k.valideyle birlikte yemek yapmak

haftasonunu eşinle başbaşa geçirebileceğin planlar yapsanız?
mesela istanbuldaysanız kahvaltı için falan rezervasyon alan deniz kenarında yerler var. haftaiçinden oraya rezervasyon yaptırsan eşine de sürpriz yapsan. hem onun hoşuna gider sürpriz yapman. hem de başbaşa da gayet mutlu olabileceğinizi farkedebilir belki.
şimdi evliliğe alışma dönemi daha başbaşa geçitilebilecek güzel zamanların farkına varmamış ve eski düzenini devam ettiriyor olabilir eşin, ailesiyle zaman geçirmek gibi..
ama mesela bi hafta sabahları kahvaltıyı dışarda yapsanız, bi hafta gece seansına sinema bileti ayarlasan falan böyle böyle bi arada geçirdiğiniz zamanları çoğaltabilirsin.
kayınvalidene de artan zamanlarda uğrar yine görmüş olursunuz istediğiniz zaman da kalkarsınız yarın işe gidicez diyerek. ya da arada siz davet edersiniz evinize. ''bugün evdeyiz buyurun bekleriz'' falan diye. böylelikle mesefe koyarsın bence hiç tatsızlık olmadan..

:1: rahat oturup kalkma konusuna hiç değinmedim bile.. Eşim zaten oturmaz bizimkilerle o kadar imkansız. Annemlerde 3 saati geçmedik daha. Zaten evlendikten sonra benimle bir kere geldi o da el öpmeye işte:( Ben zorlamıyorum onu, sıkılır diye ama işte biz geliniz ya, her şeye uyum sağlamak zorundayız:(

niye zorlamıyosuın? daha doğrusu zorlamana gerek var mı?? zaten gelmesi gerekiyo. kusura bakmayın ama amerika değil burası. bizim adetlerimiz var gelin nasıl eşinin ailesine gidiyosa damat da eşinin ailesini ziyaret etmek zorunda..
kayınvaliden bu konuda uyarmıyo mu eşini niye o tarafa gitmiyosun falan diye?
bence kendi ailene de birlikte gitmelisiniz, baştan böyle alışılmalı ki eşin ve senin ailenin arasındaki yabancılık zamanla kalkabilsin.

Üç aylık evlilikte hele ki çalışıyorsanız hafta sonlarınızı eşinizle ya da kendinize ait bir şeyler yaparak geçirmelisiniz diye düşünüyorum.Kayınvalide filan da bahane ama siz öncelikle bunu eşinize kabul ettirin bence.Her şey tadında güzel.

Konu başlığını okur okumaz direkt mrıldandım sakın ola kaynanayla mutfağa girme!
Ben yemek yaparım bilirim ancak kaynanama da gitsem ya da kaynanam da bize gelse kesinlikle onu mutfakta tek başına bırakıorum istediğini yapsın en son bi gidip ortalığı temizliyorum o kadar..Ben mutfakta 2 kişi iş yapamam hele yemek asla..Bence madem kaynanan yöresel şeyler yapıyor yardım etmemi istediğin bişey var mı de gereken malzemeyi önüne koy ve çık mutfaktan bak keyfine..ben öyle yapıyorum walla:) Karışmıyorum hazırlasın..Şuana kadar bir laf duymadım çünkü kendisi isteyerek yapıyor..

Benim kaynanam bende kalırken(evvel zaman) o da meraklıydı mutfağa illa ben yapim oğlum benim yaptığımı yesin diye..
Ben yapıyordum mesela o girdiği an çıkıyordum..
Ne varsa ölece bırakıp
Girsin yapsın ben yiyimm..
Öncelerden kafama takardım zoruma giderdi ilk evlendiğim zamanlar
İşte bana bilerek yapıyor sen yapamıyorsun gibi imaa için diyee çok takıyordum kafama..
Sonra işime geldii
İşinmi yok senin dedim kendi kendime bırak yapsın keyfine bak afiyetle yee..
sonraa kadın mutfağa girmemeye başladı..
Evde olmadığım zamanlar kadın eve zerre yemek yapmıyordu
Kendi karnını doyuruyordu okadar
Dualarla gidiyordum eve inş yemek yapmıştır uraşmam gidiodum bomboşş
Yapar yapar bıkar..
Bana kalsa bırakın o yapsın siz yiyin çokda güzel oluyor hazır hazır yemeğe konmakk..

