardım etmek zorunda degıl bakamıyorsan cocuk yapmayın kardesım onceden dusunmezler sonrada cocugu satacak yer ararlar sonrada eee bu cocuk neden boyle oldu huyu bozuldu bılmem ne nee madem cocuk yaptın kendın buyut kusura bakmayın arkadaslar agır konusmus olabılırım ama o kadar sacma sapan konular acıyorlar kı ınsan cıldırıyor ya bazen ınsanlar sanırım laf olsun dıye konu acıyor

canım ben zaten iki yıl çocuk yapmadım.k.validem,annem ve herkes yap yap yap başımın etini yediler.komşular bile canımdan bezdirdi çocuğum yok diye.ha bir gün bakıyorlar mı yok.ama hepsi çocuk olmayınca "a bir sorun mu var aaa kısırlar mı" bunun derdine düşüyorlar.yani iki yıl iyi bekledim o şartlarda.ben bunları heeeep hep düşündüm.açıkçası benden başka düşünen de yok çevremde herkes fırt doğuruyor.sizin çocuğunuz yok herhalde ne kadar zor olduğunu bilemezsiniz.daha önce çalışan biri olarak bazen işe mi girsem en azından dinlenirim diyorum.o kadar zor yani.sevgisi bambaşka o ayrı.ben de hem evlilik yürütüp hem dışarda çalıştım o kebap yani çocuk bakmanın yanında.
hepsini geçtim ilerde bu çocuk soracak bana "anne babaannem dedem niye beni sevmiyor" diye o zaman ne diyeceğim?

canım ben zaten iki yıl çocuk yapmadım.k.validem,annem ve herkes yap yap yap başımın etini yediler.komşular bile canımdan bezdirdi çocuğum yok diye.ha bir gün bakıyorlar mı yok.ama hepsi çocuk olmayınca "a bir sorun mu var aaa kısırlar mı" bunun derdine düşüyorlar.yani iki yıl iyi bekledim o şartlarda.ben bunları heeeep hep düşündüm.açıkçası benden başka düşünen de yok çevremde herkes fırt doğuruyor.sizin çocuğunuz yok herhalde ne kadar zor olduğunu bilemezsiniz.daha önce çalışan biri olarak bazen işe mi girsem en azından dinlenirim diyorum.o kadar zor yani.sevgisi bambaşka o ayrı.ben de hem evlilik yürütüp hem dışarda çalıştım o kebap yani çocuk bakmanın yanında.
hepsini geçtim ilerde bu çocuk soracak bana "anne babaannem dedem niye beni sevmiyor" diye o zaman ne diyeceğim?

sizin konunuz bakımla ilgili değilmiydi.bakmaya gelince bakmayan ama sevmeye gelince seven biçok babanne var

ilgi sevgi eksikliği de var

çocuğun beni niye sevmiyolar diyeceğini sanmıyorum.benim büyükbabam çok soğuk bi adamdı beni görmezdi bile.bende garipserdim ama niye sevmiyoki demezdim.aklıma gelmezdi.büyükbabalar hep böyle sanıyodum.sonradan farkettim torunlarını parka götüren seven büyükbabaları ozamanda yaşım büyümüştü öyle etkilenmedim yani.ama tabi sevse ilgisini gösterse torun olarak sıcaklığını hissetsem benim içinde onun içinde iyi olurdu.ama olmayınca olmuyor.bunu da dert etmeyin kendinize

