bak güzel arkadasim dinlenmekte senin elinde eglenmekte
bende 2010 nisan annesiyim bir oglum var
benim esimde sabahin yedisinde ise gider aksamin yedisinde eve gelir ve hemen net basina arada bi ogluyla eglenir iste hepsi bu!
ben ise hem calisiyorum hem evimin isiydi yemegiydi ugrasiyorum hemde cocugumla gayet guzel vakit gecirebiliyorum
bebegim her sabah 6-6.30da uyanir onu hazirlarim ,beslerim kendim hazirlanirim ve bu arada esimi kaldirip ise yollarim cocugu kaynanama birakir saat 08.00de is basi yaparim 4-6 saat calisir bebegimi alip eve dönerim evimin isini halleder yemegimi hazirlar kalan vaktimi cocuguma ayiririm
ve aksam sekiz en gec dokuzda oglumu uyuturum yatasiya kadar kalan vakitide kendime ayiririm
senin gibi bir gün isyan etmedim bebegimi ona buna baksinda ben uyuyim diye dusunmedim
iste yoruldum evde yoruldum ama bir gun bile bebegime bakarken yorgunluk hissetmedim
sen hem evdesin hemde bu kadar isyancisin ama böyle olmaz ki
ya evde duzenin yok ya da senin cocuk bakmaya dermanin yok
arkadaşım sen zaten gün içinde çocuğuna baktırıyorsun.akşamdan akşama kafan dinlenir biraz.
ama sürekli evde gece gündüz uğraşmak sinirleri bozabiliyor.
ben kızıma 4,5 yaşına kadar baktım.oğlumda çalışmaya devam ettim.evde bakıcı baktı,ben de akşamdan akşama yanındaydım.
tabi 1 yıl süt iznimi 2 ye bölerek her 2 saatte evdeydim.öğlen arasıyla beraber tabi.
ama kıyasladığımda kızımda daha çok yoruldum.
küçük bir çocuğun özellikle 12 ay civarı yerinde duramayan ve hiç bir şeyini yardımsız yapamayan bir çocuğun peşinden koşmak zor.
evdeki her işte sana bakıyor tabiki.
evde olunca işte bitmez.
elektraya çok bunalmış belli.
ayrıca çalışma hayatı insanı daha motive ediyor ve daha dinamik oluyor insan.
ama evde olunca;
sıradan yorgun bir sabaha uyanıp,çocukla ilgilnemek.
uyuyorsa hiç bitmek bilmeyen ev işlerine bakmak.
en olumsuz etken de anne canhıraş bir halde herşeye yetişmeye çalışırken sürekli uyuyan bir baba.
uyuma nedeni de tamamen keyfi.
anne gece çouktan uykusuz,baba netten.
eee dinlenme hakkı da babaya ait her daim.
yakın akrabalardan birinin nefes aldırması için azcık yardımına ihtiyaç var.
ama gönüllü birinin destek amaçlı istemesi tabi.