Bütün gün sizdelerse bence de siz karışmayın yemek işine tek başına yapsın.
Siz de sofra kurma, bulaşık işlerini filan yaparsınız.
Kayınvalide mi sevmem ama iyi yanlarından biri bize geldiğinde ben mutfağa hiç girmem,
kendileri yemek hastasıdır, kendilerinden daha iyi yemek yapan yoktur sorarsanız,
ben pek karışmıyorum o yüzden, kendisi yapıyor.

valla canim bence sen bu durumda mutlu olmaya calis. Birak yapsin.
Kayinvaliden nasil biri bilmiyorum ama, sen gece gündüz tek basina hizmet edene kadar birak yardim etsin.
Esine de bisey deme, zaten seni anlamayacaktir. Bos yere huzursuz olmayin derim.

ilk seneler kayınvalidemle beraber yedik yemeklerimizi yemek yapmak işkenceye dönüyordu resmen... yaptığım yemekler komşunun köpeğinin önüne atılıyordu gözümün önünde sofradan tabağını alıp kalkar balkondan sallardı gitsin yemek dolu torbayı :(( baştan çok gücüme gidiyordu eşime söledim pek oralı olmuyor gibime geliyordu sonra dikkatini çekmiş kendi yemek yaptığında çok güzel olmuş demi hadi yiyin yiyin çok güzel olmuş diyormuş tabi ben farkında değilim her lokma boğazıma dizilirdi ben yaptığımdada tuzlu olmuş yağlı olmuş sulu olmuş hep öyle şeyler söylüyormuş eşim anlattığında dikkat ettim gerçektende öyle yapıyordu sonra ben yemek yapmamaya başladım çektim elimi ayağımı hep o yaptı ben bulaşık yıkadım sofra kurdum o gezmeye gittiğinde bile o gelmeden inmiyordum aşağıya aynı apartmandaydık... gelir gezmekten surat bir karış yemek yapar ben bulaşıkla ilgilenir geri çekilirdim böyle böyle derken bıktı tabi kadın :)))) sürekli yapmak onun için zor oldu bide çok gezerdi eve geç gelirdi akşam vakti yemekle uğraşmak sıkıcı geldi hanıma :))) sonra evimizi ayırdık artık kendi başımayım hala bana geldiğinde mutfağa girmeye çekinir :)) sende sakin ol bırak yapsın sen geri dur ortalığı topla yıka kaldır hazır yemek ye gitsin hiç sorun yapma sonra bıkıyorlar haberin olsun hepsi sana kalıyor keyifle yaparsın keyifle yersiniz :)

kadin ne guzel yardim ediyormus sevinsenizde... 1 gun mutfaginiza girdi diye mutfaginiz elinizden gitmez evinizin hanimligida gitmez...kayinvalideniz anneniz sayilir misafir sayilmaz bana gore ayni durum anneniz icinde gecerli olsa ondanda rahatsiz olurmuydunuz merak ettim...ayrica kadin gelse elini hic birseye surmese herseyi siz yapsaniz bu seferde elini hiic birseye surmedi insan kalkar bi yardim eder diye dert yanardiniz bu sefer...kimseye iyilikte yaramiyor...:44::44::44::44:birde kayinvalideniz yemek yaparken nasil pisirdigine bakip o adini bilmediginiz yemekleri sizde ogrenebilirsiniz...yani kayinvalidenizle mutfaga girmenizin size zarardan cok yarari var...

Son düzenleyen: Moderatör:
daha 3 aylık evlisiniz ve kayınvalidenler kaynın eltin görümcen her hafta sonu görüşüyorsunuz.eşin ve sen çalışan insanlarsınız ama onlar tek tatil gününüzde size gelip sabahtaaaaann akşama kadar sizde duruyorlar.annenler size daha hiç gelmemiş ve eşinde annenlere sadece bi kere gitmiş.ve sen k.valideyle birlikte yemek yapmanın zorluğuyla ilgili konu açmışsın.pes diyorum.bence silkelen ve kendine gel!kendini bu kadar ezdirme.bi şekilde ne yap et bu sık görüşmeleri kaldır ve o aileye çok değer veren eşini de annene gitme konusunda ikna et.