konu sahibi arkadaş kusura bakmasın genel konuşuyorum ama sorum herkese peki bizlerin anneleri tanıdıkları büyükleri 1 değilde 2-3-4 çocuğa birden nasıl bakıp büyütmüşler söylermisiniz lütfen???bulaşık makinesi yok çamaşır makinesi yok bez yok mama yok.allah aşkına madem zor geliyor doğurmayın kardeşim.tek çocuğada bakamıcaksak ölelim o eski kadınlarımızın halini düşününce.beni haksız bulabilirsiniz sorunda değil ama gerçek budur.kardeşimle benim aramda 2 yaş var ozamanlar ne bez ne mama ne çamaşır makinesi var doğru düzgün benim annem ikimize birden nasıl baktı babam sabah gidip akşam geliyor anneme destek olan kimse yok.hem temizlik hem yemek bulaşık,çamaşır birde 2 küçük çocuk???bu hem bizlerin tembelliğinden kaynaklanıyor hemde çocuklarımızı artık şımarık yetiştiriyoruz kim ne derse desin.çocuklar bi ağlıyor oyuncak bi ağlıyor çikolata hiç yokluk görmüyolar bencil oluyolar.anne baba disiplin kursa bu sefer anneanne babanne dedeler araya girip yine şımartıyor.dayak çözüm değil diyip duruyoruz ama sürekli pohpohlamak hiç çözüm değil bir çocuk ailesinden çekinmelii dayakla değil elbet saygıyla yeri gelince cezaylaa.ben anne değilim evlenicem nişanlım 1 yıl sonra çocuk istiyor fakat ben karşıyım niyemi çünkü henüz kendime güvenmiyorum hadi bizimde çocuğumuz olsun diye yapılacak bişey değil bu tüm sorumluğunu üstlenmen kimseyede güvenmemen gerek.kaldıki benim annem ve kayınvalidem yanıbaşımda kaynanaya kalmaz annem düşürmez elinden ama kendi öz annem bile olsa benden çok torununu bile sevse o benim çocuğuma bakmak zorunda değil!!!çalışıyor olurum,hasta olurum,biyere gitmem gerekir ozaman ayrı ama onun dışında o benim çocuğum ve ona ben bakmalıyım.bu arada eşlerede büyük görev düşüyor.dayımdan örnek vericem kendisi su tesisatçısı dışarda gören okumamış karısının üstüne atar çocuğu der.adam sabah 6 da kalkıp akşam 9 kadar çalışmasına rağmen yengem ve çocukla aynı odada kalıyor gece uyanınca bebek oda uyanıyor o ilgileniyor altını değiştiriyor ayağında sallıyor yengemin dediği eşime güvenmesem asla doğurmazdım 3. çocuğumu diyor.

konu sahibi arkadaşım üstüne alınma lütfen eşinde genelde evdeyse nasıl senin halini görüpte geceleri çocukla ilgilenmiyor???o çocuğu çeyizindenmi getirdin???bu nasıl babalık sperm vermekle baba olunmuyor ne yazıkki ona para vermeklede baba olunmuyorr.anne neyse babada aynı benim gözümde annenin tek farkı bebeğini besleyebilmesi onun dışında şartlar eşit sen eşini alıştırma fazlaa derim baksın çocuğunaa kaldıki karısını çok seven bir adam eşinin o hallerini görüpte rahat rahat uyuyamaz kim ne derse desin.

Wallaha bende dogurdum doguracam kimseden yardim istemiyorum kendim bakacam.Allah kimseye muhtac etmesin bence bise deme kendi bilmiyomu torununu isine gelmiyor demek Allah yardimcin olsun

Aslında elektrayanın eşi ilgili, sorumlu davransa; zaten k.validesinin desteğini istemez.
K.validesi hergün gelse, günde 1 saat bebeğe bakayım dese, belki ona bile bozulur, istemez bir çoğumuz gibi.
O asıl eşinin desteğini görememekten dolayı bunalmış, kendisine çıkış yolları arıyor.

Hem çalışan, hem annelik yapan hanımların işi de çok zor elbette, ama kıyaslamak pek doğru değil. Hem çalışmayıp, hem de çocuğuna bakıcı, evine hizmetçi tutan hanımlar da var ona bakarsak. Şartları farklı herkesin. Hepimizin zaman zaman sızlanmaya hakkı var.

Eşinin desteğini almaya bak elektraya, k.validenin sürekli evin içinde olması, bebek bakımında söz sahibi olması da artçı sorunlar getirir, emin ol.

Evin içinde kayınvalide mi .Sakın ha 4. günden sonra kayınvalide çekilmez oluyor

Ya nedir bu buyuklere yuklenen 'torunlarina bakacaksin' gorevi?!
Bu ne sacma bir mantiktir ve aldi basini gidiyor.
Hem bizi buyutsunler hem bizimkileri...
'totosunu uyutmek tek gorevi' ne demek ya?
Baska ne isi olsun kadinin.
Hem cocuklari buyuklere yukleyelim hem de 'cocuk isteyip-istememe kararini anne-baba tek basina
alsin'?!
Kizlar kendinize gelin!!!

evliliğinizde heyecan mı arıyorsunuz?

öyleyse ,

bu iyi bir çözüm değil...

kızlar şu an moralim çok bozuk ya.12 aylık oğlum var.bir dakika yerinde durmuyor her yanı batırıyor,uyumuyor.eşimde gece sabaha kadar internete giriyor öğlen 2 ye kadar yatmak istiyor gözü hep yatakta (işi gereği çoğunluk evde).anca öğleden sonra çocuğa bakmaya faydası oluyor.ya artık çok bunaldım bir yandan çocuk bir yandan ev işleri.kaynanam yakın ama gelmiyor ayda bir 2 saat misafir gibi oturmaya geliyor.kadının hiç bir işi yok tek torunu da bu ama bakmıyor.totoşunu büyütnmek tek görevi.
şimdi ben k.validemi çağırayım mı yardım et biraz diye onun kaynanası büyütmüş hep çocuklarını ama o bana zerre yardım etmiyor.ne yapayım çağırayamı mı.kocam da anasının incileri dökülecek diye korkuyor.ne yapayım ya arayım mı?

