Ka ocuk yapmal sizce?

tek çocuk olarak cevap veriyorum...kesinlikle en az iki..maddi imkanlara ve isteme duruma göre 3 olabilir...ne yaparsanız yapın ama asla çocuğunuza tek çocuk olma kötülüğünü yapmayın..
tek çocuk isteyenler bu sözümü unutmayın..keşke bir şeyim eksik olsaydı da keşke birşeylerim yarım kalsaydı da gerçek bir kardeşim olsaydı...

bence de en az 2 olmali.her cocugun bir kardesi olmali bu duyguyu yasamali diye dusunuyorum.sartlar elverisli ise 3 cocuk guzel olur. ama kardesi olmayanlar da uzulmesin.bunda da bir hayir vardir diye dusunsunler.ne hayirsiz kardesler de var

Bence de çocuk tek olmamalı,kardeşsiz bırakmaya hakkımız yok bence,
2 den fazlası da kişinin maddi ve manevi şartlarına bağlı

bi tane birbuçuk yaşında oğlum var. doğumum çok zordu + 8 haftalıkken bırakıp çalışmak zorunda kaldım. evim kira yani ben sadece kiraya çalışıyorum. . anem artık yoruldu bi daha olursa bakamam gücüm yetmez diyor. eşimle ikimizin aylığı bi memur kadar bile değil. bi kızım olsun isterdim ama bu şartlarda doğur doğurabilirsen. eeee sonrasııııı.
ama ideali 2 . şartlarım uygun olsaydı sezeryan düşünürdüm ama yinede ikinciyi yapardım.

her zaman tekten yanaydım ama şimdi birincisi olmadan ikincisini düşünmeye başladım :roflol:
yanlız kalmasın diye ....

maddi durum bi yana çocukla ilgilenebileceğin kadar yapmalı bence insan 3 taneyi ardı ardına yapcana birini yap bi6-7 sene sonra diğerini yap ne bileyim.çocuğu yapıp yapıp bi kenara atmak olmaz

tek çocuk hiç çocuktur..çocuklarınızı tek bırakmayın ..hiç tavsiye etmem kesinlikle..bende tek çocuk olarak sizlere bazı tavsiyelerde bulunmak isterim...arkadaşlarımı gördükçe hep özenirdim.neden bir kardeşim yok diye..çok geceler ağladım neden yanlızım diye.kalabalık ailelere hep özendim..bizim ev hep sessizdi çünkü..gelen misafirlerin gitmesini hiç istemezdim..her konuda boynum bükük kalırdım...tek olmama rağmen hiç bir zaman şımartılmadım..çok disiplinli büyütüldüm..ama her yerde her zaman yanlızdım..yanlızlık çok zor ...bir bayan olarak daha da zor..moralin bozulduğunda gecenin bir vakti ceketini alıp dışarı çıkamazsın çünkü bir bayansın..erkekler daha rahat o yüzden..çıkabilir..moralini düzeltebilir öyle gelir evine..ama ben yani bizler bayanlar öyle değil..çıkamazsın gecenin bir vakti..oysa bir kardeşim olsaydı bana moral olacaktı..yanlızlığımı unutturacaktı..moralimi azda olsa yerine getirecekti..işte ben ben böyle yanlızlığın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim..yanlızlık Allaha mahsustur..onun için her zaman derim mutlaka ama mutlaka iki çocuk ..en azında kardeşlik duygusunu yaşamalılar..ben o duyguyu yaşayamadım..o yönden içimde hep bir yara vardır..Rabbime hep dua ettim ...bana evlat verirsen iki tane ver diye..sağlıklı olsunlar kız yada erkekmiş demedik...çok şükürler olsun ki yüce yaradanım bana iki tane evlat verdi...Allahım bahtlarını açık etsin ...cümlemizinkini inşallah...bu yüzden çok ama çok mutluyum ....en azından şimdi kalabalık bir ailem var...evin içinde sesler var ,şarkılar var ,kavgalar var,oyunlar var ....vs.....onun gibi..çocuklarım kardeşlik duygusunu yaşıyorlar şükürler olsun ...çok şükür Rabbime....işte böyle arkadaşlar ..umarım beni anlamışsınızdır...azı kar ,çoğu zarar demişler...en ideali iki çocuk....sevgilerimle....

1 çocuk çoçuğa yapabilecek en büyük haksızlık gibi geliyo kimse üstüne alınmasın ve istisnalarda vardır mutlaka ama bir öğretmen olarak sorun yasayan çocukalrın çoğunun tek çocuk olanlar olduğunu gözlemliyorum...
ilerde de yalnız kalması acısından tek cocuk bence iyi değil tek cocuk olur belki en güzel özel okullara gönderirsin ama ona kardeş paylaşım o duyguyu veremezsin

1 benim icin kafi delikafadulden

cesaret edenlere hodri meydan dogurun anacim kaydirigubbakcemile3

Aile diyince Münir Özkul ve Adile Naşit'li filmlerdeki hani o yedi sekiz çocuklu aileler gelir aklıma =) Kocaman bir masa, curcunayla yenilen bir akşam yemeği... Ne keyifli... Maddi imkanlar el verse 10 tane bile yaparım ama şu zamanda pek mümkün değil. O yüzden şimdilik 4'te karar kıldım. :lepi: Tek çocuğa ben de karşıyım, bir çocuğun kardeşi olmalı. Kardeş çok farklı çok eşsiz birşey ve bir çocuğa bunu yaşatmamak büyük haksızlıkmış gibi geliyor.

aynen yaa bakabileceğime inansam 4 tane yapardımm 2 kız 2 erkek.... iLerde çocukLarım her duyguyu yaşasın isterim... kızlarım hem haLa hem teyzee oğuLlarım hem amca hem dayı oLurLar:))

Valla bizde 3 çocuk var. Üçüncüye fazla diyordum ama fazla değilmiş aslında.
Kardeşler olması çok güzel ama günümüzün koşulları malum, çok güç.Hem maddi hem manevi olarak.
2 kızım vardı , yıllaaar sonra 1 de oğlum oldu.
Çok şükür binlerce şükür.
Allahım herkeslere çocuk sevgisini tattırsın.

Valla bizde 3 çocuk var. Üçüncüye fazla diyordum ama fazla değilmiş aslında.
Kardeşler olması çok güzel ama günümüzün koşulları malum, çok güç.Hem maddi hem manevi olarak.
2 kızım vardı , yıllaaar sonra 1 de oğlum oldu.
Çok şükür binlerce şükür.
Allahım herkeslere çocuk sevgisini tattırsın.

amin canim insallah...Allah cocuklarinizi size bagislasin

param olsa 10 tane çocuk yapardım. en güzel şekilde eğitilmesini sağlardım.
ama malesef çocuk sayısını da hayat şartları belirliyor.
o yüzden 1 tane yapsam öpüp başıma koyacağım.

Back
X