Tamam gelsinlerde devamlı,sulalece birde geceye kadar oturmakta sinir bozar.haftasonları insan eşiyle basbasa olmak istiyor.hemde çalışan bayansin temizlik falanda gerekir.hadi onu geç yeni evlisiniz.Biraz anlayış..

kendinizi neden kasiyorsunuz ki...
yemekleri kayinvalideniz yapsin birakin...
ben ilk evlendigimde pilav yapmayi bile bilmiyordum, esimin annesi bir yemek yapti sen de pilavi yapiver kizim dedi.
bilmiyorum ki dedim :27:
ogreteyim ben dedi, pilavi beraber yaptik ogrendim :52: :52:
siz de kayinvalidenize bakarak yoresel yemekleri falan ogrenebilirsiniz, birakin yemekleri o yapsin siz daha basit isleri yapin...sofrayi toplayin...
hem herseyi biliyorum derseniz ileri de tum yemek vs. isi uzerinize kalir her ortamda, o yuzden bilseniz bile bilmiyorum deyin zaten kurnaz olun azicik sonra hep size yaptirirlar da totonuz yer gormez :34:

daha 3 aylık evlisiniz ve kayınvalidenler kaynın eltin görümcen her hafta sonu görüşüyorsunuz.eşin ve sen çalışan insanlarsınız ama onlar tek tatil gününüzde size gelip sabahtaaaaann akşama kadar sizde duruyorlar.annenler size daha hiç gelmemiş ve eşinde annenlere sadece bi kere gitmiş.ve sen k.valideyle birlikte yemek yapmanın zorluğuyla ilgili konu açmışsın.pes diyorum.bence silkelen ve kendine gel!kendini bu kadar ezdirme.bi şekilde ne yap et bu sık görüşmeleri kaldır ve o aileye çok değer veren eşini de annene gitme konusunda ikna et.

Her haftasonu bizim evde değiliz. Başka türlü planlar da oluyor. K.validede toplanmak, pikniğe gitmek, akşam sahilde dondurma yemeye gitmek gibi.. Benim evime 3 kez geldiler. Annemler bir ara memlekete gitti bir ara abimlerin yazlıktalardı filan yani eşimle gidebilecek uygun ortam da tam anlamıyla olmadı.O yüzden sıkıştırmadım eşimi. Eşimin iş yoğunluğuyla benimki farklı ben her zaman masabaşında değilim, dışarı çıktığımda annemin semtindeyse işim ona uğrayıp eve dönebiliyorum.ama eşimin haftaiçi bi yerlere gitme şansı çok olmuyor. Bir de ben babamdan abimden dayılarımdan filan bilirim. Eşin ailesiyle vakit geçirmeye bayılmıyorlar. Fazla zorlamamak, inat haline getirmemek, seninkiler benimkiler olayına döndürmemek gerekir diye düşünüyorum. Evet daha yeniyiz. Nasıl başlarsan öyle gider diye düşünüyorsunuz ama daha normal hayat akışına geçmedik. Herkesin tatili var, umresi var.işi var gücü var. Yani yaz dönemi olduğu için böyle oldu biraz da. Kışın bir ya da iki haftada bir annemlere gideriz diye konuşmuştuk ben bunu ezdirme olarak görmüyorum. Yani bu kendiliğinden olacak zaten.

Ben eşimin ailesiyle görüşmekten şikayetçi değilim. kinayeli konuşmaları, laf sokmaları olmakla beraber kötü insanlar değiller. Kayınvalideyle yemek yapmanın zorluğu da değil mesele. Ver malzemeyi geçsin işin başına, bak neyi nasıl yapıyor, öğrenirsin. bunu k.validem kendi evinde yapsın benim evimde benim mutfağımda değil. Ya da kendi evinde yapsın getirsin. Benim evim, benim düzenim benim kurallarım olmalı. ama henüz ben hakim olamamışken kendi mutfağıma böyle bütün gün ağırlamak zorunda kalmayı sevmiyorum. Bahsetmeye çalıştığım buydu.

