tek çocuk hiç çocuktur..çocuklarınızı tek bırakmayın ..hiç tavsiye etmem kesinlikle..bende tek çocuk olarak sizlere bazı tavsiyelerde bulunmak isterim...arkadaşlarımı gördükçe hep özenirdim.neden bir kardeşim yok diye..çok geceler ağladım neden yanlızım diye.kalabalık ailelere hep özendim..bizim ev hep sessizdi çünkü..gelen misafirlerin gitmesini hiç istemezdim..her konuda boynum bükük kalırdım...tek olmama rağmen hiç bir zaman şımartılmadım..çok disiplinli büyütüldüm..ama her yerde her zaman yanlızdım..yanlızlık çok zor ...bir bayan olarak daha da zor..moralin bozulduğunda gecenin bir vakti ceketini alıp dışarı çıkamazsın çünkü bir bayansın..erkekler daha rahat o yüzden..çıkabilir..moralini düzeltebilir öyle gelir evine..ama ben yani bizler bayanlar öyle değil..çıkamazsın gecenin bir vakti..oysa bir kardeşim olsaydı bana moral olacaktı..yanlızlığımı unutturacaktı..moralimi azda olsa yerine getirecekti..işte ben ben böyle yanlızlığın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim..yanlızlık Allaha mahsustur..onun için her zaman derim mutlaka ama mutlaka iki çocuk ..en azında kardeşlik duygusunu yaşamalılar..ben o duyguyu yaşayamadım..o yönden içimde hep bir yara vardır..Rabbime hep dua ettim ...bana evlat verirsen iki tane ver diye..sağlıklı olsunlar kız yada erkekmiş demedik...çok şükürler olsun ki yüce yaradanım bana iki tane evlat verdi...Allahım bahtlarını açık etsin ...cümlemizinkini inşallah...bu yüzden çok ama çok mutluyum ....en azından şimdi kalabalık bir ailem var...evin içinde sesler var ,şarkılar var ,kavgalar var,oyunlar var ....vs.....onun gibi..çocuklarım kardeşlik duygusunu yaşıyorlar şükürler olsun ...çok şükür Rabbime....işte böyle arkadaşlar ..umarım beni anlamışsınızdır...azı kar ,çoğu zarar demişler...en ideali iki çocuk....sevgilerimle....