Aslında sorununun çözümü basit : Hem oğlunun hem de eşinin uyku saatlerini düzenlersen istediğin ortamı sağlamış olursun.
Eşinle konuşup,evde bile olsa uyku saatlerini düzenlemesini isteyebilirsin.Geç kalkılan evin bereketi kaçar denir.
Sabaha kadar internete girmekten vazgeçsin.Sabah bir saat belirleyip alarmı kurun,birlikte kalkıp birlikte kahvaltı yapın.Sonra babası oğlunla ilgilenirken,sen etrafı toparlarsın.

Oğlunun da uyku saatlerini düzenlersen,"uyumuyor" gibi bir sorun kalmaz.Öğlen 1 saat kadar uyutmaya alıştır.Oğlun uyuyunca,sen de dışarıdaki işlerini halledersin.
Akşam da her zaman aynı saatte yatırmak gerekir.Bir süre aynı saatte yatırdıktan sonra yeni düzene alışacaktır.Daha rahat uyuması için yatmadan önce banyo yaptırabilirsin.

En büyük yanlış,çocuk akşmüstü yorulup uyuya kaldığı zaman bırakıp "aman uyanmasın işimi göreyim" diye bırakmaktır.Çocuk zamansız uykusunu almış olur ve gece uyumaz.

Kısacası,evde belli bir düzen ve disiplin sağlamalısın.

Son düzenleme:
Aslında elektrayanın eşi ilgili, sorumlu davransa; zaten k.validesinin desteğini istemez.
K.validesi hergün gelse, günde 1 saat bebeğe bakayım dese, belki ona bile bozulur, istemez bir çoğumuz gibi.
O asıl eşinin desteğini görememekten dolayı bunalmış, kendisine çıkış yolları arıyor.

Hem çalışan, hem annelik yapan hanımların işi de çok zor elbette, ama kıyaslamak pek doğru değil. Hem çalışmayıp, hem de çocuğuna bakıcı, evine hizmetçi tutan hanımlar da var ona bakarsak. Şartları farklı herkesin. Hepimizin zaman zaman sızlanmaya hakkı var.

Eşinin desteğini almaya bak elektraya, k.validenin sürekli evin içinde olması, bebek bakımında söz sahibi olması da artçı sorunlar getirir, emin ol.

ipekciğim tabiki herkesin bunaldığında dertlerini anlatmaya hakkı var...ama konu sahibi eşinden şikayetçi değil ki...eşi gece yarılarına kadar internete bağlanıyor ve gündüz 2 lere kadar uyuyor ondan sonra çocuğuyla çok güzel ilgileniyormuş muş..eşim bilgisayar karşısında oturup totişini büyütüyor dememiş ki...kaynanası için demiş....bu yüzden o tarz yorumlar yapılıyor...

maden eşi gece erken yatmıyor o baksın..gündüzde çocuğu kendi parka götürsün iyice yorultsun evde de bir güzel duş oh mis gibi..bu çocuğun daha yaramazlık yapacak hali kalır mı? uyur hatta....ondan sonra yap yapılacak işlerini..

Malesef kayınvalideniz bakmak zorunda değil, sağlık sıkıntısı olur ya da vs durumlar olur,
o zaman ne düşüncesiz insanmış denilebilir ama, şimdi keyfine bakıyor gelip bakmıyor deme hakkınız pek yok.
Bunun hesabı sorulacaksa eşinize sorulmalı, bence o bilgisayar da ya da yatakta fazla keyif yapmasa da
size yardım etse daha iyi olur.
O yüzden bu yardımı kayınvalidenizden değil, eşinizden bekleyin bence.

bende annelerimizin torunlarına bakma mecburiyeti olduğunu düşünmüyorum.haftada bir gün gelse ilgilense demişsin bunu kibarca kayınvalidene söyle yaparsa ne ala ama yapmazsa da kızmaya hakkın yok bence
sonuçta belli bir yaşa gelmişler artık çocuk sesini bile kaldıramaz olmuşlar onlardan fazla birşey beklememek gerek bence:31:

Back
X