ama arkadaşım sen bize bunlardan bahsetmedin ki,
eşinin sizin ailenizin yanında sıkıldığını, sadece 1 kez gittiğini yazınca bizde gitmek istemediğini düşündük
ayrıca haftasonları çok kalabalık geliniyor ve tüm gün bizde olunuyor, kayınvalidem mutfakta çok rahat ediyor, vs. yazdığın için bizde o açıdan cevaplar verdik
3 ayda yalnızca 3 kez evinize gelmişlerse bence bu sayı hiç fazla değil,
dışarıda yapılan programlara ise eşinizle görüşüp katılmayabilirsiniz.

Son düzenleme:
kadin ne guzel yardim ediyormus sevinsenizde... 1 gun mutfaginiza girdi diye mutfaginiz elinizden gitmez evinizin hanimligida gitmez...kayinvalideniz anneniz sayilir misafir sayilmaz bana gore ayni durum anneniz icinde gecerli olsa ondanda rahatsiz olurmuydunuz merak ettim...ayrica kadin gelse elini hic birseye surmese herseyi siz yapsaniz bu seferde elini hiic birseye surmedi insan kalkar bi yardim eder diye dert yanardiniz bu sefer...kimseye iyilikte yaramiyor...:44::44::44::44:birde kayinvalideniz yemek yaparken nasil pisirdigine bakip o adini bilmediginiz yemekleri sizde ogrenebilirsiniz...yani kayinvalidenizle mutfaga girmenizin size zarardan cok yarari var...

Daha önceki yorumlarımda da yazdım tekrar edeyim. Evliliğimde 1-2 yılı geride bırakmış olsaydım dert etmezdim. Ben evliliğime düzenime alışmış olurdum zaten her türlü iş de elimden gelirdi. yine çok şükür bu kadar sürede gelişme gösterdim. k.validem kendisi bizzat "kimse kimsenin annesi kimse kimsenin kızı olmuyor evlendi diye" demişti. yani ilişkimiz kötü değilse de öyle annem sayılır kıvamında filan değil. anlatmaya çalıştığım şey, kurallarını benim belirlediğim bir davet olsun. öyle her istedikleri zaman gelip gitmelerini, istediklerini yiyip içmelerini, kendi evlerindeymiş gibi rahat olmalarını istemiyorum. Böyle bir günün ardından sana yük olmadık, yaptık yedik diye böbürlenmelerinden hoşlanmıyorum çünkü.Ben annem de girse mutfağıma rahatsız olurum şu aşamada. Zaten annem de senin kendine güvenin gelsin geliriz ellerinden yemekleri yeriz diyor, aradaki fark bu. Temizlik, ütü vs bu konularda hiç sıkıntım yok çalışıyorum ama evime yardımcı da almadım hiç. ama mutfakta eksiğim. bunu da bana karşı kullanıyor işte eşimin ailesi. öyle iyilik meleği filan yok anlayacağınız...

ama arkadaşım sen bize bunlardan bahsetmedin ki,
eşinin sizin ailenizin yanında sıkıldığını, sadece 1 kez gittiğini yazınca bizde gitmek istemediğini düşündük
ayrıca haftasonları çok kalabalık geliniyor ve tüm gün bizde olunuyor, kayınvalidem mutfakta çok rahat ediyor, vs. yazdığın için bizde o açıdan cevaplar verdik
3 ayda yalnızca 3 kez evinize gelmişlerse bence bu sayı hiç fazla değil,
dışarıda yapılan programlara ise eşinizle görüşüp katılmayabilirsiniz.

bu haftasonu 4. olacak:)) 2,5 aylık evlilikte bence biraz fazla. Bence normal olanı, benim hazırlıklı olup akşam yemeğine davet etmemdi. Onlar geldiğinde masam kurulmuş olurdu zaten. Hatta ben hep aileleri akrabaları Ramazanda ağırlarım diye düşünüyordum. Ben bütün beceriksizliklerimi kayınvalidemin yanında sergilemek istemiyorum ki:)) bu arada hazırlıklarımı yaptım ben. Artık pratikleşmişim. çok da zorlamayacak beni bu haftasonu. Kahvaltı brunch gibi olacak. Önce bildiğimiz kahvaltı börek de yaparım. ilerleyen saatte kek meyve vs. O arada bir fırın yemeği yapıcam akşam için salata pilav zeytinyağlı da var. bitti. kısacası, kimseyi sokmıycam mutfağa yemek yapmak için. bulaşığa sofra kurmaya da k.validem kalkmaz zaten. ki kalkmasın da biz dururken..

