- 13 Mayıs 2011
- 3.942
- 3.658
- 373
- Konu Sahibi yinandyang
kadına kötü niyetli yaftası yapıştırmadan önce siz kendi bakış açınızı sorgulayın derim.
siz olayı yorumlamak istediğiniz gibi yorumluyor olmayasınız?
gelip bacak bacak üstüne atıp sizden her türlü hizmeti bekleseydi mi iyi niyetli olacaktı?
inceden inceye öyle güzel laf sokar ki, iltifat olduğunu bile zannedebilirsiniz. Laflarına cevap vermek gibi bir huyum yoktur. Saygısızlık yapmam. k.valideme gidince yemeği zaten yapmış olur kenara çekilir mesela asla kalkmaz yerinden :)) ben de gocunmadım hiç sofra kurmak bulaşık yıkamak elime yapışmıyor sonuçta. çok kötü demedim zaten k.validem için ama öyle sevgi kelebeği, iyilik meleği değil demek istemiştim. Daha önceki gelişleri de ani gelişti öyle hazırlıklı filan olamadım. biz evdeydik onlar da aradılar eşimi, gelelim dediler.öyle dünden zeytinyağlı yapayım dolaba börek atayım durumu olmadı yani. Bu yüzden, şimdi birşey yoktur mutfakta filan deyip bana aldırmadan mutfağa girip "şu şu var mı , ben de şunu şunu getirdim ee senin evinde olmaz ne de olsa bizim taraflı değilsin" gibi köylerinden memleketlerinden getirdikleri malzemelerle işe koyuldu.(Yanlış anlaşılmasın, hepsi elbette gayet güzel benim için de farklı şeyler ama yemek kültürü bu, farklı sonuçta. evimde olması gerekmiyor) .bana fırsat vermedi bile. oğlum özlemiştir, napsın ne yiyor ki önüne bir tabak yemek geliyor ne konsa yiyor gibi lafları ben duyuyorum... Soruyor ne yapıyorsun diye bir de bana. Yaptığım sote veya meze tarzı şeyler küçümseniyor. Yaz günü ne yiyeceksek artık..
( Çalışan kadınlar 3- 5 çeşit yemek yapıyor mu bilmiyorum ayrıca benim annem ev hanımı o da öyle 3-5 çeşit yemek çıkarmıyor her gün.. )
ayrıca, abim evlendikten 3 ay sonra evine gitmiştik akşam yemeğine misafir olarak. Ki yengem oldukça becerikliydi zaten. Bir de abime gitmek istediğimizde abimi değil yengemi ararız biz. Arayıp hazırlık yapma sadece sizi görmeye geleceğiz dediğimiz de olmuştur mutlaka.(Evliliklerinin 3. yılında yeğenim doğduktan sonra)annem evde yapıp birşeyler götürmüştür. Olması gereken de bence bu.