Her haftasonu bizim evde değiliz. Başka türlü planlar da oluyor. K.validede toplanmak, pikniğe gitmek, akşam sahilde dondurma yemeye gitmek gibi.. Benim evime 3 kez geldiler..

tüm mevzu 3 ayda 3 kere evine gelen kadın için miydi?

biz de her haftasonu sana geliyor sandık :)

Temizlik, ütü vs bu konularda hiç sıkıntım yok çalışıyorum ama evime yardımcı da almadım hiç. ama mutfakta eksiğim. bunu da bana karşı kullanıyor işte eşimin ailesi. öyle iyilik meleği filan yok anlayacağınız...

kadına kötü niyetli yaftası yapıştırmadan önce siz kendi bakış açınızı sorgulayın derim.

siz olayı yorumlamak istediğiniz gibi yorumluyor olmayasınız?

gelip bacak bacak üstüne atıp sizden her türlü hizmeti bekleseydi mi iyi niyetli olacaktı?

Son düzenleme:
Her haftasonu bizim evde değiliz. Başka türlü planlar da oluyor. K.validede toplanmak, pikniğe gitmek, akşam sahilde dondurma yemeye gitmek gibi.. Benim evime 3 kez geldiler. Annemler bir ara memlekete gitti bir ara abimlerin yazlıktalardı filan yani eşimle gidebilecek uygun ortam da tam anlamıyla olmadı.O yüzden sıkıştırmadım eşimi. Eşimin iş yoğunluğuyla benimki farklı ben her zaman masabaşında değilim, dışarı çıktığımda annemin semtindeyse işim ona uğrayıp eve dönebiliyorum.ama eşimin haftaiçi bi yerlere gitme şansı çok olmuyor. Bir de ben babamdan abimden dayılarımdan filan bilirim. Eşin ailesiyle vakit geçirmeye bayılmıyorlar. Fazla zorlamamak, inat haline getirmemek, seninkiler benimkiler olayına döndürmemek gerekir diye düşünüyorum. Evet daha yeniyiz. Nasıl başlarsan öyle gider diye düşünüyorsunuz ama daha normal hayat akışına geçmedik. Herkesin tatili var, umresi var.işi var gücü var. Yani yaz dönemi olduğu için böyle oldu biraz da. Kışın bir ya da iki haftada bir annemlere gideriz diye konuşmuştuk ben bunu ezdirme olarak görmüyorum. Yani bu kendiliğinden olacak zaten.

Ben eşimin ailesiyle görüşmekten şikayetçi değilim. kinayeli konuşmaları, laf sokmaları olmakla beraber kötü insanlar değiller. Kayınvalideyle yemek yapmanın zorluğu da değil mesele. Ver malzemeyi geçsin işin başına, bak neyi nasıl yapıyor, öğrenirsin. bunu k.validem kendi evinde yapsın benim evimde benim mutfağımda değil. Ya da kendi evinde yapsın getirsin. Benim evim, benim düzenim benim kurallarım olmalı. ama henüz ben hakim olamamışken kendi mutfağıma böyle bütün gün ağırlamak zorunda kalmayı sevmiyorum. Bahsetmeye çalıştığım buydu.

arkadasım merhaba kayınvalidenin yemek yapmasından hoslanmıyorsun ve sana gelmek istedikleri hafta sonu icin hafta icinden 2-3 tane yemek tarifi al dene hepsini onlar gelnice tekrarla yaptığını hem onlar mutfağına girmemis olur hem sen yemek konusunda daha tücrübe sahibi olursun hafta ici denemelerini yap hafta sonu onların yanında tekrarla benceeee

ilk evlendigimde 1 kilodan kuru fasulye yapmıstım :21: miktar kavramı yokmus sanırım yiyemedik döktük çok yapmısım :60::21:

Back
X